Sta mislite o Dropboxu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sta mislite o Dropboxu?

06.06.2010 | 18:02
Laki daj taj link da pogledamo o cemu se radi, mozda stvarno nije nesto uredu sa PDFom.
Ja vise vjerujem da oni koji skidaju nemaju pojma da uz vecinu Macovih fileova dolazi i onaj mali opisni fajlic kojeg mi na OSXu ne vidimo a windowsasima cesto stvara probleme jer se zove isto kao i pravi file ali je velicine par kb.

Ja koristim Dropbox stvarno dugo i jedini problem mi je bio upload fontova i to nisam nikako natjerao da radi, kao normalno ga uploada ali mu je velicina 0kb, probao sa par razlicith fontova i za sve je bilo isto. Rijesio sm tako da sam ih prvo zazipao pa frknuo gore ali u cemu je cactch nemam pojma, poslije mi vise nije trebalo pa se nisam ni zamarao s tim
06.06.2010 | 21:16
Evo link za tu moju knjigu. Izdavač je u Beogradu, pa ne znam da to nije nešto u vezi brzine pristupa internetu.

Usput, ako neko ovo pogleda, molio bih mišljenje i u vezi mog preloma u InDesignu. Sve sam ovo na neki način savladao u poznim godinama, pa me zanima sud stručnjaka koji rade prelome knjiga.

Link: dl.dropbox.com/u/4924592/Veronika.pdf
06.06.2010 | 23:31
Laki je napisao:
Evo link za tu moju knjigu. Izdavač je u Beogradu, pa ne znam da to nije nešto u vezi brzine pristupa internetu.

Usput, ako neko ovo pogleda, molio bih mišljenje i u vezi mog preloma u InDesignu. Sve sam ovo na neki način savladao u poznim godinama, pa me zanima sud stručnjaka koji rade prelome knjiga.

Link: dl.dropbox.com/u/4924592/Veronika.pdf

Ja sam skinuo pdf i uredno vidim sve stranice bez ikakvih problema. Govorim o OSX-u, za win i lin trebat će ti netko drugi reći.
Što se prijeloma tiče tu ti ne mogu pomoći.
07.06.2010 | 00:21
Meni isto problema nema. Cijeli PDF skinut za 2 minute, radi bez frke. Problem definitivno nije kod tebe, nego kod tvog izdavača. Ako imaju sporu vezu, moguće je da im se (ovisno o podešenju) otvorila tek prva stranica, a njima se nije dalo dulje čekati.
07.06.2010 | 00:28
Evo i kod sve OK, brzina skidanja isto OK (max sto mi veza dopusta). Trebao bi provjeriti netko sa Win strojem ali stvarno sumnjam da je progblem u PDFu.
Svidjaju mi jako ilustracije jedino sto ne kuzim o kojem se formatu radi jer mi se tekst cini ogroman ali vjerovatno je manji format?
07.06.2010 | 02:57
Radi i na windozama isto. Dramatično sporo, ali radi.
07.06.2010 | 08:59
smayoo je napisao:
Radi i na windozama isto. Dramatično sporo, ali radi.

To će i biti problem! A windoze ima većina.

Nije mi jasno ako nam Dropbox sve ovo daje besplatno, pa kakve oni koristi od toga imaju?
07.06.2010 | 16:28
Besplatno daju 2 GB i računaju da će se dovoljan broj korisnika zainteresirati za više prostora pa to platiti.
31.08.2011 | 23:48
Je li tko probao?
joeworkman.net/blog/post-9591023714
01.09.2011 | 00:25
Izgleda izuzetno korisno. Trenutno razmisljam za sto bi mi moglo koristiti buduci da mi i mail i Opera browser vec interno imaju rijeseno to syncanje a to mi je bilo najvaznije. U svakom slucaju hvala na informaciji.
01.09.2011 | 02:52
Ja koristim Dropbox u par svojih iPhone projekata i kako sam se motao po njihovim stranicama naletio sam na ovo:

Dropbox forums - Update for developers writing desktop apps

"... we aren't yet officially supporting desktop applications."

U jednom trenutku su čak mislili napustiti desktop API, a sad su u ovoj meditativnoj fazi, bi, ne bi.

Tek kao malo upozorenje da vam cijela stvar ne priraste srcu a onda baj, baj. Po primjeru ove aplikacije se vidi koliko je stvar korisna, ali izgleda da ih muče oni koji bi cijelu stvar sa pristupom iz dsktop aplikacija iskorištavali na način koji im ne paše.
01.09.2011 | 08:39
Prije sam koristio kucni server pod linuxom za sheranje fajlova izmedju mac i pc, a sada skinem neki pc file, direktno u dropbox, kao odem do piceka i upalim ga, dobijem i file tamo, a posebno zgodno je sheranje screenshotova, jer dobijes instantno file na internetu za postaviti na forum, blog i sl.
01.09.2011 | 11:21
Stvarno san otvorio file relativno brzo i ne vidim razlog što je s "uredničkim" problemom da ne može skinuti.
Inače ne preferiram Dropbox jer mi nije "lega", malo sam tražio što bi mi odgovaralo i skinuo sam "Raddledocs"
Savršen je, a je da košta 4$ al vrijedi svake kune.
01.09.2011 | 13:02
Aktivni sam korisnik DropBoxa vec dvije i po godine, u vrijeme kad sam i objavio ovaj post ovdje. Tada je to bila mala firmica, a danas vrijedi nekoliko milijardi bucksa

Ja super zadovoljan uslugom...

U medjuvremenu su ljudi smislili milion korisnih nacina da sto bolje iskoriste ovaj servis. Probajte googlati malo na tu temu (dropbox tips and tricks), pozitivno cete se iznenaditi

Ja bi napisao sto sve radim s njim, ali Smayoo ce mi (ponovno) brisati postove, pa necu...
01.09.2011 | 13:39
drlovric kaže:
Ja bi napisao sto sve radim s njim, ali Smayoo ce mi (ponovno) brisati postove, pa necu...

Joj, ne dramatiziraj...
01.09.2011 | 15:12
drlovric kaže:
Aktivni sam korisnik DropBoxa vec dvije i po godine, u vrijeme kad sam i objavio ovaj post ovdje. Tada je to bila mala firmica, a danas vrijedi nekoliko milijardi bucksa

Ja super zadovoljan uslugom...
...

Jebo to...trebao si rijesit neke dionice
01.09.2011 | 23:41
Riba kaže:
drlovric kaže:

Joj, ne dramatiziraj...

Neka, neka.

Kad već mrkva nije pomogla, drago mi je da batina jest.
02.09.2011 | 13:37
Rece Smayoo, sav vazan, i odjaha u suton...
02.09.2011 | 13:47
Dečki, bez zađevica, molim. Svi smo mi ovdje zaljubljenici Jabučice i trebamo jedan drugom.

Pomozite savjetom. Poslao sam rukopis knjige spremljen iz InDesigna CS 3 > Adobe PDF Presets > Press Quality izdavaču. Odnosno, stavio sam to u Dropbox i tehnički urednik je to skinuo, ali ne može otvoriti. Kaže: ”... vi imate PDF 9, a ja PDF 6.” To je, kako reče moj drug Dragan, prastari program. Kako prelom da spremim, a da ga on i sa ovim starim alatom može otvoriti? Ako ne to, onda moram printati stranice na paus i slati.
02.09.2011 | 15:11
Laki, zasto umjesto PDF ne poslati originalni InDesign file (.indd), pa neka izdavač radi s njim sto treba.

Valjda ima InDesign na racunalu.
02.09.2011 | 15:27
Laki, pa samo promijeni kompatibilnost prije konačnog exporta!

02.09.2011 | 15:43
Najprije mislim da bi trebao postaviti pitanje u forum Grafika, jer ovako u temi o dropboxu...

drlovric kaže:
Laki, zasto umjesto PDF ne poslati originalni InDesign file (.indd), pa neka izdavač radi s njim sto treba.

Valjda ima InDesign na racunalu.

Mogao bi ako nema nikakvih linkanih fileova a i onda bi izdavač trebao imati istu verziju indd. ma komplikacija živa.

Laki, pa samo promijeni kompatibilnost prije konačnog exporta!

Mogao bi kada bi išao na export ali ide preko Adobe PDF Presets.

@Laki, mislim da bi bilo najbolje da ideš kako je sulljanic napisao preko Export opcije i označiš najstariju verziju pdf-a.
02.09.2011 | 16:04
Bez veze, nema InDesign. Poslao sam poštom i CD.
02.09.2011 | 21:40
Ali, koju opciju da odaberem? U InDesignu mogu birati: High Quality Print, PDF/X-1a:2001, PDF/X-3:2002, PDF/X-4:2007, PDF/X-4:2008, Press Quality.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, damir1, Riba, Anonimci (863)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO