Kako pristupiti televizoru preko kompa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako pristupiti televizoru preko kompa

12.03.2014 | 01:00
Znači zanima me kako mogu pristupiti televizoru preko kompa. Tv ima lan i wi fi i vidim kompletne postavke od njegove konekcije kad se spoji na mrežu. Probao sam preko surfalice, upisujući njegovu IP adresu, ali nema uspjeha. Da pitam usput, imam spjen iPad, apple tv, mobitele i printer preko mreže. Od svih tih navedenih uređaja mogu samo pristupiti printeru preko njegove IP adrese, dok drugim uređajima, kad upisujem njihove IP adrese ne mogu...jel to ok ili ne?
Plex mi uredno radi i strima s kompa na tv, a i aplikacije za mobitel mu pristupaju bez problema. Jedino mu ja s kompa ne mogu pristupiti da sihnoriziram neke aplikacije. Kad god upišem IP adresu s kompa da napravim sihronizaciju, dogodi se error?

12.03.2014 | 02:36
nece da moze....TV ima izlaz na Net,i lokalnu mrezu,ali obrnuto za sad ne ide...trebao da ima Sambu,ili bar Ftp....skoro sam to pominjao u vezi programa SamyGo za Samsung Smart TV....to je za sad jedino resenje....
za ostale uredjaje....
AppleTv(imam ver2)mozes da mu pristupis preko konekcije 'sftp'..u nekom Ftp programu..ja koristim 'muCommander'...Ip adresa..User'root'...pass 'alpine'....e sad ovo vazi za Atv2...ne znam da li sljaka na trojci....i normalno se pristupa svim njegovim folderima.....
za Mobitel....ako imas iPhone,onda ne znam...ako imas Android....ubaci program 'DroidNas'..radi samo u kombinaciji Android-Mac....i videces svu multimediu sa telefona....ili program AirDroid,i pristupas svim folderima preko IP adrese na browseru...
Plexu nemas sta da pristupas sa kompa na TV,vec TV pristupa serveru na kompu,i onako se sve aplikacije i folderi za Plex podesavaju na serveru,a ne na Tv-u...
DroidNas
play.google.com/store/apps/details?id=co...r.droidnas&hl=sr
AirDroid
play.google.com/store/apps/details?id=co...d.airdroid&hl=sr
12.03.2014 | 12:32
Postoji i samba za tv. Kad se upiše u gugl onda izbaci dosta linkova, poput ovog.
forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=63&t=6776

Problem je snaći se u svemu tom, a nisi stručan za to.
12.03.2014 | 13:36
pa ja sam ti i pomenuo SamyGo....ali moras da imas Samsung Smart TV....
12.03.2014 | 17:00
Pa i imam smart tv....samsung F 8000 , lanjski top model.
12.03.2014 | 18:10
ok,nisam to znao...nemam Samsung,pa se nisam posebno interesovao za SamyGo....moraces sam,polako na forum..pa vidi...
a mozes mi reci,zasto bi konkretno pristupao Tv-u?
12.03.2014 | 18:33
Zbog cs, valjda treba pristup da se ubace linije u oscam. Nije mi puno toga jasno, śta je samygo...emulator ili? Ima u njemu neki .img fajl od 100 i nešto mb. Sad gdje se nalaze oscam i samygo, na tv ili moźda moraju biti na sticku. Skontao sam da su programeri iskoristili nekakvu rupu ili nešto što skype ima, pa mi sad skype na tv ne radi ( stalno se učitava ) što je i naznačeno da će se dogoditi nakon instalacije samygo. Instalacija je lrošla ok i nakon toga me je program trażio restart tv. Nakon restarta taj program ne vidim u aplikacijama...sad je to.normalno ili ne, neznam.
30.03.2014 | 14:36
Sreadio sam hack na televizoru, jest da nije jednostavno, ali sam imao sreću da naletim na netu na jednog čovjeka koji se i sam s tim zaebavao dosta puta. Danas odgledao f1 u 1080, a sad gledam Dinamo u 1080
Nisam baš siguran da je dozvoljeno o tome na ovom mjestu opširno obrazlagati,pa evo vam moj link na tu temu s jednog sat foruma.

www.crosatelite.com/threads/cs-preko-televizora.122314/
30.03.2014 | 15:05
Koliko vidim, radi se o čačkanju u stilu jailbreaka. To samo po sebi nije ilegalno, pa nije niti nedozvoljeno. Varam li se? Što zapravo znači "sc", "oscam", "samygo" itd?
30.03.2014 | 15:45
SamyGo je nekakav hack za tv, nakon kojeg se dobiva root pristup televizoru...u biti tv je na linux_u. Nakon instalacije se SamyGO nastanjuje u neke bitne direktorije poput, rwcommon, mtd i user folder. CS je Cardsharing, zamišljen je da si vlasnici satelitskih kartica, te iste kartice dijele....npr. ti imaš max tv i djeliš ga za sky uk ili neku sličnu karticu. Da bi to mogao ostvariti moraš biti regan na neki dys, a ako imaš fiksu IP adresu onda ne moraš.
Oscam je emulator koji vrti kodove i prepoznaje kartice,jer svaki kodirani tv kanal šalje svakih 8 sekundi ( neki i manje) upit na koji kartica mora odgovoriti da bi dobio sliku na tv. Pristup tv_u preko nekog ftp, ti treba da se može s filezilla ubaciti oscam u tv, a sa puttytel se pokreće oscam po prvi put s onim komandama koje su na linku. Nakon toga ima jedan fajl koji se ubaci u odgovarajući direktorij i oscam se sam pokreće kod paljenja tv.
Iskorištena je nekakva rupa u skype i nakon tog hacka, skype neće raditi. Ne kužim se ni ja previše u to, ali sam savladao dosta da mogu uživati u 1080 slici...ima čak i nekih programa koji emitiraju filmove u 3D poput sky uk.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • imjasminh: 399 - ispod toga stvarno nemogu...
  • imjasminh: Apple Watch Ultra 2, 49mm Titanium Blue/Black - 450 eur - bump
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, grgaa, Maxxy, Riba, tino1, VanjusOS, zoranowsky, Anonimci (938)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO