PCji su obicno s....!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PCji su obicno s....!

10.11.2010 | 16:11
500, 1200 s hardom i onda pc. grozoteeeee!
10.11.2010 | 16:19
Ja sam imao Pentium 133 par mjeseci...bolje rečeno pokušao sam ga imati, nije išlo.
10.11.2010 | 17:39
Fuj amigaši! Ja sam imao Atari 1040 STfm.
10.11.2010 | 18:57
520ST (TOS(ili GEM?) na flopiju!)> A1200, A2000 (par komada), A4000 (2 komada) > Perf 5200 > Duron 600@1000 (!) > Perf 6400 > itd itd... Da, pattern je definitivno tu
10.11.2010 | 19:09
Ja kad sam bio mali sam imao BMX i loptu
10.11.2010 | 19:19
Sjeća li se tko Cyrix-a 166 MMX?
10.11.2010 | 19:46
Defou je napisao:

E... Kvariš nam pattern.
10.11.2010 | 19:52
Da, odi se loptat ili vozit bicikl...
  • User
  • Posjetitelj
10.11.2010 | 22:20
smayoo je napisao:

Ja jos uvijek imam 1040 STE
10.11.2010 | 22:41
Defou je napisao:

Kako ti se onda ovo dogodilo?
10.11.2010 | 22:56
User je napisao:
smayoo je napisao:

Ih! Ja još uvijek imam svoj 1040 STfm, a isto tako još uvijek imam svoj Commodore 128. I CP/M sistemski disk još uvijek radi, i pod CP/M-om dBase II. Beat that!
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.11.2010 | 23:20
Ja još uvijek ispadnem neelokventni mulac kad sretnem onu prvu malu koju sam zavolio...

i imam svog spektrumčića u škrinjici.. sa alibabom originalom i gomilom "piratskih" kazeta..
11.11.2010 | 11:33
A Apple IIc sa cak 128kb RAM? I naravno, bez hard diska
11.11.2010 | 14:18
Philips MSX VG8020 - Amiga 1200- PC -iMac2009 ...

Čudo jedno ta Amiga bila !!!

Na prvoj godini faxa informatiku smo radili na Orlovima i učili pisat pizdarije u Basicu. Iznenadjenje je bilo kad nas je profa potajno odveja u ured di su dobili novi PC, zamislite , WIN 3.1 koji je ima prozore . Profa je važno, sav crven u licu od uzbuđenja,sa grašcima znoja na čelu, drhtavin prstima u Wordu upisa dva slova rimske kapitale koje je odštampa na B&W pisač,i uzviknija :"čudo jedno od tehnologije!!!" Moje kolege studenti su bili isto tako uzbuđeni .

A ja nisan moga doć sebi od čuđenja ... pa ja već 2 godine crtan ilustracije u boji na svojoj Amigi i zezan se sa 3d animacijama !!!?? Koji Orlovi, koji Basic, koji Win, koji k....??

Pari mi se da se ni danas nije puno prominilo... moja mala u osnovnoj školi ide na informatiku, a predmet bi se po sadržaju triba zvat "Informatički vodić za Microsoft ", samo na naslovnici knjige imaju iMac ,a da to ni ne znaju )

A i nastavnici su na iston mistu, kad san ima neki problem sa Ubuntuom pita san za savjet nastavnika od male ... ali on nema pojma o linuxima jer su to malo radili na faxu !?

.... pa sad ti budi pametan
11.11.2010 | 18:54
Vidim da ste našli antidepresiv. Ispušite se, ja to radim na tenisu. Pomaže. LOL
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.11.2010 | 19:45
Moj antidepresiv je sličan.. testis i gitara..
  • User
  • Posjetitelj
11.11.2010 | 21:24
smayoo je napisao:
User je napisao:
smayoo je napisao:

Ih! Ja još uvijek imam svoj 1040 STfm, a isto tako još uvijek imam svoj Commodore 128. I CP/M sistemski disk još uvijek radi, i pod CP/M-om dBase II. Beat that!

Ne mogu

Al zato od Mac "krame" imam još Macintosh LC III, Centris 660AV i Performu 5200. Dva novija (Centris i Performa) rade s mušicama, a LC kao najstariji mislim da još radi 100% ispravno

Razmišljam čak skrpat neki stari apple 15-pinski display port -> vga adapter da mogu LC-a spojit na neki monitor. Možda netko ovdje ima viška a da ga se želi riješit?
12.11.2010 | 00:31
O! Skoro sam zbog "Moj mek je bolji od tvog pisija! Ne, moj pisi je bolji od tvog meka!" početka threada propustio spominjanje svetog Amiginog imena.

Nemojte mi to raditi!

P.S. Molim Atari-građane-drugog-reda da se na nađu uvrijeđeni. Hvala.
12.11.2010 | 11:08
Mi "Atari građani drugog reda" barem nismo OS morali učitavati (još uz onu mega-ružnu sliku diskete u ruci!) nego je bio u ROM-u, a imali smo i ugodan monitor na 70Hz... i MIDI interface (okej, sada sam već očajan!) - ja sam svojim Atarijem bio sasvim zadovoljan, a pogotovo kada je izašao ST(E) koji je imao super zvučni čip i Blitter.
12.11.2010 | 22:26
Ma dobro, ruku na srce, Amiga je imala bitno jači zvučni hardver. A koncept OS-a u ROM-u je odavno pokojni, nasuprot onog gdje se OS učitava. Tako da, jbg...

Ali ST je svejedno bio bolji od Amige!
13.11.2010 | 08:34
Nema mašine do A3000!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 15 minuta
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO