Preporuka za restoran - Rovinj
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka za restoran - Rovinj


15.10.2015 | 13:46
eh ovako.

ekipa od 30ak ljudi ,stize oko 5 popodne u subotu u Rovinj,spavati ce u hotelu Eden (ovo navodim radi orjentira),pa ih interesuje preporuka za neki restoran u koji bi otisli na veceru tu istu noc.


nikakve ekskluzive ni slicno ,od hrane po mogucnosti neka dobra pasta,rizoto,lignje ili sta je vec lokalno i dobro

i da nije koljaza sto se cijena tice

nije pod moranjem da je kraj obale ,ali ako jos i to dolazi u paketu,jos bolje

P.S.

a usput moze i savjet sta vidjeti u gradu

Hvala unaprijed
15.10.2015 | 14:08
Od Edena do rive dole imaš točno 5-10 min hoda. Uz obalu se nalazi nekoliko jako dobrih restorana koji imaju takvu ponudu i svi su praktički na 'metar' od mora što se kaže. Ne možeš ih faliti.

Nakon toga prava u Crkvu sv. Eufemije u brdo . Taman da se malo potroše i probave. Pogled sa tornja crkve je nešto posebno.
15.10.2015 | 14:28
@rusty :

prije svega ,HVALA.

izvini sto davim , ali moze li neki info o cijenama ,onako okvirno,posto je radnicka klasa ,pa su ono na knap sa budzetom, al da vole uzivati,vole
15.10.2015 | 14:30
Ako ne bude neka opasna bijela riba (orada, zubatac i slično) i naravno pošto nije špica sezone nema straha. Cijene su sasvim ok i spadaju u prosjek. Barem koliko se ja sjećam.
15.10.2015 | 15:55
Bome, ne znam kad si ti to bio u Rovinju zadnji put. Tamo je sve 50% skuplje nego u Rijeci.
15.10.2015 | 18:08
Kako bi Sheldonova majka rekla "...and that is your opinion"
15.10.2015 | 21:28

Nije to moje mišljenje, nego moje iskustvo. Pogotovo ti restorani na rivi koje spominješ. Bilo što (iz mora) što tamo pojedeš, košta cca 50% više nego u npr. Ugoru ili Feralu, ili Kantunu u Rijeci. Od običnih prženih lignji pa do šanpjera ili ne znam čega.
E, sad, što tebi spada u "prosjek", to je možda stvar mišljenja...
Meni je prosjek za riblju marendu ili laganu večeru (u kojoj nema oborite ribe, ni grdobine, ni jadranskih lignji, ni tuna steakova, ni palamide) platiti između 50 i 80 kn po osobi (skupa s čašom vina, odn bez gaziranih sokova, pive i sl.). U Rovinju je to 80 do 120. Kao i u Poreču.
Ima tamo restorana gdje se fino jede, svakako, ali cijene definitivno nisu "prosjek" ako se pod tim misli "prosjek Hrvatske", pa čak ni "prosjek Istre".

E, sad, ako bi ljudi htjeli proći jeftinije, valja se odvesti što dalje od zapadne obale u unutrašnjost Istre.
Za takvo društvo da se dogovoriti vrlo solidna klopa (ne riblja, nego tradicijska istarska, njoki ili fuži s gulašom i/ili ombolo i kumbasice s krumpirma i kiselim zeljem) za cijenu po glavi koja je u rangu podgrijane smrznute pizze iz mikrovalne u Rovinju, u nekom od agroturizama u unutrašnjosti.

Jedan ne predaleko od Rovinja je npr. ovaj u Sv. Lovreču: www.tomaso.hr/
A onaj koji je meni trenutno najmiliji je dosta dalje, kod Cerovlja, Gologorički dol: agroturizamdol.incroatia.info/index.html
16.10.2015 | 07:05
Pa dobro, skoro da sam ja to (otprilike) isto napisao u jednoj rečenici .
16.10.2015 | 07:35
16.10.2015 | 08:08
Ne znam kako ko na to gleda, ali meni je 120kn puno za veceru kakvu Smayoo spominje.

Znaci 4 osobe da LAGANO jedu (dobre stvari maknute s menija radi cijene), nista nista ni popili a laksi su za 500kn. Zajebi ti to
16.10.2015 | 10:46
Kao prvo, u Rovinju, je sve na max. 10-15 minuta pješke
Obavezno posjetite crkvu Sv. Eufemije i pogled sa zvonika, a preporučam i muzej batane ( karakterističan rovinjski drveni čamac )
A što se restorana tiče, mogu preporučiti VELI JOŽE koji se nalazi na početku južnog uspona staroga grada www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g3...e-Rovinj_Istria.html Gazda Toni je bivši moreplovac i cijeli restoran mu je ustvari muzej eksponata sa plovidbe, ako se dođe ujutro 10-11 h, onda se može prisustvovati cjenkanju gazde i lokalnih ribara za kašetu friške ribe Cjene su umjerene za Rovinjske prilike.
A meni isto drag restoran je DREAM koji nije prva linija do obale, već je sakriven u rovinjskim uskim ulicama negdje na početku Carere ( glavna ulica u donjoj starogradskoj jezgri Rovinja ) www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g3...m-Rovinj_Istria.html
Vlasnici su bračni par iz Banja luke, koji su 2004 godine ostavili poslove projektanta statike i prof. engleskog i otvorili restoran koji je brzo postao jedan on najboljih u Rovinju, a i cijene su im sukladne tom statusu.
Eto, nadam se da sam pomogao u odabiru, a ako želiš niže cijene, za istu ili sličnu kvalitetnu uslugu, onda treba potegnut 20-30 km prema unutrašnjosti Istre
16.10.2015 | 11:01
E, da ne zaboravim, ovaj vikend je u Istri glavni događaj u Tinjanu ( 20 km prije Poreča, ili 35 km od Rovinja ) sajam istarskog pršuta. To je prava narodna fešta sa glavnom zvijezdom: pršutom
Bude po nekoliko tisuća gostiju / posjetitelja isap.hr/2015/10/03/isap-2015-program/
Ove godine će biti posebno veselo jer je pred 2 dana istarski pršut dobio certifikat izvornosti od EU ( barem neka korist od naših EU zastupnika )
16.10.2015 | 11:46
Ne idem ja na zalost ,priupitao sam kao posrednik

Hvala svima na savjetima,prenijeti cu pa nek se snalaze
16.10.2015 | 12:40
drlovric kaže:
Znaci 4 osobe da LAGANO jedu (dobre stvari maknute s menija radi cijene), nista nista ni popili a laksi su za 500kn. Zajebi ti to


Slažem se, i ja isto mislim da je to preskupo, ali takve su tamo cijene. Samo napominjem - nisam napisao da je to bez pića, nego da je to s čašom vina, a BEZ GAZIRANIH PIĆA i PIVA.
16.10.2015 | 16:49
nesto mi je ipak lase kad me deru u rovinju nego u makarskoj za iste pare

al' da deru deru

inace , ova ekipa za koju sam se raspitivao se na kraju odlucila za opciju vecere u hotelu u kojem ce odsjesti ,15 eura po osobi ,vecera na bazi svedskog stola.

javim dojmove i nako da uporedimo i prokomentarisemo vec kad smo razvezali na tu temu
16.10.2015 | 18:27
Šteta. Dobit će konfekcijsku hotelsku hranu za cifru za koju su se mogli u bilo kojem agroturizmu ubit namrtvo od jako fine, domaće. Al eto...
16.10.2015 | 18:42
Slazem se..

da sam ja s nekom manjom ekipom tako bi bilo .

ali ovim je sve ograniceno i skrojeno,jer je glavni izlet u nedjelju na Brijune i rucak tamo, tako da ne mogu se bas vozikati okolo tu noc po Rovinju ,na budzetu su

dao Bog pa da nas par Bosanaca provedes nekad kroz te domace gastronomske institucije istre.

tartufi su mi tiha patnja
16.10.2015 | 20:59
Ti se samo najavi na vrijeme. Ostalo je moja briga.
17.10.2015 | 04:09
najbolja su neplanska sijela i druzenja

toliko toga nisam uradio u zadnje vrijeme sto sam planirao,tako da vise ne planiram nista
17.10.2015 | 09:24
iStrucnjak:

Kad budes isao u te krajeve, dodaj na listu zelja jagnjetinu sa Paga, znat ce Smayoo 100% gdje ju nabaviti
17.10.2015 | 10:11
Naravno. U Velebitu.
Da su svi ti janjci s Paga, kao što ih reklamiraju, Pag bi morao biti velik ko Grenland.
Enivej, tko voli janjetinu, velebitska janjetina je jednako dobra kao i paška. Jer to zapravo jest ta janjetina. Ja je volim, super mi je, ali ako ne vrtimo ražanj u kućnom aranžmanu, *nikad* ne idem u gostione koje nude pašku janjetinu jer njihova janjetina uglavnom dolazi s Novog Zelanda. Puno radije idem u Boraju. Oni ne prodaju folove, a janjetina je top.
17.10.2015 | 11:25
mene je ovo ljeto rostilj ubio

slijedeci odlazak na Balkan ,okrecem janje makar bilo na minus 20.

ja samo vjerujem u janje koje ja vidim zivo svojim ocima

jeo sam jaretinu na Pagu ,sad ne znam jel velebitska
17.10.2015 | 14:12
Boraja provjerena, ali sam znao lijepu janjetinu jesti i na Klisu iznad Splita
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Riba, Anonimci (697)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO