Jabucnjak kafa na bosanski - 08/2015
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jabucnjak kafa na bosanski - 08/2015

29.06.2015 | 16:31
Eh ovako :

Nisam ni dugogodisnji korisnik Jabucnjaka a ni neki veliki Strucnjak sto se svijeta jabuka tice

helem nejse , volim se druziti...

Pa predlazem da se organizuje "kafa na bosanski" u augustu/kolovozu.

Ja mogu od 10. do 19. augusta/kolovoza kad god,mada bi mi najvise odgovarao vikend 15-16 august/kolovoz.

Kao prvu destinaciju predlazem Sarajevo ,iz kojeg nisam inace niti zivim tamo ...

Svi ostali prijedlozi dolaze u obzir , ako ima zainteresovanih ...

Naravno ,podrazumjeva se da su svi Jabucari dobro dosli ...

OBAVJESTENJE ! ! !

Evo sto bi jedan korisnik ovog foruma rekao ,ko nece uvjek ce naci razlog

Pa da i sluzbeno otvorim prijave za :

Jabucnjak kafa na bosanski 2015 :

Ideja je da bude druzenje u Augustu 2015.

Ja sam u mogucnosti ugostiti vas izmedju 10(pon)-14(pet) , i 18 ili 19 august (pon/uto).

Lokacija je sjevero-istocna Bosna i Hercegovina .

Moze se naravno i prenociste obezbjediti ,99 % besplatno ,tako da znate i to ,ako bi neko potegao na dalek put radi Jabucnjak druzenja na bosanski

Ako mislite da zelite i mozete doci i svojim prisustvom uvelicati ovo druzenje ,molim Vas da se priajvite na ovoj temi i da napisete koji bi Vam datum odgovarao.

Svi Jabucari ovog foruma su dobrodosli .

Evo par fotki da prikazem kakav vas ambijent ocekuje :

04.07.2015 | 23:11
Ako budem tu negdje loko, navratit cu drage volje.

Pogotovo ako je jagnjetina neka u opciji
04.07.2015 | 23:28
Pratim sa zanimanjem!
06.07.2015 | 03:05
@drlovric :

moze li jaretina dobiti prolaznu ocjenu ?

Ta opcija s jagnjetinom mi najvise godi,cak se nudim da sve to ugostim kod sebe na vikendici,optimalni su uslovi za Jabucnjak kafu na "bosanski"

Eh sad , treba da vidimo kolika je baza Jabucara ,i da li ako bude jos zainteresovanih ,im odgovara moja lokacija.

Pa eto ima jos vremena do augusta,mozda se i jave

A ako se niko ne javi ,uvjek mozemo nas dvojica baciti neki rostilj kod mene,i dvoje se broji kao Jabucnjak druzenje

Ucestvovace i @smayoo preko facetime
06.07.2015 | 07:44
Pokusao sam stvarno staviti PAR fotografija ,ali izgleda da je @riba opet pokvario forum

ali sto kazu slika govori vise od 1000 rjeci
06.07.2015 | 08:11
Nije Riba ništa pokvario, sve radi.
Kad ubacuješ više slika, moraš za svaku odabrati mjesto u tekstu posta i iznova kliknuti "umetni".
06.07.2015 | 08:14
Kliktao sam druze ,ali izgleda da nisam dovoljno ovog interneta sebi povukao

Ne smijem puno

Taman je eto jedna slika

Ionako su poceli plakati kolege Amerikanci u kancelariji spor im internet
06.07.2015 | 08:15
I okreni slike, boli me vrat
Idealna lokacija za August bi bila negdje na planini, recimo Vlašić... ili kraj neke rijeke, ali onda vjerojatno ima komaraca
06.07.2015 | 08:22
De da se mi skupimo i dogovorimo datum.

A lokaciju mozemo uvjek odrediti naknadno.

Ne mora biti moja lokacija uopste,ali ima dobru hladovinu ispod grozdja, kameni ljetnikovac natkriveni i zatvoren mrezicom protiv komaraca ,i zidani objekat sa tri sobe

Moze proci ?

Ne znam okrenuti sliku
06.07.2015 | 08:25
Tu sam Prijava
06.07.2015 | 09:24
Za sada mogli bismo reci da su prijavljeni :

@drlovric
@saint
@moja malenkost

i online preko facetimea :

@smayoo

Datum koji Vam odgovara ?
06.07.2015 | 11:27
Ja sam 100% za tu vikendicu. Nakon pustinje, znam sta znaci provesti dan u hladovini, u prirodi. Kada dodjes iz takvog okruzenja, fali ti nekih boja u zivotu jer tamo je sve jebeno isto...

Odredite datum i sta treba da ponesemo, i eto mene
06.07.2015 | 11:46
@ drlovric : Ti ces svakako doci ,a i @saint ce se potruditi da dodje,morace alat ponjet

Datume sam okvirne ja dao ,pa eto vidite kome koji godi ,ja na druge datume ne mogu osim na ove koje sam stavio.

Vikend 15-16 necu moci kao sto sam prvobitno mislio ,mogao bi ali u Sarajevu ,jer moram u Sarajevo za taj vikend najvjerovatnije ,poslom-privatno-turisticki

Sto se logistike tice ja cu imati nekog "domaceg piva" (visokokvalitetnog),gajbu-dvije, i visokokvalitetne domace rakije

I neko vino dolazi u obzir .

Pogotovo ako budemo pravili hobotnicu

Za meze cemo se dogovoriti svakako kad fiksiramo datum.

Pozdrav
06.07.2015 | 16:57
Zašto ja preko facetime?
Ako bude jaretina (a ne hobotnica) i ako mi se trefe datumi, i ako smijem povesti i familiju, jebo facetime. Već im obećajem da ćemo u Bosnu ne znam ni sam koliko dugo...
06.07.2015 | 17:55
Nisi pomenuo da bi mogao doci uzivo ,a rekao si da pratis sa zanimanjem,pa sam zato rekao makar preko facetime ,ako nikako drugacije.

A vec sam napomenuo par puta da su naravno svi dosli,zar je potrebno uostalom i napominjati.

A evo i oficijalno ,BUJRUM i tebi i familiji.

Jaretina/Janjetina ce biti, a pravicemo i hobotnicu na bosanski.

Ocigledno ne znas recept

Bujrum svima u Bosnu
06.07.2015 | 18:59
iStrucnjak kaže:
Ocigledno ne znas recept

Kad to kažeš tako značajno, pretpostavljam da se radi o varijanti recepta "mrkač na vlaški način". Naravno da ga znam.

Inače, volim ja i hobotnicu (na salatu, ispod peke, na ribarski...), ali imam zlatno pravilo da ništa iz mora ne jedem na mjestima odakle se more ne vidi.
07.07.2015 | 08:20
Ma da se mi skupimo ,pa lahko cemo za recepte

Gladni ni zedni ostat necemo
05.08.2015 | 05:11
Ima li i dalje neko zainteresovan .

Sa @saint i @drlovric cu se svakako vidjeti.

Ostali neka se izjasne ili neka zauvjek sute
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • imjasminh: 399 - ispod toga stvarno nemogu...
  • imjasminh: Apple Watch Ultra 2, 49mm Titanium Blue/Black - 450 eur - bump
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Maxxy, Riba, tino1, zoranowsky, Anonimci (468)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO