Kako pristupiti televizoru preko kompa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako pristupiti televizoru preko kompa

12.03.2014 | 01:00
Znači zanima me kako mogu pristupiti televizoru preko kompa. Tv ima lan i wi fi i vidim kompletne postavke od njegove konekcije kad se spoji na mrežu. Probao sam preko surfalice, upisujući njegovu IP adresu, ali nema uspjeha. Da pitam usput, imam spjen iPad, apple tv, mobitele i printer preko mreže. Od svih tih navedenih uređaja mogu samo pristupiti printeru preko njegove IP adrese, dok drugim uređajima, kad upisujem njihove IP adrese ne mogu...jel to ok ili ne?
Plex mi uredno radi i strima s kompa na tv, a i aplikacije za mobitel mu pristupaju bez problema. Jedino mu ja s kompa ne mogu pristupiti da sihnoriziram neke aplikacije. Kad god upišem IP adresu s kompa da napravim sihronizaciju, dogodi se error?

12.03.2014 | 02:36
nece da moze....TV ima izlaz na Net,i lokalnu mrezu,ali obrnuto za sad ne ide...trebao da ima Sambu,ili bar Ftp....skoro sam to pominjao u vezi programa SamyGo za Samsung Smart TV....to je za sad jedino resenje....
za ostale uredjaje....
AppleTv(imam ver2)mozes da mu pristupis preko konekcije 'sftp'..u nekom Ftp programu..ja koristim 'muCommander'...Ip adresa..User'root'...pass 'alpine'....e sad ovo vazi za Atv2...ne znam da li sljaka na trojci....i normalno se pristupa svim njegovim folderima.....
za Mobitel....ako imas iPhone,onda ne znam...ako imas Android....ubaci program 'DroidNas'..radi samo u kombinaciji Android-Mac....i videces svu multimediu sa telefona....ili program AirDroid,i pristupas svim folderima preko IP adrese na browseru...
Plexu nemas sta da pristupas sa kompa na TV,vec TV pristupa serveru na kompu,i onako se sve aplikacije i folderi za Plex podesavaju na serveru,a ne na Tv-u...
DroidNas
play.google.com/store/apps/details?id=co...r.droidnas&hl=sr
AirDroid
play.google.com/store/apps/details?id=co...d.airdroid&hl=sr
12.03.2014 | 12:32
Postoji i samba za tv. Kad se upiše u gugl onda izbaci dosta linkova, poput ovog.
forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=63&t=6776

Problem je snaći se u svemu tom, a nisi stručan za to.
12.03.2014 | 13:36
pa ja sam ti i pomenuo SamyGo....ali moras da imas Samsung Smart TV....
12.03.2014 | 17:00
Pa i imam smart tv....samsung F 8000 , lanjski top model.
12.03.2014 | 18:10
ok,nisam to znao...nemam Samsung,pa se nisam posebno interesovao za SamyGo....moraces sam,polako na forum..pa vidi...
a mozes mi reci,zasto bi konkretno pristupao Tv-u?
12.03.2014 | 18:33
Zbog cs, valjda treba pristup da se ubace linije u oscam. Nije mi puno toga jasno, śta je samygo...emulator ili? Ima u njemu neki .img fajl od 100 i nešto mb. Sad gdje se nalaze oscam i samygo, na tv ili moźda moraju biti na sticku. Skontao sam da su programeri iskoristili nekakvu rupu ili nešto što skype ima, pa mi sad skype na tv ne radi ( stalno se učitava ) što je i naznačeno da će se dogoditi nakon instalacije samygo. Instalacija je lrošla ok i nakon toga me je program trażio restart tv. Nakon restarta taj program ne vidim u aplikacijama...sad je to.normalno ili ne, neznam.
30.03.2014 | 14:36
Sreadio sam hack na televizoru, jest da nije jednostavno, ali sam imao sreću da naletim na netu na jednog čovjeka koji se i sam s tim zaebavao dosta puta. Danas odgledao f1 u 1080, a sad gledam Dinamo u 1080
Nisam baš siguran da je dozvoljeno o tome na ovom mjestu opširno obrazlagati,pa evo vam moj link na tu temu s jednog sat foruma.

www.crosatelite.com/threads/cs-preko-televizora.122314/
30.03.2014 | 15:05
Koliko vidim, radi se o čačkanju u stilu jailbreaka. To samo po sebi nije ilegalno, pa nije niti nedozvoljeno. Varam li se? Što zapravo znači "sc", "oscam", "samygo" itd?
30.03.2014 | 15:45
SamyGo je nekakav hack za tv, nakon kojeg se dobiva root pristup televizoru...u biti tv je na linux_u. Nakon instalacije se SamyGO nastanjuje u neke bitne direktorije poput, rwcommon, mtd i user folder. CS je Cardsharing, zamišljen je da si vlasnici satelitskih kartica, te iste kartice dijele....npr. ti imaš max tv i djeliš ga za sky uk ili neku sličnu karticu. Da bi to mogao ostvariti moraš biti regan na neki dys, a ako imaš fiksu IP adresu onda ne moraš.
Oscam je emulator koji vrti kodove i prepoznaje kartice,jer svaki kodirani tv kanal šalje svakih 8 sekundi ( neki i manje) upit na koji kartica mora odgovoriti da bi dobio sliku na tv. Pristup tv_u preko nekog ftp, ti treba da se može s filezilla ubaciti oscam u tv, a sa puttytel se pokreće oscam po prvi put s onim komandama koje su na linku. Nakon toga ima jedan fajl koji se ubaci u odgovarajući direktorij i oscam se sam pokreće kod paljenja tv.
Iskorištena je nekakva rupa u skype i nakon tog hacka, skype neće raditi. Ne kužim se ni ja previše u to, ali sam savladao dosta da mogu uživati u 1080 slici...ima čak i nekih programa koji emitiraju filmove u 3D poput sky uk.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 5 sati
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Riba, rkoren5, Anonimci (469)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO