Prepaid nano SIM u Italiji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prepaid nano SIM u Italiji

12.12.2015 | 01:52
Idući tjedan imam kružno putovanje po Italiji (Rijeka-Milano-Rim-Napoli-Foggia-Rijeka). Trebat će mi privremena prepaid SIM kartica za iP5 (nano SIM). Važno mi je prvenstveno da odabrana mreža ima dobro pokrivanje 3G signalom te očekujem da ću najviše pržiti data promet, uz nešto malo lokalnih telefonskih poziva (30-60 min) i možda koji SMS.

Molim jabučare s izravnim iskustvom da mi pomognu odgovorima na mojih par pitanja:

1. koja mreža bi najbolje pasala za moje potrebe?

2. kako točno tražiti to što mi treba (prepaid SIM karticu, bez telefona)? Je li "SIM ricaricabile" dovoljno jasno?

3. koliko shvaćam, kod kupovine je nužno predočiti osobni dokument (putovnicu, recimo). Da li će prihvatiti ne-talijanski osobni dokument ili strancu nije moguće kupiti prepaid broj?

4. da li se takvo što može kupiti bilo gdje usput (na benzinskoj pumpi na autocesti, u supermaerketu, na kiosku...), ili striktno samo na prodajnim mjestima određenog operatera?

5. ako imate kakav konstruktivan savjet, svakako me zanima čuti ga!

Hvala!
12.12.2015 | 10:08
1 - vodafone (probao sam i druge, ali opet se vraćam Vodafonu

2 - pitaj samo prepaid, skoro uvijek ti imaju neke akcije pa pitaj i to

3 - da, putovnica ili osobna

4 - inicijalnu karticu sam uvijek uzimao u njihovim dućanima, ne znam može li na benzinski postajama i sl., nadoplačuješ je online

5 - NE ZABORAVI PROMJENITI APN!!!
12.12.2015 | 13:27
Gledam neku tarifu od 30€ koja ima 300min, 300 SMS i 2B. Pa zar to nije malo skupo?
12.12.2015 | 18:52
Kad sam ovo ljeto bio u Italiji, uzeo sam prepaid kod TIM-a u njihovoj službenoj trgovini. Kod kupnje sam trebao predočiti osobni dokument. Prodavač me pitao za putovnicu, ali sam mu rekao da sam iz Hrvatske i dao sam osobnu. Nije bilo nikakvih problema. Odmah me pitao kakav SIM trebam i dao mi je upute za podešavanje (APN). Cijena je bila 10€ za SIM i još 10€ za tarifu u kojoj je bilo uključeno 3 GB internet prometa i pozivi (koje nisam koristio). Signal je bio 4G, premda sam se držao urbanih/turističkih dijelova i autoceste. Kartica je proradila 10-ak sekundi nakon izlaska iz trgovine.
12.12.2015 | 20:45
Papittovenga, hvala za savjet ad 5! Da znaš da bi zaboravio (ako me ne bi prodavač-ica podsjetio-la)...
Moje iskustvo s Vodafonom je katastrofalno (Njemačka, Švedska, Engleska). Jako loša pokrivenost i visoke cijene. Veliš da je u Italiji drugačije? Nekad je u Italiji bila mreža Omnitel. Da li je to ta mreža (samo ju je u međuvremenu kupio Vodafone)?
13.12.2015 | 22:39
Elem, hvala obojici na savjetima. S treće strane sam isto dobio preporuku za TIM ako mi je bitna dobra pokrivenost po autocestama, i na sjeveru, i na jugu, pa ću ciljati njih, u okvirima mogućnosti (dakle, ako nađem njihovo prodajno mjesto da mi je uz put).
14.12.2015 | 12:56
Uglavnom svi naplaćuju 10€ za kartu plus nešto za bon. U načelu su svi loši na ovaj ili onaj način jer im je glavna zarada na tarifama, tako da je tamo i bolji signal, za prepaid ih nije nešto pretjerano briga.
Vodafon je ok al konstantno nešto uzimaju sa kartice, tako da ti nije bas da ćeš imati neke koristi od toga. TIM je verzija t-com kod nas, dakle radi ok i sve štima samo i košta ako ne ubodeš neku akciju. Ja osobno, kad sam bio tamo sam prvo bio na Wind-u, na nekako mi se činilo da pare brzo odlaze. Zadnje sam uzeo ponudio od 3 (tre italia) jer su imali ponudu za 30 € godinu dana 3gb mjesečno plus sta potrošiš. Dakle, možeš sve bonuse ispucati u istom mjesecu ili rastegnuti, bar je takva opcija bila. Doduše, ja sam to uzimao samo kao data paket.
Na tebi je izbor na kraju krajeva
Uglavnom ti je osobna dosta da kupiš, no, koliko se sjećam, moraš u neki od dućana da kupiš sim. I ne, nijedan od prodavača nije spomenuo APN, a kupovao sam bar 5-6 simova.
31.01.2016 | 22:05
Evo, da podijelim frustraciju s vama. Online doplata na prepaid SIM kod TIM-a. Dakle, kakvo je to smeće od web aplikacije i kakvo je to smeće od operatera, pa to je... Da gledam na TV, umirao bi od smijeha, ali kad se meni događa, sad bi najradije našao ekipu dokonih hakera u Kazahstanu i uplatio im 20x veću lovu da im upadnu i naprave rusvaj na tom serveru do balčaka.
Najprije probam platiti paypalom. Ode na paypal, unesem password, potvrdim, vrati se na TIM, NAPIŠE "Plaćanje PayPalom autorizirano, klikni na gumb POTVRDA da provedeš kupovinu", kliknem na gumb, i onda izbaci poruku "PayPal is not reachable".
OK, neću se živcirati, evo Amex. Utipkam broj Amex kartice, ali on ga ne prihvaća jer mu broj kartice mora imati 16 znamenaka??!!!?! Mastercard i Visa imaju po 16, a Amex ima 15. Ali ne. TIM prihvaća samo Amex sa 16 znamenaka. Posebne Amex kartice samo za Telecom Italia.
Onda izvadim Master, i, naravno, autorizacija ne prolazi (tu sam već bio sasvim siguran da neće ni to raditi, ali eto, rekoh, da probam).
Onda im napišem problem, a oni meni odgovore - pazi sad! - probaj s drugim browserom!

Kakva hrpa debila...
31.01.2016 | 22:07
E, a zaboravio sam spomenuti kako inače, ako pokušaš kod njih registrirati E-mail adresu u kojoj se koristi crtica (gornja crta, minus), site to odbije kao nevaljanu adresu. Dakle, adresa tipa ime.prezime@xx.t-com.hr - no pasaran.
01.02.2016 | 08:09
Talijani...
01.02.2016 | 10:41
Jesi uspio nadoplatiti račun?
Onda naši i nisu tako loši?
01.02.2016 | 10:56
Jesu, jesu, naši su TAKO loši. Samo što su ovi još gori...
01.02.2016 | 10:58
zabac kaže:
Jesi uspio nadoplatiti račun?
Onda naši i nisu tako loši?

Iz mojeg iskustva, telekomi i banke su jedina konstanta gdje god si na svijetu. Svugdje su jednako losi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Riba, Anonimci (739)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO