E-građani
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

E-građani

13.06.2014 | 08:18
https://pretinac.gov.hr/KorisnickiPretinac/eGradani.html

Nemreš bolivit... pa to stvarno radi...
Mora biti da je neka kvaka. Kladim se da birokrati po javnim uredima neće to prihvaćati. Ili tako nešto...

BTW, tko ima AAIedu.hr identitet, može se njime prijaviti, ne treba ići u Finu.
13.06.2014 | 08:26
Kad dođeš na šalter bit će ti ovako:
youtu.be/T65txFjcLQE?t=14s
13.06.2014 | 08:29
Mda...
... valjda?
13.06.2014 | 09:09
AKo ovo stvarno zaživi onako kako se najavljivalo, nitko sretniji od mene. Imam traume svaki put kad idem na neki šalter.

A vidit ćemo. Podržavam ideju u svakom slučaju.
13.06.2014 | 15:05
vidim na App store i neka aplikacija...
13.06.2014 | 15:21
i sta... treba samo u finu po pocetni user i pass?
13.06.2014 | 16:08
Prilicno sam siguran da ce i za user name/pass trebati barem jedna papirnata potvrdica

Od nekoga za nekoga. Mi ne mozemo zivjeti bez tih glupavih papirica koji su sami sebi svrha :/
13.06.2014 | 16:21
Sve piše na siteu. Odeš u Finu s osobnim dokumentom. Jedino nije jasno kako za djecu. Za njih će vjerojatno tražiti rodni list ako nemaju osobnu.
Kolegica mi kaže da isto vrijedi i digitalni identitet kojeg izda HZMO. To mi je ona (u funkciji poslodavca) jednom napravila kad sam trebao nekakvu potvrdu o zaposlenju za inženjersku komoru.
13.06.2014 | 16:49
Evo ja isprobao sa svojim Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript identitetom i dobio:"Error: Vaša matična ustanova ne udovoljava sigurnosnim zahtjevima za autentikaciju putem sustava NIAS!"...
Možda to funkcionira za one koji imaju taj identitet kreiran u sustavu visokog školstva..
Ne gine mi FINA
13.06.2014 | 17:13
kako meni ide na zivce kad svaki put stisnes nesto, na novi tab i totalno drugacija stranica -.-
13.06.2014 | 17:13
Ja sam bas neki dan kada su to objavili pokusao sa svojim Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , prijavio se i stvarno radi, barem meni, ima tko je doktor,stomatolog, za domovnicu, rodni list, vjenčani list, e dnevnik za neke skole, ima hrpa toga nisam sve ni pogledao.

Samo ja stvarno stisnem ono dugme malo i on mi domovnicu posalje na mail i to besplatno? ili sta?

A što se tiče gospode birokrata na šalterima oni nemaju pravo to odbit kada postoji elektronički potpis kao na izvadcima iz banke.

I zaista radi, MUP mi poslao da mi ističe putovnica 17.6.
13.06.2014 | 19:38
Najprije probao sa Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript od kćeri. Radi!
Onda sam trknuo do FINE, ispunio obrazac (3 minute) i dok sam došao doma čekao me pristupni kod na mailu. Log in, par koraka za početak i isto radi!
Ovaj puta me ova naša država stvarno iznenadila!!!
14.06.2014 | 09:39
zoranowsky kaže:
Evo ja isprobao sa svojim Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript identitetom i dobio:"Error: Vaša matična ustanova ne udovoljava sigurnosnim zahtjevima za autentikaciju putem sustava NIAS!"...
Možda to funkcionira za one koji imaju taj identitet kreiran u sustavu visokog školstva..
Ne gine mi FINA

Mislim da nema veze s visokim školstvom, nego s konkretnom ustanovom. Ako neka ustanova u CARNet sustavu nije prošla audit, dobiju security minus, s kojim idu mnoge restrikcije. U osnovi, taj ti identitet onda ne radi ni za što nego za email (@skole.hr ili koji već). Ne radi ti ni EDUROAM identitet, ni išta drugo...
14.06.2014 | 09:42
stefanjos kaže:
kako meni ide na zivce kad svaki put stisnes nesto, na novi tab i totalno drugacija stranica -.-

Zar nisi shvatio poantu? To je centralni portal za pristup svoj administrativnoj evidenciji od svih mogućih ministarstava i javnih službi. Jasno je da svaki put popne novi tab i nova stranica kad se svaki put pošalje na drugi site od drugog ministarstva.
14.06.2014 | 09:45
Ma znam jasno mi je, ali za druge ce biti totalno, "sta je sad ovo e?".

Moje doma jos uvijek buni kada slucajno stisnu maximize pa im se skype pretvori u cijeli ekran, pa krece objasnjavanje...
14.06.2014 | 13:23
Ha, gle, kome je to previše zbunjujuće, uvijek može i dalje sve skupljati na stari način.
14.06.2014 | 20:24
Vidjeh, ali nisam stigao probati! Konačno nešto konkretno od ove države.
14.06.2014 | 20:50
Too little, too late...
17.06.2014 | 07:21
Upravo čitam na tportalu da za djecu i dalje moraš čekati na šalterima jer nisu obuhvačeni (za sada) ovim prijektom. Jeste li probali ili je to samo novinarsko loženje? Ja još nemam "e-identitet" pa da se poigram sa time.
17.06.2014 | 08:15
Kad dođem doma probat ćemo sin (13) i ja njegovim identitetom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 11 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi