Hackirali mi iTunes account
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hackirali mi iTunes account

18.08.2010 | 11:51
Jutros se ustanem, otvorim mail i vidim nekoliko mailova od PayPala o transakcijama. Mislim si, opet lažni mailovi kojim mi žele pokupiti password, provjerim i vidim da su zaista od PayPala. U tom trenutku dolazi još jedan na 40tak USD. Svi odreda kupovine na iTunes storeu. Odmah shvaćam što se dogodilo - iako na PayPalu imam prilično siguran password ista stvar nije i sa iTunes accountom jer tamo ne kupujem redovno, a smetnuo sam s uma da sam jednom davno kupio jednu stvar i u iTunes accountu mi je ostao PayPal kao način plaćanja.
Logirao sam se na iTunes account (u međuvrmeenu naočigled neko i dalje kupuje mojim novcem...), pokušao promijeniti password i ne uspjevam jer kaže da netko već editira account. Tu sam se već prepao da će netko promijeniti password i onda će tek biti problema. Na sreću uspjevam iz trećeg pokušaja promijeniti iTunes password, uklanjam sve načine plaćanja i sranje prestaje.
Pokrenuo sam smjesta claim na PayPalu i ako sve bude ook dobit ću novce natrag.

Eto, samo malo upozorenje za ostale.

BTW lopov je kupio neku lošu glazbu i knjige za iPad.
18.08.2010 | 11:56
Iskreno mi je žao da ti se to dogodilo. Ajde, nije neka prevelika šteta, nadam se? Iz ovog kaj si rekel, izgleda da nije pretragično.
A da je bolja mjuza bila, onda bi ti bilo lakše?
18.08.2010 | 14:05
E moj Riba... Ak su tebi haknuli acc ko znalcu, kaj bu tek s nama običnim smrticima bilo???

18.08.2010 | 15:15
Pa natuko je nekih 200 USD računa. Sad me samo strah da u onom contractu između iTunesa i PayPala nema nešto čime će me sjebat, ali do sada je PayPal uredno vraćao pare kod ovakvih incidenata. Vidjet ćemo.
Doduše kupio je i jedan album od Fear Factory, to bi zadržao.
18.08.2010 | 19:13
ja sam prvo sebe od sebe zastitio pa onda i od ostalih na itunesu.Stavio sam da mi je limit 10€ kupovine za mjesec dana.Tako da i ako mi haknu veliku mi stetu nece moci napraviti.
18.08.2010 | 19:42

Za koji store ti je vezan taj account? HR, US ili neki treći?
18.08.2010 | 19:42
Nisam imao pojma da postoji i takva opcija, što nije ni čudno jer ne koristim store budći da nemam ni iPod, ni iPhone ni iPad, a niti imam običaj slušati mp3jeve...
18.08.2010 | 22:48
A, zašto bi onda zadržao Fear Factory? Slušaš na kompu?
18.08.2010 | 23:26
scarface32 je napisao:
ja sam prvo sebe od sebe zastitio pa onda i od ostalih na itunesu.Stavio sam da mi je limit 10€ kupovine za mjesec dana.Tako da i ako mi haknu veliku mi stetu nece moci napraviti.

Daj reci kako si namjestio taj limit?
19.08.2010 | 00:32
Ne znam da li se u Hr. iTunesu moze izabrati opcija da placas preko clickandbuy.com/WW_en/payment/ ?Ako podrzava,onda napravis racun preko njih i imas u podesavanjima koliki ce ti limit biti kupovine mjesecno.
19.08.2010 | 01:42
boriskr je napisao:
A, zašto bi onda zadržao Fear Factory? Slušaš na kompu?

Rijetko doduše...to je više bio stress relief nego ozbiljna misao... Još nema novosti od PayPala.
19.08.2010 | 03:52
Kome je tlaka pamtiti sigurnije passworde, vjerojatno je najbolji način zaštite koristiti pre-paid plaćanje preko Pay Pala. Dakle, NE vežeš direktno za svoju kreditnu karticu, nego uplaćuješ na Pay Pal račun po vlastitom nahođenju, i onda kupuješ do max. toliko koliko si uplatio.
19.08.2010 | 12:02
Radim upravo tako kao što smayoo kaže. Mislim da je to najpouzdanije ako što može biti pouzdano u IT-u. Riba, nadam se da će se lova vratiti ili bar sjesti Fear Factory. Sretno!
19.08.2010 | 13:27
Djipi je napisao:

Za koji store ti je vezan taj account? HR, US ili neki treći?

US...
23.08.2010 | 14:15
jesi dobiJo keš nazad?
23.08.2010 | 18:26
Jok, još je status "Awaiting other party's response". Kazu 10 dana da je rok, to je do kraja ovog tjedna.
24.08.2010 | 21:43
PayPal vratio pare!
24.08.2010 | 23:41
Hah. Mene je netko provalio valjda dictionary attackom, ali tako mi i treba. Nego, u linkanom tekstu što bi trebalo značiti da su kupovali "lažnu glazbu"?
25.08.2010 | 00:03
Npr. ja, poznati "slon mu je prdnuo u uho" glazbenik, produciram bilo kakav plink-plonk (možda i seriju MP3-ca sa po 3 minute tišine) i plasiram na iTunes kao svoj vlastiti uradak i onda pokradenim accountima kupujem tog svog autorskog djela na lopate te ubirem (kao producent) utržak od toga, a na teret nesretnika čiji iTunes accounti su provaljeni.
25.08.2010 | 00:23
Iznenadilo bi me da je uz drakonsku politiku moguće na iTunes store plasirati tri minute tišine, osim ako nisi Let3.
25.08.2010 | 00:37
Iznenadilo bi me da je uz drakonsku politiku moguće na iTunes store plasirati tri minute tišine, osim ako nisi Let3.

Iznenadit ćeš se! Potraži John Cagea u iTunes Storeu. Ne samo da njegovu 4'33" možeš kupiti nego je rastavljena u originalne 3 cjeline i svaka se prodaje za $0.99!
25.08.2010 | 01:07
John Cage je ipak etablirani glazbenik, a 4'33" ili Sonata za preparirani klavir nisu jedino što je napravio. Prije toga je itekako dokazao svoju glazbenu kreativnost i umijeće.

Stavljam naglasak na "bilo kakav plink-plonk" (ne nužno 3 minute tišine). U konačnici, vjerujem da danas postoji softver koji može potpuno sam, na bazi nekoliko parametara, "skladati" beskonačnu količinu techno/house/ovo/ono stvari koje se ni po čemu ne razlikuju od mase konfekcije koja se tu i inače producira.
25.08.2010 | 11:36
I dalje to nije relno izvediv nacin kradje. Kako svaki user moze jednu stvar kupiti samo jednom, da bi zaradio neke pare trebao bi provaliti stotine loginova. Inace, ovaj je konkretno kupio sasvim konkretne stvari. Ono sto me zanima, ako kupis nesto i iz bilo kojeg razloga je kupovina osporena, ta mi aplikacija vise nece biti dostupna? Znaci li to da ce biti uklonjena i sa iUredjaja kod iduceg synca? U tom slucaju kod ovakvih provala samo kupovima mp3ja koji vise nisu zasticeni ima smisla...
25.08.2010 | 22:12
Producirati stotine plink-plonk pjesama i provaliti stotine loginova, da, naravno. Zašto misliš da je to na svjetskoj razini neki problem?
29.08.2010 | 22:22
Zanimljivo je da je u istom periodu razvaljeno na stotine drugih accounta jer sam naknadno našao na dosta vijesti po netu u vezi toga. Nekako čudno da se to dogodilo odjednom hrpi ljudi, ali možda su lopovi imali kakvo organizirani akciju. Uglavnom PayPal svima vraća pare...
29.08.2010 | 23:25
Zašto je to čudno? Krađa identiteta (to se tako zove u kriminalistici) se uvijek događa "na refule".
29.08.2010 | 23:30
Čudno je što tu nešto smrdi jer Apple tvrdi da se radi o phishingu a u mojem slučaju i hrpi drugih to nije točno.

Inače ja bi nekome platio da preuzme moj identitet ako ima zainteresiranih...
30.08.2010 | 08:16
Ovisi koliko plaćaš

Što se phishinga tiče, možda lažu - možda je procurilo od njih, ali razmisli da li si ikad nekom dao svoj password da se njime posluži jer je i taj netko mogao biti žrtva phishinga.
30.08.2010 | 12:34
Ja sam malo ispao iz ovih kriminalisticko-informaticnih krugova. Kaj znaci PHISHING i koja je preventiva protiv toga?

Hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 12 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

abajo, Air, Gjuroo, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (725)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO