Preporuka za novi televizor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka za novi televizor

21.10.2015 | 20:39
Imao sam LG, sada sam na Samsungu, a imam u obitelji i iskustva s Philipsom.

1) Ekran nikada nije dovoljno velik, idi na najveći koji možeš platiti,

2) 4K ti ne treba ako nisi fotograf,

3) DLNA je presudan, ali to danas imaju svi. LG i Samsung imaju i Plex klijent što je bitno ako voliš gledati sadržaj s Maca na velikom ekranu. Philips stariji modeli nemaju, a ovi novi s Androidom vjerojatno podržavaju i Plex.

4) Ako ćeš ga koristiti za igre, provjeri latenciju, mnogi skrivaju taj podatak: www.displaylag.com/display-database/
22.10.2015 | 05:19
Ja se ne bi opterecivao s djidjama kao DLNA, Plex, X, Y ....
Kupio bi posebmo media player ili vec sto, jer to je redovito daleko kvalitetnije rijesenje od bilo cega uguranog u TV. S druge strane, odvojena komponenta je kvalitetnija od integrirane.
22.10.2015 | 08:44
...i to je tvoje mišljenje, Žabac
22.10.2015 | 08:51
Hammer kaže:
smayoo kaže:
Svi (preživjeli) europski i američi brendovi (Grunding i što ja znam koji još), kao i slabiji japanski brendovi (Sharp - koji je jak brend u nekim poljima profesionalne elektronike, ali nikad nije bio neki vodeći u konzumnoj, itd.) proizvode se u Kini. To, opet naglašavam, ne znači da nisu kvalitetni, nego samo znači da su manje kvalitetni od korejskih.

Zbog čega su manje kvalitetni? Kakve veze ima zemlja proizvodnje?

Nema generalno, ali u ovom partikularnom slučaju - to je trenutno tako.
22.10.2015 | 08:52
Da i upscale slike je bolje raditi izvana nekim kompom, a ne u TV-u
Nisu tv-i tako loši kako ti se čini, odrađuju oni to jako dobro, ali opet koliko para, toliko muzike... ja bi radije kad bi sve bilo u TV-u, a ne izvana kutije i kutijice
22.10.2015 | 08:54
rusty kaže:
...i to je tvoje mišljenje, Žabac

Tocno tako.
22.10.2015 | 10:35
havdic kaže:
Nisu tv-i tako loši kako ti se čini, odrađuju oni to jako dobro, ali opet koliko para, toliko muzike... ja bi radije kad bi sve bilo u TV-u, a ne izvana kutije i kutijice

Ja sam odavno rekao da, kad bi Apple napravio iMac 42" s ugrađenim tunerom, ja bi ga prvi kupio, umjesto TV, za dnevnu sobu
22.10.2015 | 12:18
Na mom LG Plex client radi odlicno, takodjer i Smart funkcije. Ljudi su imali problema sa starijim modelima jer je bio neki memory leak, pa su morali restartati browser nakon nekog vremena. Kod mene sve radi besprijekorno.

Isto tako, brzina odziva (u PC i gaming mode) je odlicna, jer cesto igram igre online, gdje bi se to bas primjetilo i osjetilo.

SW se nadogradjuje kroz interface sto je prakticno da ne moram snimati na kartice/stickove i nesto kemijati. Cita sve formate, podrska za titlove, nasa slova, osrednji app store, cita sa mreznih uredjaja...

Toliko su mi dobre smart features na njemu da sam maknuo Roku i ATV koji su bili spojeni za stari TV.

Magic remote je stvarno super i intuitivan. Prekrasna slika. Zvucnici bez veze ali to svakako ne koristim (jos moj ima satro neki 2+1 audio sustav, mos mislit)

Sve u svemu ja sam prezadovoljan mojim LG i kada budemo uzimao novi TV, ponovno ce uci u moj uzi izbor.
22.10.2015 | 12:20
smayoo kaže:

Ja sam odavno rekao da, kad bi Apple napravio iMac 42" s ugrađenim tunerom, ja bi ga prvi kupio, umjesto TV, za dnevnu sobu

Kupio bi ga i ja, samo ako je Retina display da se mogu nastaviti raspravljati s tobom o tome kako se ne vidi razlika
22.10.2015 | 15:52
smayoo kaže:
havdic kaže:

S pc-a sam puštao tv kanale preko hdmi na tv... Slika je očajna... Treba upscale, napravio sam i to, ali i5 de znojio tad sam shvatio da tv to unutar sebe odradi ok... Međutim tv slabo gledam pa bi i meni sad neki monitor odgovarao
22.10.2015 | 16:20
smayoo kaže:
havdic kaže:

42" TV su sada postali low-end klasa, Apple da radi TV vjerujem da bi to bilo nešto u njihovom stilu "nikada niste vidjeli veći", dakle u rangu 100", a možda bi ponudili 50" kao "mini" model za low-end. Tu bi naravno bio i "pro"model za urede od 120".

Sada je srednja klasa 50", viša 65" i visoka 84" i gore. Za nekadašnju cijenu 32" Trinitrona sada se dobije 65" mrcina s apsolutno svim forama. Sve to ide prema onom Star Treku kada kapetan kaže "on screen!".
22.10.2015 | 17:13
Jesu ovo ok specifikacije?

www.panasonic.com/hr/consumer/viera-tele...-47ase650.specs.html
22.10.2015 | 17:45
drlovric kaže:
smayoo kaže:

Kupio bi ga i ja, samo ako je Retina display da se mogu nastaviti raspravljati s tobom o tome kako se ne vidi razlika

• Hammer
  • Posjetitelj
22.10.2015 | 17:49
smayoo kaže:

Mislim da generalnijeg od podjele Kina - Koreja - nema... i jedni i drugi rade i vrhunske stvari, kao i osrednji i nekvalitetni shit. Sve ovisi o specifikacijama naručitelja i onome tko je razvijao. Tako da sigurno ima i puno kineske robe koja je "state-of-the-art" naspram korejske... možemo reći neki konkretan primjer za kojeg to vrijedi, ali generalno - sigurno ne.

Glede Samsunga, zar nisu nedavno imali nekakvu "afericu" sa ugrađenim kamerama koje je Samsung mogao bez znanja korisnika daljinski uključivati (jasno, ako je TV spojen na mrežu), a sve u ime "poboljšanja kroisničkog iskustva", ma štogod to značilo... pa je dosta ljudi odlučilo da im ne treba TV koji možda snima njihovu zabavu sa ženom... vlastitom ili ne, svejedno...

P.S. Osobno, imam Toshibu već godinama - ni najmanje zamjerke!
22.10.2015 | 17:50
dpasaric kaže:
smayoo kaže:
havdic kaže:

42" TV su sada postali low-end klasa, Apple da radi TV vjerujem da bi to bilo nešto u njihovom stilu "nikada niste vidjeli veći", dakle u rangu 100", a možda bi ponudili 50" kao "mini" model za low-end. Tu bi naravno bio i "pro"model za urede od 120".

Sada je srednja klasa 50", viša 65" i visoka 84" i gore. Za nekadašnju cijenu 32" Trinitrona sada se dobije 65" mrcina s apsolutno svim forama. Sve to ide prema onom Star Treku kada kapetan kaže "on screen!".

Kakve klasa ima veze s veličinom ekrana? Veličina ekrana ima veze s veličinom sobe i udaljenošću s koje gledaš tv. Što ti znači da je 42" "low end".?

Ja sam vidio 35" TV s high end specifikacijom kod klijenta na jedrilici. I taj je, s obzirom na skučen prostor, prevelik. Osjećaj je loš. Ko kad sjediš u kinu u prvom redu.
22.10.2015 | 22:19
Danas u boljim televizorima imamo procesore jače nego u nekom kompu, quad core je skoro već standard, a uskoro bu šibali i osmojezgrene procesore.
22.10.2015 | 22:23
cariblanco kaže:
Danas u boljim televizorima imamo procesore jače nego u nekom kompu, quad core je skoro već standard, a uskoro bu šibali i osmojezgrene procesore.

nisu, odakle ti to... za android odnosno ios su sasvim ok, ali nisu za usporedbu
23.10.2015 | 05:48
Pa ja u svom samsungu, starom dvije i pol godine imam quad procesor. Sad neznam baš njegove karakteristike, ali nemaju svi u kompovima četvero jezgrene procesore.
23.10.2015 | 06:09
ma da ima i 16 jezgri
23.10.2015 | 08:58
Hammer kaže:
smayoo kaže:

Mislim da generalnijeg od podjele Kina - Koreja - nema... i jedni i drugi rade i vrhunske stvari, kao i osrednji i nekvalitetni shit. Sve ovisi o specifikacijama naručitelja i onome tko je razvijao. Tako da sigurno ima i puno kineske robe koja je "state-of-the-art" naspram korejske... možemo reći neki konkretan primjer za kojeg to vrijedi, ali generalno - sigurno ne.

A što sam ja rekao? Upravo to. I ovaj konkretan primjer je taj za kojeg to vrijedi.

A da postoji (puno) kineskih proizvoda vrhunske kvalitete, s tim se svakako slažem. Međutim, ako govoriš o TV prijemnicima i monitorima, oni najbolji nisu bolji od osrednjih korejskih, čak i kad koriste korejske panele.

Glede Samsunga, zar nisu nedavno imali nekakvu "afericu" sa ugrađenim kamerama koje je Samsung mogao bez znanja korisnika daljinski uključivati

OK... A kakve to točno veze ima s kvalitetom proizvoda?

P.S. Osobno, imam Toshibu već godinama - ni najmanje zamjerke!

Osim cijene, zar ne? Koliko je koštala ta Toshiba u odnosu na neki usporedivi LG?
23.10.2015 | 09:12
Svi spominjete LG zbog cijene, ali kolko ja pratim PHILIPS ima najpovoljnije televizore.
ili mozda grijesim.
23.10.2015 | 09:18
cariblanco kaže:
Pa ja u svom samsungu, starom dvije i pol godine imam quad procesor. Sad neznam baš njegove karakteristike, ali nemaju svi u kompovima četvero jezgrene procesore.

Kad imas losu jezgru tad ti puno ne pomazu ni 122 lose jezgre. Najbolji ti je primjer odnos Appleovih A CPUova naspram ostalih sa 8 jezgri i slicno.
23.10.2015 | 10:40
Ajmo konkretno, recimo ovaj bi si mogao priuštiti u ovom trenutku: www.lg.com/uk/tvs/lg-43LF540V
23.10.2015 | 11:54
evo jedan philips, doduse 48

www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-48PFK6300/
23.10.2015 | 12:12
metalni kaže:
Ajmo konkretno, recimo ovaj bi si mogao priuštiti u ovom trenutku: www.lg.com/uk/tvs/lg-43LF540V

A što konkretno? Koja te osobina zanima?
23.10.2015 | 12:14
Tito kaže:
Svi spominjete LG zbog cijene, ali kolko ja pratim PHILIPS ima najpovoljnije televizore.
ili mozda grijesim.

Griješiš, naravno. Najjeftiniji televizori su Vivax i ostale slične marke koje se prodaju po Konzumu i Plodinama.

I, ako već razmišljaš o Philipsu, vjerojatno ti je Vivax stvarno bolji izbor, jer je isto govance (u drugačijem kućištu), a još je jeftiniji.
23.10.2015 | 12:16
Vivax je 3. klasa Samsunga.
23.10.2015 | 12:29
smayoo kaže:
metalni kaže:

A što konkretno? Koja te osobina zanima?

Pa ovaj www.lg.com/uk/tvs/lg-43LF540V nije smart (barem koliko uspijevam skužiti - web stranice im baš i nisu jača strana ), relativno velik ekran, cijena od 400EUR...
Zanima me postoji li razlika u kvaliteti panela u odnosu na seriju 6 www.lg.com/hr/televizori/lg-42LF652V-smart-tv ili www.lg.com/hr/televizori/lg-43LF632V-smart-tv ili je razlika u cijeni zbog smart funkcija i 3D, da li ugrađeni media player čita iste vrste datoteka (nigdje nema točne specifikacije šta čita, da li samo avi ili čita i mkv, mp4, da li podržava titlove, da li s našim zakovima....?!)
23.10.2015 | 12:43
Novija generacija sigurno ima noviji panel od stare. Player čita sve uobičajene formate i stalno ga unaprjeđuju, a problema tipično ima s neočekivanim rezolucijama (npr ako nije 1920x1080, nego 1920x1124 ili tako nešto - onda zaglupavi).
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Riba, Anonimci (691)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO