Firefox i facebook
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Firefox i facebook

25.06.2016 | 10:51
na svom Mac-u imam safari i firefox ...više koristim firefox, no posljednjih nekoliko dana imam problem s facebookom... dok na safariju radi normalno, na firefoxu je rad otežan ... ne dozvoljava mi neke radnje (provjera obavijesti .. klikom na neku obavijest ne otvara mi se ista već samo bijela stranice ... ne otvara mogućnost uređenja statusa ili postavki privatnosti ... problem traje par dana ...probala sam s ponovnim instaliranjem firefoxa ... samo kratko je bilo ok, kasnije po starom ...sve ostale stranice otvaranormalno što bih mogla probati napraviti? molim vas da mi objasnite "jednostavnim jezikom" ... hvala
25.06.2016 | 13:28
1. da li si probala reboot Maca?

2. da li si probala napraviti update ili reinstall flash plugina? Svi problemi koje ja ikad imam s Firefoxom povezani su s tim.

3. Provjeri u Firefoxu pod Alati (Tools) pa Dodaci (Addons) što ti je sve instalirano, da li znaš čemu što od toga služi i da li se sjećaš da si ti to instalirala. Isto tako i pod Priključci (Plugins) - vidjet ćeš ih s lijeva jednom kad otovoriš Dodatke. Sve čega se ne sjećaš ili ne znaš što je - izbriši. Nakon toga quit firefox pa ponovno pokreni
25.06.2016 | 14:54
Kreni prvo od najosnovnijeg, obriši cache i cookies.

ScreenShot2016-06-25at16.50.41.png
27.06.2016 | 17:33
hvala na odgovoru ... provjerila sam dodatke i priključke na firefoxu ... šaljem ti u prilogu ... obrisala sam povijest i cookies ... sve stranice, osim fejsbuka rade ok ... ne mogu u status uploadati sliku ... samo vrti, vrti, vrti i ne mogu ju opće odabrati ... ponekad ne mogu ni običan status napisati ... ako pritisnem F5 koji put nakon toga nešto uspijem ali vrlo rijetko ... sad vidim da ni na safariju ne mogu uploadati sliku na fejs... nemam pojma šta je ... status mreže je dobar ... ne znam u čemu bi mogao biti problem? ... nervira me ... na laptopu koji nije Mac, sve s fejsbukom ide bez problema ... hvala još jednom
27.06.2016 | 18:17
Ja ne koristim fb pa nemam pojma da li te stranice koriste neki flash ili javu ili nešto takvo.
Ali pada mi na pamet još jedna stvar - da nisi slučajno instalirala ono smeće od MacKeepera, MacCleanera ili neki nedajbože antivirus?
27.06.2016 | 19:56
da ... nedavno mi je kći bila pokrenula MacKeeper ... kao tražilo ju je pa je kliknula ... ja sam ga zaustavila malo poslije, čim sam vidjela ... kasnije se je neko vrijeme pojavljivao tražeći ponovo pokretanje ali sam odbijala ... nakon toga sam ga makla iz aplikacija ... da li je on nešto uprskao? kako to riješiti i kako biti sigurna da ga više nema?
27.06.2016 | 20:30
Glavno i prvo pitanje je - kako je kćer to mogla samo kliknuti? Zar je nije tražilo da unese admin password?
Za upute za uklanjanje je najsigurnije da googlaš, jer se postupak mijenja sa svakom novom verzijom. Imaš npr. ove upute, ali to je link kojeg ti dajem napamet, jer nisam osobno nikad morao uklanjati to govno.
27.06.2016 | 20:55
Mislim da je namješteno da ne moram ubacivati lozinku nego kad traži pasvord samo dam enter ... a kći mi nije mala ...odrasla je i kako je njen laptop u kvaru šrikelji se na "moj" mac ... sad kad sam bacila pogled na ye upute, mislim da sam ga deinstalirala jer se sjećam da me je bilo tražilo da navedem razlog pa sam stavila razno ...
pretpostavimo da je deinstaliran, nema ga ni u aplikacijama, kako onda mogu popraviti ovo što je pobrkao? mogu li uopće popraviti? ... oprosti na davljenju, al i ranije si mi za neke stvari pomogao pa volim pitati ... hvala ti puno
27.06.2016 | 21:32
Ne možemo zasigurno znati da je problem izazvao MacKeeper, samo naslućujem da bi mogao u tome biti problem jer mi opisani problem zvuči slično kao neki drugi kod kojih je MacKeeper bio razlog.
Ako problem imaš *SAMO* s facebook stranicama, za pretpostaviti je da samo tu adresu nešto blokira. Ali teško mi je pretpostaviti što, pa ti onda ne mogu niti dati konkretnije upute. Treba čačkati...

Inače, nemati password na admin accountu jako je loša praksa. Dragi Bog zna što ti se sve moglo naseliti na komp na takav način...

Možeš kreirati novog korisnika na tom Macu pa vidjeti da li iz tog accounta stvar radi (što bi značilo da je problem u tvojim preferencijama browsera ili mreže).

Možeš eventualno probati instalirati neki treći browser, kojeg nikad ranije nisi imala pa vidjeti da li ćeš s njim imati više uspjeha (sumnjam).

Možeš provjeriti da li su ti (ne znam kako ni zašto) slučajno uključene neke od "parental controls" (roditeljske kontrole) na tvom accountu (mislim da nisu, ali...), pod System Preferences pa User Accounts.

Možeš provjeriti da li ti je slučajno uključen firewall (System Preferences pa Security.

Ako ništa od toga ne pomaže, dalje nemam ideja. Možda se uključi još netko. Ako ne, predlažem clean reinstall. Nakon što napraviš clean reinstall, a PRIJE nego povučeš natrag sve ostalo s TimeMachine backupa, probaj da li onda radi. Ako tada radi, a nakon TM backup restore opet ne, onda jbg... Clean reinstall još jednom, TM backup ti ne koristi ništa, osim da iz njega izvučeš ručno same dokumente.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 11 minuta
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, rkoren5, robee, Anonimci (364)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO