Napokon možemo primati uplate preko PayPal-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Napokon možemo primati uplate preko PayPal-a

28.03.2011 | 23:05
Maločas sam dobio mail od PayPala pa, evo, prenosim potencijalno zainteresiranima:

Now that PayPal lets you accept and withdraw payments using your PayPal account, the world is your marketplace. Get paid from customers in 190 countries. Accept Dollars, Euros, and most major currencies. Receive payments on your own website
29.03.2011 | 00:47
i ja dobio isto )))
29.03.2011 | 01:20
I ja. Vjerojatno svi.
29.03.2011 | 13:24
Nemreš napravit Donate gumb za stranicu. Bezveze.
29.03.2011 | 13:35
Nije li to sad vec staro par tjedana? Ili je ovo obavijest da stvar funkcionira i HR<>HR
29.03.2011 | 15:53
MoschuS kaže:
Nije li to sad vec staro par tjedana? Ili je ovo obavijest da stvar funkcionira i HR<>HR

I jedno i drugo. Za primanje treba imati Visa karticu. Kakvu točno ne znam, ali Visa Electron od RBA ne radi.
03.04.2011 | 18:51
Kolko saznal od banaka erste i pbz dopuštaju podizanje love sa paypala.u zagrebačkoj mi rekli da je to protivi sa njihovom politikom i da nije sigurno :-/
03.04.2011 | 23:33
Evo ovdje nesto:
paypaluhrvatskoj.blogspot.com/
07.01.2012 | 00:27
Da li netko tko ima iskustva može detaljnije opisati proces primanja uplata preko paypala. Najviše me interesira kolika su davanja, provizija odnosno porez ili neki slični namet.
07.01.2012 | 00:43
Moje iskustvo je da je uplata bila "zaledjena" 30 dana, i nakon toga su pare automataki prebacene na visa electron karticu! Radi konverzije jedne valute u drugu nisam ugrabio njihov postotak, ali posto mi je od oka to stimalo, nije puno!
Sto se tice poreza, to moras sam izracunati i uplatiti!
07.01.2012 | 01:28
To ide u masu za godišnji obračun poreza na dohodak. Upišeš sve primljene uplate pa koliko ispadne (ovisno o ostalim prihodima koje imaš).
07.01.2012 | 10:23
@ping, imam ja. Kako kinsif kaze, u pocetku ce ti sve uplate biti zadrzane od strane PayPala 20-30 dana. Oni kazu da ce to biti aktivno dok se ne uvjere da nema prigovora od uplatitelja. Nazalost ne pise o kojem se broju uplata ili dana radi. Provizija kod pla'anja na tvoj PayPal racun je standardni postotak koji mozes naci u helpu. Priprebacivanju sredstava sa PayPala na tvoj racun naknada je 5 USD neovisno o iznosu, a pritom je maksilamni iznos 500 USD na dan.
Valja napomenuti da sam ja iznos u USD prebacivao na devizni racun u PBZ koji je tamo stigao kao iznos u eurima gdje sam izgubio dosta pri njihovim konverzijama. U banci tvrde da oni nista ne konvertiraju, a za PayPal sam prilicno siguran da to ne radi. Ne da mi se natezati vise s njima tako da cu vjerojatno PP uplate prebaciti na euro.
07.01.2012 | 11:46
Potrebno je osigurati neke papire na svoje ime (za svaki slucaj). Prodavacima znaju zablokirati racun, ako kupac bude sumnjiv u nekoj desetoj transakciji, pa onda za otkljucavanje recuna traze racun za komunalije ili sl. na ime, što je posebno zgodno onima koji žive kod staraca ili su podstanari. Nadalje, to što su ti oni zablokirali sredstva i što ih možda ikada nećeš vidjeti, ne oslobađa te obaveze isporuke usluge ili dobara. Ako ne pošalješ kupcu njegovo, isti taj PP koji ti neda tvoju lovu, će te optužiti za prevaru i trajno ti zaplijeniti lovu i zatvoriti account. U potencijalno sumnjive transakcije spada i povlačenje love na svoj account. Dok držiš lovu kod njih i trošiš je preko njih, nemaš frke.
Jbg, nemaju nikakvu konkurenciju.
07.01.2012 | 13:47
Ja sam također imao povlačenje sa svog računa na račun u Erste banci.

Sama transakcija prebacivanja mi nije naplačena ništa od strane paypal-a, no problem je bio taj što su oni automatski moje dolare konvertirali u kune i onda uplatili kune meni u erste banku, nakon toga ovi konvertiraju natrag u dolare i uplačuju meni na moj devizni koji je usput u dolarima.

Na toj egzibiciji sam popušio $50.

Isključivi krivac je Paypal koji je konvertirao dolare u kune.

Zvao sam paypal i dogovrio da mi se sve buduće isplate obavljaju isključivo u dolarima a tada mi ni u Erste banci neće biti konverzije i tada bi trebao valjda dobiti sve pare.

Vidjet ćemo.
07.01.2012 | 17:15
Dakle PayPal iznos konvertira u kune? Koga si tocno "zvao u PayPal"?
07.01.2012 | 17:32
Nemam pojma, javio se neki lik.

Na dnu stranice, kad odeš na "contact us", na idućoj stranici nudi i telefonski kontakt.

Poimence tko se javio, nemam pojma.

Možda, odnosno vjerojatno, bi se to moglo rješiti i putem mail-a ali ja više preferiram za takve stvari direkt razgovor pa sam zvao.
07.01.2012 | 17:52
Hvala na informaciji, pokusat cu i ja.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Ender, Riba, Anonimci (922)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO