Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

14.04.2025 | 12:21
radar.nova.rs/global/smitsonijan-primer-...vog-lova-na-vestice/

fin tekst, jeste iz MSM medija, ali mislim da se ne mogu naci zamerke.
mada me tramp malo razocarao, mislio sam da moze on i bolje...

edit: davore samo molim te nemoj pokusavati da branis ovakve poteze, stavi se u njihov polozaj da hoce da ti zabrane onaj tvoj muzej apple racunara, sta bi onda rekao?
14.04.2025 | 12:46
Ender kaže:
davore, jesi procitao izvadke iz teksta sa linka sto si postavio ovde?
imas li kakvih komentara?

Nema co'ek vremena

U tamnim je ulicama dark weba gdje otkriva pravu istinu i svjetske zavjere, za dobrobit svih nas. Jos ga ti pitas o clancima koje je on sam postavio. Kakva je to debata jbt.

Imaj razumjevanja.
14.04.2025 | 13:00
Ni to niti bilo koji drugi članak koji uz sve ostalo spominje i minerale, rijetke metale koje Amrika dovlači iz Kine i o kojima ovisi u brojnim tehnologijama a po svijetu baš i nema brze alternative. E pa Kina je odlučila malo zavrnuti pipu i uvsti neke kvote pa bi se moglo desiti da uskoro američka automobilska i industrija precizne mehanike zatvore radnju na kraće ili duže vrijeme. Trump je stvarno genijalac.
14.04.2025 | 14:05
drlovric kaže:
Ender kaže:
davore, jesi procitao izvadke iz teksta sa linka sto si postavio ovde?
imas li kakvih komentara?

Nema co'ek vremena

U tamnim je ulicama dark weba gdje otkriva pravu istinu i svjetske zavjere, za dobrobit svih nas. Jos ga ti pitas o clancima koje je on sam postavio. Kakva je to debata jbt.

Imaj razumjevanja.

joj potpuno sam to smetnuo s' uma, hvala sto me podseti, mea culpa, duboko se izvinjavam...
14.04.2025 | 15:00
IMG_8973.png
14.04.2025 | 21:28
www.vijesti.me/svijet/globus/754514/tram...industrije-od-carina

naravno, sve je ovo deo njegovog velikog plana, koji se odvija kako treba, sad cemo uskoro dobiti i objasnjenje od dobro obavestenog kolege

znaci, prvo je bilo sa mobilnim telefonima i elektronikom, sad je auto-industrija, pa se pitam sta je sledece?

apple je inace valjda prosle godine prebacio deo proizvodnje u indiju, ali je izbio neki pozar i izgorela fabrika - ako se dobro secam.
tako da mislim da se proizvodnja iz kine nece prebaciti u neku drugu zemlju u roku od 90 dana na koliko su bese suspendovane carine.

stay tuned, trump knows what he is doing, everything is according to plan
14.04.2025 | 23:25

Kineska tvornica koja proizvodi MAGA rekvizite.

Trump: I have all the cards
China: We make the cards
15.04.2025 | 22:22
evo nekih update-a, naravno iz MSM medija:

balkans.aljazeera.net/news/2025/4/15/tum...inansiranje-harvarda

dakle, covek resio da sroza ikonu americkog i svetskog visokog obrazovanja. mislim da ovo samo polupismen/nepismen covek moze da smisli.

balkans.aljazeera.net/teme/2025/4/15/val...-potpunosti-americki

ovde zaista nema komentara.

balkans.aljazeera.net/teme/2025/4/15/moz...m-ratu-protiv-trumpa

ovde stvari vec postaju potencijalno jako ozbiljne.
i jedno interesantno misljenje:

“Teško je Fedu uopće planirati šta bi mogli učiniti u ovom trenutku, s obzirom na to da se čini da predsjednik ne zna šta će raditi iz dana u dan ili iz sedmice u sedmicu”, dodao je Jacquez - šef politike i zagovaranja u ekonomskom think tanku Groundwork Collaborative.
ali ko zna, mozda tramp zna nesto vise sto mnogi drugi ne znaju, bitno da stvari jeli idu po planu
cekam komentare.
16.04.2025 | 10:45
Trenutno je 245 % prema Kini. Hoćemo bacit okladu do kuda to može ići...npr. 892 %

www.index.hr/vijesti/clanak/trump-uvodi-...vnica_vijesti_prva_d
16.04.2025 | 11:20
666 ili 514, zavisi koga pitaš
16.04.2025 | 12:47
Yonkis kaže:
666 ili 514, zavisi koga pitaš

Ako pitam njega, bojim se ovog odgovora

"Do jučer sam imao samo jednu manu ,bio sam umišljen.
Od danas više nemam ni tu manu. Savršen sam."
16.04.2025 | 15:00
Kad je USA administraciji treblalo više love? U prvih 100 dana Bidena ili u prvih 100 dana Trumpa?
16.04.2025 | 16:23
cariblanco kaže:
Trenutno je 245 % prema Kini. Hoćemo bacit okladu do kuda to može ići...npr. 892 %

www.index.hr/vijesti/clanak/trump-uvodi-...vnica_vijesti_prva_d

evo jutros isto to citam, ne znam sutra da li da se budim, ko zna sta ce da me saceka
nego se nesto razmisljam - u medjuvremenu dok nam dobro obavesteni kolega prikupi info i objasni zasto je to tramp uradio i zasto je to dobro, da li vi znate za neki program/igricu/simulaciju tipa 'starcraft', ali za podrucje geopolitike i makroekonomije da vidimo cemu sve ovo vodi i ko je pobednik.
17.04.2025 | 17:33
Powell je jučer u Čikagu rekao istinu i opet potvdio njegovu ne ovisnost. Da vidimo dokad ća se moći oduprijeti?

Ne znam što bi radije da žuti sruši sve i da ga najure? Ili da ne uspije i spasimo globalnu trgovinu?

17.04.2025 | 17:40
nesto mi se javlja, da je mozda najbolje resenje sledece:
- da neko nagovori melaniju da narandastog nakljuka vijagrom, onda da mu te noci uzme dusu u krevetu.
rezultati:
- ona se spasi, i ode slobodna sa parama.
- narandzasti umre srecan i sa osmehom na licu.
- svet se spasi budale.

gresna mi dusa, al morao sam ovo da podelim sa vama.
17.04.2025 | 19:18
Atmosfera straha u Americi kakava postoji u Rusiji.

www.politico.com/news/2025/04/17/lisa-mu...retaliation-00295852

> The Alaska senator, who has been among Trump’s most prominent critics in the Republican Party ... “It’s quite a statement,” she continued after a long pause, in remarks first reported by the Anchorage Daily News. “We’re in a time and place where — I don’t know, I certainly have not — I have not been here before. And I’ll tell you, I’m oftentimes very anxious myself about using my voice because retaliation is real. And that’s not right. But that’s what you’ve asked me to do and so I’m going to use my voice to the best of my ability.”

Još ne šalju u gulage ali Trump prijeti da će u El Salvador svatko tko kritizira vladu - tj. njega.
17.04.2025 | 19:25
IgorD kaže:
Još ne šalju u gulage ali Trump prijeti da će u El Salvador svatko tko kritizira vladu - tj. njega.

Toje nemoguče jer Tramp je sav zaslobodu govora i sve.
17.04.2025 | 22:14
Gjuroo kaže:
IgorD kaže:

Toje nemoguče jer Tramp je sav zaslobodu govora i sve.

Pa nitko ne zna bolje o slobodi i govoru od njega. A da ne spominjem tek slobodu govora, pa to je doktorirao.
17.04.2025 | 22:15
IMG_9040.jpeg

IMG_9041.png
17.04.2025 | 22:36
tino1 kaže:
Powell je jučer u Čikagu rekao istinu i opet potvdio njegovu ne ovisnost. Da vidimo dokad ća se moći oduprijeti?

Ne znam što bi radije da žuti sruši sve i da ga najure? Ili da ne uspije i spasimo globalnu trgovinu?

IMG_9042.jpeg
17.04.2025 | 23:00
"According to The Washington Post, Cook had a phone call with Commerce Secretary Howard Lutnick last week, explaining how the tariffs would cause ‌iPhone‌ prices to increase. He talked to senior White House officials about the tariffs, and made sure not to say anything negative in public about Trump's policies that would anger Trump. For Trump's inauguration, Cook also personally donated $1 million."
18.04.2025 | 07:04
18.04.2025 | 16:31
tino1 kaže:

Ha ha,

vidim da i on citira Ferris Buellera na 5:33 uz smijeh u publici: As that great Chicagoan Ferris Bueller once noted: Life moves pretty fast. Jako zanimljivo ako se uzme u obzir da se u zadnje vrijeme često ljudi pozivaju na scenu iz tog filma, kao da Powell želi poslati neku poruku. Mislim da sam i ja na Jabučnjak stavio link najmanje jednom, pa evo, dvaput je dvaput:

Film kao da želi reći - ovo vam je svima dosadno, ali jednog dana će vam biti žao da niste slušali s više pažnje.

Dulja verzija za štrebere: youtu.be/yUjhSBjxuXA?si=CeXWRlJ2FOuCoctq
19.04.2025 | 06:03
I več im je žao. Jer ukratko:

www.youtube.com/shorts/0-BFAhQkcAU
22.04.2025 | 08:15
winning.jpg

..točnije bi bilo "Another 1.4 trillion wiped.."
23.04.2025 | 09:15
Nekako se stiče utisak, da pomalo kopni bahatost Trump_a i Musk_a. Musk sve manje nekog etikira, a naranđasti polako shvaća da je glup. Šteta da je star, pa ne može početi trčati kao Forrest Gump
23.04.2025 | 10:44
ne verujem da je poceo da shvata, u tim godinama se jako tesko menjaju stavovi i misljenja.
nego se malo primirio, verovatno ga napadaju sa svih strana, ali mislim da on i dalje veruje u to sto radi. nazalost.
stay tuned!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 20 minuta
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO