Dan napravljen od stakla
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dan napravljen od stakla

17.03.2011 | 01:20
Kako je nafte sve manje pa tako i plastike, u budućnosti se predviđa veća upotreba stakla. Hoće li budućnost biti ovakva:

Najzanimljiviji je prozirni iPhone i iPad sveden na milimetarsku debljinu
17.03.2011 | 01:41
Kako je krenulo, čini mi se da je budućnosti sve manje.
17.03.2011 | 01:53
Zanimljiva buducnost:cheer:
17.03.2011 | 03:08
Sank kaže:
Kako je nafte sve manje pa tako i plastike, u budućnosti se predviđa veća upotreba stakla. Hoće li budućnost biti ovakva:

Ove pokretne slike na frizideru su mrak, ali bojim se da bi mi to ispililo zivce. No to sam si pomislio i kad sam prvi put vidio (na filmu) papirice i magnetice na vratima frizidera.

Volio bi vidjeti film pun takvih dzidza.
17.03.2011 | 10:21
Don kaže:
Kako je krenulo, čini mi se da je budućnosti sve manje.

Mda... Slušam jučer onog blentavca iz odbora za nuklearnu energiju kako objašnjava kako će u Fukushimi reaktor potonuti na neku dubinu, a tamo će ga sama masa tla ohladiti. Baš se super to dosjetio. A cijeli Japan na vulkanski aktivnom području.

Evo jedne prigodne...

Razniće nas svugdi, neki vitar ludi, di god mu se svidi…
O nama će pričat ka i mi o Atlantidi A možda i neće…
Ma jebo nas, nemamo sreće…

17.03.2011 | 13:29
Evo također prigodne

17.03.2011 | 14:50
E, jbg smayoo, tvoju prigodnu mi nikako ne otvara.
Ni safari,Opera,Chrome itd.
17.03.2011 | 14:55
Slika :
Slika_zaslona_2011_03_17_u_13.png
17.03.2011 | 15:09
Mda. Riba, koji je to Q...? Zašto neke linkove na youtube prikaže korektno, a druge zafuša?

http://www.youtube.com/watch?v=8qJT-M3cEUI
17.03.2011 | 15:54
Ma koji vam je ljudi, zar vas još ima koji nemate Click to Flash instaliran, i HTML5 enajbliran?
Niste normalni, kriza je, a vi tu s Flashom nabijate račune

Trk svi na: http://clicktoflash.com/

C/P:

Features:

Block evil Adobe Flash - Flash only when you want it.
One-click Flash loading - View blocked Flash with just one click.
Higher quality YouTube - Play videos in QuickTime, not Flash.
Website Whitelist - Allow Flash on certain websites.
Lowered CPU usage - Browse the web more quickly.
Better battery life - Browse the web longer on your laptop.
Less fan usage and heat - Browse the web quietly and cooly.
Automatic Updating - Download updates when they're ready.

Dovoljno?
17.03.2011 | 16:29
Eh, Smayoo, Smayoo, tako ti je to kad se držiš flasha

Na svaki Youtube link samo dodaj

&feature=player_embedded

pa ćemo ga moć gledati i na iGadgetima
17.03.2011 | 19:49
Valjda bu i sex preko stakla, sigurno je sigurno i to još na daljinu. Vidim ni prasetine nema, sve nešto bledunjavi i asmatično se jede. Ne znam od kud im jaja? Valjda su i ona staklena i umjetna. LOL
17.03.2011 | 20:10
Sank, jbg, ne držim se Flasha. Štoviše, uključio sam si na operi html5 za youtube odavno, a sad sam vidio da me odštekalo.
Pak sem se opet prištekal.

Inače, i ovaj link koji si ti gore dao je isto flash??!! A tvoj se vidi, a moj ne?
17.03.2011 | 20:45
Više se nezna, tko pije i tko plaća ili lud zbunjenoga.
Meni je uključen html5 , jer sam provjerio, pa kaže da ga mogu isključit. Druge isjećke mi uredno prikazuje.Imak i klik tu flaš, ali je isto u svim kombinacijama.
17.03.2011 | 20:49
Smayoo ma znam, sumnjao sam da je neki zaj.. sa browserom. Kad se doda onaj

&feature=player_embedded

onda koristi prvi mogući ugrađeni player. Na računalu to i dalje može biti flash, ali na iPadu je onda html5.
17.03.2011 | 22:02
Sank kaže:

Uljepšao si mi danB)
18.03.2011 | 03:13
Sank kaže:

Brat bratu, prije će ovo sve biti MS-ova djeca. Surface + WP7 su već pokazali dosta mogućnosti sa ovog videa, MS se spario s Nokiom koja se nikad nije libila raditi inovativne stvari (pa makar ispale loše), a dosta me začudilo što se još uvijek smatra kako će budućnost biti nužno touch tipa - WiiMote i Kinect pokazuju da se dosta toga može napraviti samo mašući ručicama...

Primjer razvoja u MS-u
18.03.2011 | 09:38
Najsigurniji ubojice inovacije, invencije i napretka u pozitivnom smislu te riječi jesu korporativno okruženje, kapitalistički prerogativi profita i rasta i negativna marketinška načela ("umjesto da se mučimo napraviti dobru stvar, lakše nam je ljude uvjeriti da je ovo što imamo - dobro" ).

Sva zaista revolucionarna otkrića u povijesti čovječanstva napravljena su i stavljena svijetu na korištenje od strane entuzijasta kojima je novac bio najzadnji motiv na svijetu. Jedino što su gramzljivi korporativni nosorozi ikad učinili za razvoj bilo je - da su ga usporili i učinili loši(ji)m.
18.03.2011 | 10:08
smayoo kaže:
Najsigurniji ubojice inovacije, invencije i napretka u pozitivnom smislu te riječi jesu korporativno okruženje, kapitalistički prerogativi profita i rasta i negativna marketinška načela ("umjesto da se mučimo napraviti dobru stvar, lakše nam je ljude uvjeriti da je ovo što imamo - dobro" ).

Sva zaista revolucionarna otkrića u povijesti čovječanstva napravljena su i stavljena svijetu na korištenje od strane entuzijasta kojima je novac bio najzadnji motiv na svijetu. Jedino što su gramzljivi korporativni nosorozi ikad učinili za razvoj bilo je - da su ga usporili i učinili loši(ji)m.

Slažem se s time što veliš. Možda bi točnije reći da su za sve to što si naveo krivi - ljudi! Naime, u korporacijama odluke donose ljudi, velike profite pod svaku cijene žele ljudi, iskorištavati druge ljude opet žele ljudi!

Dakle, sami smo sebi najveći neprijatelji. I to toliki da nije nemoguće da se ubrzo dovedemo na korak do provalije. A onda ...

BTW često se pitam gdje je ta granica koja dijeli "zdravu zaradu" od pohlepe, tko je taj koji tu granicu treba odrediti, kako postaviti stvari da kao civilizacija idemo u dobrom smjeru (ako stoji pretpostavka da je ovo loš smjer).
Odgovore nemam.
18.03.2011 | 14:05
DrAle kaže:
Dakle, sami smo sebi najveći neprijatelji. I to toliki da nije nemoguće da se ubrzo dovedemo na korak do provalije. A onda ...

BTW često se pitam gdje je ta granica koja dijeli "zdravu zaradu" od pohlepe, tko je taj koji tu granicu treba odrediti, kako postaviti stvari da kao civilizacija idemo u dobrom smjeru (ako stoji pretpostavka da je ovo loš smjer).
Odgovore nemam.

Po svemu što se događa zapravo već stojimo iznad provalije, još samo jedan korak nedostaje...

Ovaj smjer kojim naša civilizacija ide sada definitivno je pogrešan jer se bazira na (Anti)ekonomiji koja podrazumjeva bezumno trošenje, a sve radi "virtualnog" profita.

Nazivam ga virtualnim jer novac ima zaista virtualnu vrijednost koja preko noći može nestati i pretvoriti se u ono što zapravo doista i jest, komad bezvrijednog papira, možda dobrog za potpalu vatre ili brisanje guzice.

Problem prekomjernog trošenja očituje se u svim segmentima našeg života. Ograničene resurse ovog planeta trošimo bezumno i to spaljivanjem! Zamislite napredne li tehnologije, a sve što radimo danas sa svim tim silnim napretkom tehnologije jest spaljivanje, baš kako su i naši davni preci radili kad su otkrili vatru

Dva glavna problema ove civilizacije jesu posjedovanje i novac koji dovode do pohlepe i iskrivljenja percepcije pravih vrijednosti.

Pogledajte film: Zeitgeist: Moving Forward

Možda u tom filmu pronađete neke odgovore, ja jesam.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO