Prodaja auta u drugu županiju - Iskustva?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prodaja auta u drugu županiju - Iskustva?

11.03.2010 | 11:07
Prodajem auto. Kupac je iz ZG ja iz ST. On radi preko tjedna i može doć jedino nedjeljom kada ne radi nijedan javni bilježnik da nam ovjeri potpise na kupoprodajnom ugovoru, kao što ne radi ni policija da odjavim auto a da on uzme probne tablice.

Ima li tko iskustava s ovim? Kako da ovo najbolje riješim?

Naglašavam, da kupca ne poznajem, i samim time mi nije osoba od povjerenja te ne želim da auto vozi na moje tablice pa mi ih pošalje iz Zagreba naknadno, jer ukoliko dođe do kakvog sudara ja kao vlasnik ću vjerojatno imat problema.
11.03.2010 | 13:20
Pa sam si rekao i jasno ti je da moraš odjaviti tablice i moraš na policiju, u protivnom bi te eventualna šteta koštala više od zadovoljstva prodaje. Neka dođe na radni dan, pa kupuje auto, ne iPhone pobogu.
Osobno nemam lijepo iskustvo, jer kad sam prodao tako auto koji je bio u savršenom stanju, momak je uspio razletiti motor, vadeći mu mast i forsirajući auto do nemilosti (i to sve na povratku kući). Sve se svelo na moj dodatni trošak. Jer dečko je digao kredit i to mu je prvi auto itd itd, pa mi je bio na savjesti. To više ne bi učinio.
11.03.2010 | 14:04
Serafin je sve rekao. Ne kupuješ kilu kruha i mlijeko, nego auto. Dogovorite se nekak prek tjedna da sve riješite ISTE SEKUNDE i ovjerite ugovore. S njima ti ideš na policiju i onda si čist kaj se tiče auta....
11.03.2010 | 14:11
Za policiju imas vremena 15 dana. Ugovor samo ti potpisujes jer prodajes. Dobro je napisati jednu kap potvrdu u smislu preuzimanja auta sa svjedocima. Napises da si auto predau taj dan u toliko sati. Da novce i nek vozi, a tablice nek ti posalje postom. Mislim da se i porez treba platiti u roku 15 dana. Nekaj se i tu mjenjalo. Pitaj kod javnog biljeznika. Mozda ti treba kopija njegove osobme OIB i jos mozda nekaj. Ne trebas brinuti. Ako kaj zeznes u ugovoru, bu na stetu kupca.
12.03.2010 | 00:06
Ako mu ne vjeruješ dovoljno da ga pustiš na svoje tablice do ZG, neka dođe radnim danom. Treće nema.

Jedino ako želi kupiti auto na neviđeno. Neka ti uplati lovu preko neta, ti potpiši kupoprodajni (samo tvoj potpis je bitan) i pošalji mu poštom preporučeno da može odmah platiti porez. U međuvremenu odjavi auto kod sebe u MUP-u i uzmi mu probne tablice (koje ti plati skupa s autom) nakon što ti vrati natrag ugovor sa zelenim pečatom da je plaćen porez. Probne tablice mu moraš napraviti u radni dan. U nedjelju neka dođe po auto i odveze ga. I to je to. Dalje je njegova briga da auto registrira trajno.
12.03.2010 | 00:34
Smayoo ovo mi se jako sviđa. Čisto da rezimiram

1. uplati mi lovu preko neta
2. ja potpišem kupoprodajni
3. šaljem preporučeno
4. on plati porez
5. za to vrijeme odjavljujem kod sebe
6. tražim da mi pošalje natrag ugovor s pečatom da je plaćen porez
7. uzimam probne tablice
8. on dolazi po auto u nedjelju i vozi ga u ZG
9. dalje je sve njegova briga

jel to to?

ako je, pojasni mi samo ovu točku 6. kakav zeleni pečat?

p.s. auto ne kupuje na neviđeno, bio je prošli vikend i pogledao, provozao, sviđa mu se. čak je kaparu ostavio.
12.03.2010 | 01:11
Odgovore si dobio sve !

Ja te želim upozoriti na ono što je već napisano.

Obavezno skini tablice jer glase na TVOJE IME.
Kupoprodajni ugovor MUP ne vidi. I stoga ne može znati da auto sa tim tablicama nije na tvoje ime.
Skinute tablice sljedeći dan odjavi u MUP. i stvoje strane sve je OK

Ako kupac želi da mu ostaviš onda će poslje biti svega.....a i kajanja!

Kupoprodajni ugovor, javni bilježnik, kod javnog bilježnika primopredaja novca (svjedok situacija).

Ja sam isto kao serafin ima neugodna iskustva i nikada više.
Svake nedelje sam prodao auto i za 30 minuta vraćao nazad lovu.
Jer ne žele tablice skinuti i odjaviti!! Pogotovo šverceri autima!

Veliki oprez !
12.03.2010 | 19:51
john_st je napisao:
Smayoo ovo mi se jako sviđa. Čisto da rezimiram

1. uplati mi lovu preko neta
2. ja potpišem kupoprodajni
3. šaljem preporučeno
4. on plati porez
5. za to vrijeme odjavljujem kod sebe
6. tražim da mi pošalje natrag ugovor s pečatom da je plaćen porez
7. uzimam probne tablice
8. on dolazi po auto u nedjelju i vozi ga u ZG
9. dalje je sve njegova briga

jel to to?

ako je, pojasni mi samo ovu točku 6. kakav zeleni pečat?

p.s. auto ne kupuje na neviđeno, bio je prošli vikend i pogledao, provozao, sviđa mu se. čak je kaparu ostavio.

Kad platiš porez u poreznoj, dobiješ pečat na primjerak ugovora da je plaćen porez. Tzv. "zeleni" - barem u Rijeci, jer su u poreznoj koristili zelenu tintu za taj pečat.

ad 7 - uzimaš probne tablice NA NJEGOVO IME, zato ti i treba ono Ad6 (što je tebe briga je li on platio porez) - možda ti uz to treba i njegova punomoć da te ovlašćuje za to
11.04.2010 | 12:45
dosad prodal već nekoliko auta u drugu županiju i uvijek prošlo bez većih problema.
mislim da svatko može uzeti jedan slobodan dan da se papirologija riješi tako da nema problema i prostora filozofiranju.

evo zadnji auto prodal čak u drugu državu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 26 minuta
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO