Prodaja auta u drugu županiju - Iskustva?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prodaja auta u drugu županiju - Iskustva?

11.03.2010 | 11:07
Prodajem auto. Kupac je iz ZG ja iz ST. On radi preko tjedna i može doć jedino nedjeljom kada ne radi nijedan javni bilježnik da nam ovjeri potpise na kupoprodajnom ugovoru, kao što ne radi ni policija da odjavim auto a da on uzme probne tablice.

Ima li tko iskustava s ovim? Kako da ovo najbolje riješim?

Naglašavam, da kupca ne poznajem, i samim time mi nije osoba od povjerenja te ne želim da auto vozi na moje tablice pa mi ih pošalje iz Zagreba naknadno, jer ukoliko dođe do kakvog sudara ja kao vlasnik ću vjerojatno imat problema.
11.03.2010 | 13:20
Pa sam si rekao i jasno ti je da moraš odjaviti tablice i moraš na policiju, u protivnom bi te eventualna šteta koštala više od zadovoljstva prodaje. Neka dođe na radni dan, pa kupuje auto, ne iPhone pobogu.
Osobno nemam lijepo iskustvo, jer kad sam prodao tako auto koji je bio u savršenom stanju, momak je uspio razletiti motor, vadeći mu mast i forsirajući auto do nemilosti (i to sve na povratku kući). Sve se svelo na moj dodatni trošak. Jer dečko je digao kredit i to mu je prvi auto itd itd, pa mi je bio na savjesti. To više ne bi učinio.
11.03.2010 | 14:04
Serafin je sve rekao. Ne kupuješ kilu kruha i mlijeko, nego auto. Dogovorite se nekak prek tjedna da sve riješite ISTE SEKUNDE i ovjerite ugovore. S njima ti ideš na policiju i onda si čist kaj se tiče auta....
11.03.2010 | 14:11
Za policiju imas vremena 15 dana. Ugovor samo ti potpisujes jer prodajes. Dobro je napisati jednu kap potvrdu u smislu preuzimanja auta sa svjedocima. Napises da si auto predau taj dan u toliko sati. Da novce i nek vozi, a tablice nek ti posalje postom. Mislim da se i porez treba platiti u roku 15 dana. Nekaj se i tu mjenjalo. Pitaj kod javnog biljeznika. Mozda ti treba kopija njegove osobme OIB i jos mozda nekaj. Ne trebas brinuti. Ako kaj zeznes u ugovoru, bu na stetu kupca.
12.03.2010 | 00:06
Ako mu ne vjeruješ dovoljno da ga pustiš na svoje tablice do ZG, neka dođe radnim danom. Treće nema.

Jedino ako želi kupiti auto na neviđeno. Neka ti uplati lovu preko neta, ti potpiši kupoprodajni (samo tvoj potpis je bitan) i pošalji mu poštom preporučeno da može odmah platiti porez. U međuvremenu odjavi auto kod sebe u MUP-u i uzmi mu probne tablice (koje ti plati skupa s autom) nakon što ti vrati natrag ugovor sa zelenim pečatom da je plaćen porez. Probne tablice mu moraš napraviti u radni dan. U nedjelju neka dođe po auto i odveze ga. I to je to. Dalje je njegova briga da auto registrira trajno.
12.03.2010 | 00:34
Smayoo ovo mi se jako sviđa. Čisto da rezimiram

1. uplati mi lovu preko neta
2. ja potpišem kupoprodajni
3. šaljem preporučeno
4. on plati porez
5. za to vrijeme odjavljujem kod sebe
6. tražim da mi pošalje natrag ugovor s pečatom da je plaćen porez
7. uzimam probne tablice
8. on dolazi po auto u nedjelju i vozi ga u ZG
9. dalje je sve njegova briga

jel to to?

ako je, pojasni mi samo ovu točku 6. kakav zeleni pečat?

p.s. auto ne kupuje na neviđeno, bio je prošli vikend i pogledao, provozao, sviđa mu se. čak je kaparu ostavio.
12.03.2010 | 01:11
Odgovore si dobio sve !

Ja te želim upozoriti na ono što je već napisano.

Obavezno skini tablice jer glase na TVOJE IME.
Kupoprodajni ugovor MUP ne vidi. I stoga ne može znati da auto sa tim tablicama nije na tvoje ime.
Skinute tablice sljedeći dan odjavi u MUP. i stvoje strane sve je OK

Ako kupac želi da mu ostaviš onda će poslje biti svega.....a i kajanja!

Kupoprodajni ugovor, javni bilježnik, kod javnog bilježnika primopredaja novca (svjedok situacija).

Ja sam isto kao serafin ima neugodna iskustva i nikada više.
Svake nedelje sam prodao auto i za 30 minuta vraćao nazad lovu.
Jer ne žele tablice skinuti i odjaviti!! Pogotovo šverceri autima!

Veliki oprez !
12.03.2010 | 19:51
john_st je napisao:
Smayoo ovo mi se jako sviđa. Čisto da rezimiram

1. uplati mi lovu preko neta
2. ja potpišem kupoprodajni
3. šaljem preporučeno
4. on plati porez
5. za to vrijeme odjavljujem kod sebe
6. tražim da mi pošalje natrag ugovor s pečatom da je plaćen porez
7. uzimam probne tablice
8. on dolazi po auto u nedjelju i vozi ga u ZG
9. dalje je sve njegova briga

jel to to?

ako je, pojasni mi samo ovu točku 6. kakav zeleni pečat?

p.s. auto ne kupuje na neviđeno, bio je prošli vikend i pogledao, provozao, sviđa mu se. čak je kaparu ostavio.

Kad platiš porez u poreznoj, dobiješ pečat na primjerak ugovora da je plaćen porez. Tzv. "zeleni" - barem u Rijeci, jer su u poreznoj koristili zelenu tintu za taj pečat.

ad 7 - uzimaš probne tablice NA NJEGOVO IME, zato ti i treba ono Ad6 (što je tebe briga je li on platio porez) - možda ti uz to treba i njegova punomoć da te ovlašćuje za to
11.04.2010 | 12:45
dosad prodal već nekoliko auta u drugu županiju i uvijek prošlo bez većih problema.
mislim da svatko može uzeti jedan slobodan dan da se papirologija riješi tako da nema problema i prostora filozofiranju.

evo zadnji auto prodal čak u drugu državu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 47 minuta
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO