Kako pronaci Ukradeni iMac 20 ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako pronaci Ukradeni iMac 20 ?

23.08.2011 | 16:42
Ukrali su mi iMac 20 pa neki predlog kako mogu pronaći,prijatelj kaže da se prijavi kod Apple ? Ili?
23.08.2011 | 17:02
Već tjednima kasnim sa planiranim forumom posvećenom ukradenim strojevima, ovo je dobar razlog da to riješim ove dane.
Za početak, imaš li serijski broj svojeg iMaca?
23.08.2011 | 17:09
imam kutiju valjda ima broj?
23.08.2011 | 17:19
Na originalnoj ambalaži bi ti trebao biti i serijski broj stroja koji je bio u njoj. Provjereno.
23.08.2011 | 17:22
Pokusacu da prijavim Apple supporta,
Ako neko ima boju ideju..??
23.08.2011 | 18:04
Ne košta te ništa i da ovdje ostaviš taj serijski broj.
24.08.2011 | 15:40
Jedino da prijavis kradju i onda se nadas da ce se taj Mac pokvariti, te da ce ga lopov (ili njegov kupac) odnijeti u ovlasteni servis.

U servisu onda to mogu vidjeti da je stroj evidentiran kao ukraden, pa mogu (ako zele) reagirati.

Cuo sam za slucajeve da servisi svjesno zazmure na takve stvari, i jednostavno se ne zele petljati. Naplate svoju uslugu i boli ih briga...

Progooglaj malo na tu temu, pa ces vidjeti da i nemas bas neke velike izglede da ga nadjes nazalost
24.08.2011 | 20:07
Serijski broj računala bi trebao biti upisan na računu, isto tako taj podatak imaju i u trgovini gdje si ga kupio pošto si tamo ostavio i svoje podatke prilikom kupnje. To je bio slučaj kod mene, a kupovao sam Mac 3 puta u životu i to uvijek novo i kod ovlaštenog prodavača. U prva dva slučaja Filex, u trećem iStyle.

Prvo, s tim brojem na policiju. Policija s vremena na vrijeme ima akcije gdje provjerava takve krađe pa ga možda nađu.

Nadalje, moraš ići sam u akciju i roštati po oglasnicima i tražiti Mac kakav su ti maznuli. Napravi i štih-probu pa daj oglas da kupuješ Mac, možda ti se 'lopov' i sam javi. Ako se to desi NE PODUZIMAJ NIŠTA SAM, već obavijesti policiju i traži da idu s tobom pogledati.

Ne prodaje se toliko puno Macova, mislim da ćeš to lako pronaći, ali pazi, NE SAM NA SVOJU RUKU.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

imenso, marioart, Riba, tino1, ZeljkoB, Anonimci (901)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO