Kako pristupiti televizoru preko kompa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako pristupiti televizoru preko kompa

12.03.2014 | 01:00
Znači zanima me kako mogu pristupiti televizoru preko kompa. Tv ima lan i wi fi i vidim kompletne postavke od njegove konekcije kad se spoji na mrežu. Probao sam preko surfalice, upisujući njegovu IP adresu, ali nema uspjeha. Da pitam usput, imam spjen iPad, apple tv, mobitele i printer preko mreže. Od svih tih navedenih uređaja mogu samo pristupiti printeru preko njegove IP adrese, dok drugim uređajima, kad upisujem njihove IP adrese ne mogu...jel to ok ili ne?
Plex mi uredno radi i strima s kompa na tv, a i aplikacije za mobitel mu pristupaju bez problema. Jedino mu ja s kompa ne mogu pristupiti da sihnoriziram neke aplikacije. Kad god upišem IP adresu s kompa da napravim sihronizaciju, dogodi se error?

12.03.2014 | 02:36
nece da moze....TV ima izlaz na Net,i lokalnu mrezu,ali obrnuto za sad ne ide...trebao da ima Sambu,ili bar Ftp....skoro sam to pominjao u vezi programa SamyGo za Samsung Smart TV....to je za sad jedino resenje....
za ostale uredjaje....
AppleTv(imam ver2)mozes da mu pristupis preko konekcije 'sftp'..u nekom Ftp programu..ja koristim 'muCommander'...Ip adresa..User'root'...pass 'alpine'....e sad ovo vazi za Atv2...ne znam da li sljaka na trojci....i normalno se pristupa svim njegovim folderima.....
za Mobitel....ako imas iPhone,onda ne znam...ako imas Android....ubaci program 'DroidNas'..radi samo u kombinaciji Android-Mac....i videces svu multimediu sa telefona....ili program AirDroid,i pristupas svim folderima preko IP adrese na browseru...
Plexu nemas sta da pristupas sa kompa na TV,vec TV pristupa serveru na kompu,i onako se sve aplikacije i folderi za Plex podesavaju na serveru,a ne na Tv-u...
DroidNas
play.google.com/store/apps/details?id=co...r.droidnas&hl=sr
AirDroid
play.google.com/store/apps/details?id=co...d.airdroid&hl=sr
12.03.2014 | 12:32
Postoji i samba za tv. Kad se upiše u gugl onda izbaci dosta linkova, poput ovog.
forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=63&t=6776

Problem je snaći se u svemu tom, a nisi stručan za to.
12.03.2014 | 13:36
pa ja sam ti i pomenuo SamyGo....ali moras da imas Samsung Smart TV....
12.03.2014 | 17:00
Pa i imam smart tv....samsung F 8000 , lanjski top model.
12.03.2014 | 18:10
ok,nisam to znao...nemam Samsung,pa se nisam posebno interesovao za SamyGo....moraces sam,polako na forum..pa vidi...
a mozes mi reci,zasto bi konkretno pristupao Tv-u?
12.03.2014 | 18:33
Zbog cs, valjda treba pristup da se ubace linije u oscam. Nije mi puno toga jasno, śta je samygo...emulator ili? Ima u njemu neki .img fajl od 100 i nešto mb. Sad gdje se nalaze oscam i samygo, na tv ili moźda moraju biti na sticku. Skontao sam da su programeri iskoristili nekakvu rupu ili nešto što skype ima, pa mi sad skype na tv ne radi ( stalno se učitava ) što je i naznačeno da će se dogoditi nakon instalacije samygo. Instalacija je lrošla ok i nakon toga me je program trażio restart tv. Nakon restarta taj program ne vidim u aplikacijama...sad je to.normalno ili ne, neznam.
30.03.2014 | 14:36
Sreadio sam hack na televizoru, jest da nije jednostavno, ali sam imao sreću da naletim na netu na jednog čovjeka koji se i sam s tim zaebavao dosta puta. Danas odgledao f1 u 1080, a sad gledam Dinamo u 1080
Nisam baš siguran da je dozvoljeno o tome na ovom mjestu opširno obrazlagati,pa evo vam moj link na tu temu s jednog sat foruma.

www.crosatelite.com/threads/cs-preko-televizora.122314/
30.03.2014 | 15:05
Koliko vidim, radi se o čačkanju u stilu jailbreaka. To samo po sebi nije ilegalno, pa nije niti nedozvoljeno. Varam li se? Što zapravo znači "sc", "oscam", "samygo" itd?
30.03.2014 | 15:45
SamyGo je nekakav hack za tv, nakon kojeg se dobiva root pristup televizoru...u biti tv je na linux_u. Nakon instalacije se SamyGO nastanjuje u neke bitne direktorije poput, rwcommon, mtd i user folder. CS je Cardsharing, zamišljen je da si vlasnici satelitskih kartica, te iste kartice dijele....npr. ti imaš max tv i djeliš ga za sky uk ili neku sličnu karticu. Da bi to mogao ostvariti moraš biti regan na neki dys, a ako imaš fiksu IP adresu onda ne moraš.
Oscam je emulator koji vrti kodove i prepoznaje kartice,jer svaki kodirani tv kanal šalje svakih 8 sekundi ( neki i manje) upit na koji kartica mora odgovoriti da bi dobio sliku na tv. Pristup tv_u preko nekog ftp, ti treba da se može s filezilla ubaciti oscam u tv, a sa puttytel se pokreće oscam po prvi put s onim komandama koje su na linku. Nakon toga ima jedan fajl koji se ubaci u odgovarajući direktorij i oscam se sam pokreće kod paljenja tv.
Iskorištena je nekakva rupa u skype i nakon tog hacka, skype neće raditi. Ne kužim se ni ja previše u to, ali sam savladao dosta da mogu uživati u 1080 slici...ima čak i nekih programa koji emitiraju filmove u 3D poput sky uk.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, Borisone, Riba, Anonimci (695)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO