Nokia PC Suite
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nokia PC Suite

14.11.2010 | 18:14
ima li tko iskustva s Nokia PC Suiteom?

instalirao sam ga i spojio mobitel, ali mi je u kontakte povukao samo jedan jedini kontakt koji sam u telefon upisao nekidan. sve ostalo je povukao - zabilješke, poruke, kalendar...
zna li tko kako se updateaju kontakti?

kad smo već kod toga, postoji li kakva mogućnost da iz Address Booka eksportiram kontakte u nekom formatu tako da ih mogu povući u taj PC Suite ili ostaje samo opcija copy/paste?
radi se o Nokiji 6500, pa ako postoji bilo kakva mogućnost sinhronizacije s Macom da ne moram koristiti Windowse, bilo bi super...
14.11.2010 | 19:34
iz address booka se kontakti mogu eksportirati u vcf. Ostalo što se Nokije tiče nemam pojma.
14.11.2010 | 19:56
PC suite?
Zašto ne koristiš iSync? Plugin za telefon ti je ovdje.
14.11.2010 | 20:17
Prije četiri godine našao sam program koji je jedini bio u mogućnosti sinkronizirati Nokiu 6230i s Mac OS X-om. Program je OnSync, a mobitel sinkroniziram preko Bluetootha.
http://www.onmadesoft.com/pgs/onsync/index.html
Iako tvoj model mobitela ne vidim na listi kompatibilnosti, skini program pa vidi da li ćeš se uspiti spojiti. Ako ne, ne moraš ga ni kupiti. Košta 12 $.
14.11.2010 | 20:42
Riba je napisao:
PC suite?
Zašto ne koristiš iSync? Plugin za telefon ti je ovdje.

pokušavao sam s iSyncom, ali mi je bluetooth veza stalno pucala. taman što se spoji, pukne. također, tražio sam i plugin za moj model, ali ga nisam našao.
hvala. probat ću sada.

edit: piše na stranici da radi samo s verzijama iSynca starijima od 3.1.

editx2: jbg, kad sam ja totalni tukac za ovakve stvari... kako se to uopće skida i šta se s tim radi nakon toga? kad kliknem na link ode ovamo: james-lloyd.com/mytools/nokia/6500.txt
14.11.2010 | 21:50
Snimi taj text file kao Nokia6500.phoneplugin, i stavi ga u Library/PhonePlugins folder. Možeš koristiti ili Library folder u svojem user direktoriju ili onaj u rootu diska (u tom slucaju će plugin biti dostupan svim userima na stroju). Ako ti PhonePlugins ne postoji (vjerojatno ne), kreiraj ga.
Javi kao zapne.
14.11.2010 | 22:21
u kojem formatu da to snimim? kao txt, xml...
15.11.2010 | 00:48
Običan text. Pitanje je nejasno jer je i XML običan tekst. Samo snimi onaj file baš kako ga browser otvori.
15.11.2010 | 22:27
dakle, spremio sam txt fajl kao Nokia6500.phoneplugin u Library/PhonePlugins folder (koji sam morao napraviti); uključio sam bluetooth na mobitelu, otvorio iSync i mac ga je prepoznao, spojio se, nakon toga rekao da iSync ne podržava taj model i odspojio mobitel.
možda plugin zbilja ne radi s mlađim verzijama iSynca od 3.0?
16.11.2010 | 01:05
Hm, moguce. Ja bi probao s nekim od postojecih iSync plugina sa Nokia stranica za neki od modela koji je dosta blizak 6500, i onda samo editirao model number u xml fileu da prepozna i tvoj model. Vrlo je vjerojatno da ce raditi.
16.11.2010 | 08:55
Nikoa je ocajno podrzana u OSX-u. Meni je sve radilo (6230 model) jedino kaj je brljavio po kalendaru i imeniku. Kao da ima svoju volju. SE se puno bolje ponasao. Jedino kaj sam imao malo hendlanja.
WIN>OUTLOOK>THUNDERBIRD onda to prebacim na OSX>THUNDERBIRD>ADDRESSBOOK. Kontra isto ide.
16.11.2010 | 09:43
Dečki, ne morate petljaviti ručno. Syncmate radi jako dobro i BESPLATAN je. mac.eltima.com/sync-mac.html Probajte s njim....
16.11.2010 | 10:46
Evo korisnog savjeta, vidim i da je Nokia 6500 na popisu podržanih uređaja...
16.11.2010 | 22:16
hvala. čim stignem pozabavit ću se time, pa javim. u gužvi sam zadnjih dana...

edit:
ajoj, to sam već jednom koristio i totalno me je sj... sve se nešto zablokiralo, sjećam se da sam imao ful problema s njim. sad me malo strah opet probavat...
27.11.2010 | 18:58
ovog puta sve je prošlo ok.
hvala puno.

@Djuro - jedini "problem" je bio u tome što mi je poduplao kontakte, ja sam mislio da će ih on syncati kao što to iTunesi rade, dakle obrisati sve što je na mobitelu i ubaciti sve s Maca, a on je ostavio stare kontakte i nadodao nove. može li se to korigirati ubuduće?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, drpongrac23, marioart, Riba, tino1, Anonimci (904)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO