Prosljeđivanje paketa iz Njemačke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prosljeđivanje paketa iz Njemačke

20.09.2014 | 22:11
Planiram kupovinu za koju nema dostave u HR. Mislim naručiti u Njemačku pa da mi to proslijede u HR.

Jeste koristili neku takvu uslugu? Koga preporučate?
21.09.2014 | 09:15
Meni su iz Njemačke slali prijatelji koji mi tamo žive.
21.09.2014 | 12:52
iAnte kaže:
Planiram kupovinu za koju nema dostave u HR. Mislim naručiti u Njemačku pa da mi to proslijede u HR.

Jeste koristili neku takvu uslugu? Koga preporučate?

Ako ti ne žele dostaviti u HR, a u EU smo, onda ne kupuj u njih... ili ih nisi ni pitao za mogućnost slanja u HR?
22.09.2014 | 20:50
Bilo bi dobro pitati ih.
Nedugo sam imao isti slučaj negdje, nije bilo Hrvatske na popisu ali nakon što sam ih pitao da li može za Hrvatsku, rekli su da može i dodali odmah na listu država u koje šalju.
23.09.2014 | 07:09
tomislav.c kaže:
Bilo bi dobro pitati ih.
Nedugo sam imao isti slučaj negdje, nije bilo Hrvatske na popisu ali nakon što sam ih pitao da li može za Hrvatsku, rekli su da može i dodali odmah na listu država u koje šalju.

Isti takav slučaj imao sam i ja sa jednom online trgovinom u Finskoj. Dakle, treba ih pitati.
23.09.2014 | 07:36
Ja sam isto imao slična iskustva, s tim što je trošak slanja bio nerazumno visok. Dakle, nisu oglašavali slanje u HR, pitao sam, rekli su da mogu, ali cijena slanja je bila prevelika. Jednom sam naišao na prodavača koji je bio dovoljno susretljiv da upitam u čemu je problem i zna li da smo sada u EU. Čovjek je odgovorio da nije problem EU, nego njegovog logističara koji nema ugovor ni sa kim u HR pa de facto mora tu pošiljku posebno "ručno" obraditi i dalje poslati nekim drugim logističarem (i pri tom naplatiti svoj handling fee i maržu).
Znači, ako se radi o većem trgovcu, koji robu uopće niti ne drži na svom skladištu, nego na skladištu logističara pa samo na kraju dana pošalje listu naloga za pakiranje i slanje, a njegov logističar sve obrađuje za njega, kao outsource, onda, ako se radi o logističaru koji nema ugovornu mrežu dostave u HR, nema dostave u HR ili je ona nerazumno skupa. Ako se radi o logističaru koji ima svoju mrežu u HR, onda je super. Ili ako se radi o malom trgovcu koji šalje proizvode sam, poštom.
03.10.2014 | 18:16
Riješio sam dostavu, ali evo ako nekome treba:

mailboxde.com

Dobije se njemačka adresa i nude nekoliko metoda dostave i još usluga (pakiranje, prepakiranje, umatanje...). OK cijene, ovisne o metodi dostave.

A evo što sam kupio i ne, ne dostavljaju u Hrvatsku:
Prilozi:
03.10.2014 | 18:41
I kakav je OnePlus? Kak radi? Ima naznaka žutila pri dnu ekrana o kojem sam negdje čitao?
03.10.2014 | 18:45
I? Vrijedi li što?
03.10.2014 | 19:37
Vrijedi svake kune. Nema nikakvih problema. Izgleda da sam imao sreće pa me zaobišlo ljepilo na ekranu.

Baterija koja traje dva dana i to dva dana korištenja. Prvi dan ga nisam puštao iz ruke i na kraju dana sam imao 40% baterije.

A kako leti. Nemoguće kako je brz.

Android me ugodno iznenadio. Nisam ga prije koristio. U usporedbi sa iOS-om je u nekim stvarima bolji, u nekima isti, a nigdje lošiji. Trebalo mi je pola sata da se naviknem. A ne mogu vam opisati kako me veseli što mi je Firefox defaultni browser.
03.10.2014 | 19:41
da li je to ovaj telefon ?
www.edigital.hr/Pametni_telefoni/OnePlus...6GB_pametni_telefon_(Android)-p81535.html
03.10.2014 | 19:47
Sumnjam. Taj se bijeli ne prodaje već neko vrijeme, a i kad se prodavao nije ga se moglo ovako kupiti. Oneplus prodaje samo preko pozivnica koje su do danas išle na kapaljku (danas su ih podijelili 20000 čini mi se). Postoji verzija za kinesko tržište koju je valjda lakše naći pa joj stave OS koji ide na zapad. Ne znam ima li hardverskih razlika. Mislim da je to ovdje u pitanju. Ali cijena im je prava Hrvatska. U originalu ovaj model košta 300$, a onaj od 64GB košta 350$.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 6 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Tomek, zvone, Anonimci (571)

Novo na Jabučnjaku

Teme