Nokia PC Suite
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nokia PC Suite

14.11.2010 | 18:14
ima li tko iskustva s Nokia PC Suiteom?

instalirao sam ga i spojio mobitel, ali mi je u kontakte povukao samo jedan jedini kontakt koji sam u telefon upisao nekidan. sve ostalo je povukao - zabilješke, poruke, kalendar...
zna li tko kako se updateaju kontakti?

kad smo već kod toga, postoji li kakva mogućnost da iz Address Booka eksportiram kontakte u nekom formatu tako da ih mogu povući u taj PC Suite ili ostaje samo opcija copy/paste?
radi se o Nokiji 6500, pa ako postoji bilo kakva mogućnost sinhronizacije s Macom da ne moram koristiti Windowse, bilo bi super...
14.11.2010 | 19:34
iz address booka se kontakti mogu eksportirati u vcf. Ostalo što se Nokije tiče nemam pojma.
14.11.2010 | 19:56
PC suite?
Zašto ne koristiš iSync? Plugin za telefon ti je ovdje.
14.11.2010 | 20:17
Prije četiri godine našao sam program koji je jedini bio u mogućnosti sinkronizirati Nokiu 6230i s Mac OS X-om. Program je OnSync, a mobitel sinkroniziram preko Bluetootha.
http://www.onmadesoft.com/pgs/onsync/index.html
Iako tvoj model mobitela ne vidim na listi kompatibilnosti, skini program pa vidi da li ćeš se uspiti spojiti. Ako ne, ne moraš ga ni kupiti. Košta 12 $.
14.11.2010 | 20:42
Riba je napisao:
PC suite?
Zašto ne koristiš iSync? Plugin za telefon ti je ovdje.

pokušavao sam s iSyncom, ali mi je bluetooth veza stalno pucala. taman što se spoji, pukne. također, tražio sam i plugin za moj model, ali ga nisam našao.
hvala. probat ću sada.

edit: piše na stranici da radi samo s verzijama iSynca starijima od 3.1.

editx2: jbg, kad sam ja totalni tukac za ovakve stvari... kako se to uopće skida i šta se s tim radi nakon toga? kad kliknem na link ode ovamo: james-lloyd.com/mytools/nokia/6500.txt
14.11.2010 | 21:50
Snimi taj text file kao Nokia6500.phoneplugin, i stavi ga u Library/PhonePlugins folder. Možeš koristiti ili Library folder u svojem user direktoriju ili onaj u rootu diska (u tom slucaju će plugin biti dostupan svim userima na stroju). Ako ti PhonePlugins ne postoji (vjerojatno ne), kreiraj ga.
Javi kao zapne.
14.11.2010 | 22:21
u kojem formatu da to snimim? kao txt, xml...
15.11.2010 | 00:48
Običan text. Pitanje je nejasno jer je i XML običan tekst. Samo snimi onaj file baš kako ga browser otvori.
15.11.2010 | 22:27
dakle, spremio sam txt fajl kao Nokia6500.phoneplugin u Library/PhonePlugins folder (koji sam morao napraviti); uključio sam bluetooth na mobitelu, otvorio iSync i mac ga je prepoznao, spojio se, nakon toga rekao da iSync ne podržava taj model i odspojio mobitel.
možda plugin zbilja ne radi s mlađim verzijama iSynca od 3.0?
16.11.2010 | 01:05
Hm, moguce. Ja bi probao s nekim od postojecih iSync plugina sa Nokia stranica za neki od modela koji je dosta blizak 6500, i onda samo editirao model number u xml fileu da prepozna i tvoj model. Vrlo je vjerojatno da ce raditi.
16.11.2010 | 08:55
Nikoa je ocajno podrzana u OSX-u. Meni je sve radilo (6230 model) jedino kaj je brljavio po kalendaru i imeniku. Kao da ima svoju volju. SE se puno bolje ponasao. Jedino kaj sam imao malo hendlanja.
WIN>OUTLOOK>THUNDERBIRD onda to prebacim na OSX>THUNDERBIRD>ADDRESSBOOK. Kontra isto ide.
16.11.2010 | 09:43
Dečki, ne morate petljaviti ručno. Syncmate radi jako dobro i BESPLATAN je. mac.eltima.com/sync-mac.html Probajte s njim....
16.11.2010 | 10:46
Evo korisnog savjeta, vidim i da je Nokia 6500 na popisu podržanih uređaja...
16.11.2010 | 22:16
hvala. čim stignem pozabavit ću se time, pa javim. u gužvi sam zadnjih dana...

edit:
ajoj, to sam već jednom koristio i totalno me je sj... sve se nešto zablokiralo, sjećam se da sam imao ful problema s njim. sad me malo strah opet probavat...
27.11.2010 | 18:58
ovog puta sve je prošlo ok.
hvala puno.

@Djuro - jedini "problem" je bio u tome što mi je poduplao kontakte, ja sam mislio da će ih on syncati kao što to iTunesi rade, dakle obrisati sve što je na mobitelu i ubaciti sve s Maca, a on je ostavio stare kontakte i nadodao nove. može li se to korigirati ubuduće?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 42 minuta
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO