Kreativci u trebam pomoc...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kreativci u trebam pomoc...

20.01.2016 | 17:51
Imam jednu dumb situaciju i trazim nekakvo elegantno rjesenje, prije nego ista pocnem oko toga raditi. Znajuci sebe, ja cu to max iskomplicirati, pa bi htio cuti vasa misljenja.

Na udaljenoj lokaciji se nalazi laptop (Win). Na taj laptop je spojen TV. Ja trebam staviti neke slike/video klipove na taj laptop i da se to vrti na tom TV.

Ja bi otisao prvi put osobno i to sve spojio i pokrenuo. Ali ono sto meni treba je da ja sadrzaj tog foldera sa fotografijama mogu osvjezavati na daljinu (citaj, periodicno ubaciti nove slike). TeamViewer i sl. mi nije opcija jer je taj comp prakticki u skladistu i nikoga nema da mi procita pristupne kodove i sl.

Sta bi tu bilo pametno uraditi? Spajati se FTP? ili Dropbox? Ili sloziti neku webstranicu da se vrti na TV u full screen?

Kako biste vi to odradili? Koji Win software bi znao s vremena na vrijeme provjeriti sadrzaj foldera, i ukljuciti to novo u svoj repertoar, bez interakcije korisnika?

Hvala svima?
20.01.2016 | 18:14
Remote desktop program. Kao da si za kompom i vidiš ekran koji bi vidio da si tamo. Brzina nije toliko kritična, osim za slanje velikih količina podataka. Sam program ne guta toliko širinu pojasa mreže. Ja sam znao to koristiti za pristup kompu u lokalnoj mreži, ali niej neki problem i udaljeno. Možda/sigurno bude trebalo DynDNS koristiti za IP adresu, tako da nitko ne treba "kodove" čitati. Recimo VNC je jedan od njih. Mislim da je multiplatformski i nebi se čudio da ima i za Nokiu 3310.
20.01.2016 | 18:37
Pa cak i TeamViewer je OK, instaliraj TeamViewer Host na taj laptop i postavi fiksni password za unattended pristup. Prednost je to sto ti ne treba IP adresa hosta, jer konekcija ide kroz TV.

Mozes koristiti i VNC ko sto je zabac preporucio, ili cak Microsoftov Remote Desktop Connection, ali sa svim remote desktop applikacijama ces trebati DynDNS ili neki slican servis za dobiti IP adresu (osim ako nemas zakupljen staticni IP na toj lokaciji), jer se tu spajas direktno na host.
20.01.2016 | 18:57
Teamviewer ti je najjednostavnija opcija... Unattended access podesiš u par minuta i gotovo... Naravno ukoliko nije blokiran teamviewer to ćeš vidjet tako što će ti na tom stroju temviewer napisati Ready to connect
20.01.2016 | 19:54
Kako Teamviewer-om naciljas udaljeni komp ako ne znaš njegovu IP adresu?
Pretpostavka je da nisu u lokalnoj mreži i komp ima promjenljivu adresu.
20.01.2016 | 20:13
zabac kaže:

Ne treba IP...Teamviewer generira svoj broj kompa na koji se spajas.
Uredno sve radi...cijeli studio kontroliram iz topline doma svog
20.01.2016 | 20:32
Uhh brzi ste

OK, probat cemo TeamViewer....

Iskreno nisam detaljno ni proucavao. Mami sam daljinski cistio viruse, ali uvijek mi je davala onaj pristupni kod, tako da sam mislio da je to obvezno.

VLC player bi bio dobar za slike i poneki video klip, ili da uzmem nesto drugo za repordukciju?
20.01.2016 | 20:39
drlovric kaže:
Kako biste vi to odradili?

Ja bih, ako proračun dopušta, koristio Scalu s obzirom da služi upravo za opisano (i radi to već 29 godina).
20.01.2016 | 22:06
kole kaže:
zabac kaže:

Ne treba IP...Teamviewer generira svoj broj kompa na koji se spajas.
Uredno sve radi...cijeli studio kontroliram iz topline doma svog

A gdje se dobije broj kompa? Ima Teamviewer neko server preko kojeg to ide i ne trebaš imati fizičku prisutnost neke treće osobe da ti pročita "kod"?
Ja ovo nisam koristio, već sam imao VNC u lpkalnoj mreži i tu nema problema jer je IP adresa stalna, osim u nekim slučajevima kad se dodjeljuje nova IP adresa.
20.01.2016 | 22:43
TeamViewer, kad se instalira puna verzija na stroj (ne onaj brzi non-install exe kojeg obično pokreću ljudi kad im treba daljinska pomoć), poklikaš da je stroj unattended, uneseš statički pass umjesto promjenjivog kôda i zapišeš si serijski broj kojeg ti on kaže, pomoću kojeg pristupaš stroju, preko TeamViewer servera.

Ako samo treba vrtiti slike/filmiće koji se nađu u nekom folderu, meni se čini da je kombinacija Dropbox / IrfanView jednostavnije rješenje.
21.01.2016 | 11:30
Djipi je dao krasnu ideju (doduse preskupu i kompliciranu za ovaj slucaj), pa sam u tom smjeru malo istrazivao i naisao na ovu tvrtku: www.digitalsignage.com

Limit free accounta je meni dovoljnih 3GB (nadam se da nije nesto birno jos skriveno sitnim slovima), pa cu se malo poigrati da vidim jel vrijedno truda i vremena.

Imam i opciju TeamViewer, kao i ovo sto je Smayoo predlozio (IrfanView da povlaci slike sa Dropbox ili nekog cloud storage).

U svakom slucaju hvala svima na idejama
21.01.2016 | 15:19
Pitanje je kako je TV spojen, odnosno da li bi prikaz slike bio poremećen u slučaju spajanja na to računalo.

Kad kažem "poremećen", mislim na:
- da li je prihvatljivo da korisnici kojma je namijenjena informacija s TV-a vide tebe kako se spajaš na komp i tamo nešto radiš
- da li je slika na TV-u duplikat one na monitoru laptop-a, ili je podešen kao zaseban screen
- da li će prikaz na TV-u prolupati kada se spojiš udaljenom sesijom i kako misliš vratiti prikaz na TV prije nego se odspojiš
21.01.2016 | 15:38
Pa prckao bi kad nitko ne gleda.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 29 minuta
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, damir1, jura22, robee, rusty, smayoo, tino1, Anonimci (300)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO