Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


08.01.2023 | 09:07
dpasaric kaže:
Šalje mi frend, kaže "prvo sam se smijao na teorije zavjera, a onda se složio i zadnji komadić":

www.cnbc.com/2022/12/28/zelenskyy-blackr...aine-investment.html

Znači BlackRock, isti onaj koji se brine za financiranje WEF ekipe i vlasnike velikog dijela big-pharme i vojne industrije, isti oni koji su podmazivali političare poput lažljive Jacinde, sada su oni ti koji nude svoje usluge u obnovi razrušene Ukrajine. To je odnos kao kada bogati mafijaš plati huligane da zapale požar, a onda on se on kao dobronamjerno javi da sanira štetu... još nam samo nedostaje Vanguard, mada je to sve ista ekipa.


Hvala ti za ovaj link. Na njega sam jučer nabasao par puta, prateći razvoj na frontu. Čak se je i na indexu pojavio u komentarima

Sad kad bi se ja uhvatio teorije zavjere i složio zadnji komadić, možda bi shvatio tko su ti "prijatelji" i rekao bi da imate istog nalogodavca

Ono zadnje boldano u tvom postu mi sve nakako liči da kad govoriš o bogatom mafijašu, da misliš na Putina ?

Nije mi jasno što boli kiki Ruse, tko će obnoviti Ukrajinu, to je njihova stvar. Oni se mogu javiti na natječaj i čekati da vide kako će proći njihova ponuda.

08.01.2023 | 10:47
Hvala bogu pa Vanguard i BlackRock "drže" Apple, tako da smo barem na ovom forumu na pravoj strani!
08.01.2023 | 17:13
Sad znamo da je u Makiivki Rusija izgubila 600 vojnika. Naime, danas je Rusija objavila da su u osvetničkom napadu za Makiivku uništili 600 Ukrajinaca (jer zašto bi inače naglašavali da ih je baš 600 stradalo u osvetničkom napadu?) u Kramatorsku. Pritom je bila riječ o akciji koju je osobno osmislio VVP.

Fl9OK7eWIAATt3n.jpeg


Ovo je zgrada škole u kojoj su, navodno, nastradale ukrajinske snage. Posjetili su ju novinari (ove slike su od finskog novinara). Zgrada nije čak niti izravno pogođena. Jedan je krater ispred nje, a drugi je iza.

Fl9OMQsX0AAGqjq.jpeg


Fl9OM_zXEAAf7Yk.jpeg


Nigdje nikoga, nema hitne službe na licu mjesta (ako strada puno ljudi, onda bi tu bili vidljivi bar neki tragovi toga). Sve skupa se čini kao izmišljotina za domaću uporabu.

Samo još da dodam da je u Bahmutu i dalje stanje bez promjene. Teške borbe, ruska strana šalje val za valom u napad i oni ginu kao muhe. I onda dođemo do ovakvih slika. Kako kaže ukrajinski novinar Ilija Ponomarenko koji se u ovom ratu dokazao kao vrlo realan izvjestitelj (izvjestitelj, NE propagandist):
Bahmut. U paklu više nema mjesta...

Fl4EIENXwAUd9Y5.jpeg


Fl4EIEVXkAIwYrM.jpeg


Naime, ruska strana se uopće ne trudi pokupiti tijela svojih poginulih pripadnika...
08.01.2023 | 17:56
Evo i video iz jedne zgrade, nigdje nema krvi...kako to ?

twitter.com/i/status/1612086159848443905
09.01.2023 | 09:53
Ono što je zbunjujuće jest da glavni ruski portal Russia Today o tome nema ni riječi. Ako je to propaganda, možda nije ruska, jer ako bi bila ruska valjda bi je koristili i bila bi vijest o tom "velikom uspjehu" na portalu?
09.01.2023 | 11:02
dpasaric kaže:
Ono što je zbunjujuće jest da glavni ruski portal Russia Today o tome nema ni riječi. Ako je to propaganda, možda nije ruska, jer ako bi bila ruska valjda bi je koristili i bila bi vijest o tom "velikom uspjehu" na portalu?


Nije mi jasno što te buni ? Nije Ruska, ak nije ruska onda i onaj vojni glasnogovornik Ruske vojske Igor, nije Rus !!
09.01.2023 | 15:41
Zar nije čudno da ako izmisliš tako nešto (što je sasvim moguće u ratu), da se onda ne držiš te svoje propagadne priče i koristiš to? Pa valjda bi napisali barem neku sporednu vijest na svom glavnom portalu o tome, ali nema ničega! Koju logiku ti vidiš iza toga?
09.01.2023 | 15:52
Jedinu logiku koju mogu vidjeti, je ta da RT medij prema zapadu i ne žele se sramotiti, s lažnim vjestima, koje je jako lako provjeriti. Ok na RT nema vijesto o tome, ali zato ima na 99 drugih novina i tv kanala, počevši od objave Igora Konašenkova.
09.01.2023 | 16:30
"Britanke se seksaju za hranu i grijanje. U Njemačkoj su rasprodali sve svijeće i zbog gladi prelaze na stočnu hranu."

twitter.com/NOELreports/status/161246497...o41J6RFPpuZpcfxR4R2g

Jasna je meni propaganda, pogotovo u ratno vrijeme, ali da ovo izjavi nekakav opskurni novinar na nekom nebitnom portalu, bilo bi donekle razumnjivo. Ali ovo na Ruskog glavnoj tv izjavljuje njihova glavna zvijezda rata u Ukrajini, to mi jednostavno ne idu u glavu...uopće nemam ideju kako bi ovo komentirao
09.01.2023 | 16:44
Možda se upravo taj sex odvija u Rusiji, pa na ovakav način žele umiriti svoj narod kao VVP 600 za 600!?
09.01.2023 | 17:06
cariblanco kaže:
"Britanke se seksaju za hranu i grijanje. U Njemačkoj su rasprodali sve svijeće i zbog gladi prelaze na stočnu hranu."






Japanska se berza ljulja kao mala lađa na uzburkanom okeanu!
09.01.2023 | 17:52
Mladji referent
09.01.2023 | 18:06
smayoo kaže:

Japanska se berza ljulja kao mala lađa na uzburkanom okeanu!


Ima i friška montaža na ovu temu...

youtu.be/N8o9Y__oAuk
09.01.2023 | 21:46
Index: "Rusi napreduju preko leševa svojih vojnika" - kakva konstrukcija naslova!

Kako očigledan poraz (neprijatelj napreduje) PR-ovski prikazati kao pobjedu (neprijatelj sam sebi čini veću štetu)... ovu i slične sintagme treba staviti u medijski priručnik.
09.01.2023 | 22:57
dpasaric kaže:
Index: "Rusi napreduju preko leševa svojih vojnika" - kakva konstrukcija naslova!

Kako očigledan poraz (neprijatelj napreduje) PR-ovski prikazati kao pobjedu (neprijatelj sam sebi čini veću štetu)... ovu i slične sintagme treba staviti u medijski priručnik.


Mislim da se od 3. st.pr.Kr. u medijskom priručniku to vodi kao "Pirova pobjeda".
09.01.2023 | 23:51
Kao, Ameri razmišljaju da pošalju i Strykere, oklopno transportno vozilo kao Bradley:

en.wikipedia.org/wiki/Stryker#/media/Fil..._in_2007_in_Iraq.jpg

Žilavi su i otporni na mnoge ružne stvari. Izgleda da je sad krenulo sa boljom opskrbom Ukrajine jer se izgleda svima čini da je Rusija na izmaku snaga.

Svejedno je sad postalo žestoko. Rusi navaljuju ko sivonje.

> According to Taras Berezovets in today's Mark Feygin stream, Wagner is using their most experienced mercenaries for the Soledar assault. They are using very small groups of 4-8 men, they don't wear any body armor including helmets to save on weight, instead each group carries heavy weapons such as AGS automatic grenade launchers and machine guns and as much ammunition as they can carry.

> They try to suppress the Ukrainian positions with heavy weapons fire and they dig in. Before digging in they mark their position with a white cloth, so that if they die their comrades know where the partially fortified position is and resume digging. They literally walk over their own dead.

> Because they are using such small groups Ukrainian artillery has a hard time hitting them. If they manage to close the distance it also becomes very chaotic and difficult to tell friend from foe.

> He also said the reason why holding to Soledar and Bakhmut is essential is that due to terrain Russian armor is not very useful so they have to rely on pure infantry assaults. If the Ukrainians were to fall back to Slov'yansk and Kramatorsk the terrain would allow Russians to make use of their tanks and IFVs.
10.01.2023 | 09:12
dpasaric kaže:
Index: "Rusi napreduju preko leševa svojih vojnika" - kakva konstrukcija naslova!

Kako očigledan poraz (neprijatelj napreduje) PR-ovski prikazati kao pobjedu (neprijatelj sam sebi čini veću štetu)... ovu i slične sintagme treba staviti u medijski priručnik.


Kad si već spomenuo index, jeste li primjetili koliko se je pro-Ruskih botova, tamo našlo. Još malo pa će prevladati. Oko neke teme o ratu u Ukrajini, ponekad bude i preko 500 komentara, riječnik je jako vulgaran i to nikome ne preporučujem da čita. Ja kad odem na komentare, preletim ih i tražim linkove na yt ili telegram kanale, ponekad se na taj način dobije bolja slika, nego oficijalna propaganda bilo koje strane.
11.01.2023 | 01:49
ha, ovo kao da pises o sajtovima i portalima kod nas u Srbiji
to je toliko ocigledno, postoji citava armija botova koji kao po komandi kad im se kaze sta da komentarisu i koje su kljucne reci za ponavljanje, navale odjednom da nesto komentarisu. recnik je isti, fraze takodje - da ne navodim primere.
tako da sam gotovo siguran da kod vas na HR sajtovima, ti komentari dolaze odavde.
nije bzvz ni slucajno sto je ovde skoro pocela sa radom ispostava RT.
propagandni rat je u toku, ali su to neke njihove prevazidjene soc-realisticke i KGB metode. u njih mogu da poveruju samo bas nepismeni i zadrti, svako sa iole malo razuma i sposobnosti da misli, vidi o cemu se radi.
11.01.2023 | 09:52
Što kažu mediji, jesu li Rusi s vlažnom municijom u paničnom povlačenju preko svojih leševa?

I da vidimo kako je u slovenskom političkom prostoru na ovu temu, čini se da ne postoji baš jedinstvena podrška...

11.01.2023 | 10:19
Pa dobro, di baš njega? Zmago Jelinčič se nikad ni sa jednim stavom vladajuće većine u Sloveniji nije slagao.
11.01.2023 | 20:16
Dobio sam danas neke info da je sjeverno od Bakhmuta, u reonu Soledara je bas gadno. Rusi napreduju i postoji realna sansa da okruze cijeli grad.

Nudili se strani dragovoljci da idu u ispomoc, ali u trenutku kad smo se culi to jos uvijek nije bilo odobreno, tako da su cekali u reonu Bakhmuta. Puno ima zrtava na obje strane, ali ne besmisleno kao u Bakhmutu gdje crte na bojistu ne mrdaju a ljudi ginu bezveze.

Ovdje Rusi zbilja napreduju. Kako, nije mi jasno. Ako nemaju municije ko sto se prica, ako su im mobilizirani vojnici izginuli, kako su eto uspjeli organizirati uspjesnu mini ofanzivu na teritorij oko grada?

Moguce da je Ukrajina sve sto ima stavila u Bakhmut, pa su Rusi udarili na dio bojisnice gdje je branitelja manje. To mi ima nekog smisla. Ali opet, ta dva grada su jako blizu i nije problem poslati pojacanja.

Naravno daleko je to od toga da su Rusi grad zauzeli, ali napreduju. Ukoliko ga okruze, Ukrajina ima samo dvije opcije:

1. Povuci se da ne ostanu odsjeceni u okruzenju i predati cijeli grad bez borbi prakticki. Vec su to uradii ranije u reonu Lisicanska.

2. Ostati u okruzenom gradu i boriti se ulicnim borbama, nadajuci se da ce trupe sa ukrajinske teritorije na vrijeme probiti prsten koji ih okruzuje.

Sarajevo se recimo uspjelo obraniti na takav nacin. Ne doduse sto je to bio dio nekog velikog strateskog vojnog planiranja, vec sto jednostavno nisu imali drugog izbora.

Grad se obranio iako koncentracija oruzja postavljena oko Sarajeva nije zapamcena u modernom ratovanju. Cijela duljina fronta je bila niti 70km.

Citat iz neke optuznice iz HAG:

U tom periodu Sarajevo je agresoru bilo kao na dlanu, jer je u obruču, dugom 62 kilometra, na okolnim brdima bilo je razmješteno 1.600 topova i minobacača, 100 tenkova, 180 oklopnih transportera, više od 500 protivavionskih mitraljeza i protivavionskih topova i još 150 oruđa većih kalibara. U ta 44 mjeseca blokade na grad je ispaljeno oko 50 hiljada tona artiljerijskih projektila. U blokiranom Sarajevu ubijeno je 14.000 građana, od čega 1.600 djece.
11.01.2023 | 23:44
smayoo kaže:
Pa dobro, di baš njega? Zmago Jelinčič se nikad ni sa jednim stavom vladajuće većine u Sloveniji nije slagao.


Istina, on je uvijek bio oštra opozicija! Zanimljivo mi je kako je voditelj u strahu što ga je pustio da priča i najradije bi ga prekinuo.
11.01.2023 | 23:50
Tamo je pokolj. Nažalost sam išao gledati "war reality show" snimke, strašno je i neću vam to linkati, Rusi upadaju u njihove rovove, traže ih da se predaju, neki se mirno predaju, a neki povlače pištolje nakon što predaju puške, a onda Rusi u strahu pobiju sve, i one koji su predali oružje i ove koji su išli pružiti otpor...
12.01.2023 | 11:13
Ulazimo u sam kraj rata, za mjesec-dva sve će biti jasno....stanje je sad ili-ili.

Analiza Darka Trifunovića, ok prije dva tjedna, ali je bitne stvari napomenuo oko novih događanja.



Obratite pažnju na petu minutu, ovo je rečeno prije dva tjedna.
12.01.2023 | 12:08
Prosto je degutantno slusati koliko ga voditelj rusofil prekida. Cim gost argumentirano pobije njegovo pitanje, lik pita nesto drugo i ovaj ga opet demolira

Ne smijes ti u Srbiji javno reci da ti Rus nije brat, da te ostavio na cjedilu kad god si ga trebao, da su nanijeli vise zla Srbima nego bilo ko drugi. O tome se ne prica, jer to nije ono sto krezubi rezimski glasac treba da cuje. Njegovo je da radi za 300-400e, salje djecu za Njemacku dok on masta o nekoj velikoj Srbiji uz pomoc Majcice rusije. To su mitomani, izolirani od realnosti i stvarnog svijeta.

Ljudi u HR mozda ne znaju ali ovaj Darko je pravnik po struci, inace je doktor nauka za drzavnu sigurnost. Sigurno, crtama tih sigurnosnih sluzbi kojima i sam pripada, ima bolje informacije nego svi mi. A da ne pricamo o placenickim medijima koje javno eto proziva.

Ja se 100% slazem s njim da Rusija ovaj rat gubi. Oni nemaju budzet i resurse koje ima NATO. Tu svo palamudjenje prestaje. Drugi svjetski rat je bio rat tvornica i logistike.

NATO da gubi svoje vojnike bi se brzo povukao iz ovog sukoba i forsirao neko politicko rjesenje, cak i na stetu Ukrajine. Medjutim, scenarij u kojem NATO daje oruzje i opremu a ginu neki tudji vojnici je ono sto Zapadu odgovara i oni to mogu raditi dovoljno dugo da Rusija kapitulira. Potencijalno se i raspadne.

Koliko god ovo ruzno zvucalo, cinjenica je da je zivot NATO vojnika skuplji i cjenjeniji od nekog tamo Rusa, za kojeg rezim ne mari jer mu nije bitan.

Njemacka je krenula sa pomoci od 5000 sljemova i vreca za spavanje, 10 mjeseci od pocetka rata vec se prica o tenkovima Leopard II. Trend je da Zapad salje sve jace i sofisticiranije oruzje, i pomjera se ta virtualna crvena crta koju, kao, Zapad ne smije preci da ne naljuti Putina previse.

S druge strane, Rusi najavljuju dodatne mobilizacije a i to moze biti bitna prevaga na terenu, tako da ne bi ja njih iskljucio jos uvijek od nekih lokalnih potencijalnih napredovanja.
12.01.2023 | 12:11
dpasaric kaže:
Tamo je pokolj. Nažalost sam išao gledati "war reality show" snimke, strašno je i neću vam to linkati, Rusi upadaju u njihove rovove, traže ih da se predaju, neki se mirno predaju, a neki povlače pištolje nakon što predaju puške, a onda Rusi u strahu pobiju sve, i one koji su predali oružje i ove koji su išli pružiti otpor...


Kad bi realno pogledali cijelu konstrukciju tvog posta, ispada da "Rusi" nemilice tamane Ukrajince ? Gledao sam i ja war reality show, ali s obadvije strane. Tamo je pokolj, ali na obadvije strane. Da te malo ispravim da to izgleda više realistički a ne navijački ili po željama

Ovako bi pomislili da je poznato iz ratova da strana koja napada, tamani neprijatelja, a da nema svojih žrtava ! Drugo, tamo nema Ruske vojske, oko Soledara su isključivo jedinice Putinovog "kuhara". Kuhar je naredio povlačenje regularne vojske oko tog kraja i tamo samo njegovi ratuju, to može biti znakovito u daljnjem tijeku sukoba.

Vidio sam jedan snimak dronom, srećom iz dosta velike visine, koliko je tijela tamo položeno, par stotina...između ostalih svih drugih snimaka na obadvije strane.
12.01.2023 | 16:35
Nuklearna ravnoteža je sve ovo vrijeme držala vodu. Niko se nije ofenzivno usudio posegnuti za tim, naj više su defenzivno prijetili, ako neko posrne na teritorij. Sve to je držalo tako dobro da niko još nije roknuo od 1945 do sad.
Ako sad dopustimo da neko samom prijetnjom postigne cilj - okupiranja i anektiranja tuđeg teritorija onda smo otvorili vrata za svakoga da time okupira, maltretira. Mislim da nema teoretski šanse da zapad popusti u obrani i pomaganju Ukrajine, jer ako onda bi bila velika opasnost da se otvori Pandorina kutija i duh izleti u nepovrat.
To znači ako je fakt da, sve jedno dali davali Ukrajini naoružanje ili ne uvlačenje u Rat je već bila stvar. Jer ako on posegne s taktičkim nuklearnim glavama ili samo prijetnjom, postigo cilj osvajanja susjeda. Postigao je cilj i primjer je svakojakim maloumnicima.
Zato je samo logično da se Ukrajincima da sve i pomogne im se da se riješe najezde. To što prije.

Sama prijetnja nuklearkama je korištenje istih u ratu.

Edit: Kod Bidena su potvrdili da su našli tajne dokumente! Sad ćemo vidjeti kao će ameri s tim na kraj!
13.01.2023 | 00:30
Imamo stotinu stranica rasprave ovdje, a nakon skoro godinu dana vidimo da sve i dalje ide po Starcraft scenariju kojeg ste ismijavali kao neozbiljno razmišljanje. Na kraju je ta moja hipoteza i sada najbliža realnosti na terenu.
13.01.2023 | 00:44
tino1 kaže:
Mislim da nema teoretski šanse da zapad popusti u obrani i pomaganju Ukrajine, jer ako onda bi bila velika opasnost da se otvori Pandorina kutija i duh izleti u nepovrat.
To znači ako je fakt da, sve jedno dali davali Ukrajini naoružanje ili ne uvlačenje u Rat je već bila stvar. Jer ako on posegne s taktičkim nuklearnim glavama ili samo prijetnjom, postigo cilj osvajanja susjeda. Postigao je cilj i primjer je svakojakim maloumnicima.
Zato je samo logično da se Ukrajincima da sve i pomogne im se da se riješe najezde. To što prije.


Mislim da si počeo od krive premise, a to je da Amerika želi zaustaviti taj rat. Oni su ga i zapalili i zna se zašto, a sada im je cilj samo pomusti što više poreznog novca američkih (i sada naših europskih) poreznih obveznika i da to traje što dulje kako bi njihov lobi zaradio što više.

Nema tu nikakvog morala, slobodarskih ideala, maštanja o demokraciji, "davanja primjera" i postavljanja ikakvih moralnih kriterija, sve se svodi samo na tijek novca, a sada je tijek novca idealan za američke korporacije.

Ukrajina je žrtvovana za profit, a kome nešto još uvijek nije jasno, neka opet pogleda video s početka threada u kojem je američki prof. Mearsheimer sve to lijepo objasnio prije mnogo godina. I kada su neki komentirali njegovo predavanje na početku rata u stilu "stari priča gluposti", "nema šanse" ili "to je glasnogovornik Kremlja", sada vidimo da je njegovo predviđanje bilo zapanjujuće točno.
13.01.2023 | 05:42
FmS1oGzWAAo-AtY.jpeg

dpasaric kaže:
tino1 kaže:
Mislim da nema teoretski šanse da zapad popusti u obrani i pomaganju Ukrajine, jer ako onda bi bila velika opasnost da se otvori Pandorina kutija i duh izleti u nepovrat.
To znači ako je fakt da, sve jedno dali davali Ukrajini naoružanje ili ne uvlačenje u Rat je već bila stvar. Jer ako on posegne s taktičkim nuklearnim glavama ili samo prijetnjom, postigo cilj osvajanja susjeda. Postigao je cilj i primjer je svakojakim maloumnicima.
Zato je samo logično da se Ukrajincima da sve i pomogne im se da se riješe najezde. To što prije.


Mislim da si počeo od krive premise, a to je da Amerika želi zaustaviti taj rat. Oni su ga i zapalili i zna se zašto, a sada im je cilj samo pomusti što više poreznog novca američkih (i sada naših europskih) poreznih obveznika i da to traje što dulje kako bi njihov lobi zaradio što više.

Nema tu nikakvog morala, slobodarskih ideala, maštanja o demokraciji, "davanja primjera" i postavljanja ikakvih moralnih kriterija, sve se svodi samo na tijek novca, a sada je tijek novca idealan za američke korporacije.

Ukrajina je žrtvovana za profit, a kome nešto još uvijek nije jasno, neka opet pogleda video s početka threada u kojem je američki prof. Mearsheimer sve to lijepo objasnio prije mnogo godina. I kada su neki komentirali njegovo predavanje na početku rata u stilu "stari priča gluposti", "nema šanse" ili "to je glasnogovornik Kremlja", sada vidimo da je njegovo predviđanje bilo zapanjujuće točno.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 13 minuta
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO