Casopis BUG i Mac OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Casopis BUG i Mac OS X

04.10.2011 | 15:58
Citam zadnji Bug, tocnije recenziju Windows 8 i sucelja metro. Autor je Drago Galic, dugogodisnji autor i covjek sa jako puno IT staza.

Recenziju je zavrsio recenicom "Za sada, ako ovako ostane, najbolji razlog za prelazak na Mac OS X"

Pametnome dosta
04.10.2011 | 16:19
Izgleda da on nije jos Lion probao. Meni Lion lici na vistu? Nego citao sam dosta komentara na holandskom forumu mac korisnika koji su instalirali 8-cu preko boot kampa, i nisam procitao negativne komentare.ne znam, ali svaki os ima svoje prednosti i mane.
04.10.2011 | 16:26
točno sve što sam pročitao u tom članku sam i sam osjetio dan kada je Win( bila dostupna. To je takav promašaj da to nije istina)

M$ samo pokušava držati glavu iznad vode jer gubi i nema pojma što i kako napraviti sa tablet tržištem. Taj Metro su slobodno mogli razviti kao i Apple pod zasebnim imenom i kao zasebni mobilni OS. Mislim pošto već kopiraju sve živo i mrtvo zašto ne?

Meni je na Win8 raditi u metro style-u sa tipkovnicom i mouse-om katastrofa. Vjerojatno će to ispolirati u dogledno vrijeme.

Najveći smijeh je što se za browse-anje flash,silverlight site-ova prebacuje u "classic" mode IE10, ali dobro to je ipak samo Dev release.

Sve u svemu još jedna hiperprodukcija M$ na nivou OSa i to će proći jednako kao i Vista po mom mišljenu. 7ica radi super i stabilno i trebalo bi se time pozabaviti a oni će već slijdeće godine izbaciti sustav koji će pokušati zasjeniti 7icu.

Samo neka oni omoguće 100% disable ovog Metro look-a i mislim da će to već biti korak unaprijed
04.10.2011 | 16:26
U današnjem Nacionalu Bugovac Dragan Petrić im zanimljiv članak o iPhone počecima. Relativno kratak ali sladak.
04.10.2011 | 16:35
Kad smo vec kod iphonea, sta ocekujete veceras. Mene ce pravo razocarati ako ne predstave novu 5- cu. Jer godinu i po vremena za unaprijedjenje 4- ke je za mene cist promasaj.
04.10.2011 | 16:47
Nego citao sam dosta komentara na holandskom forumu mac korisnika koji su instalirali 8-cu preko boot kampa, i nisam procitao negativne komentare.

To je vjerojatno zato što akvii ljudi uđu u Windowse da bi nešto konkretno obavili i vratili se doma u Mac. Potpuno drukčiji pristup. Ništa ne očekuješ i ništa te ne može razočarati. E, ali ako je to ono gdje ćeš morati provoditi dane (i noći), stavri dobijaju na težini i svaka sitnica koja ti se ne sviđa te iritira više nego što bi objektivno trebala.

Tak i ja kad koristim Windowse najčešće ne razmišljam o tome da li mi se sviđaju ili ne, već samo obavim što trebam i onda gibam van.
04.10.2011 | 17:13
Tu si u pravu. Eto sad bih ja trebao napisati clanak kako je Lion sranje, i da je sedmica bolja. A stvarno, sto ga vise koristim sve me vise iritira( mislim na lion). upravo se vracam na SL.
04.10.2011 | 17:22
Ja sam skinuo Windows 8 developer preview i instalirao ga pod Paralles 7. Sve je bilo dobro dok nisam instalirao Parallels Tools. Nakon toga i restarta Windows 8 se podignu prikažu pozadinsku sliku sa satom, datumom i ikonom mreže i to je sve. Ne može se na njima ništa raditi. Očito da Parallels za sada ne podržava osmicu. Doduše instalirao sam ih pod opcijom Other Windows.

Razlog ovog eksperimenta bila mi je želja da vidim hoće li i kako raditi sa Magic TrackPadom. Očito da za sada ništa od toga.

Inače, znamo da je Microsoft napravio kopiju Magic Mousea. Sve mi ovo njuši da bi se jednog dana mogla pojaviti i kopija Magic Trackpada, jer nitko zdrave pameti neće koristiti mogućnosti Touch Monitora i packat prstom po ekranu
  • HardcoreMAC
  • Posjetitelj
14.11.2011 | 09:56
M$ je odavno izgubio kompas, znajući da mu je osnovna pogrešla to što nije ustrajao na standardiziranju harware-a. Sad mu se to obija u glavu. Đžabe pisanje "minimalnih konfiguracija", kada kinezi proizvode sve i svašta. S druge strane, ima na milijune korisnika koji samo surfaju po netu i napišu koji mail i eventualno nešto u wordu - i dok je takvih M$ - preživljava. Apple je krenuo logikom paralelnog usavršavanja software-a i hardware-a sa konstantnim testiranjem i na neki način držanjem svega pod kontrolom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO