Pomoc oko nabavke telefona u inostranstvu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc oko nabavke telefona u inostranstvu

23.02.2014 | 02:40
Poslije nabavljenog iPada 3, namjerio sam se da uzmem novi telefon Izbor je pao na HTC One. Trazio sam po gradu, a i na popularnom Pik sajtu, ali vecina prodavaca prodaje prepakovane polovnjake kao nove po brutalnim cijenama

Kontao sam uzeti telefon u Grazu i odraditi povrat PDV-a (posto sam iz BiH).

Koje prodavnice preporucujete po pitanju najnize cijene i sta bih trebao traziti od dokumenata prilikom kupovine da bih mogao odraditi povrat?

Ukoliko se ovaj plan pokaze kao los, onda cu morati smarati drlovric-a da mi dovuce aparat iz dalekih Istocnih krajeva
23.02.2014 | 10:44
Nema potrebe da pises post za postom,pogotovo stavljas tacke. U Sarajevu mozes naci regularan telefon bez problema tako da ti ne stoji varjanta prepakovanih telefona. Pik nije radnja vec oglasnik.

Ps. Post sa . sam izbrisao
23.02.2014 | 13:33
Problem nastaje kada pitam prodavca da li ima neotpakovan model. Svi redom ponavljaju da telefon ima full opremu, ali da nije zapakovan Pametnom dovoljno da skonta u cemu je caka I za te otpakovane traze finu cijenu, mogu misliti koliko bi cijena isla uvis da je nekim slucajem neotpakovan

Posto do Graza lakse dodjem nego do Sarajeva (gdje cu ujedno morati otvoriti sirom oci da vidim da li je telefon zaista nov), postavio sam temu da vidim sta mi treba da odem u Graz, kupim fino nov telefon i zavrsim pricu
23.02.2014 | 13:49
Nista,odes u Gratz uzmes telefon u radnji i kazes da ti je potrebna dokumentacija i da ces traziti povrat poreza.Na carini prijavis da si kupio telefon,oni ovjere sve papire i onda potrazujes povrat.Koliko se sjecam tako je funkcionisalo kada sam ja uzimao neku tehniku prije par godina. A imas i opciju da uzmes HTC One preko nekog BiH operatera sa 2 godine garancije.Mislim da ce te isto doci kada saberes troskove puta i zezanje sa spedicijom.

www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalji+M5dadd491fd0.html

www.hteronet.ba/privatni-korisnici/mobil...lni-telefoni/htc-one

www.mtel.ba/eshop-privatni/Telefon/HTC-One/341
23.02.2014 | 13:56
Sto se Graza tice, imas Mediamarkt, Saturn i Conrad svi se nalaze svuda po Grazu. Odi u 2,3 trgovacka centra, tipa Seiersberg, City Park i Centar West, kao sto Saint kaze, trazis povrat nove na kasi i to je manje vise to.
23.02.2014 | 20:50
Koliki povrat mogu ostvariti? Npr. na Saturnovom sajtu sam nasao HTC One za 479 Evra.
23.02.2014 | 21:07
Njihov PDV je 20%, ako se ne varam. To je petina na netto cijenu. Dakle, dobiješ natrag 1/6 plaćenog iznosa (16,67%) manje neku proviziju onog tko ti to isplaćuje (preko npr. Tax free čeka). Ili dobiješ cijeli iznos ako se vratiš s potvrđenim papirima natrag u trgovinu gdje si kupio, naravno, pod pretpostavkom da ta trgovina radi takve isplate.

Konkretno, za ovih spomenutih 479€ ispadne ti povrat od 80 €.

Napomena, s obzirom da je Hrvatska sada u carinskoj uniji, mislim da na te papire (porezni račun) potvrdu o izvozu iz EU moraš dobiti od hrvatskih carinika, na izlazu iz Hrvatske jer ti više slovenskih carinika na prijelazima prema Hrvatskoj - nema (a austrijsko-slovenskih graničnih prijelaza više uopće nema već jedno 7-8 godina). Dakle, moraš ići u povratku na neki granični prijelaz na kojem hrvatska carina radi takve ovjere (neki mali lokalni prijelazi ne igraju, nego samo oni veći - Gradiška, Brod, Šamac, Brčko, Kostajnica, Dvor, LPS...) i moraš paziti da li carinici imaju radno vrijeme nakon kojeg ne možeš više dobiti takvu potvrdu (ili rade 0-24 kao na Gradiški i Brodu).
23.02.2014 | 21:27
Smayoo hvala ti puno na veoma konkretnim odgovorima! Prelazicu u Gradiskoj i bas cu pitati carinika oko potvrde, jer cu prilikom povratka doci na HR carinu oko ponoci.

Jos cu cimnuti drlovric-a da vidim kakvo je stanje na Istoku pa cu donijeti konacnu odluku
24.02.2014 | 01:51
Moraš biti siguran da na drugoj strani ne budeš platio i carinu i porez. Slovenski carinici su javljali našima (provjereno u nekoliko slučajeva, ali ne iz prve ruke, frendovi) u takvom slučaju i granica je bila 500€ i više ali mislim kako nije bilo pravila. Zato se raspitaj da ti ne bi bilo skupo.
24.02.2014 | 14:56
Istina (iz 1. ruke ), slovenci su javljali nasima za sve preko 400 eura pa pripazi
26.02.2014 | 20:21
Recicu im da je ispod 400 kad vratim porez
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 7 minuta
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO