Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

14.04.2025 | 12:21
radar.nova.rs/global/smitsonijan-primer-...vog-lova-na-vestice/

fin tekst, jeste iz MSM medija, ali mislim da se ne mogu naci zamerke.
mada me tramp malo razocarao, mislio sam da moze on i bolje...

edit: davore samo molim te nemoj pokusavati da branis ovakve poteze, stavi se u njihov polozaj da hoce da ti zabrane onaj tvoj muzej apple racunara, sta bi onda rekao?
14.04.2025 | 12:46
Ender kaže:
davore, jesi procitao izvadke iz teksta sa linka sto si postavio ovde?
imas li kakvih komentara?

Nema co'ek vremena

U tamnim je ulicama dark weba gdje otkriva pravu istinu i svjetske zavjere, za dobrobit svih nas. Jos ga ti pitas o clancima koje je on sam postavio. Kakva je to debata jbt.

Imaj razumjevanja.
14.04.2025 | 13:00
Ni to niti bilo koji drugi članak koji uz sve ostalo spominje i minerale, rijetke metale koje Amrika dovlači iz Kine i o kojima ovisi u brojnim tehnologijama a po svijetu baš i nema brze alternative. E pa Kina je odlučila malo zavrnuti pipu i uvsti neke kvote pa bi se moglo desiti da uskoro američka automobilska i industrija precizne mehanike zatvore radnju na kraće ili duže vrijeme. Trump je stvarno genijalac.
14.04.2025 | 14:05
drlovric kaže:
Ender kaže:
davore, jesi procitao izvadke iz teksta sa linka sto si postavio ovde?
imas li kakvih komentara?

Nema co'ek vremena

U tamnim je ulicama dark weba gdje otkriva pravu istinu i svjetske zavjere, za dobrobit svih nas. Jos ga ti pitas o clancima koje je on sam postavio. Kakva je to debata jbt.

Imaj razumjevanja.

joj potpuno sam to smetnuo s' uma, hvala sto me podseti, mea culpa, duboko se izvinjavam...
14.04.2025 | 15:00
IMG_8973.png
14.04.2025 | 21:28
www.vijesti.me/svijet/globus/754514/tram...industrije-od-carina

naravno, sve je ovo deo njegovog velikog plana, koji se odvija kako treba, sad cemo uskoro dobiti i objasnjenje od dobro obavestenog kolege

znaci, prvo je bilo sa mobilnim telefonima i elektronikom, sad je auto-industrija, pa se pitam sta je sledece?

apple je inace valjda prosle godine prebacio deo proizvodnje u indiju, ali je izbio neki pozar i izgorela fabrika - ako se dobro secam.
tako da mislim da se proizvodnja iz kine nece prebaciti u neku drugu zemlju u roku od 90 dana na koliko su bese suspendovane carine.

stay tuned, trump knows what he is doing, everything is according to plan
14.04.2025 | 23:25

Kineska tvornica koja proizvodi MAGA rekvizite.

Trump: I have all the cards
China: We make the cards
15.04.2025 | 22:22
evo nekih update-a, naravno iz MSM medija:

balkans.aljazeera.net/news/2025/4/15/tum...inansiranje-harvarda

dakle, covek resio da sroza ikonu americkog i svetskog visokog obrazovanja. mislim da ovo samo polupismen/nepismen covek moze da smisli.

balkans.aljazeera.net/teme/2025/4/15/val...-potpunosti-americki

ovde zaista nema komentara.

balkans.aljazeera.net/teme/2025/4/15/moz...m-ratu-protiv-trumpa

ovde stvari vec postaju potencijalno jako ozbiljne.
i jedno interesantno misljenje:

“Teško je Fedu uopće planirati šta bi mogli učiniti u ovom trenutku, s obzirom na to da se čini da predsjednik ne zna šta će raditi iz dana u dan ili iz sedmice u sedmicu”, dodao je Jacquez - šef politike i zagovaranja u ekonomskom think tanku Groundwork Collaborative.
ali ko zna, mozda tramp zna nesto vise sto mnogi drugi ne znaju, bitno da stvari jeli idu po planu
cekam komentare.
16.04.2025 | 10:45
Trenutno je 245 % prema Kini. Hoćemo bacit okladu do kuda to može ići...npr. 892 %

www.index.hr/vijesti/clanak/trump-uvodi-...vnica_vijesti_prva_d
16.04.2025 | 11:20
666 ili 514, zavisi koga pitaš
16.04.2025 | 12:47
Yonkis kaže:
666 ili 514, zavisi koga pitaš

Ako pitam njega, bojim se ovog odgovora

"Do jučer sam imao samo jednu manu ,bio sam umišljen.
Od danas više nemam ni tu manu. Savršen sam."
16.04.2025 | 15:00
Kad je USA administraciji treblalo više love? U prvih 100 dana Bidena ili u prvih 100 dana Trumpa?
16.04.2025 | 16:23
cariblanco kaže:
Trenutno je 245 % prema Kini. Hoćemo bacit okladu do kuda to može ići...npr. 892 %

www.index.hr/vijesti/clanak/trump-uvodi-...vnica_vijesti_prva_d

evo jutros isto to citam, ne znam sutra da li da se budim, ko zna sta ce da me saceka
nego se nesto razmisljam - u medjuvremenu dok nam dobro obavesteni kolega prikupi info i objasni zasto je to tramp uradio i zasto je to dobro, da li vi znate za neki program/igricu/simulaciju tipa 'starcraft', ali za podrucje geopolitike i makroekonomije da vidimo cemu sve ovo vodi i ko je pobednik.
17.04.2025 | 17:33
Powell je jučer u Čikagu rekao istinu i opet potvdio njegovu ne ovisnost. Da vidimo dokad ća se moći oduprijeti?

Ne znam što bi radije da žuti sruši sve i da ga najure? Ili da ne uspije i spasimo globalnu trgovinu?

17.04.2025 | 17:40
nesto mi se javlja, da je mozda najbolje resenje sledece:
- da neko nagovori melaniju da narandastog nakljuka vijagrom, onda da mu te noci uzme dusu u krevetu.
rezultati:
- ona se spasi, i ode slobodna sa parama.
- narandzasti umre srecan i sa osmehom na licu.
- svet se spasi budale.

gresna mi dusa, al morao sam ovo da podelim sa vama.
17.04.2025 | 19:18
Atmosfera straha u Americi kakava postoji u Rusiji.

www.politico.com/news/2025/04/17/lisa-mu...retaliation-00295852

> The Alaska senator, who has been among Trump’s most prominent critics in the Republican Party ... “It’s quite a statement,” she continued after a long pause, in remarks first reported by the Anchorage Daily News. “We’re in a time and place where — I don’t know, I certainly have not — I have not been here before. And I’ll tell you, I’m oftentimes very anxious myself about using my voice because retaliation is real. And that’s not right. But that’s what you’ve asked me to do and so I’m going to use my voice to the best of my ability.”

Još ne šalju u gulage ali Trump prijeti da će u El Salvador svatko tko kritizira vladu - tj. njega.
17.04.2025 | 19:25
IgorD kaže:
Još ne šalju u gulage ali Trump prijeti da će u El Salvador svatko tko kritizira vladu - tj. njega.

Toje nemoguče jer Tramp je sav zaslobodu govora i sve.
17.04.2025 | 22:14
Gjuroo kaže:
IgorD kaže:

Toje nemoguče jer Tramp je sav zaslobodu govora i sve.

Pa nitko ne zna bolje o slobodi i govoru od njega. A da ne spominjem tek slobodu govora, pa to je doktorirao.
17.04.2025 | 22:15
IMG_9040.jpeg

IMG_9041.png
17.04.2025 | 22:36
tino1 kaže:
Powell je jučer u Čikagu rekao istinu i opet potvdio njegovu ne ovisnost. Da vidimo dokad ća se moći oduprijeti?

Ne znam što bi radije da žuti sruši sve i da ga najure? Ili da ne uspije i spasimo globalnu trgovinu?

IMG_9042.jpeg
17.04.2025 | 23:00
"According to The Washington Post, Cook had a phone call with Commerce Secretary Howard Lutnick last week, explaining how the tariffs would cause ‌iPhone‌ prices to increase. He talked to senior White House officials about the tariffs, and made sure not to say anything negative in public about Trump's policies that would anger Trump. For Trump's inauguration, Cook also personally donated $1 million."
18.04.2025 | 07:04
18.04.2025 | 16:31
tino1 kaže:

Ha ha,

vidim da i on citira Ferris Buellera na 5:33 uz smijeh u publici: As that great Chicagoan Ferris Bueller once noted: Life moves pretty fast. Jako zanimljivo ako se uzme u obzir da se u zadnje vrijeme često ljudi pozivaju na scenu iz tog filma, kao da Powell želi poslati neku poruku. Mislim da sam i ja na Jabučnjak stavio link najmanje jednom, pa evo, dvaput je dvaput:

Film kao da želi reći - ovo vam je svima dosadno, ali jednog dana će vam biti žao da niste slušali s više pažnje.

Dulja verzija za štrebere: youtu.be/yUjhSBjxuXA?si=CeXWRlJ2FOuCoctq
19.04.2025 | 06:03
I več im je žao. Jer ukratko:

www.youtube.com/shorts/0-BFAhQkcAU
22.04.2025 | 08:15
winning.jpg

..točnije bi bilo "Another 1.4 trillion wiped.."
23.04.2025 | 09:15
Nekako se stiče utisak, da pomalo kopni bahatost Trump_a i Musk_a. Musk sve manje nekog etikira, a naranđasti polako shvaća da je glup. Šteta da je star, pa ne može početi trčati kao Forrest Gump
23.04.2025 | 10:44
ne verujem da je poceo da shvata, u tim godinama se jako tesko menjaju stavovi i misljenja.
nego se malo primirio, verovatno ga napadaju sa svih strana, ali mislim da on i dalje veruje u to sto radi. nazalost.
stay tuned!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (474)

Novo na Jabučnjaku

Teme