Pomoc oko nabavke telefona u inostranstvu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc oko nabavke telefona u inostranstvu

23.02.2014 | 02:40
Poslije nabavljenog iPada 3, namjerio sam se da uzmem novi telefon Izbor je pao na HTC One. Trazio sam po gradu, a i na popularnom Pik sajtu, ali vecina prodavaca prodaje prepakovane polovnjake kao nove po brutalnim cijenama

Kontao sam uzeti telefon u Grazu i odraditi povrat PDV-a (posto sam iz BiH).

Koje prodavnice preporucujete po pitanju najnize cijene i sta bih trebao traziti od dokumenata prilikom kupovine da bih mogao odraditi povrat?

Ukoliko se ovaj plan pokaze kao los, onda cu morati smarati drlovric-a da mi dovuce aparat iz dalekih Istocnih krajeva
23.02.2014 | 10:44
Nema potrebe da pises post za postom,pogotovo stavljas tacke. U Sarajevu mozes naci regularan telefon bez problema tako da ti ne stoji varjanta prepakovanih telefona. Pik nije radnja vec oglasnik.

Ps. Post sa . sam izbrisao
23.02.2014 | 13:33
Problem nastaje kada pitam prodavca da li ima neotpakovan model. Svi redom ponavljaju da telefon ima full opremu, ali da nije zapakovan Pametnom dovoljno da skonta u cemu je caka I za te otpakovane traze finu cijenu, mogu misliti koliko bi cijena isla uvis da je nekim slucajem neotpakovan

Posto do Graza lakse dodjem nego do Sarajeva (gdje cu ujedno morati otvoriti sirom oci da vidim da li je telefon zaista nov), postavio sam temu da vidim sta mi treba da odem u Graz, kupim fino nov telefon i zavrsim pricu
23.02.2014 | 13:49
Nista,odes u Gratz uzmes telefon u radnji i kazes da ti je potrebna dokumentacija i da ces traziti povrat poreza.Na carini prijavis da si kupio telefon,oni ovjere sve papire i onda potrazujes povrat.Koliko se sjecam tako je funkcionisalo kada sam ja uzimao neku tehniku prije par godina. A imas i opciju da uzmes HTC One preko nekog BiH operatera sa 2 godine garancije.Mislim da ce te isto doci kada saberes troskove puta i zezanje sa spedicijom.

www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalji+M5dadd491fd0.html

www.hteronet.ba/privatni-korisnici/mobil...lni-telefoni/htc-one

www.mtel.ba/eshop-privatni/Telefon/HTC-One/341
23.02.2014 | 13:56
Sto se Graza tice, imas Mediamarkt, Saturn i Conrad svi se nalaze svuda po Grazu. Odi u 2,3 trgovacka centra, tipa Seiersberg, City Park i Centar West, kao sto Saint kaze, trazis povrat nove na kasi i to je manje vise to.
23.02.2014 | 20:50
Koliki povrat mogu ostvariti? Npr. na Saturnovom sajtu sam nasao HTC One za 479 Evra.
23.02.2014 | 21:07
Njihov PDV je 20%, ako se ne varam. To je petina na netto cijenu. Dakle, dobiješ natrag 1/6 plaćenog iznosa (16,67%) manje neku proviziju onog tko ti to isplaćuje (preko npr. Tax free čeka). Ili dobiješ cijeli iznos ako se vratiš s potvrđenim papirima natrag u trgovinu gdje si kupio, naravno, pod pretpostavkom da ta trgovina radi takve isplate.

Konkretno, za ovih spomenutih 479€ ispadne ti povrat od 80 €.

Napomena, s obzirom da je Hrvatska sada u carinskoj uniji, mislim da na te papire (porezni račun) potvrdu o izvozu iz EU moraš dobiti od hrvatskih carinika, na izlazu iz Hrvatske jer ti više slovenskih carinika na prijelazima prema Hrvatskoj - nema (a austrijsko-slovenskih graničnih prijelaza više uopće nema već jedno 7-8 godina). Dakle, moraš ići u povratku na neki granični prijelaz na kojem hrvatska carina radi takve ovjere (neki mali lokalni prijelazi ne igraju, nego samo oni veći - Gradiška, Brod, Šamac, Brčko, Kostajnica, Dvor, LPS...) i moraš paziti da li carinici imaju radno vrijeme nakon kojeg ne možeš više dobiti takvu potvrdu (ili rade 0-24 kao na Gradiški i Brodu).
23.02.2014 | 21:27
Smayoo hvala ti puno na veoma konkretnim odgovorima! Prelazicu u Gradiskoj i bas cu pitati carinika oko potvrde, jer cu prilikom povratka doci na HR carinu oko ponoci.

Jos cu cimnuti drlovric-a da vidim kakvo je stanje na Istoku pa cu donijeti konacnu odluku
24.02.2014 | 01:51
Moraš biti siguran da na drugoj strani ne budeš platio i carinu i porez. Slovenski carinici su javljali našima (provjereno u nekoliko slučajeva, ali ne iz prve ruke, frendovi) u takvom slučaju i granica je bila 500€ i više ali mislim kako nije bilo pravila. Zato se raspitaj da ti ne bi bilo skupo.
24.02.2014 | 14:56
Istina (iz 1. ruke ), slovenci su javljali nasima za sve preko 400 eura pa pripazi
26.02.2014 | 20:21
Recicu im da je ispod 400 kad vratim porez
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, Borisone, moragd, Riba, VanjusOS, Anonimci (680)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO