Pitanje koje nema veze s appleomi kompjutorima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pitanje koje nema veze s appleomi kompjutorima

01.06.2011 | 19:06
Pozdrav svima,

Smijem li postaviti pitanje koje nema veze s kompjuterima, mobitelima, apleom ili ikakvom tehnologijom bla, bla... Google ne pomaže pa zato.

Jan
01.06.2011 | 19:17
Možeš !
01.06.2011 | 20:07
Pa tko ti brani Tehnicki si ga vec postavio
01.06.2011 | 21:05
Možeš primjetiti da u forumu Razno ima doslovce svega. Pitali su ljudi već koji TV da kupe, koje gume za auto, ja sam pitao za e-book reader... Slali smo pozdrave iz svih kuteva svijeta, diskutirali o politici, religiji, ekonomiji...

Dakle, slobodno pitaj!
01.06.2011 | 21:05
Pa gdje je pitanje?
01.06.2011 | 22:20
Pozdrav svima,
pitanje je sljedeće:

Tko čisti bojišta nakon bitaka, mislim tko je u prošlosti ih čistio? Nije valjda Waterloo bio pokriven leševima 100 godina? Dobro to je već novija povijest, ali što su Rimljani ili Barbari radili? A ipak nikad nisam čuo za neke čistače, bla,bla... Onda, što mislite, Tko su ti čistači? Ili što su ti čistači?

Jan
01.06.2011 | 22:23
P.S.

Tko god da mi je povećao karmu, hvala!
01.06.2011 | 22:28
P.P.S.

Tko je napisao nazdravimo luđacima?
01.06.2011 | 23:35
Pa njihova vojska, postajale su masovne grobnice! Možda su bila spaljena itd.
01.06.2011 | 23:38
Bili su svjesni zaraza i smrada koji se širi, tako da su to rješavali. A i životinje su pomagale, pogotovo one divlje.
01.06.2011 | 23:57
jan7 kaže:
Tko čisti bojišta nakon bitaka, mislim tko je u prošlosti ih čistio? Nije valjda Waterloo bio pokriven leševima 100 godina? Dobro to je već novija povijest, ali što su Rimljani ili Barbari radili? A ipak nikad nisam čuo za neke čistače, bla,bla... Onda, što mislite, Tko su ti čistači? Ili što su ti čistači?

Pa čiste preživjeli, što zbog praktičnih, što zbog vjerskih razloga. Vjerojatno je u davnoj povijesti bilo slučajeva da ih se pusti, strvinari i tako to riješe.
A za Think DIfferent tekst, wikipedia kaže da je to osmislila Appleova marketinška agencija TBWA/Chiat/Day, ali nisam našao ime i prezime autora, ako se uopće radi o jednoj osobi.
01.06.2011 | 23:58
Samo bi ih odvukli u Trash i to je to;)
01.06.2011 | 23:58
Tzv. lešinari i/ili prašinari. Prvo pokupe ono što vrijedi sa lešina, a onda ih na kupove i spale ili bace pod zemlju.

Ashes to ashes dust to dust
02.06.2011 | 00:08
Koliko se sjećam knjiga koja sam čitao (davno je to bilo), u antičko doba baš i nije bilo takvih klaonica. Čak ni u srednjem vijeku (40-godišnji rad npr.) pa ni za vrijeme Napoleona. Tek u prvom svjetskom ratu, kad su počeli ljude osim topovima ubijati i klorom i ostalim bojnim otrovima, su ratišta postala pokrivena zaista nevjerojatno masovnim brojem leševa. Na primjer, Verdun, gdje je od veljače do prosinca 1916 izginulo preko 300.000 Nijemaca i Francuza.

Inače, mislim da su rijetko kad kopali masovne grobnice, osobito ne za poraženu vojsku. Uglavnom se koristila natrijeva lužina (NaOH, u narodu poznata kao soda caustica ili lûg) ili kalcijeva lužina (CaOH, tj. vapno) za sprječavanje truljenja, širenja smrada i zaraze.

Ali sjećam se da sam jednom čitao negdje kako je u vrijeme četrdesetogodišnjeg rata u srednjem vijeku gotovo jednako puno ljudi pomrlo od posljedica zaraze (kolerom, pretežno) nastale raspadanjem leševa u bitkama. I onda kad mi netko počne pričati o tom dobu kao o dobu viteške časti i štotijaznam...
02.06.2011 | 08:48
Hvala svima na odgovorima!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

imenso, marioart, Riba, Anonimci (888)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO