Nokia PC Suite
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nokia PC Suite

14.11.2010 | 18:14
ima li tko iskustva s Nokia PC Suiteom?

instalirao sam ga i spojio mobitel, ali mi je u kontakte povukao samo jedan jedini kontakt koji sam u telefon upisao nekidan. sve ostalo je povukao - zabilješke, poruke, kalendar...
zna li tko kako se updateaju kontakti?

kad smo već kod toga, postoji li kakva mogućnost da iz Address Booka eksportiram kontakte u nekom formatu tako da ih mogu povući u taj PC Suite ili ostaje samo opcija copy/paste?
radi se o Nokiji 6500, pa ako postoji bilo kakva mogućnost sinhronizacije s Macom da ne moram koristiti Windowse, bilo bi super...
14.11.2010 | 19:34
iz address booka se kontakti mogu eksportirati u vcf. Ostalo što se Nokije tiče nemam pojma.
14.11.2010 | 19:56
PC suite?
Zašto ne koristiš iSync? Plugin za telefon ti je ovdje.
14.11.2010 | 20:17
Prije četiri godine našao sam program koji je jedini bio u mogućnosti sinkronizirati Nokiu 6230i s Mac OS X-om. Program je OnSync, a mobitel sinkroniziram preko Bluetootha.
http://www.onmadesoft.com/pgs/onsync/index.html
Iako tvoj model mobitela ne vidim na listi kompatibilnosti, skini program pa vidi da li ćeš se uspiti spojiti. Ako ne, ne moraš ga ni kupiti. Košta 12 $.
14.11.2010 | 20:42
Riba je napisao:
PC suite?
Zašto ne koristiš iSync? Plugin za telefon ti je ovdje.

pokušavao sam s iSyncom, ali mi je bluetooth veza stalno pucala. taman što se spoji, pukne. također, tražio sam i plugin za moj model, ali ga nisam našao.
hvala. probat ću sada.

edit: piše na stranici da radi samo s verzijama iSynca starijima od 3.1.

editx2: jbg, kad sam ja totalni tukac za ovakve stvari... kako se to uopće skida i šta se s tim radi nakon toga? kad kliknem na link ode ovamo: james-lloyd.com/mytools/nokia/6500.txt
14.11.2010 | 21:50
Snimi taj text file kao Nokia6500.phoneplugin, i stavi ga u Library/PhonePlugins folder. Možeš koristiti ili Library folder u svojem user direktoriju ili onaj u rootu diska (u tom slucaju će plugin biti dostupan svim userima na stroju). Ako ti PhonePlugins ne postoji (vjerojatno ne), kreiraj ga.
Javi kao zapne.
14.11.2010 | 22:21
u kojem formatu da to snimim? kao txt, xml...
15.11.2010 | 00:48
Običan text. Pitanje je nejasno jer je i XML običan tekst. Samo snimi onaj file baš kako ga browser otvori.
15.11.2010 | 22:27
dakle, spremio sam txt fajl kao Nokia6500.phoneplugin u Library/PhonePlugins folder (koji sam morao napraviti); uključio sam bluetooth na mobitelu, otvorio iSync i mac ga je prepoznao, spojio se, nakon toga rekao da iSync ne podržava taj model i odspojio mobitel.
možda plugin zbilja ne radi s mlađim verzijama iSynca od 3.0?
16.11.2010 | 01:05
Hm, moguce. Ja bi probao s nekim od postojecih iSync plugina sa Nokia stranica za neki od modela koji je dosta blizak 6500, i onda samo editirao model number u xml fileu da prepozna i tvoj model. Vrlo je vjerojatno da ce raditi.
16.11.2010 | 08:55
Nikoa je ocajno podrzana u OSX-u. Meni je sve radilo (6230 model) jedino kaj je brljavio po kalendaru i imeniku. Kao da ima svoju volju. SE se puno bolje ponasao. Jedino kaj sam imao malo hendlanja.
WIN>OUTLOOK>THUNDERBIRD onda to prebacim na OSX>THUNDERBIRD>ADDRESSBOOK. Kontra isto ide.
16.11.2010 | 09:43
Dečki, ne morate petljaviti ručno. Syncmate radi jako dobro i BESPLATAN je. mac.eltima.com/sync-mac.html Probajte s njim....
16.11.2010 | 10:46
Evo korisnog savjeta, vidim i da je Nokia 6500 na popisu podržanih uređaja...
16.11.2010 | 22:16
hvala. čim stignem pozabavit ću se time, pa javim. u gužvi sam zadnjih dana...

edit:
ajoj, to sam već jednom koristio i totalno me je sj... sve se nešto zablokiralo, sjećam se da sam imao ful problema s njim. sad me malo strah opet probavat...
27.11.2010 | 18:58
ovog puta sve je prošlo ok.
hvala puno.

@Djuro - jedini "problem" je bio u tome što mi je poduplao kontakte, ja sam mislio da će ih on syncati kao što to iTunesi rade, dakle obrisati sve što je na mobitelu i ubaciti sve s Maca, a on je ostavio stare kontakte i nadodao nove. može li se to korigirati ubuduće?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 53 minuta
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO