Kako pristupiti televizoru preko kompa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako pristupiti televizoru preko kompa

12.03.2014 | 01:00
Znači zanima me kako mogu pristupiti televizoru preko kompa. Tv ima lan i wi fi i vidim kompletne postavke od njegove konekcije kad se spoji na mrežu. Probao sam preko surfalice, upisujući njegovu IP adresu, ali nema uspjeha. Da pitam usput, imam spjen iPad, apple tv, mobitele i printer preko mreže. Od svih tih navedenih uređaja mogu samo pristupiti printeru preko njegove IP adrese, dok drugim uređajima, kad upisujem njihove IP adrese ne mogu...jel to ok ili ne?
Plex mi uredno radi i strima s kompa na tv, a i aplikacije za mobitel mu pristupaju bez problema. Jedino mu ja s kompa ne mogu pristupiti da sihnoriziram neke aplikacije. Kad god upišem IP adresu s kompa da napravim sihronizaciju, dogodi se error?

12.03.2014 | 02:36
nece da moze....TV ima izlaz na Net,i lokalnu mrezu,ali obrnuto za sad ne ide...trebao da ima Sambu,ili bar Ftp....skoro sam to pominjao u vezi programa SamyGo za Samsung Smart TV....to je za sad jedino resenje....
za ostale uredjaje....
AppleTv(imam ver2)mozes da mu pristupis preko konekcije 'sftp'..u nekom Ftp programu..ja koristim 'muCommander'...Ip adresa..User'root'...pass 'alpine'....e sad ovo vazi za Atv2...ne znam da li sljaka na trojci....i normalno se pristupa svim njegovim folderima.....
za Mobitel....ako imas iPhone,onda ne znam...ako imas Android....ubaci program 'DroidNas'..radi samo u kombinaciji Android-Mac....i videces svu multimediu sa telefona....ili program AirDroid,i pristupas svim folderima preko IP adrese na browseru...
Plexu nemas sta da pristupas sa kompa na TV,vec TV pristupa serveru na kompu,i onako se sve aplikacije i folderi za Plex podesavaju na serveru,a ne na Tv-u...
DroidNas
play.google.com/store/apps/details?id=co...r.droidnas&hl=sr
AirDroid
play.google.com/store/apps/details?id=co...d.airdroid&hl=sr
12.03.2014 | 12:32
Postoji i samba za tv. Kad se upiše u gugl onda izbaci dosta linkova, poput ovog.
forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=63&t=6776

Problem je snaći se u svemu tom, a nisi stručan za to.
12.03.2014 | 13:36
pa ja sam ti i pomenuo SamyGo....ali moras da imas Samsung Smart TV....
12.03.2014 | 17:00
Pa i imam smart tv....samsung F 8000 , lanjski top model.
12.03.2014 | 18:10
ok,nisam to znao...nemam Samsung,pa se nisam posebno interesovao za SamyGo....moraces sam,polako na forum..pa vidi...
a mozes mi reci,zasto bi konkretno pristupao Tv-u?
12.03.2014 | 18:33
Zbog cs, valjda treba pristup da se ubace linije u oscam. Nije mi puno toga jasno, śta je samygo...emulator ili? Ima u njemu neki .img fajl od 100 i nešto mb. Sad gdje se nalaze oscam i samygo, na tv ili moźda moraju biti na sticku. Skontao sam da su programeri iskoristili nekakvu rupu ili nešto što skype ima, pa mi sad skype na tv ne radi ( stalno se učitava ) što je i naznačeno da će se dogoditi nakon instalacije samygo. Instalacija je lrošla ok i nakon toga me je program trażio restart tv. Nakon restarta taj program ne vidim u aplikacijama...sad je to.normalno ili ne, neznam.
30.03.2014 | 14:36
Sreadio sam hack na televizoru, jest da nije jednostavno, ali sam imao sreću da naletim na netu na jednog čovjeka koji se i sam s tim zaebavao dosta puta. Danas odgledao f1 u 1080, a sad gledam Dinamo u 1080
Nisam baš siguran da je dozvoljeno o tome na ovom mjestu opširno obrazlagati,pa evo vam moj link na tu temu s jednog sat foruma.

www.crosatelite.com/threads/cs-preko-televizora.122314/
30.03.2014 | 15:05
Koliko vidim, radi se o čačkanju u stilu jailbreaka. To samo po sebi nije ilegalno, pa nije niti nedozvoljeno. Varam li se? Što zapravo znači "sc", "oscam", "samygo" itd?
30.03.2014 | 15:45
SamyGo je nekakav hack za tv, nakon kojeg se dobiva root pristup televizoru...u biti tv je na linux_u. Nakon instalacije se SamyGO nastanjuje u neke bitne direktorije poput, rwcommon, mtd i user folder. CS je Cardsharing, zamišljen je da si vlasnici satelitskih kartica, te iste kartice dijele....npr. ti imaš max tv i djeliš ga za sky uk ili neku sličnu karticu. Da bi to mogao ostvariti moraš biti regan na neki dys, a ako imaš fiksu IP adresu onda ne moraš.
Oscam je emulator koji vrti kodove i prepoznaje kartice,jer svaki kodirani tv kanal šalje svakih 8 sekundi ( neki i manje) upit na koji kartica mora odgovoriti da bi dobio sliku na tv. Pristup tv_u preko nekog ftp, ti treba da se može s filezilla ubaciti oscam u tv, a sa puttytel se pokreće oscam po prvi put s onim komandama koje su na linku. Nakon toga ima jedan fajl koji se ubaci u odgovarajući direktorij i oscam se sam pokreće kod paljenja tv.
Iskorištena je nekakva rupa u skype i nakon tog hacka, skype neće raditi. Ne kužim se ni ja previše u to, ali sam savladao dosta da mogu uživati u 1080 slici...ima čak i nekih programa koji emitiraju filmove u 3D poput sky uk.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 11 sati
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO