Motorom preko Korčule i Pelješca do Dubrovnika
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Motorom preko Korčule i Pelješca do Dubrovnika

10.06.2014 | 21:43
Prošli tjedan bio sam na 7 dnevnom putovanju motorom (skuterom točnije), iz Krašića (između Karlovca i Zagreba otprilike) do Splita, preko Korčule i Pelješca do Dubrovnika, a natrag magistralom s pauzom u Zadru od jednog i pol dana, gdje mi je u susret došla bolja polovica . 1400 km ukupno.
Plan je bio provozati se, vidjeti navedena mjesta, kratko okupati, sve se nije stiglo vidjeti ali tim bolje jer ima materijala za neko drugo putovanje.
Nešto sam obišao prošle godine pa ovaj puta i nisam previše slikao (grad Korčula npr.)

Pa eto da podijelim par slika s vama.
Na trajektu za Korčulu

Vela Luka

Zavalatnica ili Čara na Korčuli, nisam siguran koje je ispravno

Pupnatska luka

Na trajektu za Orebić

Pogled na pelješki kanal

Kako sam iz vinarske obitelji, vinogradi na Pelješcu su mi bili zanimljivi

Jedna od najljepših, ako ne i najljepša plaža na kojoj sam bio, uvala Divna

Ako se netko sjeća reklame, ovo je moja verzija

Pelješac i dalje

Dubrovnik

Bilo je i toga, naravno

10.06.2014 | 21:55
Svaka čast ima par vrlo dobrih slika. Hvala što si podjelio s nama
10.06.2014 | 22:06
Super fotke! Zavidim ti na lijepom putovanju...
10.06.2014 | 22:12
Super.. Ovakve stvari su uvijek dobar podsjetnik kako čovjeku zapravo treba malo da bi mu bilo dobro
11.06.2014 | 00:58
Ja sam prosle godine bio u 9 mjesecu prvi put na Divnoj, ljepota jedna, par ljudi na plazi bilo, kakvu god sliku uslikas komotno je za wallpapera stavit mozes

Inace to mi je prvi put na peljescu da sam bio, mislim da cu i ove godine opet tamo.
11.06.2014 | 07:42
Divna je zaista - predivna! Ime joj ne opisuje ljepotu u svoj punini.

Inače, na Korčuli je uvala Zavalatica (ne Zavalatnica), a Čara je mjesto u unutrašnjosti, poviše Zavalatice. Isto tako je Smokvica poviše Brne, a Blato poviše Prižbe.

ScreenShot2014-06-11at08.42.18.png
11.06.2014 | 07:44
I, da, fotke su sjajne! Ali - ne sjećam se reklame? Kakva reklama?
11.06.2014 | 09:26
uuuu, super vrijeme za vožnju, super ruta i fotke. Svaka čast!
Vožnja mi je najbolji način za isprazniti glavu i napuniti baterije za nastavak života u urbanoj džungli. Jedva čekam godišnji.

Evo ovdje par crtica s moje posljednje dvije vožnje
11.06.2014 | 10:34
Tnx svima na komentarima. Znam ljude (i sam sam bio takav) koje bi isto htjeli napraviti, ali uvjek neke glupi razlozi, te nemam ovo, nemam ono, kaj ak se dogodi ono itd.
Sve su to granice u glavi, niti ti treba super skupi motor za putovanja, niti ti za smještaj treba velika lova, a niti ti puno stvari ne treba na putu.
Je, treba vremena, ali tjedan dana godišnjeg se nađe.

smayoo kaže:
I, da, fotke su sjajne! Ali - ne sjećam se reklame? Kakva reklama?

Jedno vrijeme je bila često na TV-u, mislim da za Mastercard, u stilu "Dolazak na odredište, neprocjenjivo, za sve ostalo tu je ..." i onda slika iz auta s pogledom na Divnu.
11.06.2014 | 11:38
Zavidim.
OT, a fotić je...?
11.06.2014 | 14:38
dot kaže:
Zavidim.
OT, a fotić je...?

5, 6 godina stari Canon 1000D sa mali milijun okidanja (radim s njime timelapse u posljednje vrijeme, ne štedim ga) + jeftini Tamron 18-200 objektiv, i neki UV filter. Ali dok sve radi iz principa ne mijenjam.
(par slika je s iPhone-a 4)
11.06.2014 | 14:49
Tako se to radi. Uvijek mi je najdraži dio bio ići motorom po magistrali u predsezoni, kada udišeš mirise mediteranskog bilja dok vozis.... dok u autu udišeš pregrijeni tapecirung.

Zanimljio, i ja sam tek ove godine kročio nogom na Pelješac, prije toga sam bio do Stona. Evo jedna iz uvale na samom vrhu Pelješca od prije dva tjedna.

IMG_2579.JPG
11.06.2014 | 18:43
Lijepe fotke.

OT: koji je to skuter?
11.06.2014 | 20:03
Drow kaže:
Lijepe fotke.

OT: koji je to skuter?

Gilera Runner 200, bez ikakvih napora odradio sve.
11.06.2014 | 20:51
Riba kaže:
Evo jedna iz uvale na samom vrhu Pelješca od prije dva tjedna.

Uvala na vrhu Pelješca se zove Lovište. Tamo smo bili prošlo ljeto.

Ali ova tvoja slika nije tamo snimljena?
11.06.2014 | 21:02
smayoo kaže:
Riba kaže:
Evo jedna iz uvale na samom vrhu Pelješca od prije dva tjedna.

Uvala na vrhu Pelješca se zove Lovište. Tamo smo bili prošlo ljeto.

Ali ova tvoja slika nije tamo snimljena?

Ne, već ovdje:
goo.gl/maps/BnGcW
11.06.2014 | 21:12
E, da. Pričali su nam o toj uvali, ali nismo bili od volje s djecom tamo pješačiti (100 m pa "tata nosi me" i "mama ja sam umorna" i "kad ćemo doć?" ), a nismo našli tko bi nam iznajmio barku...
11.06.2014 | 22:06
super tura! zavidim
12.06.2014 | 11:27
Dobre fotke! bila sam prošle godine na Korčuli, predivno mjesto, čak mislim da ću i ove godine tamo na tjedan dana, jedina mana su cijene malo veće nego na drugim otocima, ali i to se da preživjeti.
12.06.2014 | 11:37
Nije sve na Korčuli skupo. Samo Korčula i Lumbarda su skuplje. Ostala mjesta su slične cijene kao i na svim južnodalmatinskim otocima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 12 sati
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO