Mac Pro više korisnika istovremeno
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro više korisnika istovremeno

17.01.2016 | 14:47
Dali je moguće na Mac Pro spojiti više korisnika.
Recimo da 2 dizajnera istovremeno rade na odvojenim radnim mjestima na jednom Macu..
17.01.2016 | 15:23
Najvjerojatnije da ako se spoje spora racunala kao klijenti.
Cemu bi to sluzilo? Vec MBP od 1000€ polovan ima dovoljno snage za puno toga odraditi. Ako je u pitanju neki zahtjevni rad (renderiranje), to se pusti preko noci.
Ja znam kodiranje filma pustiti po noc i ujutro je sve gotovo (kucni gideo s DV kamere kad hocu DVD napraviti).
17.01.2016 | 20:15
Ja mislim da ne. Možeš se na MP spojiti kao klijent terminalom, Finderom, ne znam... surfalicom... Ali ne možeš dobiti još jedan nezavisan desktop. Nisu to X-windows ili olwm da imaju višekorisničku istovremenu grafičku radnu okolinu.
17.01.2016 | 20:30
www.coderebel.com/products/
Treba traziti tanke klijente ili tako nekako.
17.01.2016 | 20:33
To je toliko specificno da neznam sto bi u normalnim uvjetima trebalo sluziti. Smanjiti troskove? Pitanje koliko bi postavlja je ovakve okoline kostalo. Prije bi bilo da ustedis iimas recimo 10 korisnika nego dva.
17.01.2016 | 22:00
Ukratko: ne!

Nije to mainframe, pa da se na njega spajaju dumb-terminali.
17.01.2016 | 23:59
smayoo kaže:
Možeš se na MP spojiti kao klijent terminalom, Finderom, ne znam... surfalicom... Ali ne možeš dobiti još jedan nezavisan desktop.

Zapravo možeš (testirano na 10.11) - spojivši se preko Screen Sharinga u bilo koji (defaultno admin) account na remote Macu.

U scenariju gdje postoji Mac Pro sa dovoljno HW resursa, na kojem je instaliran sav potreban softver dostupan korisnicima koji imaju account na tom stroju, više korisnika može se logirati preko, recimo, nekakvih low-end Minija u svoje accounte na tom Macu Pro i na njemu raditi. Screen Sharing u full screen modu je dovoljno komotan za ozbiljan rad.
18.01.2016 | 21:13
Remote upravljanje s drugog Maca nije ono što se traži, a to onda i financijski gubi smisao - jer traži dodatni Mac, a opet samo za distribuciju dodatnog posla na brži stroj cijela ta priča nije potrebna. Rad putem mreže umjesto native rada, čak i na najslabijem Miniju, u gotovo svim normalnim radnim situacijama, nema neke prednosti.

Koliko sam shvatio pitanje, ovdje je ideja bila da se na jedan Valjak spoje dva monitora (što može), dvije tipkovnice (što može) i dva miša (što isto može), ali da onda korisnici budu odvojeni, a to ne može. I bi li se mogao napraviti softver koji to radi - da, mogao bi.
19.01.2016 | 04:45
To je princip rada sa Sun Sparc-ova od prije 20 godina (kakvi su naslagani na kup ispod stepenica u Peek & Poke). Na onima na kojima smo mi radili na faksu se vrtio olwm (OpenWindows, od Digitala, na Unixu) koji je podržavao udaljene grafičke terminale, ali isto je funkcioniralo i s X-Windowsima koji su bili preteča onog što se danas zove opensource. Aktualna verzija (današnja) X-Windowsa je ovaj X11, tzv. Quarz. Na starijim MAc OS X (do 10.6?) je X10 dolazio predinstaliran, a sad se može besplatno skinuti i instalirati X11. Neke osrednje popularne opensource aplikacije korištene na Macu zapravo rade pod X-ima (npr. Inkscape).
U isto to vrijeme je Digital nudio i treću varijantu, OpenWindows, ali na OpenVMS-u (svom izvornom real-time multi-user OS-u) s kojom je također bila slična praksa.
Kao grafički terminal za X-Windowse moglo se koristiti specifične namjenske uređaje kao što je bio Tektronix serije 4000, ili X-term program za "obični" PC (postoje verzije koje rade pod bilo kojim OS-om).
Pomoću X-terma možeš pokrenuti lokalno instalirane X-Windows aplikacije ili se možeš spojiti na udaljeni server (ssh vezom) i pokrenuti udaljene X-windows aplikacije korištenjem lokalno instaliranog X-windows okruženja.
Dakle, ako je nekom to baš baš baš jako napeto, može na Mac Pro npr. instalirati X11 i za njega npr. GIMP i Inkscape te podesiti X11 tako da daljinski pristup i rad preko SSH veze bude dozvoljen, a onda, korištenjem bilo kojeg računala (windows, linux ili mac-baziranog) s instaliranim X11, putem X-term otvoriti aplikaciju na serveru, tj. na Mac Pro. X-term će koristiti resurse lokalnog računala za unificirano X11 grafičko okruženje, ali CPU servera će biti taj koji će vrtiti pokrenutu X11 aplikaciju.
Međutim, Goran bi htio to isto napraviti s Mac OS X aplikacijama, a to ne može jer Mac OS X to ne predviđa kao mogućnost.
19.01.2016 | 08:01
Hvala svima na odgovorima, potvrdili ste moje mišljenje o tome.
Znao sam da to baš i nebi išlo.Sada imam više argumenata(vaših mišljenja)o nabavci više
mecova(imaca) umjesto jednog "valjka".
pozdrav,
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 7 minuta
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, Borisone, rkoren5, robee, tino1, ZeljkoB, Anonimci (287)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO