Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


05.05.2022 | 06:40
A ne mogu ja znati što si točno mislio Smayoo, nisam ti sinapsa.
Pokušao sam pomoći sa točno istom stranicom koja je izložena kao ta preko koje se našlo ovog spomenutog manijaka, i napomenuo EXIF (u dokumentarcu koriste desni klik miša na Windowsima, pa negdje u tabovima mogu pronaći kada je i gdje opaljena, sve znaš).
Ja to niti sam znao da ima kao opcija, niti znam naći na Macu.
Pokušao sam pomoći s tim što sam naučio.
Ništa više.
05.05.2022 | 06:44
Sada se već perem - ali fotka je postavljena ranije.
Nisam ju ja "našao".
Uzeo sam ju sa ovoga foruma i preko te stranice pokušao "ispasti pametan" - da se izrazimo seljački.
Nisam.
Ispao sam glup.
Sve pet...
Nego Riba je spomenuo reverse tracking, Riba ima mačke (2 + 2 = 5) i tako moj mozak dođe do "jbt, ja sam ovo gledao..."
Blesavo, znam.
A tako meni funkcionira glava.
PS:
Verzija fotke koju daje link je "navodno" izvorna.
To znaš i sam.
E sada koliko je ta stranica zaista točna i sve ostalo što se tiče "struke" priče - ne bih znao više od opisanog.
Stvarno ne bih.
No bitno mi je da se zaključi kako nikoga nisam mislio poniziti ili pokazati kako netko je ili nije u pravu.
Zaista sam samo pokušao - pomoći.
FAIL.
Ni prvi ni zadnji put...
05.05.2022 | 07:46
Kako me nije bilo duže vrijeme, ne znam da li se ovdje pisalo o tome povrh Lovrićeve rečenice da to nije nešto (u tom smislu je čovjek mislio, a nije da ne zna o oružju) - ima li itko mišljenje o ovom PZO sistemu iz Kine koje je nabavila Srbija?
Kako se zove, FK-3?
Ja imam, da odmah počnem.
Sigurno je bolji od našeg N(emamo) N(ništa) '22.
05.05.2022 | 08:23
Pozdrav s moje strane. Kako vidite postovi su se prorijedili, jer se na bojištu u smislu manevra ne događa puno. Ruska ofanziva je koncentrirana na područje Izijuma, ali nisu u smislu proboja napravili apsolutno ništa. Snage koje su dovukli u tu svrhu nisu napravile prevagu, ali su oslabile druga područja, posebno ono oko Harkiva. Već sam pisao o pomacima koji rade ukrajinske snage na tom području i proteklih dana su ruske snage odbačene od grada toliko na istok da više ne mogu izravno pucati po njemu (sa sjevera još nisu odbačene dovoljno pa iz tog smjera mogu pucati dalekometno po gradu). Prevedeno u mjerne jedinice, to je 40-ak kilometara i više; toliko da je lanac opskrbe ruskih snaga iz Rusije doveden u opasnost.
Na jugu nema nekih promjena; Rusija iz podmornica tu i tamo ispali poneku raketu prema Odesi da održi pritisak na tom dijelu bojišta, ali sve površinske plovne objekte drži sakrivene. Naime, prije neki dan su kod Zmijskog otoka izgubili još dva patrolna broda koje je potopila paljba s Bayraktara. Također, Ukrajina je opet izbrisala borbenu bateriju koju su Rusi postavili na otok i sve je jači ukrajinski pritisak na to područje.
Marijupolj je Rusija već nekoliko puta oslobodila i sad je većinu snaga koje su bile vezane za to područje poslala dalje na istok (vidi gore) gdje ih nedostaje. Čisto da i pojam oslobođenja, ali ova opetovana provlačenja teze o zlim nacistima u Marijupolju tj. Azovstalju stavimo u ispravan kontekst: u dva mjeseca otkako je počela operacija oslobođenja od strane Rusa, oni su pobili DVOSTRUKO više stanovnika nego su to učinili nacisti u dvije godine tijekom II. svjetskog rata.
Idemo sad na ono što je bitno za budućnost i što će odrediti ishod ovog rata tj. već ga određuje. Ukrajina svakim danom vojno jača i dobiva sve više nove i modernije opreme, nego je ikad imala. Istovremeno oprema Rusije stari i sve je lošije kvalitete. Najbolji primjer je artiljerija. Čak i s gubicima koji su u ratu neizbježni, Ukrajina je već sad u smislu teškog topništva jača nego je bila na početku agresije od strane Rusije. Od Amerike su već dobili više od polovice obećanih 90 komada M777 haubica. Tome su se pridružili Australija sa 6 i Kanada s 4 komada. Ove su haubice iznimno precizne i imaju domet do 40 km, više od bilo kojeg oruđa koje koristi Rusija. Estonija im je poslala još 9 komada haubica promjera 122 mm koje koristi i Rusija i Ukrajina (ex sovjetski dizajn). Povrh toga Česi su dali 77 samohodnih haubica promjera 152 mm te Poljaci dodatno one promjera 122 mm, ali nije specificiran broj. Nizozemska je obećala isporuku 5 komada samohodnih Panzerhaubica P2000 (njemački proizvod) koje su poznate po svojoj izuzetnoj vatrenoj moći i preciznosti te se smatraju (jednima od) najbolji(h) na svijetu: mogu u slučaju potrebe ispaliti tri zrna u samo devet sekundi. Francuzi su obećali 12 svojih samohodnih CAESAR haubica. Sve haubice sa zapada koriste NATO standardnu municiju promjera 155 mm pa je isporuka streljiva za njih vrlo jednostavna, jer ju svi imaju.
RUsija je prema navodima Ukrajine dosad izgubila gotovo 500 artiljerijskih sistema. To se čini prevelikom brojkom, ali sredina između foto potvrde i geolociranih gubitka i ovog navoda je 300 što se čini realnom brojkom. Dakle, Ukrajina dobiva otprilike toliko novih, modernijihi i boljih artiljerijskih sustava koliko je Rusija izgubila. Dopuna koju Rusija čini iz svojih skladišta se temelji na starijim sustavima iz SSSR-a koji su manje efikasni.
Tenkovi su posebna priča. Tijekom inicijalne agresije, ali početkom ofanzive na Donbas, Rusija je izgubila nevjerojatnu količinu tenkova. O tome sam već naširoko pisao. Da sad ne nabrajam tko je donirao koliko tenkova Ukrajini (Poljska preko 240 komada) spomenut ću da su i Slovenci obećali poslati svoje M84-ke (proizvedene u bivšoj Yu, sastavljene u Đuri Đakoviću u Slavonskom Brodu) kad im stigne zamjena za njih iz Njemačke. Slovenija ima 19 komada M-84 u operativnoj uporabi i još 32 konzervirana u skladištima.
Kad se pod sve podvuče crta, sad sve analize govore da Ukrajina ima VIŠE tenkova od Rusije na bojištu. Ukrajina koristi jako puno tenkova koje je zaplijenila od Rusa koji su ih napuštali (o tome sam isto pisao ranije) pa nekakav grafički prikaz relativnih promjena u broju izgleda ovako nekako:
tenkovi.jpg

I opet, Rusija pokušava nadomjestiti gubitke, ali to čini sa starijim tenkovima koji su manje efikasni i kojih, povrh svega, nedostaje. I tome sam već pisao (očajno stanje, nekompletni, neupotrebljivi).

Da sad ne nabrajam kategoriju po kategoriju, istaknut ću ono što je potencijal za prevagu. Britanija isporučuje radare za navođenje artiljerijske paljbe što ove haubice koje su već stigle ili su u dolasku čini još efikasnijim i na većim udaljenostima s koje ruske snage ne mogu odgovoriti istom mjerom. Britanija isto isporučuje, tj. isporučila je 'stotine' protubrodskih projektila Sea Spear. Ovi projektili imaju domet od 20-ak km i zamišljeni su kao obrana od pomorske invazije. To će dodatno ugroziti trenutnu pomorsku blokadu Ukrajine koju provode snage RM. Sea Spear se može lansirati i iz zraka, ima bojnu glavu od 16 kg. Nisam siguran može li ga ponijeti Bayraktar (zbog dimenzija sumnjam, duljina je 1.8 m), ali RM ima sad dodatnu brigu.
Ono što je Ukrajina tražila, a NIJE dobila su dalekometni projektili za udare po zemaljskim ciljevima. Zapad se boji da bi ih Ukrajina mogla koristiti za napade na ciljeve u Rusiji za što bi onda Rusija mogla okriviti Zapad kao odgovornu stranu te bi to bio uvod u dodatnu eskalaciju sukoba. S druge strane, turski Bayraktari su ruskim snagama nanijeli jako puno gubitaka i to dosad nije bilo nikakav problem za Tursku koja je čak i pokušala posredovati u sukobu. Posao je, ipak, posao (a mislim da je tvrtka koja proizvodi te dronove u vlasništvu sina ili zeta Erdogana; u svakom slučaju, jako je povezana sa samim vrhom vlasti u Turskoj).
Rusija je počela raketno djelovati po logističkim lancima Ukrajine. Zasad se to primarno odnosi na udare po željeznici, ali i po pogonima za proizvodnju oružja u Ukrajini koji su mahom oštećeni i trenutno neupotrebljivi.
No, pomoć koja dolazi sa Zapada sve više čini prevagu u korist Ukrajine koja će, kad sve bude na mjestu (ukrajinske snage se trenutno intenzivno obučavaju za korištenje tih naprednih vojnih sustava) biti spremna za treću faza rata tj. oslobađanje okupiranih teritorija.
05.05.2022 | 11:14
Djuro genijalac kaže:
No, pomoć koja dolazi sa Zapada sve više čini prevagu u korist Ukrajine koja će, kad sve bude na mjestu (ukrajinske snage se trenutno intenzivno obučavaju za korištenje tih naprednih vojnih sustava) biti spremna za treću faza rata tj. oslobađanje okupiranih teritorija.


Prije će se dogoditi nuklearni rat, nego li će se Rusija povući bez da se ostvare njihovi uvjeti. No, čini se da i to Amerikancima odgovara. Da ih citiramo u razgovoru s ambasadorom u Kijevu: "Fuck Europe". Sada ostaje vidjeti kako na to dišu Njemačka i Francuska koje u ovom trenu izvoze oružje u - Rusiju.

Cijela ta priča o demokraciji i "pravu na samoodređenje" je potpuna farsa. Naravno da to Ameriku uopće ne zanima, a vidimo i da će se rado boriti do posljednjeg Ukrajinca. Biden je upravo naložio još 30 milijardi $ za oružuje Ukrajni. Naravno, njegovi sponzori, koji su ga i postavili, jedva čekaju taj novac u svojim tvornicama oružja.
05.05.2022 | 11:20
Ništa novo na svijetu, Davore. Spomenuo si nedavno Majka Mažurana & co. Sve su to siledžije koji niti ne znaju drugačije. Ako neće biti po njihovom, neće biti nikako. Kako te je upitao Riba u onoj drugoj temi - što mi tu zapravo možemo učiniti osim da gunđamo ovdje, na nekom opskurnom forumu? U cijeloj toj globalnoj igri šaha, u kojoj mi nismo čak niti pijuni, ja gledam raditi ono što mogu i što ima nekog smisla, u okvirima mog sustava vrijednosti i stvari u koje vjerujem. Ovo sve drugo mi je na razini stvari kojima se bavim dok sjedim na WCu...
05.05.2022 | 11:48
Mi smo samo nijemi promatrači !
05.05.2022 | 12:12
smayoo kaže:
Ništa novo na svijetu, Davore. Spomenuo si nedavno Majka Mažurana & co. Sve su to siledžije koji niti ne znaju drugačije. Ako neće biti po njihovom, neće biti nikako. Kako te je upitao Riba u onoj drugoj temi - što mi tu zapravo možemo učiniti osim da gunđamo ovdje, na nekom opskurnom forumu? U cijeloj toj globalnoj igri šaha, u kojoj mi nismo čak niti pijuni, ja gledam raditi ono što mogu i što ima nekog smisla, u okvirima mog sustava vrijednosti i stvari u koje vjerujem. Ovo sve drugo mi je na razini stvari kojima se bavim dok sjedim na WCu...


Ništa novo, da, a ono što me Riba pitao - u ovoj temu, po pitanju rata, malo što možemo učiniti, ali donekle imamo utjecaja barem na naše mikropolitičke odabire kroz izbore - npr. trenutno mi je drago što nam je zapovjednik vojske Milanović, koji ne puše u NATO trube punim plućima i ne bi slao našu vojsku u Ukrajinu da ginemo za američki kapital.

No, ruku na srce, to se isto dogodilo skoro pa random - tko je mogao znati da će se on tako postaviti i da će nakon izbora skliznuti desno? Osobno, meni se to čini bolje nego alternative, jer ipak razmišlja svojom glavom, nije ćato i otvoreni poslušnik Brisela kao Plenky.

A ono što inače možemo, više vezano za drugu temu, jest da kao građani tražimo transparentnost od političkih opcija koje biramo, a tu su u pandemiji gotovo sve veće stranke pale na ispitu.

Ja na Twitteru otvoreno pilam političke stranke, simpatizere i novinare po tim pitanjima, postavljam im pitanja i tjeram ih da kritički razmišljaju, jer čini se da mnogi možda čak i nisu zlonamjerni, nego jednostavno ne koriste mozak.

Ono što je svakako nedopustivo, i niti jedna stranka koja to dopušta ne bi trebala dobiti glas građana je:

- da država našim novcem sklapa tajni ugovor sa stranom korporacijom,
- da država pitanja javnog zdravlja provodi neustavnim tijelom koje svoje odluke zasniva na uputama inozemnih lobija,
- da država provodi pandemijsku represiju, a bez znanstvene podloge jer su istraživanja (do nedavne sudske odluke) bila tajna,
- da država politiku javnog zdravlja provodi bez otvorene javne rasprave znanstvenika i liječnika iz oba tabora, a ne da slušamo od struke da "moraju šutjeti" ili da su "pod političkim pritiskom".
- da postoji potpuna transparencija svih ugovora o lijekovima, maskama, dodatnoj opremi i svemu što se u vrijeme pandemije kupovalo "po hitnom postupku" - jer vjerojatno nije to bio tek "portal iz cvjećarnice", nego mnogo tiše toga.
- da je neprihvatljiva cenzura kojoj smo svjedočili u našim državnim i masovnim javnim medijima, ušutkavano je ili etiketirano i ismijavano sve što je moglo štetiti profitu big-pharme.

To su neke osnove, ako se političarima ne da jasno do znanja da nismo ovce, da sve ovo primjećujemo, da je to krivo i da neće dobiti naš glas ako tako nastave - onda zaista stoji ono da imamo vlast kakvu zaslužujemo.
05.05.2022 | 16:33
Kloba kaže:
Kako me nije bilo duže vrijeme, ne znam da li se ovdje pisalo o tome povrh Lovrićeve rečenice da to nije nešto (u tom smislu je čovjek mislio, a nije da ne zna o oružju) - ima li itko mišljenje o ovom PZO sistemu iz Kine koje je nabavila Srbija?


Vidis da se u stvarnim borbenim uvjetima ni rusko PZO oruzje nije proslavilo. Ukrajinski avioni i dronovi lete, a nisu ni S od stealth generacija.

Zakljuci onda sam koliko je dobar taj reverse engenered kineski clone kojeg je kupila Srbija?

Ne znam ko im je potencijalna ugroza i od koga se Srbija stiti, tako da u tom kontekstu treba promatrati kada donosis sud o nekom oruzju. Da ih napadne Bosna recimo sa nepostojecom avijacijom taj FK-3 je brutalan.

Ako te napadne NATO, fali ti jos jedno 20-30 baterija da napravis neku razliku.

Mozes imati savrseno nesto, najbolje u klasi, ali ako ga nemas dovoljno, dzaba sve
05.05.2022 | 16:46
dpasaric kaže:


Prije će se dogoditi nuklearni rat, nego li će se Rusija povući bez da se ostvare njihovi uvjeti. No, čini se da i to Amerikancima odgovara.


Postoje samo 3 realna scenarija...

1. Rusi koiste low yield nuklearke, sto im je i opisano i predvidjeno vojnim doktrinama. Cudi me da se to do sada nije desilo. To su male nuklearke za takticku uporabu. Znaci nisu one velike strategijske, koje su mnogo jace snage i dometa. Manje bi stete nanijela takva mala nuklearna bomba da su recimo bacili samo jednu na Mairopul nego ovo sto su ga do temelja sravnili klasicnom artiljerijom i ostavili 30-40% neeksplodiranih zrna u tim rusevinama. Te male nuklearke nikako ne ugrozavaju EU ili Ameriku, niti imaju direktan utjecaj na nas.

2. U ovom scenariju Rusija koristi nuklearno oruzje jace KT snage i nastala nuklearna kontaminacija moze ugroziti NATO i EU clanice. Ali i to je na nivou havarije jedne nuklearne elektrane recimo. Prezivjeli smo i takve stvari...

3. Scenarij sudnjeg dana. Tu Rusi opale nuklearke na USA ili NATO clanicu, ovi vrate natrag i tada uglavnom svi nestajemo na planetu. To je realna opasnost s kojom zivimo zadnjih 6-7 desetljeca. Nista novo.

Koji scenarij te konkretno brine?
05.05.2022 | 18:04
Ja mislim da su ovi pod 1 i 2 eventualno tranzijent do 3. Dakle, zapravo nemamo tri scenarija, nego samo ovaj zadnji. I taj me brine. Bez obzira što živimo s tim scenarijem zadnjih 6-7 desetljeća. Živimo i s raznim drugim rizicima koji su podjednako realni, i puno više vjerojatni pa se i zbog njih brinem, iako i u vezi njih ne mogu bogzna što učiniti.
05.05.2022 | 18:51
drlovric kaže:
Kloba kaže:
Kako me nije bilo duže vrijeme, ne znam da li se ovdje pisalo o tome povrh Lovrićeve rečenice da to nije nešto (u tom smislu je čovjek mislio, a nije da ne zna o oružju) - ima li itko mišljenje o ovom PZO sistemu iz Kine koje je nabavila Srbija?


Vidis da se u stvarnim borbenim uvjetima ni rusko PZO oruzje nije proslavilo. Ukrajinski avioni i dronovi lete, a nisu ni S od stealth generacija.


Nije baš tako. Rusko oružje u ukrajinskim rukama je itekako efikasno i dobro. Stvar je i do korisnika i načina korištenja. U principu se radi o alatu. Ako je majstor dobar, svojom će vještinom nadoknaditi poneki nedostatak alata. I možeš imati najbolji alat, ako je majstor loš, ništa od toga...
05.05.2022 | 19:17
Reuters radi dobar posao...

www.reuters.com/investigates/special-rep...a-killings-soldiers/
05.05.2022 | 19:58
Zaustavite Reuters!
Zaboravih tko je bio mudrac koji je to rekao u originalu...
Netko iz SFRJ, ako ne griješim.
05.05.2022 | 22:11
@Smayoo:

Sta ti mislis da bi NATO (citaj USA) uradio da Putin sutra opali jednu low yield nuklearku (snage recimo 10ak tona) u Odesu?
05.05.2022 | 22:39
Ništa. Baš ništa što nije i do sad radio. Znači, slao bi još oružja Ukrajini, da se sranja nastave. S vremenom bi Putin i njegovi vojskovođe zaključili da očito mogu i dalje nastaviti rokati nuklearnim oružjem i tako... kao u onom filmu kojem se ne mogu sjetiti imena, samo bez komičnih situacija.
05.05.2022 | 23:28
Slažem se sa Smayoom.
06.05.2022 | 02:10
Oho, konačno i nešto od Pape, a da nije generic "osuđujem svo nasilje i pozivam na mir":

06.05.2022 | 14:19
Ovo je zbilja cool. Svaka čast na ideji. Majica koju je Zelenskij nosio 04.05. May the 4th be with you!

zelenski1.jpg


zelenski2.jpg
06.05.2022 | 15:56
Meni to ne izgleda nimalo cool kada ga vodi Sheev Palpatine (Biden & comp), a ne neka slobodoumna princeza Leia.
06.05.2022 | 15:59
Evo malo informacija s druge strane:

06.05.2022 | 16:35
dpasaric kaže:
Evo malo informacija s druge strane:


Skoro sam već povjerovao da je Davor promjenio stranu, kad ono sve isto

Sad sam malo pogledao sve objave od tvog "Patrick Lancaster" i taman da je sve točno, to nemrem gledati. Izgleda da Davor ima nekakv fetiš na tipove koji se deru i mašu rukama, kao za onog čupavca u temi corone. Mogu izdržati max. 30 sekundi da to gledam. Ili imaš ili nemaš argumente, oni neće sigurno porasti s govorom tijela. Svatko tko nastupa na tako opisani način je za mene luzer i nije vrijedan mog vremena.
06.05.2022 | 16:45
Kakve opet "strane" spomineš?
Davor nikada nije navijao za niti jednu stranu.
06.05.2022 | 17:02
jura22 kaže:
Kakve opet "strane" spomineš?
Davor nikada nije navijao za niti jednu stranu.


Kaj si ti "odvjetnik". Koliko se je sranja desilo samo u Buči ili Irpinu i drugim gradovima oko Kijeva. Kad je taj tvoj Davor dao neki link na to ? U cijeloj temi ja nisam vidio ništa što bi, kao vuklo na Ukrajinsku stranu, samo nekakvo moraliziranje, da su za rat krivi svi. Svatko normalan zna, da kad se desi takvo sranje, a to je rat, da nema neke univerzalne istine. Ti vjerovatno misliš da je Predsjedniku Milanoviću stalo do Hrvata u BiH, kaj ne ?
06.05.2022 | 17:05
cariblanco kaže:
dpasaric kaže:
Evo malo informacija s druge strane:


Skoro sam već povjerovao da je Davor promjenio stranu, kad ono sve isto

Sad sam malo pogledao sve objave od tvog "Patrick Lancaster" i taman da je sve točno, to nemrem gledati. Izgleda da Davor ima nekakv fetiš na tipove koji se deru i mašu rukama, kao za onog čupavca u temi corone. Mogu izdržati max. 30 sekundi da to gledam. Ili imaš ili nemaš argumente, oni neće sigurno porasti s govorom tijela. Svatko tko nastupa na tako opisani način je za mene luzer i nije vrijedan mog vremena.


Pa nije bitan "čupavi reporter", naravno da moraš biti malo lud za biti tamo i nadati se YouTube clikovima, nego je bitno što uhvati kamerom i najvažnije - iskazi ljudi tamo. Ok, to vjerojatno jesu Rusi, ali to nam barem govori o kakvoj se podjeli radi ako oni tvrde da na civile pucaju ukrajinski snajperi.

Govore li istinu? To ja ne znam. Kao što ne znamo govori li druga stranu istinu, samo prenosim slike iz neke druge perspekitve, a ovdje je svatko dovoljno zreo da sam složi sliku koja ima smisla.

Najveća greška Rusije je što je mislila da smije igrati po pravilima kojih se drži Amerika. No, mjesto No. 1 svjetskog terorista je očigledno rezervirano samo za jednoga.

BTW izgleda da se Papa osobno uvjerio, da je zapad upravo sankcionirao njegovog istočnog brata po vjeri, te je zbrojio 2+2. U mnogočemu devijantan "woke" pokret je alatka kojom se udara i po katoličkoj crkvi, stoga mu je Putin, kao osoba koja se priklanja očuvanju tradicionalnih vrijednosti, čini se saveznik u ideološkom okršaju s agresivnom neoliberalnom agendom. Zanimljiv razvoj događaja...

Ima toga još i malo je vjerojatno da će se sljedeća vijest uspjeti probiti do zapadnih medija:

"A column of refugees en route from Volchansk to Kharkov was fired upon at a Ukrainian checkpoint. There are dead and wounded.

The tragedy occurred when a convoy of 34 cars drove into the territory not controlled by Russia and ended up near the village of Stary Saltov. They did not reach the checkpoint 100 meters away - the Ukrainian military opened fire on them.

Militants in "Azovstal" offered to exchange civilians located there for food and medicine. The indicated terms of the deal are fifteen hostages per ton of food, as well as medicines. They warned that no one else would be allowed to go to Ukraine - now they will only be exchanged.” - RIA Novosti

Vrijeme će pokazati je li i sve to ruska propaganda.
06.05.2022 | 17:24
dpasaric kaže:
cariblanco kaže:
dpasaric kaže:
Evo malo informacija s druge strane:


Skoro sam već povjerovao da je Davor promjenio stranu, kad ono sve isto

Sad sam malo pogledao sve objave od tvog "Patrick Lancaster" i taman da je sve točno, to nemrem gledati. Izgleda da Davor ima nekakv fetiš na tipove koji se deru i mašu rukama, kao za onog čupavca u temi corone. Mogu izdržati max. 30 sekundi da to gledam. Ili imaš ili nemaš argumente, oni neće sigurno porasti s govorom tijela. Svatko tko nastupa na tako opisani način je za mene luzer i nije vrijedan mog vremena.


Pa nije bitan "čupavi reporter", naravno da moraš biti malo lud za biti tamo i nadati se YouTube clikovima, nego je bitno što uhvati kamerom i najvažnije - iskazi ljudi tamo. Ok, to vjerojatno jesu Rusi, ali to nam barem govori o kakvoj se podjeli radi ako oni tvrde da na civile pucaju ukrajinski snajperi.

Govore li istinu? To ja ne znam. Kao što ne znamo govori li druga stranu istinu, samo prenosim slike iz neke druge perspekitve, a ovdje je svatko dovoljno zreo da sam složi sliku koja ima smisla.


Znaš kaj Davore, bez imalo uvijanja...koliko je tečej rublje ? Jel se isplati to, da se i ja pridružim Cijelu temu sam pratio, bez puno javljanja, a ti možeš napraviti anketu, da ostali korisnici kažu svoje mišljenje o tvojim upisima u ovoj temi. Ako kaže većina korisnika ovog foruma, da si ti neutralan, ja sutra idem na nekakvu kliniku da ispita moje mentalno zdravlje.

Oduvjek sam bio direktan, jer mislim da je to najbolji način da se riješi neki spor, ako ga ima,ok. Moje je mišljenje ( znači moje guzice koju svatko ima ) da ti je najpametnije, da se više ne javljaš u ovoj temi, ako budemo svi u krivu, a ti u pravu, vrijeme radi za tebe i svi ćemo ti dati ispriku

Nego imaš li kakav komentar na Đurin post..."Reuters radi dobar posao..." ili je to propaganda !!!
06.05.2022 | 17:30
dpasaric kaže:
Meni to ne izgleda nimalo cool kada ga vodi Sheev Palpatine (Biden & comp), a ne neka slobodoumna princeza Leia.


:-facepalm

Ajde, kad se već vraćamo na stoljeće sedmo i na širenje NATO-a koje provocira Rusiju, odgovori mi na izravno pitanje: kad se Ukrajina odrekla svojeg nuklearnog arsenala (preko 3000 bojnih glava), tko je bio potpisnik tog sporazuma i što je u njemu pisalo? I koje je to godine bilo?

Evo, konkretna pitanja, molim te odgovore
06.05.2022 | 17:48
Sve je više izvještaja i neizravnih pokazetalja da je Ukrajina stepla još jedan ruski brod. Fregata Makarov je, izgleda, nastradala od Neptuna dok je bila u okolici Zmijskog otoka. Stižu nepovezani izvještaji o požaru, a i stranice za praćenje aviona pokazuju izuzetnu aktivnost izviđačkih i aviona za elektroničko izviđanje iznad Crnog mora. Izgleda da je istina...
06.05.2022 | 22:02
cariblanco kaže:
Ako kaže većina korisnika ovog foruma, da si ti neutralan, ja sutra idem na nekakvu kliniku da ispita moje mentalno zdravlje.


"Ako sam i u manjini, ne znači da nisam u pravu"
To je zapisao Thomas Mann. I to dvaput. Prvi put kad se usprotivio nacistima u Njemačkoj, prije nego je izbjegao u Švicarsku, a drugi put kad se usprotivio McCarthyjevcima u SAD-u.

Ako zaista imaš volju civilizirano diskutirati, moraš se UVIJEK sjetiti da potezanje argumenta "u manjini si" ODMAH znači da si izgubio.

Dakle, ili imaš argumente, ili nastavi pratiti iz prikrajka.

Oduvjek sam bio direktan, jer mislim da je to najbolji način da se riješi neki spor, ako ga ima,ok.


Direktan je OK. Svadljiv - ne.

Moje je mišljenje ( znači moje guzice koju svatko ima ) da ti je najpametnije, da se više ne javljaš u ovoj temi,


Srećom, tvoje mišljenje po tom pitanju nije relevantno.

Koja je tvoja stvarna argumentacija ovdje? Imaš li nešto konstruktivno za reći u ovoj temi, dakle nešto da nije ad hominem?
07.05.2022 | 00:24
Djuro genijalac kaže:
Ajde, kad se već vraćamo na stoljeće sedmo i na širenje NATO-a koje provocira Rusiju, odgovori mi na izravno pitanje: kad se Ukrajina odrekla svojeg nuklearnog arsenala (preko 3000 bojnih glava), tko je bio potpisnik tog sporazuma i što je u njemu pisalo? I koje je to godine bilo?


SSSR je tada dao samostalnost svojim bivšim republikama i to je bio jedan od uvjeta takvog dogovora. Ono što sigurno nije pisalo jest da Ukrajina nakon toga može postati članica NATO-a. To ne bi progutao niti mekani Gorbačov. Da je to pisalo, da je tadašnji SSSR na to pristao, danas ne bismo imali rat. No, već samo napisana takva ideja zvuči kao šala, zar ne?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 42 minuta
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO