Titlovi i video
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Titlovi i video

26.03.2016 | 01:14
Ako sam skinuo titlove za neki film, da li postoji mogućnost da na telki dobijem nekako titlove? Sve je u istom folderu na sticku ali titlove mi ne nudi. Video i zvuk odlično funkcioniraju.
TV je Panasonic 47AS650e

Na laptopu mi preko VLC-a sve uredno funkcionira
26.03.2016 | 06:56
Ako ti softver od Panasonic TV-a ne kuži titlove (znam da LG kuži bez problema, samo ne unicode, nego win1250), jedino što možeš je prevrtiti sve skupa na kompu i proizvesti kopiju filma s titlovima uprženim direktno u sliku. Nisam to već dugo trebao pa više ne znam koji softver to "zna" napraviti, a da funkcionira s aktualnim verzijama Mac OS-a.
26.03.2016 | 07:26
HandBrake zna ali ja nisam uspio to napraviti. Nisam se previse trudio prouciti kakav treba biti oblik titla koji ide u film.
26.03.2016 | 16:22
Moj LG cita UTF-8 titlove bez problema. WebOS
26.03.2016 | 16:29
Jesi probao sa tipkom "options" na daljinskom pa uključiti titlove i niže odabrati eastern europe 1250 encoding (da pokazuje naša slova)?

Meni na AS640 radi, samo moram za svaki film ponovno uključiti kada počinjem gledati.
26.03.2016 | 19:35
Hvala na sugestijama. Kad dođem kući isprobat ću sve što ste naveli. Uglavnom imam opciju učitavanja titlova, al nemam ništa u ponudi za odabrat. Vjerojatno je problem u vrsti fajla koju taj neki generički player može očitat.
26.03.2016 | 20:22
Osobno sam uvijek izbjegavao Panasonic TV jer koliko znam model kupljen u 2011 (od frenda) je imao u manualu navedeno da NE podržava subs iz externih datoteka (recimo SRTa). Možda je to promijenjeno pošto postoji opcija učitavanja titlova, ali mislim da to ne mora nužno značiti da će čitati externe datoteke.

Možda čita specifičnu vrste extenzije, boo
26.03.2016 | 20:50
Riješeno.
Nešto sam malo guglao i na hrpi foruma i koječega drugoga, naletim na riješenje. Ekstenziju podnaslova iz srt prebacit u .txt i staviti naziv kao i video file. Sve mora biti u istom folderu te podesit pod eastern europe 1250 da se prikazuju slova s dijakritičkim znakovima kao što je vicko napomenuo
26.03.2016 | 21:15
Drago mi je da si riješio svoj problem. Na opis rješenja mogu jedino komentirati da su autori tog softvera (u Panasonic TVu) - kreteni. Čemu služi mogućnost biranja datoteke s podslovima kad možeš imati samo jednu jedinu ili nijednu? Onda su jednostavno trebali imati kvačicu želim-ne želim titlove. A to da svi playeri na svijetu prepoznaju ekstenziju SRT, a samo Panasonic TV želi TXT - kako uopće komentirati?
Fascinantno je kako si jedan brand s tako visokom reputacijom to uopće dozvoli.
26.03.2016 | 21:53
Debilkani
27.03.2016 | 08:13
Meni radi i sa .srt uz uvijet istog imena fajla kao i film i da su u istoj mapi. Glupo je to što moraš svaki put odabrati da prikazuje titlove i koji kodek. Nisam našao nigdje da se postavi generalno.
29.04.2016 | 07:49
Da i meni bez problema očitava titlove na filmovima kada ih prebacima za gledanje na tv-u neovisno da li su u srt. ili txt. formatu. Bitno da je pronađeno rješenje, u svakom slučaju dobro je znati info kako ih podesiti u slučaju nove televizije koja možda ne bude prikazivala sve vrste titlova za filmove
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 31 minuta
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku