Nokia PC Suite
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nokia PC Suite

14.11.2010 | 18:14
ima li tko iskustva s Nokia PC Suiteom?

instalirao sam ga i spojio mobitel, ali mi je u kontakte povukao samo jedan jedini kontakt koji sam u telefon upisao nekidan. sve ostalo je povukao - zabilješke, poruke, kalendar...
zna li tko kako se updateaju kontakti?

kad smo već kod toga, postoji li kakva mogućnost da iz Address Booka eksportiram kontakte u nekom formatu tako da ih mogu povući u taj PC Suite ili ostaje samo opcija copy/paste?
radi se o Nokiji 6500, pa ako postoji bilo kakva mogućnost sinhronizacije s Macom da ne moram koristiti Windowse, bilo bi super...
14.11.2010 | 19:34
iz address booka se kontakti mogu eksportirati u vcf. Ostalo što se Nokije tiče nemam pojma.
14.11.2010 | 19:56
PC suite?
Zašto ne koristiš iSync? Plugin za telefon ti je ovdje.
14.11.2010 | 20:17
Prije četiri godine našao sam program koji je jedini bio u mogućnosti sinkronizirati Nokiu 6230i s Mac OS X-om. Program je OnSync, a mobitel sinkroniziram preko Bluetootha.
http://www.onmadesoft.com/pgs/onsync/index.html
Iako tvoj model mobitela ne vidim na listi kompatibilnosti, skini program pa vidi da li ćeš se uspiti spojiti. Ako ne, ne moraš ga ni kupiti. Košta 12 $.
14.11.2010 | 20:42
Riba je napisao:
PC suite?
Zašto ne koristiš iSync? Plugin za telefon ti je ovdje.

pokušavao sam s iSyncom, ali mi je bluetooth veza stalno pucala. taman što se spoji, pukne. također, tražio sam i plugin za moj model, ali ga nisam našao.
hvala. probat ću sada.

edit: piše na stranici da radi samo s verzijama iSynca starijima od 3.1.

editx2: jbg, kad sam ja totalni tukac za ovakve stvari... kako se to uopće skida i šta se s tim radi nakon toga? kad kliknem na link ode ovamo: james-lloyd.com/mytools/nokia/6500.txt
14.11.2010 | 21:50
Snimi taj text file kao Nokia6500.phoneplugin, i stavi ga u Library/PhonePlugins folder. Možeš koristiti ili Library folder u svojem user direktoriju ili onaj u rootu diska (u tom slucaju će plugin biti dostupan svim userima na stroju). Ako ti PhonePlugins ne postoji (vjerojatno ne), kreiraj ga.
Javi kao zapne.
14.11.2010 | 22:21
u kojem formatu da to snimim? kao txt, xml...
15.11.2010 | 00:48
Običan text. Pitanje je nejasno jer je i XML običan tekst. Samo snimi onaj file baš kako ga browser otvori.
15.11.2010 | 22:27
dakle, spremio sam txt fajl kao Nokia6500.phoneplugin u Library/PhonePlugins folder (koji sam morao napraviti); uključio sam bluetooth na mobitelu, otvorio iSync i mac ga je prepoznao, spojio se, nakon toga rekao da iSync ne podržava taj model i odspojio mobitel.
možda plugin zbilja ne radi s mlađim verzijama iSynca od 3.0?
16.11.2010 | 01:05
Hm, moguce. Ja bi probao s nekim od postojecih iSync plugina sa Nokia stranica za neki od modela koji je dosta blizak 6500, i onda samo editirao model number u xml fileu da prepozna i tvoj model. Vrlo je vjerojatno da ce raditi.
16.11.2010 | 08:55
Nikoa je ocajno podrzana u OSX-u. Meni je sve radilo (6230 model) jedino kaj je brljavio po kalendaru i imeniku. Kao da ima svoju volju. SE se puno bolje ponasao. Jedino kaj sam imao malo hendlanja.
WIN>OUTLOOK>THUNDERBIRD onda to prebacim na OSX>THUNDERBIRD>ADDRESSBOOK. Kontra isto ide.
16.11.2010 | 09:43
Dečki, ne morate petljaviti ručno. Syncmate radi jako dobro i BESPLATAN je. mac.eltima.com/sync-mac.html Probajte s njim....
16.11.2010 | 10:46
Evo korisnog savjeta, vidim i da je Nokia 6500 na popisu podržanih uređaja...
16.11.2010 | 22:16
hvala. čim stignem pozabavit ću se time, pa javim. u gužvi sam zadnjih dana...

edit:
ajoj, to sam već jednom koristio i totalno me je sj... sve se nešto zablokiralo, sjećam se da sam imao ful problema s njim. sad me malo strah opet probavat...
27.11.2010 | 18:58
ovog puta sve je prošlo ok.
hvala puno.

@Djuro - jedini "problem" je bio u tome što mi je poduplao kontakte, ja sam mislio da će ih on syncati kao što to iTunesi rade, dakle obrisati sve što je na mobitelu i ubaciti sve s Maca, a on je ostavio stare kontakte i nadodao nove. može li se to korigirati ubuduće?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 27 minuta
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Jedro, Riba, tino1, Anonimci (641)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO