Povratak starog clana :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Povratak starog clana :)

19.08.2010 | 11:35
Pozdrav ekipa,

nakon vise od godinu dana sam ponovo ovdje. Bio sam na jednom jako izoliranom mjestu bez pristupa internetu (ima i takvih, nazalost).

Sada su me docekali moje razbacane jabuke po stanu i, naravno, imam par pitanja

Kako posjedujem i MBP, i iMac24 i iPhone, sve to se "apdejtalo" satima i gigabajtima, kako bi azuriralo propustenu godinu dana. I to je OK.

Medjutim, zanima me Snow Leopad...

1. Jel moze se kupiti jedan original instalacijski disk i instalirati na oba Mac-a? Ili je jedna licenca/jedan comp?

2. Nudi li opciju upgrade sa starog na novi OS, uz zadrzavanje postavki i aplikacija?

3. Jel preporucujete ipak clean install (i u slucaju da radi upgrade)? To mi je neka fobija iz Win svijeta, update uvijek radi sporije

4. Trebam li na nesto dodatno pripaziti prilikom instalacije??

Toliko o SL. Hvala svima na odgovorima i pomoci.

Drugo sto me zanima je hardware.

Ovaj iMac27 mi je mmmmmmm

Sjecam se kada sam kupio 24", pa mi je na trenutak samo bio prevelik. Za 15 minuta sam se navikao i navukao na njegov ekran. Plasim se da bih ovih 27" stvaaaaaaaarno bilo preveliko. Ili opet grijesim??

Ako ima neki sretni vlasnik, volio bi cuti samo dojmove. Takodje ako ima neki vlasnik kojem vise ne treba njegov 27" iMac, neka se obrati, mozda sklopimo neki deal.

Isto tako ako neko zeli mijenjati MBP (unibody) za stariji uz nadoplatu, tu sam.

Toliko od mene za sada.

Lijep pozdrav svima na Jabucnjaku ,)
  • User
  • Posjetitelj
19.08.2010 | 12:26
1. Moze, al nije legalno.
2. Moze na 2 načina - direktni upgrade iz leoparda ili ako ne omoguci to, onda cista instalacija pa povuc postavke i dokumente iz TimeMachine backupa.
3. Mislim da ipak nije nuzno ako upgrade odradi kako treba, a TimeMachine ti uvijek omogućava drugi(i treći, i četvrti...) pokušaj
4. Mislim da ne.
19.08.2010 | 12:39
Ja imam ovog 27" i mozda je malo prevelik ipak .. za web i sl mislio sam da ce biti savrsen, ali boli me malo glava od tolikog ekrana, neznam koji stol da nabavim da ga mogu poziconirati dovoljno daleko od sebe ... što onda postaje malo blesavo jer m je radni stol 90cm dubok što je puno više od standarda.
Ispocetka mi je bio stvaro super, ali sada, mozda sam ipak pretjerao sa velicinom. Mislim da bi 24" bilo i vise nego dovoljno.

Istu stvar sam napravio i sa TVom, u ducanu je bilo super, kupio ga, donio doma i nakon 6 mjeseci si ga bas gledam i zakljucujem da 110+ ekran i nije najsretnije rješenje i da bi puno bolje bilo da je recimo 90+, dakle 20cm manji ... iako sjedim prema pravilu dovoljno daleko.

Super je kod ovog ekrana što mogu imati jedan prozor neku web stranicu, drugi prozor kod te iste stranice, ispod smanjeni prozor FTPa i jos mi esno stanu messengeri i sve odjednom mogu gledati i raditi ... ali i glava malo boli nakon neko vremena i pocelo me je smetati ..
19.08.2010 | 12:42
Dečki pod 1. mislim da nema veze, sa jednim DVDom možeš instalirati na više uređaja bez problema. Nema šifri ni kodova za SL. Može preko Leoparda ili čista. Mene je zezalo upgrade pa sam morao ići na čistu instalaciju i poslije je bilo ok !
Bok !
19.08.2010 | 18:37
drlovric je napisao:
Bio sam na jednom jako izoliranom mjestu bez pristupa internetu (ima i takvih, nazalost).

O, ima ih itekako! Stara Gradiška, na primjer...
  • User
  • Posjetitelj
19.08.2010 | 19:30
jzelko je napisao:
Dečki pod 1. mislim da nema veze, sa jednim DVDom možeš instalirati na više uređaja bez problema. Nema šifri ni kodova za SL.

S tehničke strane će ić bez problema, al s one pravne strane...
19.08.2010 | 20:12
Baš sam pred par tjedana primjetio da te nema iako si svojevremeno bio dosta aktivan, i vidim zadnji login pred ohoho vremena... čovjek već svašta pomisli.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 32 minuta
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO