21.12.2020 | 02:51
U par crta nakon sat vremena igranja.
Uzmite u obzir da je moj zadnji doseg prva verzija PS3 i svega nekoliko igara.
Dizajn i materijal:
nešto je veći od PS3
, težinom su oba tu negdje. Sigurno oko 5kg(ako ne laže moja ribička ruka za vaganje
). Ono što mi je zapalo za oko i pod ruku je obrada ovog bijelog dijela. Mjestimično na dodir ostavlja dojam kvalitete, pogotovo ova stranica prema središnjem dijelu, a ostalo dojam jeftine plastike. Prednost je što nema toliko ovog piano black dijela kao na PS3. To me fakat iritiralo jer se svaki klinac vidjelo na njemu.
Naprijed su dvije tipke, koje su potpune nejasne što predstavlja koja, no logikom sam pogodio ispravno. Nije mi se dalo svijetliti lampom da provjerim jel uopće ima kakav znak koji predstavlja paljenje plejke i vađenje medija. Sve u svemu, za moje pojmove malo preglomazan, ali interesantan dizajn ipak kompenzira.
Kontroler mi je totalno čudan, čini mi se nešto teži, stare gljive mi bolje pašu, al sve ostalo je na stranu novog kontrolera. Često su mi se ruke znale znojit kad bi dugo igrao, al ovaj ima neku površinsku teksturu koja stvara daleko bolji grip i mislim da svojom veličinom mi ne bi bježao po dlanovima kao onaj od PS3. Al to su fakat detalji
Sučelje:
Sučelje je jednostavno za korištenje i sve je logično, jedino sam se malo pomučio kako izgasiti samu plejku na kraju. To su malo nepotrebno zakomplicirali.
Nakon nekoliko porihtavanja prikaza na ekranu, bilo je oko 1Gb updejta što plejke što kontrolera
Instalacija Gran turismo sport spec 2 (koji je za PS4) je potrajala, valjda jedno 15-ak min. Ne znam jel to sporo ili brzo jer nisam siguran koja se količina podataka presnimavala s medija, ali očekivao sam ipak malo kraće vrijeme. Igra se momentalno pokrenula. Loading je zanemariv.
Prilikom kupovine igrica u SD, trgovci su mi rekli da ću sigurno morati platiti neke updejtove ako ću htjeti igrati igrice od PS4. Uglavnom čista glupost, bar tako vrijedi za ovu koju sam ja odigrao. Nikakvo plaćanje ni ništa. Na kraju instalacije je bio update koji je trajao valjda sekundu i to je to. Ono što me malo začudilo, bez obzira što je grafika bila fluidna, da se na nekoliko mjesta u arcade modu nasumično događali trzaji. Imao sam na početku neko optimatiziranje igre ovisno o kvaliteti i frame rateu. Možda bi se stime trebalo pozabavit ili je jednostavno do loše optimatizacije sa PS4 naslovima.
Grafika je fenomenalna. Baš sam se oduševio. U igri mi je fino sjeo kontroler, odmah smo se sljubili
Kad se službeno plejka odpakira, mislim da ću morati po još koju igricu.
Sveukupni dojam je ok, nije da sam sad baš nešto posebno impresioniran. Nisam neki gejmer koji može bolje prosuditi, ali u odnosu na PS3 osjeća se poprilični napredak.
Ono što nisam baš siguran u odnosu na PS4(kojeg mi ima nećak) da je to sad nešto extra bolje, odnosno da ima potrebe za takvom globalnom pomamom. Jednostavno ja tu ne vidim nešto bitne razlike između PS4 i PS5, barem koliko sam igrao PS4, a to je bilo sve skupa možda 10-ak sati igranja.