Kreativci u trebam pomoc...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kreativci u trebam pomoc...

20.01.2016 | 17:51
Imam jednu dumb situaciju i trazim nekakvo elegantno rjesenje, prije nego ista pocnem oko toga raditi. Znajuci sebe, ja cu to max iskomplicirati, pa bi htio cuti vasa misljenja.

Na udaljenoj lokaciji se nalazi laptop (Win). Na taj laptop je spojen TV. Ja trebam staviti neke slike/video klipove na taj laptop i da se to vrti na tom TV.

Ja bi otisao prvi put osobno i to sve spojio i pokrenuo. Ali ono sto meni treba je da ja sadrzaj tog foldera sa fotografijama mogu osvjezavati na daljinu (citaj, periodicno ubaciti nove slike). TeamViewer i sl. mi nije opcija jer je taj comp prakticki u skladistu i nikoga nema da mi procita pristupne kodove i sl.

Sta bi tu bilo pametno uraditi? Spajati se FTP? ili Dropbox? Ili sloziti neku webstranicu da se vrti na TV u full screen?

Kako biste vi to odradili? Koji Win software bi znao s vremena na vrijeme provjeriti sadrzaj foldera, i ukljuciti to novo u svoj repertoar, bez interakcije korisnika?

Hvala svima?
20.01.2016 | 18:14
Remote desktop program. Kao da si za kompom i vidiš ekran koji bi vidio da si tamo. Brzina nije toliko kritična, osim za slanje velikih količina podataka. Sam program ne guta toliko širinu pojasa mreže. Ja sam znao to koristiti za pristup kompu u lokalnoj mreži, ali niej neki problem i udaljeno. Možda/sigurno bude trebalo DynDNS koristiti za IP adresu, tako da nitko ne treba "kodove" čitati. Recimo VNC je jedan od njih. Mislim da je multiplatformski i nebi se čudio da ima i za Nokiu 3310.
20.01.2016 | 18:37
Pa cak i TeamViewer je OK, instaliraj TeamViewer Host na taj laptop i postavi fiksni password za unattended pristup. Prednost je to sto ti ne treba IP adresa hosta, jer konekcija ide kroz TV.

Mozes koristiti i VNC ko sto je zabac preporucio, ili cak Microsoftov Remote Desktop Connection, ali sa svim remote desktop applikacijama ces trebati DynDNS ili neki slican servis za dobiti IP adresu (osim ako nemas zakupljen staticni IP na toj lokaciji), jer se tu spajas direktno na host.
20.01.2016 | 18:57
Teamviewer ti je najjednostavnija opcija... Unattended access podesiš u par minuta i gotovo... Naravno ukoliko nije blokiran teamviewer to ćeš vidjet tako što će ti na tom stroju temviewer napisati Ready to connect
20.01.2016 | 19:54
Kako Teamviewer-om naciljas udaljeni komp ako ne znaš njegovu IP adresu?
Pretpostavka je da nisu u lokalnoj mreži i komp ima promjenljivu adresu.
20.01.2016 | 20:13
zabac kaže:

Ne treba IP...Teamviewer generira svoj broj kompa na koji se spajas.
Uredno sve radi...cijeli studio kontroliram iz topline doma svog
20.01.2016 | 20:32
Uhh brzi ste

OK, probat cemo TeamViewer....

Iskreno nisam detaljno ni proucavao. Mami sam daljinski cistio viruse, ali uvijek mi je davala onaj pristupni kod, tako da sam mislio da je to obvezno.

VLC player bi bio dobar za slike i poneki video klip, ili da uzmem nesto drugo za repordukciju?
20.01.2016 | 20:39
drlovric kaže:
Kako biste vi to odradili?

Ja bih, ako proračun dopušta, koristio Scalu s obzirom da služi upravo za opisano (i radi to već 29 godina).
20.01.2016 | 22:06
kole kaže:
zabac kaže:

Ne treba IP...Teamviewer generira svoj broj kompa na koji se spajas.
Uredno sve radi...cijeli studio kontroliram iz topline doma svog

A gdje se dobije broj kompa? Ima Teamviewer neko server preko kojeg to ide i ne trebaš imati fizičku prisutnost neke treće osobe da ti pročita "kod"?
Ja ovo nisam koristio, već sam imao VNC u lpkalnoj mreži i tu nema problema jer je IP adresa stalna, osim u nekim slučajevima kad se dodjeljuje nova IP adresa.
20.01.2016 | 22:43
TeamViewer, kad se instalira puna verzija na stroj (ne onaj brzi non-install exe kojeg obično pokreću ljudi kad im treba daljinska pomoć), poklikaš da je stroj unattended, uneseš statički pass umjesto promjenjivog kôda i zapišeš si serijski broj kojeg ti on kaže, pomoću kojeg pristupaš stroju, preko TeamViewer servera.

Ako samo treba vrtiti slike/filmiće koji se nađu u nekom folderu, meni se čini da je kombinacija Dropbox / IrfanView jednostavnije rješenje.
21.01.2016 | 11:30
Djipi je dao krasnu ideju (doduse preskupu i kompliciranu za ovaj slucaj), pa sam u tom smjeru malo istrazivao i naisao na ovu tvrtku: www.digitalsignage.com

Limit free accounta je meni dovoljnih 3GB (nadam se da nije nesto birno jos skriveno sitnim slovima), pa cu se malo poigrati da vidim jel vrijedno truda i vremena.

Imam i opciju TeamViewer, kao i ovo sto je Smayoo predlozio (IrfanView da povlaci slike sa Dropbox ili nekog cloud storage).

U svakom slucaju hvala svima na idejama
21.01.2016 | 15:19
Pitanje je kako je TV spojen, odnosno da li bi prikaz slike bio poremećen u slučaju spajanja na to računalo.

Kad kažem "poremećen", mislim na:
- da li je prihvatljivo da korisnici kojma je namijenjena informacija s TV-a vide tebe kako se spajaš na komp i tamo nešto radiš
- da li je slika na TV-u duplikat one na monitoru laptop-a, ili je podešen kao zaseban screen
- da li će prikaz na TV-u prolupati kada se spojiš udaljenom sesijom i kako misliš vratiti prikaz na TV prije nego se odspojiš
21.01.2016 | 15:38
Pa prckao bi kad nitko ne gleda.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO