zidne tapete
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

zidne tapete

15.05.2010 | 13:49
Cura bi ofarbala sobu, i njena konfiguracija je takva da ima jedan zid koji je praktički cijeli slobodan tj. nesakriven ormarima, policama i sličnim. I sad bi ja nju iznenadio na jedan način.

Vidio sam u Lesnine neke zidne tapete koji su valjda samoljepljive folije (kao sličice nogometaša) sa raznim motivima, velika crvena ruža, panorame velikih gradova, more i sl. problem je u tome što su te tapete široke 3.66m a njena soba ima preko 4 metra, a ni visina ne paše.

Ima li ovdje kreativaca koji znaju napraviti takve tapete u custom veličini? Kolike rezulucije bi trebala biti ta neka custom slika da se lege artis prenese na tako veliki format?

Mind you, to nije sve iz jednog komada, ovi u Lesnine su od 6 komada (2 reda po 3)
15.05.2010 | 15:30
Znam da nije ono što si htio, ali je slično. Čuo sam od frenda priču kako je vidio da si je čovjek preko cijelog zida naslikao pejzaž bojeći po projiciranoj fotografiji.
15.05.2010 | 16:04
super ideja, samo je fora da bi ja to organizirao in cahoots s njenim starcima pa da to polijepimo u sat-dva dok je ona na faksu, ovo se ipak treba sušit i traje.
15.05.2010 | 16:31
Imaš masu takvih tepeta koje su zapravo "construction set" od gomila elemenata (trgovina u prizemlju RK Korzo npr) i onda uopće nije problem priču rastegnuti metar više-manje. I sve drugo se može, ali se onda poteže pitanje troška.
15.05.2010 | 17:09
to ti moze napraviti bilo koja graficka radnja koja ima u ponudi digitalni print velikog formata (wide)
15.05.2010 | 17:18
Samo kaj se i tu poteže pitanje troška, bojim se. Ovo kaj Smayoo predlaže je uvjerljivo (naj)jeftinije....
15.05.2010 | 17:22
Ovo iz Lesnine je 450kn za 366x220 (nisam siguran za visinu ali mislim da je tu negdje), koliko bi me ovo što =db=predlaže moglo doć?
15.05.2010 | 17:48
john_st je napisao:
Ovo iz Lesnine je 450kn za 366x220 (nisam siguran za visinu ali mislim da je tu negdje), koliko bi me ovo što =db=predlaže moglo doć?

Uf da... ovo sto ja predlazem je bojim se skuplje puno...ovisi o kvaliteti naljepnice...al mislim da ispod 200kn po kvadratu nebi islo nigdi...a mozda i bi, ne znam cijene van mog grada.
15.05.2010 | 22:53
Evo mene ceka stavljanje slicne foto tapete sutra. Ja sam uzeo 387x127cm jer mi ta panoramska fora odgovara u jednoj sobi. Kupio sam je Bauhausu i dosla je oko 350kn. Nisu samoljepljive vec sa njima dobijes ljepilo (u prahu). Ove u Bauhausu su od National Geographicsa i tipicno njima, fotke su super. baci oko tamo zato sto ima vise dimenzija nego lesnina
15.05.2010 | 23:13
Možda i ovo pomogne, iako ne znam koje su cijene... Rade i custom ispis koliko vidim www.printstudio.hr/fototapete.asp?menu=f...stavno%20i%20zabavno
16.05.2010 | 13:55
Evo, moja je postavljena. Ako zelis bezrazlozno se posvadljati sa roditeljima od cure, ovo ti je savrsen nacin. Imam stresan posao, ali nista mi nije diglo zivce ko ove tapete. Kako je ovo tanki papir jako se tesko stavlja i vrlo lako se deformira. Clanovi koji su malo stariji sjetiti ce se postavljanja tapeta sa gadjenjem, ali to je sve nista u odnosu na ovo. Iskustvo mi govori da ce se mjehuri povuci kada se ljepilo osusi, ali ovo je stvarno jako namjehureno. Kada budes postavljao samo polako i precizno ocrtaj pocetak tapeta. Kada se nanese ljepilo one ce se izduziti i prelaziti ce te crte ali vazno je da su ravne.

Ako imas jos kakvih pitanja, javi se.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Riba, smayoo, VanjusOS, Anonimci (556)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO