Sta mislite o Dropboxu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sta mislite o Dropboxu?

06.06.2010 | 18:02
Laki daj taj link da pogledamo o cemu se radi, mozda stvarno nije nesto uredu sa PDFom.
Ja vise vjerujem da oni koji skidaju nemaju pojma da uz vecinu Macovih fileova dolazi i onaj mali opisni fajlic kojeg mi na OSXu ne vidimo a windowsasima cesto stvara probleme jer se zove isto kao i pravi file ali je velicine par kb.

Ja koristim Dropbox stvarno dugo i jedini problem mi je bio upload fontova i to nisam nikako natjerao da radi, kao normalno ga uploada ali mu je velicina 0kb, probao sa par razlicith fontova i za sve je bilo isto. Rijesio sm tako da sam ih prvo zazipao pa frknuo gore ali u cemu je cactch nemam pojma, poslije mi vise nije trebalo pa se nisam ni zamarao s tim
06.06.2010 | 21:16
Evo link za tu moju knjigu. Izdavač je u Beogradu, pa ne znam da to nije nešto u vezi brzine pristupa internetu.

Usput, ako neko ovo pogleda, molio bih mišljenje i u vezi mog preloma u InDesignu. Sve sam ovo na neki način savladao u poznim godinama, pa me zanima sud stručnjaka koji rade prelome knjiga.

Link: dl.dropbox.com/u/4924592/Veronika.pdf
06.06.2010 | 23:31
Laki je napisao:
Evo link za tu moju knjigu. Izdavač je u Beogradu, pa ne znam da to nije nešto u vezi brzine pristupa internetu.

Usput, ako neko ovo pogleda, molio bih mišljenje i u vezi mog preloma u InDesignu. Sve sam ovo na neki način savladao u poznim godinama, pa me zanima sud stručnjaka koji rade prelome knjiga.

Link: dl.dropbox.com/u/4924592/Veronika.pdf

Ja sam skinuo pdf i uredno vidim sve stranice bez ikakvih problema. Govorim o OSX-u, za win i lin trebat će ti netko drugi reći.
Što se prijeloma tiče tu ti ne mogu pomoći.
07.06.2010 | 00:21
Meni isto problema nema. Cijeli PDF skinut za 2 minute, radi bez frke. Problem definitivno nije kod tebe, nego kod tvog izdavača. Ako imaju sporu vezu, moguće je da im se (ovisno o podešenju) otvorila tek prva stranica, a njima se nije dalo dulje čekati.
07.06.2010 | 00:28
Evo i kod sve OK, brzina skidanja isto OK (max sto mi veza dopusta). Trebao bi provjeriti netko sa Win strojem ali stvarno sumnjam da je progblem u PDFu.
Svidjaju mi jako ilustracije jedino sto ne kuzim o kojem se formatu radi jer mi se tekst cini ogroman ali vjerovatno je manji format?
07.06.2010 | 02:57
Radi i na windozama isto. Dramatično sporo, ali radi.
07.06.2010 | 08:59
smayoo je napisao:
Radi i na windozama isto. Dramatično sporo, ali radi.

To će i biti problem! A windoze ima većina.

Nije mi jasno ako nam Dropbox sve ovo daje besplatno, pa kakve oni koristi od toga imaju?
07.06.2010 | 16:28
Besplatno daju 2 GB i računaju da će se dovoljan broj korisnika zainteresirati za više prostora pa to platiti.
31.08.2011 | 23:48
Je li tko probao?
joeworkman.net/blog/post-9591023714
01.09.2011 | 00:25
Izgleda izuzetno korisno. Trenutno razmisljam za sto bi mi moglo koristiti buduci da mi i mail i Opera browser vec interno imaju rijeseno to syncanje a to mi je bilo najvaznije. U svakom slucaju hvala na informaciji.
01.09.2011 | 02:52
Ja koristim Dropbox u par svojih iPhone projekata i kako sam se motao po njihovim stranicama naletio sam na ovo:

Dropbox forums - Update for developers writing desktop apps

"... we aren't yet officially supporting desktop applications."

U jednom trenutku su čak mislili napustiti desktop API, a sad su u ovoj meditativnoj fazi, bi, ne bi.

Tek kao malo upozorenje da vam cijela stvar ne priraste srcu a onda baj, baj. Po primjeru ove aplikacije se vidi koliko je stvar korisna, ali izgleda da ih muče oni koji bi cijelu stvar sa pristupom iz dsktop aplikacija iskorištavali na način koji im ne paše.
01.09.2011 | 08:39
Prije sam koristio kucni server pod linuxom za sheranje fajlova izmedju mac i pc, a sada skinem neki pc file, direktno u dropbox, kao odem do piceka i upalim ga, dobijem i file tamo, a posebno zgodno je sheranje screenshotova, jer dobijes instantno file na internetu za postaviti na forum, blog i sl.
01.09.2011 | 11:21
Stvarno san otvorio file relativno brzo i ne vidim razlog što je s "uredničkim" problemom da ne može skinuti.
Inače ne preferiram Dropbox jer mi nije "lega", malo sam tražio što bi mi odgovaralo i skinuo sam "Raddledocs"
Savršen je, a je da košta 4$ al vrijedi svake kune.
01.09.2011 | 13:02
Aktivni sam korisnik DropBoxa vec dvije i po godine, u vrijeme kad sam i objavio ovaj post ovdje. Tada je to bila mala firmica, a danas vrijedi nekoliko milijardi bucksa

Ja super zadovoljan uslugom...

U medjuvremenu su ljudi smislili milion korisnih nacina da sto bolje iskoriste ovaj servis. Probajte googlati malo na tu temu (dropbox tips and tricks), pozitivno cete se iznenaditi

Ja bi napisao sto sve radim s njim, ali Smayoo ce mi (ponovno) brisati postove, pa necu...
01.09.2011 | 13:39
drlovric kaže:
Ja bi napisao sto sve radim s njim, ali Smayoo ce mi (ponovno) brisati postove, pa necu...

Joj, ne dramatiziraj...
01.09.2011 | 15:12
drlovric kaže:
Aktivni sam korisnik DropBoxa vec dvije i po godine, u vrijeme kad sam i objavio ovaj post ovdje. Tada je to bila mala firmica, a danas vrijedi nekoliko milijardi bucksa

Ja super zadovoljan uslugom...
...

Jebo to...trebao si rijesit neke dionice
01.09.2011 | 23:41
Riba kaže:
drlovric kaže:

Joj, ne dramatiziraj...

Neka, neka.

Kad već mrkva nije pomogla, drago mi je da batina jest.
02.09.2011 | 13:37
Rece Smayoo, sav vazan, i odjaha u suton...
02.09.2011 | 13:47
Dečki, bez zađevica, molim. Svi smo mi ovdje zaljubljenici Jabučice i trebamo jedan drugom.

Pomozite savjetom. Poslao sam rukopis knjige spremljen iz InDesigna CS 3 > Adobe PDF Presets > Press Quality izdavaču. Odnosno, stavio sam to u Dropbox i tehnički urednik je to skinuo, ali ne može otvoriti. Kaže: ”... vi imate PDF 9, a ja PDF 6.” To je, kako reče moj drug Dragan, prastari program. Kako prelom da spremim, a da ga on i sa ovim starim alatom može otvoriti? Ako ne to, onda moram printati stranice na paus i slati.
02.09.2011 | 15:11
Laki, zasto umjesto PDF ne poslati originalni InDesign file (.indd), pa neka izdavač radi s njim sto treba.

Valjda ima InDesign na racunalu.
02.09.2011 | 15:27
Laki, pa samo promijeni kompatibilnost prije konačnog exporta!

02.09.2011 | 15:43
Najprije mislim da bi trebao postaviti pitanje u forum Grafika, jer ovako u temi o dropboxu...

drlovric kaže:
Laki, zasto umjesto PDF ne poslati originalni InDesign file (.indd), pa neka izdavač radi s njim sto treba.

Valjda ima InDesign na racunalu.

Mogao bi ako nema nikakvih linkanih fileova a i onda bi izdavač trebao imati istu verziju indd. ma komplikacija živa.

Laki, pa samo promijeni kompatibilnost prije konačnog exporta!

Mogao bi kada bi išao na export ali ide preko Adobe PDF Presets.

@Laki, mislim da bi bilo najbolje da ideš kako je sulljanic napisao preko Export opcije i označiš najstariju verziju pdf-a.
02.09.2011 | 16:04
Bez veze, nema InDesign. Poslao sam poštom i CD.
02.09.2011 | 21:40
Ali, koju opciju da odaberem? U InDesignu mogu birati: High Quality Print, PDF/X-1a:2001, PDF/X-3:2002, PDF/X-4:2007, PDF/X-4:2008, Press Quality.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Maxxy, Riba, robee, tino1, Anonimci (320)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO