zidne tapete
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

zidne tapete

15.05.2010 | 13:49
Cura bi ofarbala sobu, i njena konfiguracija je takva da ima jedan zid koji je praktički cijeli slobodan tj. nesakriven ormarima, policama i sličnim. I sad bi ja nju iznenadio na jedan način.

Vidio sam u Lesnine neke zidne tapete koji su valjda samoljepljive folije (kao sličice nogometaša) sa raznim motivima, velika crvena ruža, panorame velikih gradova, more i sl. problem je u tome što su te tapete široke 3.66m a njena soba ima preko 4 metra, a ni visina ne paše.

Ima li ovdje kreativaca koji znaju napraviti takve tapete u custom veličini? Kolike rezulucije bi trebala biti ta neka custom slika da se lege artis prenese na tako veliki format?

Mind you, to nije sve iz jednog komada, ovi u Lesnine su od 6 komada (2 reda po 3)
15.05.2010 | 15:30
Znam da nije ono što si htio, ali je slično. Čuo sam od frenda priču kako je vidio da si je čovjek preko cijelog zida naslikao pejzaž bojeći po projiciranoj fotografiji.
15.05.2010 | 16:04
super ideja, samo je fora da bi ja to organizirao in cahoots s njenim starcima pa da to polijepimo u sat-dva dok je ona na faksu, ovo se ipak treba sušit i traje.
15.05.2010 | 16:31
Imaš masu takvih tepeta koje su zapravo "construction set" od gomila elemenata (trgovina u prizemlju RK Korzo npr) i onda uopće nije problem priču rastegnuti metar više-manje. I sve drugo se može, ali se onda poteže pitanje troška.
15.05.2010 | 17:09
to ti moze napraviti bilo koja graficka radnja koja ima u ponudi digitalni print velikog formata (wide)
15.05.2010 | 17:18
Samo kaj se i tu poteže pitanje troška, bojim se. Ovo kaj Smayoo predlaže je uvjerljivo (naj)jeftinije....
15.05.2010 | 17:22
Ovo iz Lesnine je 450kn za 366x220 (nisam siguran za visinu ali mislim da je tu negdje), koliko bi me ovo što =db=predlaže moglo doć?
15.05.2010 | 17:48
john_st je napisao:
Ovo iz Lesnine je 450kn za 366x220 (nisam siguran za visinu ali mislim da je tu negdje), koliko bi me ovo što =db=predlaže moglo doć?

Uf da... ovo sto ja predlazem je bojim se skuplje puno...ovisi o kvaliteti naljepnice...al mislim da ispod 200kn po kvadratu nebi islo nigdi...a mozda i bi, ne znam cijene van mog grada.
15.05.2010 | 22:53
Evo mene ceka stavljanje slicne foto tapete sutra. Ja sam uzeo 387x127cm jer mi ta panoramska fora odgovara u jednoj sobi. Kupio sam je Bauhausu i dosla je oko 350kn. Nisu samoljepljive vec sa njima dobijes ljepilo (u prahu). Ove u Bauhausu su od National Geographicsa i tipicno njima, fotke su super. baci oko tamo zato sto ima vise dimenzija nego lesnina
15.05.2010 | 23:13
Možda i ovo pomogne, iako ne znam koje su cijene... Rade i custom ispis koliko vidim www.printstudio.hr/fototapete.asp?menu=f...stavno%20i%20zabavno
16.05.2010 | 13:55
Evo, moja je postavljena. Ako zelis bezrazlozno se posvadljati sa roditeljima od cure, ovo ti je savrsen nacin. Imam stresan posao, ali nista mi nije diglo zivce ko ove tapete. Kako je ovo tanki papir jako se tesko stavlja i vrlo lako se deformira. Clanovi koji su malo stariji sjetiti ce se postavljanja tapeta sa gadjenjem, ali to je sve nista u odnosu na ovo. Iskustvo mi govori da ce se mjehuri povuci kada se ljepilo osusi, ali ovo je stvarno jako namjehureno. Kada budes postavljao samo polako i precizno ocrtaj pocetak tapeta. Kada se nanese ljepilo one ce se izduziti i prelaziti ce te crte ali vazno je da su ravne.

Ako imas jos kakvih pitanja, javi se.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 45 minuta
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?