Preporuka nikona...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka nikona...

03.01.2015 | 09:25
Pozdrav svima i sve najbolje u novoj godini.

Razmisljam o prodaji svojeg starog Canona 5D i prelasku na nekog novog nikona.
Odlucio sam da nece biti FF tijelo jer mi financije to ne dopustaju, izbor sam suzio na dva modela 5200 i 7100.

Da li netko na jabucnjaku koristi ove aparate i da li mi moze dati informaciju iz prve ruke kako rade. Mozda je i voljan popiti sa mnom kavu i pokazati mi aparat uzivo. Posto u Nikonu nemaju aparate za isprobanje.
Moze i preporuka jos nekog nikonovog modela…

Hvala.
03.01.2015 | 19:26
Bok!

Imam ti ja D7000. Razlika između D7000 i D7100 postoji, ali što se tiče ležanja u ruci i rasporeda kontrola u biti nema. Ukoliko ćeš koristiti starije AF i AF-D objektive onda svakako gledaj seriju D7K, jer u tijelu ima motor koji pokreće fokus kod starijih objektiva. Kod slabijih serija D3K i D5K možeš mountati objektive ali fokus je samo manualni (ali postoji indikacija fokusa u tražilu).
Pisalo se po netu o problemima s autofokusom kod modela D7000, ali ja iskreno nisam imao nekih većih problema. Nedavno sam kupio 35mm f/1.8 DX objektiv pa sam primjetio da ima backfokus, ali to se lako riješi pomoću AF finetune opcije u meniju.
Također, ako koristiš objektive koji nisu nikon F mount, postoje razni adapteri pomoću kojih možeš mountati sve i svašta na tijelo, ali canon tu malo bolje stoji. Npr. kod M42 objektiva potrebno je dodatno staklo u samom adapteru da bi se postigao infinity fokus, a samim time pada kvaliteta slike, pogotovo kada je objektiv skroz otvoren.
Što se drugih modela Nikona tiče, iznad D7100 su jedino full frame modeli.
Ako si u Zg, možemo se dogovoriti za kavu idući tjedan poslije srijede pa možeš pogledati moj D7000 (znam da nije D7100) ako te zanima kako aparat leži u ruci.
04.01.2015 | 09:32
Bok,
hvala na odgovoru, zapravo me najvise zanima kvaliteta fotografije, to mi je glavni razlog zbog kojeg razmisljem o promjeni aparata. Zanima me koliko bolje slike izlaze iz danasnjih aparata naspram mojeg canona koji je 2005. godiste
Da li je to nesto drasticno bolje ili je to sve tu negdje, zato bi rado isprobao 7100.

Jos jednom hvala.
04.01.2015 | 14:31
Pošto prodaješ peticu i u kojem je stanju?

Pitam jer najveća glupost u životu koju sam napravio je bila kada sam prodao peticu za kupit 7D, pa onda 5Dmk2, pa ... možda zatvorim krug.
04.01.2015 | 18:36
Koji objektiv imaš na canonu? Mislim da osim veće ISO osjetljivosti i videa i nema neke bitne razlike.
04.01.2015 | 21:55
Cijena u oglasniku je 3.500 kn, aparat nema vise od 15.000 okidanja. Objektiv je tamron 28-75.
05.01.2015 | 08:53
Jel blenda na Tamronu fiksna 2.8?
05.01.2015 | 09:34
da
05.01.2015 | 14:43
Šteta je prodavati to.
06.01.2015 | 12:10
Uzmi D7100 ili polovni D300s.
06.01.2015 | 19:15
Nekak si i ja islim da ipak ne bum prodaval… Moram probati nikona i vidjeti iz ruke da li je to zbilja nesto drugacije ili….
Ne da mi se davati 3 ili 4 hiljade kuna za nekaj kaj ne bum ni skuzil
07.01.2015 | 07:49
Tvoj aparat ima veči senzor nego taj nikon. To ti daje veču zamucenost pozadine. Iako se to da kompezirati tako da kupiš za Nikona neki fiksni objektiv večeg otvora blende. Npr. 35 mm f.1.8
07.01.2015 | 11:57
S tehnologijom starom 10 godina. D7100 je onda bolji izbor.
09.01.2015 | 15:47
Bavljenje fotografijom je financijska crna rupa Izuzetno nezahvalan hobby koji u glavnom NE OPRAVDAVA ulozena sredstva, ako nisi profesionalac koji ce zivjeti od toga :/

Ja bi razmislio na tvom mjestu sto zelim postici, i sto konkretno nedostaje trenutacnom camera body, prije nego bi se odlucio za kupovinu novog.

Nagledao sam se kolega koji su impulsivnom kupnjom nakupovali svega i svacega, i onda se razocarali, pa kasnije sve to prodavali...

Ja imam Canon SL1 i jednostavno mi je premalen (imam velike ruke), i evo vec mjesecima se kanim da kupim drugi Canon body da bi mi u ruci lezao komotnije i nikako se odluciti sta da uzmem. Sada mi se vise i ne kupuje. Ohladio sam se...

Pouka price je "strpi se, mozda te prodje zelja za kupovinom"
09.01.2015 | 23:52
Bavljenje fotografijom je financijska crna rupa Izuzetno nezahvalan hobby koji u glavnom NE OPRAVDAVA ulozena sredstva, ako nisi profesionalac koji ce zivjeti od toga :/

Ja bi razmislio na tvom mjestu sto zelim postici, i sto konkretno nedostaje trenutacnom camera body, prije nego bi se odlucio za kupovinu novog.

Potpuno se slažem s ovim gore navedenim od drlovrica, s tim da sam ja još uvijek u crnoj rupi..

Godinama ulažeš u nove bodye, obijektive, bljeskalice , stative i svu hrpu dodatne opreme i na kraju se pitaš WTF?

Ok ako čovijek živi od toga, sve ostalo je budalaština... ne želim ni počet računat koliko je otišlo na foto opremu.
10.01.2015 | 16:35
Slazem se s dlovricem da je fotografija rupa bez dna.
Nisam nov u ovom svijetu, poceo sam slikati na analognom canonu prije 20tak godina i uvijek mi je u stanu bio jedan SLR, a kasnije i DSLR. Imao sam i izlet u olympusov PEN svijet, ali sam se brzo vratio. Od pojave iPhonea aparat "pravi" koristim puno rijede pa se zato i toliko premisljam… Ne zivim od fotografije, ali ponekad znam koristiti fotografiju u poslu.
Svake godine me primi ideja o promjeni aparata, ali se vec par godina uspjesno odupirem

Sto se samog aparata tice, nisam siguran da li mi nesto fali ili samo imam ideju da bi novi aparati trebali biti brzi, precizniji i davati bolju sliku bez puno obrade.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 14 sati
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, Ender, miomika, rkoren5, robee, tino1, Anonimci (295)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO