Napokon možemo primati uplate preko PayPal-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Napokon možemo primati uplate preko PayPal-a

28.03.2011 | 23:05
Maločas sam dobio mail od PayPala pa, evo, prenosim potencijalno zainteresiranima:

Now that PayPal lets you accept and withdraw payments using your PayPal account, the world is your marketplace. Get paid from customers in 190 countries. Accept Dollars, Euros, and most major currencies. Receive payments on your own website
29.03.2011 | 00:47
i ja dobio isto )))
29.03.2011 | 01:20
I ja. Vjerojatno svi.
29.03.2011 | 13:24
Nemreš napravit Donate gumb za stranicu. Bezveze.
29.03.2011 | 13:35
Nije li to sad vec staro par tjedana? Ili je ovo obavijest da stvar funkcionira i HR<>HR
29.03.2011 | 15:53
MoschuS kaže:
Nije li to sad vec staro par tjedana? Ili je ovo obavijest da stvar funkcionira i HR<>HR

I jedno i drugo. Za primanje treba imati Visa karticu. Kakvu točno ne znam, ali Visa Electron od RBA ne radi.
03.04.2011 | 18:51
Kolko saznal od banaka erste i pbz dopuštaju podizanje love sa paypala.u zagrebačkoj mi rekli da je to protivi sa njihovom politikom i da nije sigurno :-/
03.04.2011 | 23:33
Evo ovdje nesto:
paypaluhrvatskoj.blogspot.com/
07.01.2012 | 00:27
Da li netko tko ima iskustva može detaljnije opisati proces primanja uplata preko paypala. Najviše me interesira kolika su davanja, provizija odnosno porez ili neki slični namet.
07.01.2012 | 00:43
Moje iskustvo je da je uplata bila "zaledjena" 30 dana, i nakon toga su pare automataki prebacene na visa electron karticu! Radi konverzije jedne valute u drugu nisam ugrabio njihov postotak, ali posto mi je od oka to stimalo, nije puno!
Sto se tice poreza, to moras sam izracunati i uplatiti!
07.01.2012 | 01:28
To ide u masu za godišnji obračun poreza na dohodak. Upišeš sve primljene uplate pa koliko ispadne (ovisno o ostalim prihodima koje imaš).
07.01.2012 | 10:23
@ping, imam ja. Kako kinsif kaze, u pocetku ce ti sve uplate biti zadrzane od strane PayPala 20-30 dana. Oni kazu da ce to biti aktivno dok se ne uvjere da nema prigovora od uplatitelja. Nazalost ne pise o kojem se broju uplata ili dana radi. Provizija kod pla'anja na tvoj PayPal racun je standardni postotak koji mozes naci u helpu. Priprebacivanju sredstava sa PayPala na tvoj racun naknada je 5 USD neovisno o iznosu, a pritom je maksilamni iznos 500 USD na dan.
Valja napomenuti da sam ja iznos u USD prebacivao na devizni racun u PBZ koji je tamo stigao kao iznos u eurima gdje sam izgubio dosta pri njihovim konverzijama. U banci tvrde da oni nista ne konvertiraju, a za PayPal sam prilicno siguran da to ne radi. Ne da mi se natezati vise s njima tako da cu vjerojatno PP uplate prebaciti na euro.
07.01.2012 | 11:46
Potrebno je osigurati neke papire na svoje ime (za svaki slucaj). Prodavacima znaju zablokirati racun, ako kupac bude sumnjiv u nekoj desetoj transakciji, pa onda za otkljucavanje recuna traze racun za komunalije ili sl. na ime, što je posebno zgodno onima koji žive kod staraca ili su podstanari. Nadalje, to što su ti oni zablokirali sredstva i što ih možda ikada nećeš vidjeti, ne oslobađa te obaveze isporuke usluge ili dobara. Ako ne pošalješ kupcu njegovo, isti taj PP koji ti neda tvoju lovu, će te optužiti za prevaru i trajno ti zaplijeniti lovu i zatvoriti account. U potencijalno sumnjive transakcije spada i povlačenje love na svoj account. Dok držiš lovu kod njih i trošiš je preko njih, nemaš frke.
Jbg, nemaju nikakvu konkurenciju.
07.01.2012 | 13:47
Ja sam također imao povlačenje sa svog računa na račun u Erste banci.

Sama transakcija prebacivanja mi nije naplačena ništa od strane paypal-a, no problem je bio taj što su oni automatski moje dolare konvertirali u kune i onda uplatili kune meni u erste banku, nakon toga ovi konvertiraju natrag u dolare i uplačuju meni na moj devizni koji je usput u dolarima.

Na toj egzibiciji sam popušio $50.

Isključivi krivac je Paypal koji je konvertirao dolare u kune.

Zvao sam paypal i dogovrio da mi se sve buduće isplate obavljaju isključivo u dolarima a tada mi ni u Erste banci neće biti konverzije i tada bi trebao valjda dobiti sve pare.

Vidjet ćemo.
07.01.2012 | 17:15
Dakle PayPal iznos konvertira u kune? Koga si tocno "zvao u PayPal"?
07.01.2012 | 17:32
Nemam pojma, javio se neki lik.

Na dnu stranice, kad odeš na "contact us", na idućoj stranici nudi i telefonski kontakt.

Poimence tko se javio, nemam pojma.

Možda, odnosno vjerojatno, bi se to moglo rješiti i putem mail-a ali ja više preferiram za takve stvari direkt razgovor pa sam zvao.
07.01.2012 | 17:52
Hvala na informaciji, pokusat cu i ja.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO