Applecare
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Applecare

12.09.2010 | 23:50
Zanima me da li je moguće dokupiti applecare za monitor koji je kupljen u HR, a da to jamstvo pritom bude važeće u HR?
Znam da se priznaje AppleCare na stvari kupljene vani i da se dosta toga popravilo lately po pitanju istog, pa me zanima da li tko ima iskustva s time?
13.09.2010 | 00:21
Kada sam kupovao IMac rekli su mi da - ako idem negdje van HR mogu kupiti apple care i da ce ga priznati, brijem da isto vrijedi i za monitor.
Ja sam ipak ovdje nadoplatio produženo jamstvo.
13.09.2010 | 02:37
AppleCare se ne može kupiti u HR, ali onaj kupljen vani važi i kod nas.
13.09.2010 | 15:00
Znam da se ne može kupiti u HR. Ali kupio bi AppleCare vani, pa me zanima da li bi to vrijedilo? Recimo putem ebaya? Hoće li mi to priznati iako je monitor kupljen kod nas? I sad sam se sjetio da prilikom online produživanja garancije, tamo pita zemlju u kojoj je kupljen stroj, mogu li ja tamo staviti US?
05.01.2011 | 23:35
kupio prije mjesec novi iMac,i ne znam da li bih uzimao sad apple care ili mjesec dana prije isteka godisnje garancije?da li onda dobijam jos tri godine garancije (znaci ukupno 4 god) ili mi racunaju i ovu prvu?jer kad bih sada uzeo garanciju znaci za prvu godinu bih djaba placao.
05.01.2011 | 23:45
Ne dobivaš nikada više od 3 godine ukupno, AppleCare počinje odbrojavanje od datuma kupovine.
06.01.2011 | 01:27
pa onda i tu gledaju da uzmu lovu a da ti ne ponude nista extra.znaci svakako imam jednu godinu garancije a druge dvije se placaju 170 €.za miele masinu od 1500€ 3 godine extra garancije sam platio 70 €(2 godine u evropi je zagarantovana garancija kod el.robe,samo se apple jos uvijek izvlaci od tog pravila).
06.01.2011 | 12:26
Nije 2 godine u EU. Imaš FAQ na Appleu o tome jer im često vani postavljaju to pitanje. Radi se samo o tome da zakoni u Europi omogućavaju žalbu na kupljeni proizvod u roku od dvije godine, ali sam besplatni popravak se zakonski može jamčiti i samo jednom godinom ako proizvođač tako želi. To što neki daju jamstvo tri godine je super, ali Apple očigledno vidi da može igrati ovako.
06.01.2011 | 13:13
kako ja znam ovdje je na sve el.proizode garancija dvije godine.kako se apple izvlaci iz tog ,ne znam ,ali mislim da im je za dvije godine garancije 170€ malo previse.
06.01.2011 | 13:20
Da, za naše hrvatske plaće je sve to daleko previše. No, pravi AppleCare uključuje svašta - one-on-one support itd, sve što kod nas ne postoji. Kod nas je produljeno jamstvo 6% vrijednosti stroja, ali može se kupiti isključivo u startu, nema kasnije kupovine kao što to važi na zapadu za AppleCare.
06.10.2011 | 18:33
Da ne otvaram novu temu ... uskoro mi istječe garancija na iPhone 4 i našao sam na ebayu AppleCare Protection Plan za iPhone. Pretpostavljam da bi produženje garancije vrijedilo, ali pošto nigdje nema Hrvatske, zanima me kako to aktivirati tj. dal je kod aktivacije bitna država koja se odabere i kako se to točno poveže sa uređajem?

Unaprijed hvala na odgovorima.
12.10.2011 | 12:46
Kratki update. Kupio sam AppleCare paket za iPhone. Proces registracije je bio sljedeći:

1. odabir zemlje (USA) i upisivanje serijskih brojeva (AppleCare i iPhone)

2. upisivanje kontakt informacija ("dummy" adresa u USA i pravi broj telefona koji koristim s iPhoneom)

Nakon toga sam dobio obavijest da je zahtjev zaprimljen i da bude procesiran što je brže moguće.

Nikakvu obavijest nisam dobio na mail, ali sam drugi dan provjerio status i zahtjev je bio odobren, a garancija je produžena na još godinu dana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 53 minuta
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO