Nokia PC Suite
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nokia PC Suite

14.11.2010 | 18:14
ima li tko iskustva s Nokia PC Suiteom?

instalirao sam ga i spojio mobitel, ali mi je u kontakte povukao samo jedan jedini kontakt koji sam u telefon upisao nekidan. sve ostalo je povukao - zabilješke, poruke, kalendar...
zna li tko kako se updateaju kontakti?

kad smo već kod toga, postoji li kakva mogućnost da iz Address Booka eksportiram kontakte u nekom formatu tako da ih mogu povući u taj PC Suite ili ostaje samo opcija copy/paste?
radi se o Nokiji 6500, pa ako postoji bilo kakva mogućnost sinhronizacije s Macom da ne moram koristiti Windowse, bilo bi super...
14.11.2010 | 19:34
iz address booka se kontakti mogu eksportirati u vcf. Ostalo što se Nokije tiče nemam pojma.
14.11.2010 | 19:56
PC suite?
Zašto ne koristiš iSync? Plugin za telefon ti je ovdje.
14.11.2010 | 20:17
Prije četiri godine našao sam program koji je jedini bio u mogućnosti sinkronizirati Nokiu 6230i s Mac OS X-om. Program je OnSync, a mobitel sinkroniziram preko Bluetootha.
http://www.onmadesoft.com/pgs/onsync/index.html
Iako tvoj model mobitela ne vidim na listi kompatibilnosti, skini program pa vidi da li ćeš se uspiti spojiti. Ako ne, ne moraš ga ni kupiti. Košta 12 $.
14.11.2010 | 20:42
Riba je napisao:
PC suite?
Zašto ne koristiš iSync? Plugin za telefon ti je ovdje.

pokušavao sam s iSyncom, ali mi je bluetooth veza stalno pucala. taman što se spoji, pukne. također, tražio sam i plugin za moj model, ali ga nisam našao.
hvala. probat ću sada.

edit: piše na stranici da radi samo s verzijama iSynca starijima od 3.1.

editx2: jbg, kad sam ja totalni tukac za ovakve stvari... kako se to uopće skida i šta se s tim radi nakon toga? kad kliknem na link ode ovamo: james-lloyd.com/mytools/nokia/6500.txt
14.11.2010 | 21:50
Snimi taj text file kao Nokia6500.phoneplugin, i stavi ga u Library/PhonePlugins folder. Možeš koristiti ili Library folder u svojem user direktoriju ili onaj u rootu diska (u tom slucaju će plugin biti dostupan svim userima na stroju). Ako ti PhonePlugins ne postoji (vjerojatno ne), kreiraj ga.
Javi kao zapne.
14.11.2010 | 22:21
u kojem formatu da to snimim? kao txt, xml...
15.11.2010 | 00:48
Običan text. Pitanje je nejasno jer je i XML običan tekst. Samo snimi onaj file baš kako ga browser otvori.
15.11.2010 | 22:27
dakle, spremio sam txt fajl kao Nokia6500.phoneplugin u Library/PhonePlugins folder (koji sam morao napraviti); uključio sam bluetooth na mobitelu, otvorio iSync i mac ga je prepoznao, spojio se, nakon toga rekao da iSync ne podržava taj model i odspojio mobitel.
možda plugin zbilja ne radi s mlađim verzijama iSynca od 3.0?
16.11.2010 | 01:05
Hm, moguce. Ja bi probao s nekim od postojecih iSync plugina sa Nokia stranica za neki od modela koji je dosta blizak 6500, i onda samo editirao model number u xml fileu da prepozna i tvoj model. Vrlo je vjerojatno da ce raditi.
16.11.2010 | 08:55
Nikoa je ocajno podrzana u OSX-u. Meni je sve radilo (6230 model) jedino kaj je brljavio po kalendaru i imeniku. Kao da ima svoju volju. SE se puno bolje ponasao. Jedino kaj sam imao malo hendlanja.
WIN>OUTLOOK>THUNDERBIRD onda to prebacim na OSX>THUNDERBIRD>ADDRESSBOOK. Kontra isto ide.
16.11.2010 | 09:43
Dečki, ne morate petljaviti ručno. Syncmate radi jako dobro i BESPLATAN je. mac.eltima.com/sync-mac.html Probajte s njim....
16.11.2010 | 10:46
Evo korisnog savjeta, vidim i da je Nokia 6500 na popisu podržanih uređaja...
16.11.2010 | 22:16
hvala. čim stignem pozabavit ću se time, pa javim. u gužvi sam zadnjih dana...

edit:
ajoj, to sam već jednom koristio i totalno me je sj... sve se nešto zablokiralo, sjećam se da sam imao ful problema s njim. sad me malo strah opet probavat...
27.11.2010 | 18:58
ovog puta sve je prošlo ok.
hvala puno.

@Djuro - jedini "problem" je bio u tome što mi je poduplao kontakte, ja sam mislio da će ih on syncati kao što to iTunesi rade, dakle obrisati sve što je na mobitelu i ubaciti sve s Maca, a on je ostavio stare kontakte i nadodao nove. može li se to korigirati ubuduće?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO