Nikon D800
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nikon D800

31.05.2014 | 12:24
Nikon D800 priključim na iMac i prema uptstvu kada ga spojim USB kabelom trebalo bi da mi prebaci slike na računar. Ali, ne dogodi se ništa. Uz fotoaparat sam dobio CD s ViewNX2. Zna li neko u čemu je kvaka? Zašto to ne učini iPhoto?
31.05.2014 | 14:04
Uključi iPhoto i onda bi ti morao ponuditi da prebaci slike, ali mislim da prebacuje samo .JPG, ali ne i .NEF.
Nile mi jasno, dao si preko 2000€ za aparat, a nemaš čitač kartica?
S takvim aparatom trebao bi za uvijek zaboraviti iPhoto!
JPG bi trebao koristiti samo kao katalog za pregled, a snimati isključivo u .NEF formatu (full dubini boja i eventualno s kompresijom).
Ako tome nije tako, prodaj ga i kupi D3100 i neki 18-55mm f/3.5-5.6G i 55-200mm f/4-5.6G i miran si.
Ostati će to dovoljno novaca za polovni iMAC.
31.05.2014 | 14:07
Kaj ne ide niti sa onim Image capture utility-em?
31.05.2014 | 14:54
Moralo bi ti se u IPhotu sa lijeve strane pojaviti D800 ili nešto slično. Onda otvoriš taj folder i označiš slike koje bi trebalo prebaciti na tvoju mašinu kad ih prebaci pitat će te da li da ih briše s fotića ili ne. Ja to radim da izvadim SD karticu i s nje prebacujem nisam nikad USB-om ali to bi trebalo biti isto. ,
31.05.2014 | 18:21
Fotoaparat sam dobio na poklon. Imam dva iMaca, kao neke druge Appleove uređaje. Naravno da imam čitač kartica, ali sam mislio da je sa USB kabelom jednostavnije. Nisam unaprijed uključivao iPhoto, jer kod drugih digitalaca koje imam iPhoto se uključivao sam, ili je to išlo preko nekih drugih programa. Pokušaću sa iPhotom da vidim da li će se pojaviti neki ”signal”.
To sa NEF formatom trebam tek savladati. Ali, prijatelj iz Amerike je pokušavao nešto s tim, pa Photoshop nije želio da otvori fotografije. I tu nešto nije štimalo.
31.05.2014 | 20:35
Dobio na poklom? Netko te jaaaako voli.
Za Photoshop treba instalirati Camera raw. To je u stvari RAW konverter ili kupiti Capture NX2 ili Aperture ili Lightroom ili Capture One. Svi će oni pretvoriti RAW (NEF) format u nešto što je editabilno.
Kažem ti, mani se iPhoto-a i koristi pošteni program.
31.05.2014 | 20:44
Iskreno. Pošteno sam napravio neke usluge ljudima i oni su me nagradili, jer nisam tražio novac za usluge. Pitali šta bih želio, ja rekao i eto... Kamera je super.

Hvala, zabac (Toro) Dobro je što sam na internetu našao uputstvo za Nikon D800 na našem jeziku (ne znam engleski), a ove programčiće koje navodite moram instalirati. Može li link za downloda Camera raw?
31.05.2014 | 21:13
www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=5391
Tu je za Photoshop 6
Ne znam s kojim programima raspolazes ali za kvalitetan rad ce trebati nesto od programa kupiti.
Ne treba sve instalirati, vec jedan od njih. Koji ti lezi. Svi su probni neko vrijeme
www.adobe.com/cfusion/tdrc/index.cfm?pro...=photoshop_lightroom
www.phaseone.com/Downloads/Capture-One-Pro-7.aspx
nikonimglib.com/cnx2/index_en_eur.html#show-all
www.apple.com/aperture/
01.06.2014 | 02:49
Potpisujem do slova sta je Zabac napisao. iPhoto je super za prebaciti slike sa iPhone i kategorizirati ih na neki smislen nacin.

Ako si vec naucio iPhoto ili ti je poznat interface, uzmi si Aperture (imas probnu verziju 30 dana) koja je iPhoto na steroidima Sucelje je isto, a imas sve sto ti treba na jednom mjestu. Cak ce ti i importati sve iz iPhoto da nista ne gubis ni od podataka.

Mislim da je jedina svrha iPhoto da shvatis koliko te u stvari ogranicava i da kupis Aperture

Ja sam u Canon svijetu, ali probao sam D800 i kapa dolje za kameru.
01.06.2014 | 08:12
Ako kupujes program, ja toplo preporucam Lightroom. Iako bi, kako je drlovric rekao Aperture bio laksi za prijelaz, ali LR ima dijelove PS-a u sebi ipuno je kvalitetniji program.
Naravno, ako posezes za alternativnim izvorima gdje cijena ne igra ulogu, taga PS CS 6 + PS LR 5. Nikon Capture NX2 je odlican, ali je koma za koristiti.
01.06.2014 | 16:14
Imam ja i Lightroom, ali moram priznati da je kompliciraniji za koristenje, jer je i mocniji. A veliki je hendikep ako ne znas jezik pa ne mozes na brzinu naci upute ili procitati iz knjige.

By the way, sto ne izlazi nova verzija Aperture? :/ Postojeceg dobrano gazi vrijeme...
01.06.2014 | 16:55
Ruku na srce, Aperture je uz LR5 program za amatere.
Ja imam Capture One Pro 7 koji je sada za 114€ i mislim da je to dobra cijena.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • imjasminh: 399 - ispod toga stvarno nemogu...
  • imjasminh: Apple Watch Ultra 2, 49mm Titanium Blue/Black - 450 eur - bump
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Maxxy, Riba, VanjusOS, zoranowsky, Anonimci (590)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO