Casopis BUG i Mac OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Casopis BUG i Mac OS X

04.10.2011 | 15:58
Citam zadnji Bug, tocnije recenziju Windows 8 i sucelja metro. Autor je Drago Galic, dugogodisnji autor i covjek sa jako puno IT staza.

Recenziju je zavrsio recenicom "Za sada, ako ovako ostane, najbolji razlog za prelazak na Mac OS X"

Pametnome dosta
04.10.2011 | 16:19
Izgleda da on nije jos Lion probao. Meni Lion lici na vistu? Nego citao sam dosta komentara na holandskom forumu mac korisnika koji su instalirali 8-cu preko boot kampa, i nisam procitao negativne komentare.ne znam, ali svaki os ima svoje prednosti i mane.
04.10.2011 | 16:26
točno sve što sam pročitao u tom članku sam i sam osjetio dan kada je Win( bila dostupna. To je takav promašaj da to nije istina)

M$ samo pokušava držati glavu iznad vode jer gubi i nema pojma što i kako napraviti sa tablet tržištem. Taj Metro su slobodno mogli razviti kao i Apple pod zasebnim imenom i kao zasebni mobilni OS. Mislim pošto već kopiraju sve živo i mrtvo zašto ne?

Meni je na Win8 raditi u metro style-u sa tipkovnicom i mouse-om katastrofa. Vjerojatno će to ispolirati u dogledno vrijeme.

Najveći smijeh je što se za browse-anje flash,silverlight site-ova prebacuje u "classic" mode IE10, ali dobro to je ipak samo Dev release.

Sve u svemu još jedna hiperprodukcija M$ na nivou OSa i to će proći jednako kao i Vista po mom mišljenu. 7ica radi super i stabilno i trebalo bi se time pozabaviti a oni će već slijdeće godine izbaciti sustav koji će pokušati zasjeniti 7icu.

Samo neka oni omoguće 100% disable ovog Metro look-a i mislim da će to već biti korak unaprijed
04.10.2011 | 16:26
U današnjem Nacionalu Bugovac Dragan Petrić im zanimljiv članak o iPhone počecima. Relativno kratak ali sladak.
04.10.2011 | 16:35
Kad smo vec kod iphonea, sta ocekujete veceras. Mene ce pravo razocarati ako ne predstave novu 5- cu. Jer godinu i po vremena za unaprijedjenje 4- ke je za mene cist promasaj.
04.10.2011 | 16:47
Nego citao sam dosta komentara na holandskom forumu mac korisnika koji su instalirali 8-cu preko boot kampa, i nisam procitao negativne komentare.

To je vjerojatno zato što akvii ljudi uđu u Windowse da bi nešto konkretno obavili i vratili se doma u Mac. Potpuno drukčiji pristup. Ništa ne očekuješ i ništa te ne može razočarati. E, ali ako je to ono gdje ćeš morati provoditi dane (i noći), stavri dobijaju na težini i svaka sitnica koja ti se ne sviđa te iritira više nego što bi objektivno trebala.

Tak i ja kad koristim Windowse najčešće ne razmišljam o tome da li mi se sviđaju ili ne, već samo obavim što trebam i onda gibam van.
04.10.2011 | 17:13
Tu si u pravu. Eto sad bih ja trebao napisati clanak kako je Lion sranje, i da je sedmica bolja. A stvarno, sto ga vise koristim sve me vise iritira( mislim na lion). upravo se vracam na SL.
04.10.2011 | 17:22
Ja sam skinuo Windows 8 developer preview i instalirao ga pod Paralles 7. Sve je bilo dobro dok nisam instalirao Parallels Tools. Nakon toga i restarta Windows 8 se podignu prikažu pozadinsku sliku sa satom, datumom i ikonom mreže i to je sve. Ne može se na njima ništa raditi. Očito da Parallels za sada ne podržava osmicu. Doduše instalirao sam ih pod opcijom Other Windows.

Razlog ovog eksperimenta bila mi je želja da vidim hoće li i kako raditi sa Magic TrackPadom. Očito da za sada ništa od toga.

Inače, znamo da je Microsoft napravio kopiju Magic Mousea. Sve mi ovo njuši da bi se jednog dana mogla pojaviti i kopija Magic Trackpada, jer nitko zdrave pameti neće koristiti mogućnosti Touch Monitora i packat prstom po ekranu
  • HardcoreMAC
  • Posjetitelj
14.11.2011 | 09:56
M$ je odavno izgubio kompas, znajući da mu je osnovna pogrešla to što nije ustrajao na standardiziranju harware-a. Sad mu se to obija u glavu. Đžabe pisanje "minimalnih konfiguracija", kada kinezi proizvode sve i svašta. S druge strane, ima na milijune korisnika koji samo surfaju po netu i napišu koji mail i eventualno nešto u wordu - i dok je takvih M$ - preživljava. Apple je krenuo logikom paralelnog usavršavanja software-a i hardware-a sa konstantnim testiranjem i na neki način držanjem svega pod kontrolom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, drlovric, Ender, IgorD, Jedro, Riba, VanjusOS, Anonimci (494)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO