12.08.2024 | 14:07
Jedno pitanje za Davora, pošto se on voli igrati s procjenama i datumima. Kad ćete nas istjerati iz Kurske oblasti?
@cariblanco,
Koji smo to "mi", i koji su to "oni"?!
Lijepo je diskutirati i promatrati stvari sa različitih stajališta, ali nemojmo ovo spuštati no osobnu razinu.
Niti smo "mi" ušli u Kursku oblast, niti će nas "oni" istjerati.
Nije Davor ni rusofil, niti zagovornik Ruske politike i načina vladanja, kako bi netko mogao, krivo, zaključiti iz njegovih postova.
On samo drži da je Rusima ovaj rat nametnut kao jedina opcija da se odbrane od agresivne politike Amerike, tj. da je Putin bio prisiljen napasti Ukrajinu kako bi spriječio daljnji prodor američkog utjecaja na Rusiju, i ono što ona smatra područjem svog utjecaja.
Ali to ne znači da smo eto, "mi" sada malo zauzeli Rusiju, pa će je "oni" skupa sa Davorom sada trebati oslobađati.
Doduše, Davor jest prvi počeo "licitirati" sa datumima, ali to sve skupa nema nikakvog smisla jer mi zapravo nemamo niti približne informacije na temelju kojih bi mogli dati ikakav smislen, i iole točan, odgovor na takva pitanja.
Evo, Davor drži da su njegovi izvori informacija točniji (istinitiji) od ovih kojima mi dajemo svoje povjerenje, ali ni on, ni mi, niti velika većina vojske na "terenu" u Ukrajini, nismo imali pojma da će Ukrajina napraviti ovo što je napravila.
Prema tome, možemo samo gledati, čitati, eventualno grickati kokice, i biti zahvalni što nismo tamo (tj. rat nije ovdje) pa možemo bezbrižno raspravljati o nečemu što je, u suštini, jako, jako gadno.