Dan napravljen od stakla
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dan napravljen od stakla

17.03.2011 | 01:20
Kako je nafte sve manje pa tako i plastike, u budućnosti se predviđa veća upotreba stakla. Hoće li budućnost biti ovakva:

Najzanimljiviji je prozirni iPhone i iPad sveden na milimetarsku debljinu
17.03.2011 | 01:41
Kako je krenulo, čini mi se da je budućnosti sve manje.
17.03.2011 | 01:53
Zanimljiva buducnost:cheer:
17.03.2011 | 03:08
Sank kaže:
Kako je nafte sve manje pa tako i plastike, u budućnosti se predviđa veća upotreba stakla. Hoće li budućnost biti ovakva:

Ove pokretne slike na frizideru su mrak, ali bojim se da bi mi to ispililo zivce. No to sam si pomislio i kad sam prvi put vidio (na filmu) papirice i magnetice na vratima frizidera.

Volio bi vidjeti film pun takvih dzidza.
17.03.2011 | 10:21
Don kaže:
Kako je krenulo, čini mi se da je budućnosti sve manje.

Mda... Slušam jučer onog blentavca iz odbora za nuklearnu energiju kako objašnjava kako će u Fukushimi reaktor potonuti na neku dubinu, a tamo će ga sama masa tla ohladiti. Baš se super to dosjetio. A cijeli Japan na vulkanski aktivnom području.

Evo jedne prigodne...

Razniće nas svugdi, neki vitar ludi, di god mu se svidi…
O nama će pričat ka i mi o Atlantidi A možda i neće…
Ma jebo nas, nemamo sreće…

17.03.2011 | 13:29
Evo također prigodne

17.03.2011 | 14:50
E, jbg smayoo, tvoju prigodnu mi nikako ne otvara.
Ni safari,Opera,Chrome itd.
17.03.2011 | 14:55
Slika :
Slika_zaslona_2011_03_17_u_13.png
17.03.2011 | 15:09
Mda. Riba, koji je to Q...? Zašto neke linkove na youtube prikaže korektno, a druge zafuša?

http://www.youtube.com/watch?v=8qJT-M3cEUI
17.03.2011 | 15:54
Ma koji vam je ljudi, zar vas još ima koji nemate Click to Flash instaliran, i HTML5 enajbliran?
Niste normalni, kriza je, a vi tu s Flashom nabijate račune

Trk svi na: http://clicktoflash.com/

C/P:

Features:

Block evil Adobe Flash - Flash only when you want it.
One-click Flash loading - View blocked Flash with just one click.
Higher quality YouTube - Play videos in QuickTime, not Flash.
Website Whitelist - Allow Flash on certain websites.
Lowered CPU usage - Browse the web more quickly.
Better battery life - Browse the web longer on your laptop.
Less fan usage and heat - Browse the web quietly and cooly.
Automatic Updating - Download updates when they're ready.

Dovoljno?
17.03.2011 | 16:29
Eh, Smayoo, Smayoo, tako ti je to kad se držiš flasha

Na svaki Youtube link samo dodaj

&feature=player_embedded

pa ćemo ga moć gledati i na iGadgetima
17.03.2011 | 19:49
Valjda bu i sex preko stakla, sigurno je sigurno i to još na daljinu. Vidim ni prasetine nema, sve nešto bledunjavi i asmatično se jede. Ne znam od kud im jaja? Valjda su i ona staklena i umjetna. LOL
17.03.2011 | 20:10
Sank, jbg, ne držim se Flasha. Štoviše, uključio sam si na operi html5 za youtube odavno, a sad sam vidio da me odštekalo.
Pak sem se opet prištekal.

Inače, i ovaj link koji si ti gore dao je isto flash??!! A tvoj se vidi, a moj ne?
17.03.2011 | 20:45
Više se nezna, tko pije i tko plaća ili lud zbunjenoga.
Meni je uključen html5 , jer sam provjerio, pa kaže da ga mogu isključit. Druge isjećke mi uredno prikazuje.Imak i klik tu flaš, ali je isto u svim kombinacijama.
17.03.2011 | 20:49
Smayoo ma znam, sumnjao sam da je neki zaj.. sa browserom. Kad se doda onaj

&feature=player_embedded

onda koristi prvi mogući ugrađeni player. Na računalu to i dalje može biti flash, ali na iPadu je onda html5.
17.03.2011 | 22:02
Sank kaže:

Uljepšao si mi danB)
18.03.2011 | 03:13
Sank kaže:

Brat bratu, prije će ovo sve biti MS-ova djeca. Surface + WP7 su već pokazali dosta mogućnosti sa ovog videa, MS se spario s Nokiom koja se nikad nije libila raditi inovativne stvari (pa makar ispale loše), a dosta me začudilo što se još uvijek smatra kako će budućnost biti nužno touch tipa - WiiMote i Kinect pokazuju da se dosta toga može napraviti samo mašući ručicama...

Primjer razvoja u MS-u
18.03.2011 | 09:38
Najsigurniji ubojice inovacije, invencije i napretka u pozitivnom smislu te riječi jesu korporativno okruženje, kapitalistički prerogativi profita i rasta i negativna marketinška načela ("umjesto da se mučimo napraviti dobru stvar, lakše nam je ljude uvjeriti da je ovo što imamo - dobro" ).

Sva zaista revolucionarna otkrića u povijesti čovječanstva napravljena su i stavljena svijetu na korištenje od strane entuzijasta kojima je novac bio najzadnji motiv na svijetu. Jedino što su gramzljivi korporativni nosorozi ikad učinili za razvoj bilo je - da su ga usporili i učinili loši(ji)m.
18.03.2011 | 10:08
smayoo kaže:
Najsigurniji ubojice inovacije, invencije i napretka u pozitivnom smislu te riječi jesu korporativno okruženje, kapitalistički prerogativi profita i rasta i negativna marketinška načela ("umjesto da se mučimo napraviti dobru stvar, lakše nam je ljude uvjeriti da je ovo što imamo - dobro" ).

Sva zaista revolucionarna otkrića u povijesti čovječanstva napravljena su i stavljena svijetu na korištenje od strane entuzijasta kojima je novac bio najzadnji motiv na svijetu. Jedino što su gramzljivi korporativni nosorozi ikad učinili za razvoj bilo je - da su ga usporili i učinili loši(ji)m.

Slažem se s time što veliš. Možda bi točnije reći da su za sve to što si naveo krivi - ljudi! Naime, u korporacijama odluke donose ljudi, velike profite pod svaku cijene žele ljudi, iskorištavati druge ljude opet žele ljudi!

Dakle, sami smo sebi najveći neprijatelji. I to toliki da nije nemoguće da se ubrzo dovedemo na korak do provalije. A onda ...

BTW često se pitam gdje je ta granica koja dijeli "zdravu zaradu" od pohlepe, tko je taj koji tu granicu treba odrediti, kako postaviti stvari da kao civilizacija idemo u dobrom smjeru (ako stoji pretpostavka da je ovo loš smjer).
Odgovore nemam.
18.03.2011 | 14:05
DrAle kaže:
Dakle, sami smo sebi najveći neprijatelji. I to toliki da nije nemoguće da se ubrzo dovedemo na korak do provalije. A onda ...

BTW često se pitam gdje je ta granica koja dijeli "zdravu zaradu" od pohlepe, tko je taj koji tu granicu treba odrediti, kako postaviti stvari da kao civilizacija idemo u dobrom smjeru (ako stoji pretpostavka da je ovo loš smjer).
Odgovore nemam.

Po svemu što se događa zapravo već stojimo iznad provalije, još samo jedan korak nedostaje...

Ovaj smjer kojim naša civilizacija ide sada definitivno je pogrešan jer se bazira na (Anti)ekonomiji koja podrazumjeva bezumno trošenje, a sve radi "virtualnog" profita.

Nazivam ga virtualnim jer novac ima zaista virtualnu vrijednost koja preko noći može nestati i pretvoriti se u ono što zapravo doista i jest, komad bezvrijednog papira, možda dobrog za potpalu vatre ili brisanje guzice.

Problem prekomjernog trošenja očituje se u svim segmentima našeg života. Ograničene resurse ovog planeta trošimo bezumno i to spaljivanjem! Zamislite napredne li tehnologije, a sve što radimo danas sa svim tim silnim napretkom tehnologije jest spaljivanje, baš kako su i naši davni preci radili kad su otkrili vatru

Dva glavna problema ove civilizacije jesu posjedovanje i novac koji dovode do pohlepe i iskrivljenja percepcije pravih vrijednosti.

Pogledajte film: Zeitgeist: Moving Forward

Možda u tom filmu pronađete neke odgovore, ja jesam.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO