Svida li vam se smjer u kojem apple krece
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Svida li vam se smjer u kojem apple krece

16.03.2010 | 18:43
E da i kad onaj Jonathan Ive prozobori u reklamama - dodje mi da se izbljujem.
Covjek fino radi ali cim prozbori meni muka - UŽAS! :o
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.03.2010 | 22:05
iPhone mutitasking kakav je, po meni je super... safari pamti di sam stal, mjuza svira, beejive se trudi da sam online i da dobijem poruku na chat u bilo kojem trenutku u kojoj god se aplikaciji nalazim.. isto tak i mail provjerava..
za moje potrebe, fakin A multitasking..

probao sam i neke jailbreak finte za "pravi" multitasking, al nemam potrebe za time.. to mi je uredjaj za komunikaciju i konzumerizam muzike..

e da.. kaj se tice surfanja.. obozavam surfat na njemu.. klik za zoom teksta.. ne smetaju me flash reklame, vidim ono kaj me zanima..

kad Jonathan krene pričat, prekidam film.. tak da nazalost vecinu novih nisam uspio pogledat.. jedino sam se potrudio pogledat onaj unibody izradu, to mi bas mrak.. mozda me cak ne smeta govor koliko sveukupno popovanje...
17.03.2010 | 00:38
Strogi ste s Iveom! Kužim točno što mislite, ali takvi su mnogi ljudi u toj i sličnim branšama, a znam neke koji su tek pravi horor po ponašanju spram njega, ali sve to nije važno ako čovjek pokazuje rezultate, a on to odlično radi i onda ću i potrpiti dok malo "popuje"! Što je najbolje, mislim da ne folira, on je zbilja takav!
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.03.2010 | 02:19
Sve to stoji Davore, ali jednostavno uvijek postoje neki ljudi koji ti ne odgovaraju uhu ili oku, kao sto je meni slucaj s njegovim nastupom..

ali da volim koristit ono sto je napravio, volim... i cijenim rad..

ne zelim sad povlacit paralelu, ali naprimjer na slican nacin reagiram kad cujem i vidim Grubnića ili Drpićku... samo kaj kod njih ne cijenim njihov rad.. ak oni uopće nekaj i delaju..
17.03.2010 | 10:19
Ma naravno pa nitko (mislim barem) ne kaže da je on loš dizajner, (mislim cak da ce se i PC-ijaši složiti da to fino zgleda) ne samo izgledom nego i funkionalnošću.
A bome je ljigica tip.
Je okej polomili su se da naprave u nekom roku to i to, i rezultat je super ... al nemora baš stenjati onak pred kamerom.
Steve ti laže i smješka se mudro, a ovaj ti laže i stenje.
Ja biram prvo, i gasim Ivea ako ima maloljetnika u blizini.
17.03.2010 | 10:32
: )
17.03.2010 | 18:14
Svi više-manje govore o daljnjem Appleovom razvoju hardwera, no nitko osim bu2nina (koji je izrazio strah od prodaje OS Xa) ne govori a Appleovim poslovnim akvizicijama. Na primjer o daljnjem razvoju AppleTVa, proširenje kablovske TV, ugovor sa CBSom i Disneyem, serijama sa kablovske on-demand add-free, kupnji raznih malih kompanija (npr. Lala.com, advertisement kompanije) i slično. Iako najčešće ne govore razlog kupnje očito je da Apple suvereno želi dominirati ponudom multimedije. Taj dio razvoja kompanije mi se sviđa. Samo da se kvaliteta hardwera ne sroza.
17.03.2010 | 20:51
Po mom mišljenju, strategija Applea zaista jest da im OS X i Mac hardware postanu marginalni u strukturi prihoda (na način da prodaja điđa raste geometrijski, a OSX i Macovi rastu linearno ili stagniraju). I u jednom trenutku će to jednostavno prodati, ili napraviti offspin kompaniju (slično kao što je IBM prodao desktope i laptope svom kineskom ODM proizvođaču - Lenovu). To ne mora značiti da će to biti loše za OSX. Možda bude i bolje. To tek treba vidjeti.

Što se tiče Apple điđa, zapravo sam prilično nezainteresiran za to. Nisu ništa drugo do skupe igračke. Još gore - Apple ih strateški tako pozicionira, uopće niti nema namjere ni planove da ih napravi korisno upotrebljivima u neku svrhu, bilo poslovnu, bilo ikakvu drugu profesionalnu, dakle kao alat i sredstvo za rad, a ne kao điđu koja je sama sebi svrha.
17.03.2010 | 22:03
bigkix je napisao:
Svi više-manje govore o daljnjem Appleovom razvoju hardwera, no nitko osim bu2nina (koji je izrazio strah od prodaje OS Xa) ne govori a Appleovim poslovnim akvizicijama. Na primjer o daljnjem razvoju AppleTVa, proširenje kablovske TV, ugovor sa CBSom i Disneyem, serijama sa kablovske on-demand add-free, kupnji raznih malih kompanija (npr. Lala.com, advertisement kompanije) i slično.

Koliko sam pohvatao iz dostupnih informacija, AppleTV je gotovo propali proizvod.
18.03.2010 | 09:41
Riba je napisao:
bigkix je napisao:
Svi više-manje govore o daljnjem Appleovom razvoju hardwera, no nitko osim bu2nina (koji je izrazio strah od prodaje OS Xa) ne govori a Appleovim poslovnim akvizicijama. Na primjer o daljnjem razvoju AppleTVa, proširenje kablovske TV, ugovor sa CBSom i Disneyem, serijama sa kablovske on-demand add-free, kupnji raznih malih kompanija (npr. Lala.com, advertisement kompanije) i slično.

Koliko sam pohvatao iz dostupnih informacija, AppleTV je gotovo propali proizvod.

Ako tako kažeš, vjerujem ti! Ja sam to pročitao u MacFormatu pa mi se činilo zanimljivo. Također, kad smo već kod razvoja Apple računala: pročitao sam i recenziju Lenovo idePad-a koji radi na Windowsima 7, a kada se ekran izvadi iz kučišta radi na Linuxu... Zar ne bi bilo zanimljivo vidjeti novi Macbook koji radi na snow leopardu, a kada mu se ekran izvadi van da ga pokreće iphone OS? Zamisli, ideš okolo sa svojim macbookom, a onda kad trebaš nešto nekome pokazati na brzinu, ili ga uzeti a treba ti nešto vrlo mobilno, izvadiš ekran van, i imaš multimediju na dlanu! I would buy that!
18.03.2010 | 10:32
Pa i nije toliko luda ideja.
18.03.2010 | 22:50
Ideja je jako dobra, dapače, i ja bi to vjerojatno kupio. Naravno, ako ne bi bilo začinjeno političko-marketinškim debilizmima tipa - kad izvadiš ekran nisu ti dostupni podaci s HDDa, niti možeš te podatke s HDDa proizvoljno kopirati na ekran, nego samo preko iTunesa...
19.03.2010 | 12:25
Poznavajuć Apple upravo to o čemu govoriš bi i napravili...
19.03.2010 | 20:03
u potpunosti se ne slažem sa svim što je bigkix napisao
očito je iz svakog posta i skoro svake rečenice da nema blage veze o čemu priča
19.03.2010 | 20:09
Bill je napisao:
u potpunosti se ne slažem sa svim što je bigkix napisao
očito je iz svakog posta i skoro svake rečenice da nema blage veze o čemu priča

Da? Hoćeš precizirati ili mi je baš svaka rečenica kriva? Neki argument možda? Ako te tako smeta što sam napisao o iPhoneu imaj na umu da je to moje osobno mišljenje, a osim toga, imao sam ga godinu dana i to dok ga u Hrvatskoj još nije bilo, odkodiranog na Tmobile... I šta, moja iskustva se ne računaju jer si ti zaljubljen u iPhone?

Danas čitam kako MS u Windows 7 Mobile neće staviti copy/paste niti multitasking. Kaj, to je isto u redu? Ili nije, samo zato što je MS u pitanju?
14.04.2010 | 22:42
Mozda sam se ja malo zaletio sa svojim pretpostavkama...
trziste se ovih dana malo promijenilo:

1.New MacBook Pros off to strong start, 13-inch model selling out
Citaj: ogroman profit,

2. mickeysoft je prestavio 2 svoja telefona,sarena,okrugla,namjenjena mladima koja ce se,garantujem dobro prodavati
Citaj: pojacava se pritisak na trziste pametnih telefona,smanjuje profit
cekamo prestavljanje iPhona 4g,pa da vidimo hoce li uspjeti odgovoriti ili ce izgubiti korak
mada sa 75mil korisnika i mogu si priustiti promasaj

3. Google najavio odgovor na iPad baziran na androidu
Subjektivan stav: dovoljno je da ima usb i da bude nijansu povoljniji i ja cu ga kupiti
a povoljniji ce biti,jer je iPad zaista skup

E,Johnatan mi je gotivan lik,ima taj smirujuci sugestivan glas,zaspao bi dok prica
14.04.2010 | 23:41
Apple rulez
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO