PEEK&POKE - otvorenje! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PEEK&POKE - otvorenje! :)

23.09.2007 | 12:23
Evo, samo ukratko za sve koji su bili spriječeni doći - otvorenje je prošlo odlično, bilo je prepuno ljudi bez obzira što se navodno istovremeno igrala nekakva utakmica , došla je gomila novinara (i čak 6 televizija - HRT, Nova, RTL, TV Kopar(!), Kanal Ri i RiTV!) i ono što je najvažnije do svega - posjetitelji su bili jako zadovoljni viđenim, a imalo se što vidjeti!

Bilo je par detalja koje nismo uspjeli srediti (npr. info pločice uz strojeve), ali to će sve biti sređno idući tjedan od kada je muzej otvoren i za javnost.

Ovo je onako nabrzaka, službena objava za medije slijedi za koji dan.

Oni koji su bili na otvorenju - neka jave dojmove!
24.09.2007 | 00:53
Fotke Davore fotke...

Najveća koncentracija geekova po kvadratnom metru u zadnje vrijeme.
Moramo to hitno ponoviti.
Možda neki Jabučnjak party? Sad imamo gdje...
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.09.2007 | 02:00
Sjedi 5!

puno tog za vidjet, puno tog za probat pod prstima..

lijepo je bilo vidjet jabučnjake i gildaše za stolom uz priču i piće..

Hvala..
24.09.2007 | 04:44
aha..da,da..sve to isto ko i šta je dijete napisao
znam,znam..originalna sam za ubit se..
24.09.2007 | 06:16
naletio...

http://muzej.kiberpipa.org/
25.09.2007 | 05:51
Glede Jabučnjak Partya - pa zar nije to bio Jabučnjak party ?
Od svih događanja na otvaranju najviše me dirnula recitacija onog klinca na koju sam otkinuo
Baš kao i jezgrovit govor g Kocijana
Za razliku od govora jednog robustnog novinara
Završilo je dernekovito, ali koliko se često vidimo, morali smo sabiti sav taj nepopijeni alkohol u nekih 8 sati druženja !

BTW, može li netko odgovoriti što je to eksplodiralo kod šanka tijekom Pasinog uvodnog govora ?
25.09.2007 | 07:04
Pao c sa stropa... kojeg je Riba dobro objesio
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.09.2007 | 11:26
ma niiiiijeeeee..
25.09.2007 | 17:33
h
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.09.2007 | 18:45
nije moglo past C kad nema C u PEEK&POKE..

a bogami ni H..
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.09.2007 | 01:48
Breed je napisao:

BTW, može li netko odgovoriti što je to eksplodiralo kod šanka tijekom Pasinog uvodnog govora ?

podsjetnik.. al kao link jer mi ga ne da ubacit..

26.09.2007 | 06:01
Kaže Paso ništa strašno!?!? Pao je sa zida 20$ vrijedan Commodreov plakat:( . Ali neka je! Bit će ih još! Nego znam da je Dijete snimalo i još netko a da nije bila TV. Ima li netko te snimke? Kako doći do njih? Dijete idući put obećajem da ću biti punoooo bolji domaćin nego u subotu . Pozdrav svima i još jednom veliko hvala na posjeti.
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.09.2007 | 06:57
ok.. plakat je 20 baksa, a koliko je okvir koštao?

Nego, danas sam pregledao snimku (ako bh se to tako usudio nazvati..)

Faktori koji su utjecali na kvalitetu, a nakratko bih spomenuo samo alkohol, moje upadice, mnogo ljudi, nedostatak prave rasvjete te loša koordinacija ruku i očiju (a oči su gledale druge objekte koje je gledao objektiv) su takvi da nažalost, možemo napraviti kratki 30sec art film od samog otvaranja i minutu, minutu i pol afterpartija kojeg mogu staviti za odjavnu špicu sa zahvalama.. volim Krležu..

dobit ćeš, ne boj se.. i da je ičega bilo više, bilo bi previše, tako da..
26.09.2007 | 08:57
Ma svemu je kumovala piva koja je planula za 28min. Iduci put bez 150 litara nemamo sto zapocinjati....

Pozdrav od Pipnicara!
29.09.2007 | 03:51
Evo informacije, prije svega za sve one koji nisu bili na otvorenju - NovaTV će u emisiji Red Carpet u nedjelju prikazati kraću reportažu s otvorenja. Vjerujem da će se vidjeti dio fantastične atmosfere u kojoj smo uživali na otvorenju. Obzirom da je to tip emisije kojoj naše \"geekovske\" teme nisu prioritet ne očekujem čuda, ali svako spominjanje na nacionalnoj televiziji je dobra stvar i promocija ovog projekta.

Ako se ne varam, Red Carpet obično ide nedjeljom iza 23 sata...

Ako netko ima capture opciju, neka snimi prilog, pa ćemo puknuti na YouTube.
29.09.2007 | 05:45
dpasaric je napisao:

Ako netko ima capture opciju, neka snimi prilog, pa ćemo puknuti na YouTube.

Nemam capture ali imam hdd recorder pa mogu snimiti na to i onda lako prebacim na komp pa vam nekako posaljem.
01.10.2007 | 08:43
Evo, Jupi je snimio, nema beda. Inače, sram me priznati obzirom na posao koji radim, ali zaista malo gledam TV i nekako sam mislio da je Red Carpet ozbiljnija emisija, a kad tamo... striperi, tračevi, olajavanja, ispovjesti prostitutki i slično... Sada će netko reći da i mi nismo puno bolji!

Nakon što sam odgledao emisiju i vidio kako je koncipirana bio sam jako iznenađen što su uopće pustili ovakvu \"geekovsku\" vijest. Inače, znam da je iz riječkog dopisništva otišao u Zagreb jako lijep prilog od 4 minute, ali sada je barem potpuno jasno zašto su ga toliko skratili - bio bi čista šaka u oku u emisiji ovog tipa, negdje između Alke Vuice i Vlatkice.

Evo, i to je prošlo i nadam se da će promocija i na ovaj način pomoći PEEK&POKE-u, a jednu ozbiljniju reportažu možemo očekivati u stručnom tisku, a na TV od Slovenaca - TV Kopar je uvijek prilično ozbiljan i ima emisije koje prate ovakva zbivanja. Također, vjerujem da će Livingstone magazin temu odraditi odlično jer oni i inače rade vrhunski - bio u pitanju sport, kultura ili tehnologija.
01.10.2007 | 09:45
OK, evo Jupi je dao i link za one koji nisu gledali:

02.10.2007 | 18:54

Ovo je link na \"uncut\" verziju priloga od 5 minuta.
02.10.2007 | 20:42
tu je takodjer popraceno to:

www.nacional.hr/articles/view/38236/
03.10.2007 | 02:39
Mogu ponuditi ili muzeju ili individualno dva filma: Jedan je trodjelni dokumentarac \"Triumph of the Nerds\"

a drugi je igrani naziva \"Pyrates of Sillicon Valley\"

• Dijete
  • Posjetitelj
03.10.2007 | 03:00
Jako volim Pirates of Sillicon Valley
03.10.2007 | 05:01
Poslao sam Davoru 30 fotki. Kad ih se nagleda mogao bi ih puknuti u ovdašnju galeriju.
04.10.2007 | 03:57
Ovdašnja galerija je na moje veliko žaljenje off-line od zadnje promjene softvera. Riba je to hendlao jedno vrijeme u uvjerenju da će programer softvera ispuniti obećanje za novom galerijom, ali se očigledno nije dogodilo. Meni je jako žao jer smo imali baš kvalitetnu galeriju s mnogo zanimljivih fotki.

Riba, ima li nade za nečim u skoro vrijeme?
04.10.2007 | 19:12
Galerija je spremna vec neko vrijeme, ali da bi se to ostvarilo treba prvo preseliti jabucnjak na drugi server, srediti look i slicno. Sporo ali dostizno.
04.10.2007 | 19:15
Veteran - za filmove smo svakako zainteresirani, ali smao u slucaju da se radi o originalima. Naime uz knjige u planu su i projekcije filmova, cim rijesimo pravna pitanja sa distributerima!
04.10.2007 | 19:50
Kad smo već u raspravi o forum postavkama...
Hoće li se moći u skoro vrijeme embedati filmić sa nekog od servisa kao YouTube?
Bilo bi fora da se Peek&Poke mogao pogledati na stranicama Jabučnjaka.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 58 minuta
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO