Apple Books
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Books

16.12.2010 | 01:13
Imam novi iLife'11 i prije 10 dana sam se okusao u izradi booka. Naime, imao sam godisnjicu veze i odlucio se pozabaviti u iPhotou i napraviti album/knjigu fotografija. iPhoto funkcionira sasvim dobro. Jedina kritika je poteskoca u namjestavanju dimenzija fotografije. Sve ostalo je jednostavno i intuitivno.

Nakon nekih 20 minuta posla (slaganja i namjestavanja fotki) jednostavno sam kliknuo na buy book i ulogirao se. Klasican postupak kupovine i za 4 dana knjiga je vec bila dostavljena na trazenu adresu.

Realizacija je odlicna. Mekane korice sa spiralnim uvezom (takvu sam izabrao) s odlicnom kvalitetom papira te i samog printa.

Naravno, sve se to odvijalo u italiji (talijanski iTunes account) te ta usluga u RH jos nije dostupna. Ali eto, da bar znate da je to stvarno jednostavno i dobro funkcionira. Siguran sam da cu u jos nekoj prigodi iskoristit tu applovu uslugu pa makar za rodendansku cestitku samome sebi
16.12.2010 | 02:37
Više ljudi me pitalo kako to radi, ali nisam znao nikoga tko je to odradio baš iz tog razloga što Hrvatska još nije podržana. Super da si zadovoljan i da stvar šljaka "as expected".
16.12.2010 | 11:12
Ja imam i USA i HR iTunes acc. Vidio sam tamo u postavkama da se moze mijenjati drzava iz koje bi te printane materijale slali.

Nama je blizu Italija ili Njemacka.

Da li je moguce to koristiti koristeci US acc bez obzira sto mi nemamo tu uslugu podrzanu?

Mislim podrzavaju li shipping address van USA?

Ima li neko neka iskustva? S obzirom da je to ipak knjiga ne bi bilo problema ni na carini, ne znam samo za troskove postarine, da li bi znacjno poskupili cijenu izrade koja u samom startu nije bas jeftina...

U svakom slucaju zanimljiv post gljiva1000 Karma gore
16.12.2010 | 13:11
@drlovric ja imama USA i Italija iTunes acc (na USA kupujem s giftcardom koje nabavljam preko eBaya).
U svakom slucaju mislim da je moguce s USA acc poslat izvan USA jer sam ja pokusao (na kraju nisam kupio) sa USA acc kupit knjigu za Italiju. Naime, ja imam Ita iLife'11 pa mi je i "iLife store" (tako sam ga ja nazvao) na talijanskom. Bitno je di je adresa primatelja i da li u toj zemlji postoji neka apple poveznica. Na pakiranju knjige pise da je printano u Nizozemskoj te mo postarina kostala 7 eura (UPS standardom posiljkom). U svakom slucaju evo ti link za sve zemlje koje podrzavaju tu uslugu....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, marioart, Riba, tino1, Anonimci (1025)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO