sudar sa sa srnom :/
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

sudar sa sa srnom :/

24.12.2014 | 00:07
stari se neki dan vozio dolinom kupe, cestom koju je prosao 1000 puta, i valjda se jednom morao desiti bliski susret ovakve vrste!
uz cestu je brežuljak visine 2 do 3 metra, i sa njega je umjesto na cestu na žalost srna skočila ravno na auto. doslovno ko da je sa neba pala!

sreća za moje da je ulovila haubu, pa su oni ok. srna je nažalost bila ozljeđena i lovci su je ubili! (iz drugog pokušaja )

auto je na servisu, čeka se procjena itd, ono što mene zanima je dali neko ima slična iskustva. lovci su mu rekli da će to pokriti osiguranje hrvatskih šuma, ali da zna biti malo "povuci - potegni", serviser također kaže da se zna tu dosta čekati na odštetu.

što je najbolje činiti u ovakvim slučajevima?

policija je bila na licu mjesta, slikali itd, došli su i lovci, a na kraju je HAK odvukao auto u servis.
24.12.2014 | 00:17
frend je tako udario vepra. osiguranje je bez beda sve pokrilo. detalje neznam, ali znam da je steta sva placena.
24.12.2014 | 00:23

24.12.2014 | 00:30
Shit happens, jbg.
Mislim da te lovci muljaju, jer to treba pokriti osiguranje lovačkog društva koje gospodari tim lovištem. Ali neka lovačka društva nemaju kinte za plaćati premiju pa onda muljaju i prave se mutavi te pokušavaju prebaciti na HR šume. Pričam ovo na temelju iskustva gdje se (ne u Gorskom kotaru) šogor sudario sa srnom i stvar je išla preko police od lovačkog društva, ali isto su pokušali prebaciti na HR šume najprije.
24.12.2014 | 06:05
Kao dijete sam sa ocem doživio ovakav susret sa srnom, ali nije pala na auto nego je u naletu udarila u prednji bočni dio, užasan osjećaj.
24.12.2014 | 07:10
Nemaju kasko?
Tocno je da lovacka drustva pokrivaju stetu sa svoje police.
Nemam iskustva, ali sam to dosta puta cuo.
24.12.2014 | 07:26
To je pravo sranje, jer se u takvim slučajevima niko ne osjeća baš zaduženim za tvoju štetu. Ja sam imao takvo iskustvo i bilo je stvarno povuci potegni. Po meni je najbolje uzeti zapisnik od murije, predati ga s procjenom u osiguranje i ako se pojavi prvo natezanje u bilo kojem smjeru, predati sve odvjetniku i nek se jebu. Odvjetnika ti svakako plaća osiguranje onoga ko je "uzrokovao" štetu.
Ja sam moj slučaj, nakon iscrpnih telefonata i mailova, dao mom odvjetniku i on a mi je to poslagao super. Pitaj starce dali su pretrpjeli neki stres ili traumu pri kočenju i to se naplaćuje. Ja ti mogu preporučiti moju odvjetnicu. Ima office u Čotinoj, odmah iznad tvoje radnje, super je ženska, pa se savjetuj kako i šta. Ako ti treba šaljem podatke na PM i reci da sam te ja poslao.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
24.12.2014 | 07:49
Imao isti slučaj....

Obavezno policija i zapisnik, prijava osiguranju, lociraj koje točno lovačko društvo je odgovorno na tom području i prijava na njihov broj police (to sam morao interno od frenda u samom osiguranju saznati, jer ovi naravno neće reći) i onda pritisak na sve redom...

Policija će prvo provjeriti da li je koji kilometar ranije znak za divljač, da li si vozio 5 ili 10 kmh preko ograničenja i sl...
Osiguranje će pokušati smanjiti cifru...
Lovačko će za svoj dio odštete pokušati izbjeći odgovornost...

U mojem slučaju, nakon 2 mjeseca ganjaže uspio sam dobiti 13.000,00 kn od osiguranja i 2000,00 kn od lovačkog

meni OK
24.12.2014 | 09:38
Sin kaže:
Imao isti slučaj....

Obavezno policija i zapisnik, prijava osiguranju, lociraj koje točno lovačko društvo je odgovorno na tom području i prijava na njihov broj police (to sam morao interno od frenda u samom osiguranju saznati, jer ovi naravno neće reći) i onda pritisak na sve redom...

Policija će prvo provjeriti da li je koji kilometar ranije znak za divljač, da li si vozio 5 ili 10 kmh preko ograničenja i sl...
Osiguranje će pokušati smanjiti cifru...
Lovačko će za svoj dio odštete pokušati izbjeći odgovornost...

U mojem slučaju, nakon 2 mjeseca ganjaže uspio sam dobiti 13.000,00 kn od osiguranja i 2000,00 kn od lovačkog

meni OK

Isto tako je bilo kod mene. Zato ti je naj bolje odvjetnik! Daj mu punomoć i bila stvar.
24.12.2014 | 15:48
@zabac, nema kasko.

@tino obzirom da ima kucu u tom podrucju i zna dosta ljudi iz tog lovackog drustva bolje da se pokusaju dogovoriti ko ljudi. malo mi je glupo odmah uletiti sa odvjetnikom u takvim okolnostima. ali dobro je znati pa ako bas bude potrebe, bit cu slobodan javit ti se.

hvala svima na savjetima!
24.12.2014 | 23:07
S obzirom da ima kuću u tom području i zna dosta ljudi iz tog lovačkog društva, sramota je da ga uopće pokušavaju tako muljati. Ja bi ih isto nagazio odvjetnikom i još tražio ispriku.
24.12.2014 | 23:27
u glavu odmah!
ajd sad su dole za blagdane pa ce se kroz neformalne razgovore vise toga saznati.
25.12.2014 | 11:34
Odmah u glavu. Nije ništa pogubno kad se o tebi brine odvjetnik. A prijeteljstvo koje to nemože podnjeti nije ni postojelo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

cariblanco, jura22, mmolnar, Riba, Anonimci (456)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO