Canon 70D
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Canon 70D

01.09.2014 | 06:38
Ima li neko da je vlasnik Canon 70D kamere? Htio bi cuti dojmove iz prve ruke, jer razmatram kupovinu...

Kada sam kupovao Canon SL1 jer sam htio malo (najmanja DSLR kamera na svijetu), zaboravljajuci pri tome da ja imam velike ruke

I kada stavis objektiv na tu najmanju kameru, onda sve to gubi smisao (osim sa pancake lenses kada je stvarno kompaktno).

Neprirodno mi je drzati taj minijaturni SL1 mojim velikim rukama, i to mi je glavni razlog zasto trazim nesto drugo. Ogromna prednost mi je touch screen, i toga se ne bi odrekao niposto, ali ima ga i 70D.

Nemam nikakvu realnu potrebu da ulazim u full-frame svijet, tako da trazim malo napredniju i fizicki vecu crop-sensor kameru.

Svi savjeti su dobro dosli.

Hvala.

P.S. Ako bi neko mozda kupio SL1 sa kit objektivom ili body samo, moze se javiti u msg. Kamera nema niti 200 okidanja. Doslovce nova...
01.09.2014 | 07:55
A da razmislis o nekom fin kompaktu ili bekom tujelu s manjim senzorom s mogucnoscu promjene objektiva?
01.09.2014 | 08:21
Druga stvar je za sto ti treba fotic i koliko mislis potrositi. To ce odrediti u kom smjeru gledati.
01.09.2014 | 09:09
Ma ne bi sada sustav cijeli mijenjao jer imam lenses koji rade bas ono sto meni treba. Canon DSLR je moj odabir, samo varijacija na temu

Fotografija je moj hobi, slikam krajolike, street photography, materijale za web stranice koje radim, proizvode za online shopove, obiteljske fotke i tako.
01.09.2014 | 15:00
To je dosta siroko. I novac zaradjujes. Koje objektive imas?
Treba ti:
Sirokokutni 10-20 za pejsaz i klince
30mm za street
24-105mm za web i online
01.09.2014 | 15:22
Sto se tice objektiva, za sada imam:

Kit objektiv 18-55 (dobio sa ga kamerom, stoji bez veze)
Sigma super zoom 18-250 (izbor za vani, po danu)
Canon prime 50mm (najcesce u uporabi)
Dobit cu uskoro i Sigma ultra wide 8-16 i Sigma 10-20, pa cu se odluciti za jedan od ta dva
01.09.2014 | 16:30
8-16
02.09.2014 | 07:08
Znam ja da je 8-16 bolja, ali ne mogu na nju zavrnuti ND 10x filter jer je ispupcena :/

Cijeli zivot neki kompromisi
02.09.2014 | 08:25
www.adorama.com/HTLWAHS816.html

Imas adaptere, samo su skupi.
Mozda potraziti sistem adaptere kao Cokin ili tako nekako.
02.09.2014 | 18:19
Sam si sebi odgovorio, a cini mi se pripremio odgovre ako neko ponudi drugaciju opciju. Poslije citanja tvog posta, shvatio sam da si ti argumente iznio koji govore da je 70D tvoj izbor i kupujes ga ...
02.09.2014 | 18:55
Ma neeee, treži opravdanje pred ženom!
03.09.2014 | 02:49
Grrrrr. Zlocesti ste

Nije mi niko nista ponudio iz Canon svijeta kao alternativu, a da ostajem na crop sensor radi lenses. U full frame svijet mi se ne upada, jer ne vidim realnu potrebu.
03.09.2014 | 11:00
Opet sebi odgovaras...Nisam zlocast, nego je najteze davati savjete ljudima koji su okusili nesto, pa su slozili svoje prioritete, pa jos sami nasli najbolji uredjaj. Tijelo u danasnje vrijeme, a pogotovo nove generacije su brutalno dobra. Sta god da uzmes neces pogrijesiti, a ti vec imas prohtjeve glede velicine i nasao si najbolji izbor. Kod objektiva se nebih slozio. Ja bih se malo protegnuo i uzeo jedan allround objektiv. Moja preporuka za crop bi bila canon 17-85mm, oli Tamron 17-50 F2.8. Solidan raspon, a kvalitet odlican. Treba se potrudit naci dobar primjerak.
Eto, jesam li pomogao?

edit
evo dobar deal
www.ebay.com/itm/361035885861
03.09.2014 | 13:58
Dobar je deal. Samo ne znam koliko vrijedi ovaj lens u paketu, jer samo tijelo mogu dobiti ispod 800$.

Ovaj objektiv mi se cini kategorija kit lens 18-55, samo sa vecim rasponom. Ili grijesim?
03.09.2014 | 15:27
Onda nema dileme, za 300$ bi izabrao drugi objektiv. Otkrij mi tajnu gdje kupujes za manje od 800$?

Ovaj 18-135 je mnogo bolji od kit 18-55.
03.09.2014 | 15:34
Evo ga ovdje. Za Labor day sam vidio ispod 800 na 2-3 mjesta. Sada je evo $900

www.42photo.com/pd-productid-108256-k-ca...camera_body_only.htm

evo za jos i manje od 900

www.abesofmaine.com/item.do?item=CNEOS70...p;kbid=canon%252070d
03.09.2014 | 15:37
Nice, nisam bio upoznat sa detaljima 70D, ali meni bi ovo znacilo veliki hendikep.

The 70D does not have Shutter-speed priority or Aperture-Priority settings. If these are important to you, then the 7D is a better choice. If you shoot in Manual mode, then it won’t matter.

Proguglaj jel istina ako ti sta znaci.

Edit, izgleda da je neko lupio glupost
03.09.2014 | 15:37
Naravno da mi znaci, 80% slike mi je u AV

www.cameralabs.com/reviews/Canon_EOS_70D...EOS70D_mode_dial.jpg

Al izgleda da nije to istina.
03.09.2014 | 15:46
Vidjeh i ja...
vidi, po svim specifikacijama ovo je odlican aparat, ali moras biti svjestan da ga neces moci nahraniti sa polu objektivima. Moras makar jedan objektiv uzet koji vrijedi spomena, pa ces dobiti pravu sliku moci 70D.
03.09.2014 | 17:06
Ja imam 70D, kupili ga nakon 60D...Odlican, odusevljena upgradeom. Ako te sta zanima, pitaj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 11 sati
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO