sudar sa sa srnom :/
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

sudar sa sa srnom :/

24.12.2014 | 00:07
stari se neki dan vozio dolinom kupe, cestom koju je prosao 1000 puta, i valjda se jednom morao desiti bliski susret ovakve vrste!
uz cestu je brežuljak visine 2 do 3 metra, i sa njega je umjesto na cestu na žalost srna skočila ravno na auto. doslovno ko da je sa neba pala!

sreća za moje da je ulovila haubu, pa su oni ok. srna je nažalost bila ozljeđena i lovci su je ubili! (iz drugog pokušaja )

auto je na servisu, čeka se procjena itd, ono što mene zanima je dali neko ima slična iskustva. lovci su mu rekli da će to pokriti osiguranje hrvatskih šuma, ali da zna biti malo "povuci - potegni", serviser također kaže da se zna tu dosta čekati na odštetu.

što je najbolje činiti u ovakvim slučajevima?

policija je bila na licu mjesta, slikali itd, došli su i lovci, a na kraju je HAK odvukao auto u servis.
24.12.2014 | 00:17
frend je tako udario vepra. osiguranje je bez beda sve pokrilo. detalje neznam, ali znam da je steta sva placena.
24.12.2014 | 00:23

24.12.2014 | 00:30
Shit happens, jbg.
Mislim da te lovci muljaju, jer to treba pokriti osiguranje lovačkog društva koje gospodari tim lovištem. Ali neka lovačka društva nemaju kinte za plaćati premiju pa onda muljaju i prave se mutavi te pokušavaju prebaciti na HR šume. Pričam ovo na temelju iskustva gdje se (ne u Gorskom kotaru) šogor sudario sa srnom i stvar je išla preko police od lovačkog društva, ali isto su pokušali prebaciti na HR šume najprije.
24.12.2014 | 06:05
Kao dijete sam sa ocem doživio ovakav susret sa srnom, ali nije pala na auto nego je u naletu udarila u prednji bočni dio, užasan osjećaj.
24.12.2014 | 07:10
Nemaju kasko?
Tocno je da lovacka drustva pokrivaju stetu sa svoje police.
Nemam iskustva, ali sam to dosta puta cuo.
24.12.2014 | 07:26
To je pravo sranje, jer se u takvim slučajevima niko ne osjeća baš zaduženim za tvoju štetu. Ja sam imao takvo iskustvo i bilo je stvarno povuci potegni. Po meni je najbolje uzeti zapisnik od murije, predati ga s procjenom u osiguranje i ako se pojavi prvo natezanje u bilo kojem smjeru, predati sve odvjetniku i nek se jebu. Odvjetnika ti svakako plaća osiguranje onoga ko je "uzrokovao" štetu.
Ja sam moj slučaj, nakon iscrpnih telefonata i mailova, dao mom odvjetniku i on a mi je to poslagao super. Pitaj starce dali su pretrpjeli neki stres ili traumu pri kočenju i to se naplaćuje. Ja ti mogu preporučiti moju odvjetnicu. Ima office u Čotinoj, odmah iznad tvoje radnje, super je ženska, pa se savjetuj kako i šta. Ako ti treba šaljem podatke na PM i reci da sam te ja poslao.
24.12.2014 | 07:49
Imao isti slučaj....

Obavezno policija i zapisnik, prijava osiguranju, lociraj koje točno lovačko društvo je odgovorno na tom području i prijava na njihov broj police (to sam morao interno od frenda u samom osiguranju saznati, jer ovi naravno neće reći) i onda pritisak na sve redom...

Policija će prvo provjeriti da li je koji kilometar ranije znak za divljač, da li si vozio 5 ili 10 kmh preko ograničenja i sl...
Osiguranje će pokušati smanjiti cifru...
Lovačko će za svoj dio odštete pokušati izbjeći odgovornost...

U mojem slučaju, nakon 2 mjeseca ganjaže uspio sam dobiti 13.000,00 kn od osiguranja i 2000,00 kn od lovačkog

meni OK
24.12.2014 | 09:38
Sin kaže:
Imao isti slučaj....

Obavezno policija i zapisnik, prijava osiguranju, lociraj koje točno lovačko društvo je odgovorno na tom području i prijava na njihov broj police (to sam morao interno od frenda u samom osiguranju saznati, jer ovi naravno neće reći) i onda pritisak na sve redom...

Policija će prvo provjeriti da li je koji kilometar ranije znak za divljač, da li si vozio 5 ili 10 kmh preko ograničenja i sl...
Osiguranje će pokušati smanjiti cifru...
Lovačko će za svoj dio odštete pokušati izbjeći odgovornost...

U mojem slučaju, nakon 2 mjeseca ganjaže uspio sam dobiti 13.000,00 kn od osiguranja i 2000,00 kn od lovačkog

meni OK

Isto tako je bilo kod mene. Zato ti je naj bolje odvjetnik! Daj mu punomoć i bila stvar.
24.12.2014 | 15:48
@zabac, nema kasko.

@tino obzirom da ima kucu u tom podrucju i zna dosta ljudi iz tog lovackog drustva bolje da se pokusaju dogovoriti ko ljudi. malo mi je glupo odmah uletiti sa odvjetnikom u takvim okolnostima. ali dobro je znati pa ako bas bude potrebe, bit cu slobodan javit ti se.

hvala svima na savjetima!
24.12.2014 | 23:07
S obzirom da ima kuću u tom području i zna dosta ljudi iz tog lovačkog društva, sramota je da ga uopće pokušavaju tako muljati. Ja bi ih isto nagazio odvjetnikom i još tražio ispriku.
24.12.2014 | 23:27
u glavu odmah!
ajd sad su dole za blagdane pa ce se kroz neformalne razgovore vise toga saznati.
25.12.2014 | 11:34
Odmah u glavu. Nije ništa pogubno kad se o tebi brine odvjetnik. A prijeteljstvo koje to nemože podnjeti nije ni postojelo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 16 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi