Hackirali mi iTunes account
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hackirali mi iTunes account

18.08.2010 | 11:51
Jutros se ustanem, otvorim mail i vidim nekoliko mailova od PayPala o transakcijama. Mislim si, opet lažni mailovi kojim mi žele pokupiti password, provjerim i vidim da su zaista od PayPala. U tom trenutku dolazi još jedan na 40tak USD. Svi odreda kupovine na iTunes storeu. Odmah shvaćam što se dogodilo - iako na PayPalu imam prilično siguran password ista stvar nije i sa iTunes accountom jer tamo ne kupujem redovno, a smetnuo sam s uma da sam jednom davno kupio jednu stvar i u iTunes accountu mi je ostao PayPal kao način plaćanja.
Logirao sam se na iTunes account (u međuvrmeenu naočigled neko i dalje kupuje mojim novcem...), pokušao promijeniti password i ne uspjevam jer kaže da netko već editira account. Tu sam se već prepao da će netko promijeniti password i onda će tek biti problema. Na sreću uspjevam iz trećeg pokušaja promijeniti iTunes password, uklanjam sve načine plaćanja i sranje prestaje.
Pokrenuo sam smjesta claim na PayPalu i ako sve bude ook dobit ću novce natrag.

Eto, samo malo upozorenje za ostale.

BTW lopov je kupio neku lošu glazbu i knjige za iPad.
18.08.2010 | 11:56
Iskreno mi je žao da ti se to dogodilo. Ajde, nije neka prevelika šteta, nadam se? Iz ovog kaj si rekel, izgleda da nije pretragično.
A da je bolja mjuza bila, onda bi ti bilo lakše?
18.08.2010 | 14:05
E moj Riba... Ak su tebi haknuli acc ko znalcu, kaj bu tek s nama običnim smrticima bilo???

18.08.2010 | 15:15
Pa natuko je nekih 200 USD računa. Sad me samo strah da u onom contractu između iTunesa i PayPala nema nešto čime će me sjebat, ali do sada je PayPal uredno vraćao pare kod ovakvih incidenata. Vidjet ćemo.
Doduše kupio je i jedan album od Fear Factory, to bi zadržao.
18.08.2010 | 19:13
ja sam prvo sebe od sebe zastitio pa onda i od ostalih na itunesu.Stavio sam da mi je limit 10€ kupovine za mjesec dana.Tako da i ako mi haknu veliku mi stetu nece moci napraviti.
18.08.2010 | 19:42

Za koji store ti je vezan taj account? HR, US ili neki treći?
18.08.2010 | 19:42
Nisam imao pojma da postoji i takva opcija, što nije ni čudno jer ne koristim store budći da nemam ni iPod, ni iPhone ni iPad, a niti imam običaj slušati mp3jeve...
18.08.2010 | 22:48
A, zašto bi onda zadržao Fear Factory? Slušaš na kompu?
18.08.2010 | 23:26
scarface32 je napisao:
ja sam prvo sebe od sebe zastitio pa onda i od ostalih na itunesu.Stavio sam da mi je limit 10€ kupovine za mjesec dana.Tako da i ako mi haknu veliku mi stetu nece moci napraviti.

Daj reci kako si namjestio taj limit?
19.08.2010 | 00:32
Ne znam da li se u Hr. iTunesu moze izabrati opcija da placas preko clickandbuy.com/WW_en/payment/ ?Ako podrzava,onda napravis racun preko njih i imas u podesavanjima koliki ce ti limit biti kupovine mjesecno.
19.08.2010 | 01:42
boriskr je napisao:
A, zašto bi onda zadržao Fear Factory? Slušaš na kompu?

Rijetko doduše...to je više bio stress relief nego ozbiljna misao... Još nema novosti od PayPala.
19.08.2010 | 03:52
Kome je tlaka pamtiti sigurnije passworde, vjerojatno je najbolji način zaštite koristiti pre-paid plaćanje preko Pay Pala. Dakle, NE vežeš direktno za svoju kreditnu karticu, nego uplaćuješ na Pay Pal račun po vlastitom nahođenju, i onda kupuješ do max. toliko koliko si uplatio.
19.08.2010 | 12:02
Radim upravo tako kao što smayoo kaže. Mislim da je to najpouzdanije ako što može biti pouzdano u IT-u. Riba, nadam se da će se lova vratiti ili bar sjesti Fear Factory. Sretno!
19.08.2010 | 13:27
Djipi je napisao:

Za koji store ti je vezan taj account? HR, US ili neki treći?

US...
23.08.2010 | 14:15
jesi dobiJo keš nazad?
23.08.2010 | 18:26
Jok, još je status "Awaiting other party's response". Kazu 10 dana da je rok, to je do kraja ovog tjedna.
24.08.2010 | 21:43
PayPal vratio pare!
24.08.2010 | 23:41
Hah. Mene je netko provalio valjda dictionary attackom, ali tako mi i treba. Nego, u linkanom tekstu što bi trebalo značiti da su kupovali "lažnu glazbu"?
25.08.2010 | 00:03
Npr. ja, poznati "slon mu je prdnuo u uho" glazbenik, produciram bilo kakav plink-plonk (možda i seriju MP3-ca sa po 3 minute tišine) i plasiram na iTunes kao svoj vlastiti uradak i onda pokradenim accountima kupujem tog svog autorskog djela na lopate te ubirem (kao producent) utržak od toga, a na teret nesretnika čiji iTunes accounti su provaljeni.
25.08.2010 | 00:23
Iznenadilo bi me da je uz drakonsku politiku moguće na iTunes store plasirati tri minute tišine, osim ako nisi Let3.
25.08.2010 | 00:37
Iznenadilo bi me da je uz drakonsku politiku moguće na iTunes store plasirati tri minute tišine, osim ako nisi Let3.

Iznenadit ćeš se! Potraži John Cagea u iTunes Storeu. Ne samo da njegovu 4'33" možeš kupiti nego je rastavljena u originalne 3 cjeline i svaka se prodaje za $0.99!
25.08.2010 | 01:07
John Cage je ipak etablirani glazbenik, a 4'33" ili Sonata za preparirani klavir nisu jedino što je napravio. Prije toga je itekako dokazao svoju glazbenu kreativnost i umijeće.

Stavljam naglasak na "bilo kakav plink-plonk" (ne nužno 3 minute tišine). U konačnici, vjerujem da danas postoji softver koji može potpuno sam, na bazi nekoliko parametara, "skladati" beskonačnu količinu techno/house/ovo/ono stvari koje se ni po čemu ne razlikuju od mase konfekcije koja se tu i inače producira.
25.08.2010 | 11:36
I dalje to nije relno izvediv nacin kradje. Kako svaki user moze jednu stvar kupiti samo jednom, da bi zaradio neke pare trebao bi provaliti stotine loginova. Inace, ovaj je konkretno kupio sasvim konkretne stvari. Ono sto me zanima, ako kupis nesto i iz bilo kojeg razloga je kupovina osporena, ta mi aplikacija vise nece biti dostupna? Znaci li to da ce biti uklonjena i sa iUredjaja kod iduceg synca? U tom slucaju kod ovakvih provala samo kupovima mp3ja koji vise nisu zasticeni ima smisla...
25.08.2010 | 22:12
Producirati stotine plink-plonk pjesama i provaliti stotine loginova, da, naravno. Zašto misliš da je to na svjetskoj razini neki problem?
29.08.2010 | 22:22
Zanimljivo je da je u istom periodu razvaljeno na stotine drugih accounta jer sam naknadno našao na dosta vijesti po netu u vezi toga. Nekako čudno da se to dogodilo odjednom hrpi ljudi, ali možda su lopovi imali kakvo organizirani akciju. Uglavnom PayPal svima vraća pare...
29.08.2010 | 23:25
Zašto je to čudno? Krađa identiteta (to se tako zove u kriminalistici) se uvijek događa "na refule".
29.08.2010 | 23:30
Čudno je što tu nešto smrdi jer Apple tvrdi da se radi o phishingu a u mojem slučaju i hrpi drugih to nije točno.

Inače ja bi nekome platio da preuzme moj identitet ako ima zainteresiranih...
30.08.2010 | 08:16
Ovisi koliko plaćaš

Što se phishinga tiče, možda lažu - možda je procurilo od njih, ali razmisli da li si ikad nekom dao svoj password da se njime posluži jer je i taj netko mogao biti žrtva phishinga.
30.08.2010 | 12:34
Ja sam malo ispao iz ovih kriminalisticko-informaticnih krugova. Kaj znaci PHISHING i koja je preventiva protiv toga?

Hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, marioart, Riba, tino1, Anonimci (1025)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO