Reakcije na oglase
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Reakcije na oglase

23.09.2011 | 18:19
Pošto je smayyo zaključao onu temu, ja bi samo volio iznijeti svoj slučaj. Dotična osoba koja prodaje zamjenske punjače baš tu na jabučnjaku, a ima i oglase na ostalim oglasnim portalima. Navedeni "zamjenski" punjači su obične kineske kopije. Ja sam kupio jedan od 85W i nakon mjesec dana je riknuo.
Naravno, isti ne misli zamjeniti punjač, jer nedaje garanciju. Ne mislim nikakav linč raditi, nego samo da vas upozorim da se netko ne opeče isto kao i ja. Nek radije tih 280 kuna zapije i pojede, nego da.

I također sam pristalica, da se oglasi ili komentiraju ili da se napiše ko neka knjiga dojmova.
23.09.2011 | 23:36
Khm, ako je pisalo zamjenski, ne znam šta si očekivao osim kineskog? Pa i original je kineski )))))

24.09.2011 | 01:05
Dobro si i prosao.

Moj frend je sa "zamjenskim" punjacem sprzio bateriju MBP. Mogao mu je i comp izgorjeti (ali bukvalno), jer je ovaj divlji punjac toliko grijao bateriju, da je pravo cudo kako se MBP nije zapalio, jer ga je ostavio preko noci

Da je bio plasticni bijeli, planuo bi "k'o Indira Gandi"
24.09.2011 | 02:23
Da, i ja sam htio pitati kakav je trebao biti zamjenski...što se mene tiče nemam ništa protiv dojmova i komentara ovdje dok ne preraste u natezanje.
24.09.2011 | 09:09
Da, i ja sam svojedobno kupovao novi punjac za MB i razmisljao o tom zamjenskom. Na kraju sam preko ebaya kupio orginal, kolko sam ja skuzio popravljeni ili koristeni. Neki diler iz San Franciska, ako se dobro sjecam. 28 dolara + 9 dolara postarine. Radi ko grom. Pa ako nekom zatreba nek proba sa tim.
24.09.2011 | 12:51
pa možda bi nekakvi komentari dobro došli po tom pitanju, ili nešto kao ocjena usluge: korisnik zadovoljan/nezadovoljan ili slično
24.09.2011 | 15:33
Mislim da je osnova kupovine na ovaj nacin (preko neta, oglasa..),pazljivo citanje samog oglasa i uporedjivanje cijena na zvanicnim stranicama.Nije mi jasno sta potencijalni kupac ocekuje od proizvoda koji Npr. kosta u oglasu 10 eura a na zvanicnoj stranic proizvodjaca 50 eura. Naravno da je proizvod losa kineska kopija bez ikakve garancije. Kokosari koji valjaju losu robu ganjaju ljude koji nemaju pojma i naravno nakon same prodaje gubi im se svaki trag.Prije par dana meni je covjek donio "iPhone 4 " tj iPhon da mu ubacim neke programe,mob je platio 400 eura a nije imao pojma da mu je lik uvalio kinesku kopiju koja se nije ni ocesala od originala naravno da prodavca nije mogao naci a u stanici policije su ga pitali dali aparat radi i dali je u kraden jer njih ne zanima dali je original ili kopija.Tako da reba dobro paziti sta se kupuje i od koga. Za neki komentar o prodavcu i kupljenoj robi ovdje na forumu mislim da je super stvar
24.09.2011 | 15:51
Imam ja drugačiju ideju. Bilo bi bolje da ukinemo oglasnik pa tko što prodaje, neka oglašava na stranicama koje za to služe (npr. Locusto) i gdje ima to sve - komentare, ocjene, itd.
24.09.2011 | 16:01
Znaš da sam i ja na tragu takvog razmišljanja. Ovako riskiramo da se Jabučnjak zagadi komentarima gdje prodavači sami sebi komplimentiraju, pa onda dođe do prepucavanja ko neki dan i onda mi je od svega muka.
Ili, kao neko polurješenje da se dopusti samo oglašavanje ljudima koji prodaju SVOJU opremu, a nikakva švercana (polu)govna....
24.09.2011 | 16:34
Iskreno ni ja ne bih volio da se jabučnjak zagađuje onakvim prepucavanjima o tome ko je koga prilikom kupovine ili prodaje zaj...o. Podržavam smayoovu ideju da se oglasi prebace na za to predviđene stranice, npr. www.locusto.com
24.09.2011 | 16:56
saint kaže:
Mislim da je osnova kupovine na ovaj nacin (preko neta, oglasa..),pazljivo citanje samog oglasa i uporedjivanje cijena na zvanicnim stranicama.Nije mi jasno sta potencijalni kupac ocekuje od proizvoda koji Npr. kosta u oglasu 10 eura a na zvanicnoj stranic proizvodjaca 50 eura. Naravno da je proizvod losa kineska kopija bez ikakve garancije. Kokosari koji valjaju losu robu ganjaju ljude koji nemaju pojma i naravno nakon same prodaje gubi im se svaki trag.Prije par dana meni je covjek donio "iPhone 4 " tj iPhon da mu ubacim neke programe,mob je platio 400 eura a nije imao pojma da mu je lik uvalio kinesku kopiju koja se nije ni ocesala od originala naravno da prodavca nije mogao naci a u stanici policije su ga pitali dali aparat radi i dali je u kraden jer njih ne zanima dali je original ili kopija.Tako da reba dobro paziti sta se kupuje i od koga. Za neki komentar o prodavcu i kupljenoj robi ovdje na forumu mislim da je super stvar

+1
24.09.2011 | 19:46
Ja sam za to da se ostavi oglasnik, ali da se prodaju iskljucivo Apple stvari.

HP notebook nije Apple
Zamjenski punjac nije Apple
Plasticne maske za iPhone nisu Apple
Futrole, nosaci, carapice, bumperi nisu Apple

I mislim da bi onda puno manje problema bilo.

Naravno, neko bi trebao moderirati oglasnik, ali to nije puno posla, ako zelimo ovo mjesto sacuvati od inih zagadjenja

Ili objaviti neku anketu na tom tragu, pa vidjeti sto ljudi misle.

Osobno, smatram da je Oglasnik koristan dio ove stranice i da bi steta bilo ga ugasiti.

Mada, ruku na srce, jeftinije su stvari na Njuskalu
25.09.2011 | 09:27
Švercer od ne-švercera se razlikuje u broju objavljenih oglasa. Ovdje ima mislim samo jedan "član" st2l koji ima brdo oglasa. I ja se slažem kako bi trebalo samo Apple proizvode oglašavati.
Nego, imam jedan Nikon FM2, hoće tko kupiti. LOL
26.09.2011 | 10:31
Po interciji sam pretpostavio ako se bavi s time, onda može i svom dealeru vratiti neispravne, a da mu on pošalje iste. NeverMind, čisto da s vama podijelim svoje razmišljanje. Dotično Go*no ne vrijedi ni 10 KN. NI nema garancije. Eto, toliko od mene.
26.09.2011 | 10:48
Škrtac obično plati duplo. Nije sve kinesko loše, ali dobiti dobru kinesku kopiju je očito još uvijek lutrija.
26.09.2011 | 10:52
I ja mislim da treba oglas ostaviti.Ali samo sa apple proizvodima, jer za sve ostale oglase imaju bruku stranica. Ja sam samo jednom kupio preko oglasa(lijepo iskustvo) a prodao sam dosta toga i nikad nisam primio zalbu na robu.ok sve su to malo skuplje stvari, gdje mi kupac dodje ili kuci ili se nadjemo negdje tako da on prvo pogleda sta kupuje pa onda odlucuje.
04.10.2011 | 20:09
mojih 5 centi glasi ovako: izdvojite cca 100€ za original punjač i spavajte mirno. nije garancija da neće riknuti, ali barem ima tu istu garanciju godinu dana. tako sam napravio i sam i ne žalim ni centa.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 12 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi