O politici i našoj butigi...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

O politici i našoj butigi...


  • Daddo
  • Posjetitelj
15.11.2018 | 22:04
@Kloba: Pouzdani ili ne - "obojani" su... ako misliš da nisu onda se grdno varaš. A to kakav je Božo Sušec i kao osoba i kao novinar, skupa sa Stankovićem, i kako njih uspiješ staviti u istu rečenicu sa jednim Smojom, pa dodati Valdeca u sve to... meni je to - nevjerojatno. Jer ovi "tvoji" (minus Smoje i Straža) šagoljaju s ciljem i za račun (vlastiti). Sam si napisao Asad je odabrao Diaba (interesatan izbor riječi btw ). Meni osobno je pun nos "obojanih" novinara, oduvijek. Zato sam te i pitao (ne misleći pritom uopće na hrvatske studije) gdje se studira novinarstvo i zašto baš na FPZ-u (ne samo u HR). Čudi me da si birajući Valdeca zaboravio pokojnog Malnara, kojem ovaj prvi ne može ni cipele brisat. I ne, nigdje nisam tebe optužio za to što si napisao niti mislim da si ti pristran. Tek, eto, super mi je kako vadiš "prikladno jednako obojane" izvore.

@smayoo: "nepouzdani" je s moje strane nezgodno odabrana i neprikladna riječ... trebao sam staviti pristrani, odnosno "biased" i svejedno ne bi bilo dovoljno jasno i točno.
15.11.2018 | 22:38
Pa ko je predsjednik države?
Asad ili Diab?
Ko bira s kim će pričati?
Šta se tu ima zanimljivo postavljati - to je bilo tako.
A tebi činjenica da su 32 novine svijeta prenjele taj intervju ne znači ništa?
Da je ovaj tri godine zaredom među tri pisana novinara HND-a, nema veze.
Božo Sušec može biti ovakav ili onakav (studirao sam mu sa sinom, znam čovjeka - i znam da je Saletu kupio mjesto na HRT-u nakon smrti Borisa Mutića - tako da mi ti ne moraš pričati kakav je čovjek Božo Sušec).
Ali o sportu zna koliko ti i ja ne znamo o životu... Ako ti to nije jasno - onda nemaš pojma o sportu i o sportskom novinarstvu.
I zašto ih ne bi stavio u isti post - pa pišem o stručnosti u novinarstvu.
Misliš da Straža nije imao svoje mane? Jesi li znao čovjeka?
Nemaš pojma o njemu, prema tome...
Znaš li da ga je foto rubrika mrzila?
Zašto?
Imao je Motorolu i radio stanicu od murije i zvao gradsku i foto rubriku za svaku dojavu koju je čuo na radiju od murije. 1% toga su bile izvrsne ekskluzive, 99% toga su bile stvari tipa "eksploziv na prozoru" koji bi ispao vibrator.
Aj nemoj molim te jer dume nemaš o čemu pričaš...
Da "obojan" novinar.
Po čemu je Diab obojan? Zato što prati sektor koji može najbolje pratiti jer zna taj jezik?
Jesi li ti uopće pogledao video s njim?
Očigledno nisi niti s jednim niti s drugim.
Da jesi, ne bi tu trkeljo - jer pričaju ono što misliš...
I meni ideš govoriti da kako mogu stavljati Smoju i Stražu u istu rečenicu, za drugog vjerojatno nisi ni čuo do moga posta.
A kada si tako pametan, ajde mi reci - a kako biti nezavistan novinar?
Ajde mudrače...
Kako?
Uvijek te netko plaća.
A Valdec sada ne radi niti za jednu medijsku kuću koliko znam. Ako to nije nezavisno - ne znam što jest...
Nemoj Daddo, nećeš me dobiti da promijenim mišljenje - petljaš se u stvari o kojima misliš da znaš, a nemaš pojma...
Stankovića nitko spomenuo nije osim linkao njegove emisije, a stručnost Sušeca ako dovodiš u pitanje - onda nemaš blage veze o sportu. Može biti ovakav ili onakav - ali da je stručan i da ima svoje sportove u malom prstu - to ne možeš dovoditi u pitanje.
Jel tebi jasno da je on radio intervju s Ćirom kada je Dinamo osvojio naslov prvaka Jugoslavije 1982.? Koliko si ti imao godina tada? E vidiš, on od tada (i ranije) prati sport. I onda se nađe balavac (jer to za njega jesi) koji misli da zna više od njega - i utvara si da može suditi o tome kakva je on osoba. Šta ti znaš kako je on obrađivan od strane UDBA-e, čovjek je pratio rat i bio ratni reporter (jesi li to znao?)...
Nemoj molim te.
Ne pričamo o tvojoj struci i ne znaš ni trećinu koliko misliš da znaš.
Da debatni tim...
I kakve veze Malnar ima sa svim?
On je vrsta putopisca. Koji se propio do bola i vozio xx. Mrak...
I prije nego se i tu počneš pravit pametan, da - gledao sam Nightmare Stage. Nikad me nije impresionirao njegov stil oblokavanja i puštanja ljudi da pričaju šta hoće. Jak stil... I šta misliš tko je Malnaru kupovao najbrže serijske motore? On sam? S onom crkavicom koju je imao na OTV-u?!?
Halo Mars, ovdje Zemlja - čujemo se?
Sada si sam sebe u svoju zamku uhvatio...
  • Daddo
  • Posjetitelj
15.11.2018 | 22:52
Nije mi ni cilj da ti promijeniš mišljenje, tek eto objašnjavam ti da ti svi linkovi pušu u "isti rog".

Ne da mi se tražiti sad, ali nije li nedavno bio baš neki skandal s HND-om oko nagrada?
15.11.2018 | 22:53
Pa ti stvarno nisi pogledao ama baš ništa. Diab ti objašnjava "skandal" u prvih pet minuta...
Prvu nagradu (Mariju Jurić Zagorku) umjesto da daju njemu, što su svi očekivali upravo radi tog intervjua - dobila je Maja Sever jer je dobila pedalu na HRT-u. Godinu prije Elizabeta Gojan isto iz razloga što je dobila otkaz. Izgleda da su sada to kriteriji u HND-u. Kada dobiješ pedalu - eto ti nagrada.
Aj ti pogledaj video, odnodno dva ili sva tri - pa onda piši.
Ovako mi je stvarno glupo...
EDIT:
Ozbiljno, Daddo - ako nisi pogledao niti 10 minuta niti jednog videa, a kako znaš šta su pričali? Možda su pričali baš ono što ti sam misliš?
Nije mi jasno, ako si pogledao sve ok (mada sumnjam da si odvojio i čuku, a kamoli tri čuke vremena).
Ali sve mi se više čini da nisi zirnuo niti na jedan video.
Pa kako onda ti možeš komentirati kakvi su oni novinari?
Za Diaba, ruku u vatru, nisi ni čuo do ove teme... Ali smjelo komentiraš kakav je novinar. Dam se kladiti na osnovu njegove boje kože i vjere. Čisto licemjerje. Sorry, ali ako je tako - druge riječi za to nema.
A meni prodaješ priče o obojanosti, dok s druge strane ti sam cijelo ovo vrijeme imaš obojano mišljenje i prije nego što nekome/nečemu daš šansu.
To se zove biti hipokrit...
Aj nemojmo više.
Ti si u pravu. Ti sve znaš.
Ja odo...
15.11.2018 | 23:22
Još samo da ti odgovorim na pitanje kako mogu u istu rečenicu staviti Smoju i Valdeca.
Daddo, nemoj misliti da se ovom prepirkom ikako promijenilo moje mišljenje o tebi.
Samo mislim da si neke stvari brzopleto zaključio.
Znaš kako?
Erozijom novinarstva...
Znači Smoje je bio pojam 60,70,80 - 90-ih je bio izopćenik u vlastitom gradu. Ne znam koliko znaš, ima stara stvar od Gibonnija "Evo me doma" - tako se nekako zove - di spominje u stihu kako "s povezom priko očiju" može preko pazara do raskrižja Smojine i Bebića Tome.
E vidiš, to je njegova interna šala na duh Splićana. Jer te ulice i to raskrižje - ne postoje.
Hoće čovjek reći da sami ne znaju cijeniti ono šta valja. Smoje je dobio ulicu tek nedavno... Bebić još čeka, a na raskrižje možemo zaboraviti jer se te ulice neće križati ako neku i daju Tomi.
Uglavnom, novinarstvo erodira kako prolaze godine. Sve odlazi u 3PM, pa tako i novinarstvo.
Robert Valdec je posljednji izdanak reporterstva kakvo je nekada bilo, zajedno s Diabom - i zato ih bez ikakve grižnje savjesti mogu staviti u isti post.
Jer oni su posljednji primjerci izumrle vrste.
Nemam koga drugoga staviti.
Premlad sam da bi mi živi uzor bio Smoje.
Njemu se mogu diviti preko knjiga (koje imam sve) i preko serija (koje imam).
I ne bi ga kužio niti petinu da mi žena nije prevađala svaku rečenicu: šta je ferata, šta je picaferaj, i tako dalje i tako bliže.
A sada sam fakat umoran...
A koliko si ti serija i knjiga od Smoje pročitao i pogledao da tako stručno znaš da je on - dobar?
Mislim, čovjek piše na jakom splitsko-dalmatinskom dijalektu - i ako nemaš tu sreću da ga znaš ili da živiš s nekim tko ga zna pa da tog nekoga daviš svake tri minute (doslovno) šta što znači - to ti je kao da čitaš slovensku knjigu ili gledaš češku seriju. Polovit ćeš petinu radnje i ništa ti neće biti jasno. O biti da ne pričamo da je - nećeš shvatiti...
Ja sam Malo i Velo misto gledao ti puta. Prvi puta učio, drugi puta ponavljao i počeo kužiti, tek treći puta se smijao od srca....
Tako da sorry ako ne doživljavam ozbiljno niti tvoju opasku da mi linkovi pušu u isti rog (da si pogledao, shvatio bi da baš i ne pušu) - niti tvoje ocjene tko valja, a tko ne kao novinar - jer kroz tvoje postove čitam mišljenje nekoga kome se ti valjda diviš, a ne tvoje.
EDIT:
Ako nisam u pravu - odgovori mi koju knjigu citira Luigi Bepini i iz čega je to? Imaš minutu, više ti ne treba ako stvarno znaš Smoju... Za više od minute, znat ću da si išao gledati na net...
  • Daddo
  • Posjetitelj
15.11.2018 | 23:45
Znači super, staviš dva-tri "posebna" jer nemaš koga drugog. A kad ja stavim dva-tri s posebnim potrebama ili prokomentiram da ti neki kojima se diviš su "obojani" i "odabrani s ciljem" onda se ja petljam tamo gdje meni mjesto nije?

Pazi, ja uopće nemam problem sa Diabom ili Valdecom ili nekim trećim (recimo super mi je ona njegova Istraga sa Živkom na Baniji, dođe mi ko Krv nije voda), samo mi je krasno kako svoj uvod radiš s "nekima" kojima je dozvoljeno ono što onima nekima drugima nije, jer su kako ti veliš - odabrani (od Assada ili već nekog drugog) i na to ti cijelo vrijeme pokušavam ukazati.
16.11.2018 | 00:52
Daddo, sve OK.
Imaš pravo na svoje mišljenje, ne kažem da ne znaš neke stvari koje možda i ne želiš tu staviti - i sve u redu.
Ako sam te ičime uvrijedio, ja ti se ispričavam.
Ali zaista nisam imao namjeru da mi linkovi ispadnu obojani...
Ako su ispali - moja krivnja...
Eto...
EDIT:
Samo još ovo Daddo.
Zašto je Asad odabrao Diaba ja mogu samo nagađati. Napisao sam već, ista vjera, mala država za čije novine radi koja mu nije smetnja, i prema kojoj (možda) ima simpatije zbog Tita...
A možda sam totalno u krivu.
To stvarno samo - nagađam...
  • Daddo
  • Posjetitelj
16.11.2018 | 00:59
Ma Kloba, s moje strane sve ok, nadam se da moje postove nisi shvatio kao osobni napad na tebe. Ukoliko u njima postoji išta što je na osobnoj razini uvredljivo, ja se ispričavam tebi i svima koji su se našli pogođeni istima, te molim moderatora (može bit i smayoo, nema ljutiš) da odradi potrebno.

Općenito je problem što na svaki link koji je "ovakav" imaš druga tri koji su "onakvi", a nakraju se svodi na ono što Smayoo veli - osobnu odluku.
16.11.2018 | 01:02
Ma mislim da neće biti potrebno.
Ovo je EU svađa bila. Po pravilima i bez niskih udaraca.
16.11.2018 | 08:40
Kloba kaže:
(Ovaj link si kopiraj pa si pasteaj, inače dobiješ krivu stranicu - ne znam zašto ga kompletno ne "zazeleni")


Popravio sam. Kad pejstaš link koji ima HR kvačice u sebi, ubaci
[url]
ispred i
[/url]
iza pa će raditi kako treba.

uglate zagrade dobiješ na alt+š i alt+đ
16.11.2018 | 08:58
A u tome je fora?
Hvala Smayoo.
Sorry što smo Daddo i ja malo okupirali temu. Izmirili se, nije to bila ni svađa - više prepirka - a ja ga uvijek zatrkeljam i dam ti materijala za čitati. S obzirom na Bertoneov tekst o moderatorima, pazit ću na to ubuduće. Daddo je barem kratak i jasan.
EDIT:
I za neke buduće godine, što je isto Bertone lijepo istaknuo - mislim da bi bilo OK napisati da smo nas dvojica prvo preselili prijepise na privatne dopise, gdje mi je Daddo dokazao da neke stvari zaista - zna.
Između ostalog i odgovor na moje pitanje. Da s radi o Danteovom Infernu...
Čisto da čitaoci (ako će neke uopće zanimati) shvate zašto se u jednom postu skoro pa svađamo, odmah u drugom mirimo bez nekog vidljivog objašnjenja.
Matirao me čovjek.
Onako privatno - nije me sram reć.
21.11.2018 | 16:16
„Nema sumnje da Bečani i Mađari tjeraju taj klatež u Dunav. Šibaju te drske fukare, gladuše, desperadoše, čopor ništarija, bitange, skitnice, hrvatsko blato, podle kmetove. Te bijedne pustolove izbljuvala je njihova prezasićena zemlja…. Hrvate bi trebalo potopiti u Dunavu i izbrisati s lica zemlje…“
(Karl Marks, MEV Band 5 i neue Rheinische Zeitung, br. 135)
21.11.2018 | 18:16
Nisam znao da je ovo napisao.
21.11.2018 | 18:22
Veliki je problem jer su ljudi zatrovani silovanjem medija. Plasiranjem laži i obmana, a bivši režim je bio jako uporan u tome.
Zato je danas Tito u narodu heroj (narodni?) s milionskim leševima pod nogama.
21.11.2018 | 19:00
Kloba kaže:
Nisam znao da je ovo napisao.


Je. Bilo je u “Dogodilo se na današnji dan” nedavno.
Napisao je to jer su Jelačićeve trupe ugušile revoluciju u Mađarskoj 1848 pa je bio bijesan na Hrvate kao narod.

Pri tom nije znao, niti ga je bilo briga da je Lajos Kossuth izjavio (ne jednom!) “Gdje je ta Hrvatska, neka mi je netko pokaže na karti! Nema je! Sve je to Mađarska!l”
21.11.2018 | 19:03
I Englezi su to rekli na Svjetskom prvenstvu i posrani otišli.

Je, da. I Hitler je tako mislio o Židovima.
21.11.2018 | 20:17
smayoo kaže:
Kloba kaže:
Nisam znao da je ovo napisao.

Je. Bilo je u “Dogodilo se na današnji dan” nedavno.


A zato se u zadnje vrijeme svako malo potepem na taj citat...

Napisao je to jer su Jelačićeve trupe ugušile revoluciju u Mađarskoj 1848 pa je bio bijesan na Hrvate kao narod.


U navedenom članku taj dio više izgleda kao neki citat (ili pjesmica ). Jesu li to baš njegove riječi ili je to od negdje pokupio / citirao? Mađare? Austrijance?
21.11.2018 | 22:56
Nisam išao tražiti originalni članak.
21.11.2018 | 23:35
smayoo kaže:
Nisam išao tražiti originalni članak.


Et...

Članak
23.11.2018 | 21:06
Po kontekstu teksta ne, to nije citat. Samo je taj dio uobličio kao stihove neke vrste.
24.11.2018 | 13:54
smayoo kaže:
Po kontekstu teksta ne, to nije citat. Samo je taj dio uobličio kao stihove neke vrste.


Pa onda to zvuči kao govor mržnje. Treba ga tužiti Europskom sudu za ljudska prava.
24.11.2018 | 14:19
Naravno da je govor mržnje. U tom stoljeću je bio u modi.
24.11.2018 | 15:08
smayoo kaže:
Naravno da je govor mržnje. U tom stoljeću je bio u modi.


Pa onda možda to i nije govor mržnje već obično pomodarstvo
24.11.2018 | 19:05
11.12.2018 | 08:55
Pozdrav ljudi, ovo pročitah jutros pa pomislih "što da ne podijelim link". Čisto za one koji su gledali podcast s Valdecom, izgleda da je čovjek na tragu nečemu čim Orban ovo radi.
11.12.2018 | 09:18
Svaki politički establishment koji takvim metodama krene suzbijati civilne udruge sâm najbolje svjedoči o vlastitom radu protiv demokracije.
11.12.2018 | 17:29
smayoo kaže:
Svaki politički establishment koji takvim metodama krene suzbijati civilne udruge sâm najbolje svjedoči o vlastitom radu protiv demokracije.


Samo je žalosno što to nikog ne zanima! Svi sa njim imaju dobre diplomatske odnose i gotive ga pravo! Trebali bi upotrijebiti sve mehanizme da ga sankcioniraju! Ali oni samo "najstrože osuđuju"! Populizam je opasan i to bi trebalo staviti pod 0 toleranciju, izolirati svaki pokušaj.
  • Mate22
  • Posjetitelj
12.12.2018 | 18:22
To je pravi političar koji štiti EU od invazije terorista bravo za Viktora Orbana kao i za Mađarsku,Poljsku,Slovačku i druge zemlje a nadam se da će se tom krugu pridružit uskora i Hrvatska i ostale zemlje.
Dosta je bilo Soroševa terora!
12.12.2018 | 18:58
A što će masi demokracija kad ne znaju što će s njom?
12.12.2018 | 19:20
Bertone kaže:
A što će masi demokracija kad ne znaju što će s njom?


Demokracija je ionako diktatura prosjeka....
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 9 minuta
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO