Dilema: popraviti iPhone ili kupiti neki dr. mob
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dilema: popraviti iPhone ili kupiti neki dr. mob

12.12.2013 | 16:40
Bok svima,

U dilemi sam pa me zanima cijenjeno mišljenje forumaša.

Imam iPhone 4 koji će za 3 mjeseca napuniti 3 godine mog korištenja. Dock connector, ekran i home button su otišli. Može se koristiti ali ne mogu ga sinkronizirati s macom, na ekranu su par točkica jer mi se tekućina uvukla na neku foru, home button malo teže reagira.

Popravak mi je 700 kuna.

Razmišljala sam o novom mobitelu, ali ni blizu nemam za novi iPhone. za oko mi je zapeo Samsung Core.

Sad me zanima kako bi vi postupili, popravak zastarjelog modela iPhonea (koji je malo spor s ios7) ili novi mobitel koji nije ni do koljena iPhoneu (i još ima android čiji nisam fan) ali je novi i ima garanciju...?
12.12.2013 | 17:01
Forsiraj dok mozes. Probaj skupit za iphone. Ako ne uspijes onda na samsung neki. Tako bi ja.
12.12.2013 | 17:02
Ja bi nabavio koristeni iphone takav ili noviji model (5) koji je u dobrom stanju, navedeni drugi uredjaji me ne bi zanimali.
BTW, mislim da ce ti svatko ovdje dati drugaciju sugestiju.
12.12.2013 | 17:14
To je super, mozda netko da ideju kako da rijesim svoju dilemu. Ja bi najrade 5 ali nemam love. Jedno su zelje drugo mogucnosti, nazalost.
12.12.2013 | 17:16
Kapetanica kaže:
To je super, mozda netko da ideju kako da rijesim svoju dilemu. Ja bi najrade 5 ali nemam love. Jedno su zelje drugo mogucnosti, nazalost.

Probaj 4S 16 GB, moze sih se naci jos u dobrom stanju (ovisno tko ih je koristio) za relativno malo novaca, kazem relativno jer sto je nekome malo, drugome je izdasna suma...
12.12.2013 | 17:45
Vidim da je ovaj Samsung Core oko 1900kn u ducanu. Pa pretpostavljam da ti je to budzet. Ako nemas problema s polovnim telefonima za te novce mozes birat 4s (jos uvijek solidan telefon) ili mozda cak naci i5 po oglasniku, kao npr ovaj www.njuskalo.hr/iphone-5/prodajem-iphone-5-oglas-10036940

Naravno pripazi da je telefon ispravan, nije kopija i nije ukraden.

Ako imas problema s polovnim telefonima, onda ti Androidr nize klase ne bih nikako preporucio. Losi ekrani i vrlo spor os.

Sve je ok dok je telefon nov i bez aplikacija. Kad ga krenes koristit intenzivnije, stvari postaju samo losije.

Pogledaj Nokiu Lumiu 520 ako mora bit nov telefon. On vrti Windows Phone 8 i ima sokantno dobre specke i vrlo fluidan os za sitne novce.
12.12.2013 | 18:23
Ne bi imao Windowse na mobitelu, nema toga tko bi me na to natjerao..
12.12.2013 | 18:25
pero69 kaže:

Jesi koristio Windows Phone 8 ili pricas napamet?
12.12.2013 | 18:29
civicar kaže:
pero69 kaže:

Koristio sam windows 8 i windows 8.1 desktop, a to mi je sasvim dovoljno za zakljucak, ne bih investirao nekoliko k kuna u mobitel pa ponavljao isto iskustvo..
12.12.2013 | 18:34
pero69 kaže:
civicar kaže:
pero69 kaže:

Koristio sam windows 8 i windows 8.1 desktop, a to mi je sasvim dovoljno za zakljucak, ne bih investirao nekoliko k kuna u mobitel pa ponavljao isto iskustvo..

Pa odmah mi je bilo jasno da ne poznajes materiju. Windows Phone 8 je totalno drukcija platforma i jos uvijek nema nista zajednicko s Windowsima 8.

Opcenito ne razumijem ljude koji daju savjete bez da su tehnologiju o kojoj je rijec ikad koristili.
12.12.2013 | 18:47
Gle, razumio ili ne razumio, nije bila rijec o savjetu vec o osobnim preferencijama.

Kada izgubim povjerenje u tvrtku ili prozvod, dam jos sansu -dvije, pripisujuci to objektivnim okolnostima.

Prije koju godinu, kupio sam Plasma LG TV. Stvar se kvarila dva puta u ganatnom roku, da bi netom po isteku garancije kompletno otisla u nepovrat.
Koristenje je bilo uobicajeno.

Nakom toga ja tu marku ne samo da nikome ne bih preporucio vec od onda od istog prozvodjaca u moju kucu vise nece cak niti frizider niti klima uredjaj, kamo li potrosacka elektronika.

da povudem paralelu sa MS proizvodima, od Windowsa 7 koje percipiram kao zadnji valjan proizvod, od te tvrrtke nailazaim samo na razocaranja, pocevsi od Win 8, Officea-a 365 pa do Win 8.1.
Zbog cega bih onda trebao imati povjerenje, kupovati i preporzcivati njihove proizvode?
Za razliku od LG-a, sa MS-om j stvar malo kompleksnija jer neke njihove proizvodde jos uviujek jednostavno moram korostiti, no to sigurno nije slucaj sa Windows phone.
Sto da sada ja napravim da tebe reazuvjerim, da kupim Nokiu (koju isto ne volim niti kao tvrtku bez obzira sto je to sada navodno MS) pa pisemn ovdje recenziju kako sada 100 % znam da mi to nije drag proizvod i da ga ne bih nikome preporucio. Neke stvari ucim i bez osobnog iskustva iz prve ruke.
12.12.2013 | 19:18
Jos uvijek ne razumijem zasto komentirati nesto sto nisi koristio.

Pogotovo kad netko trazi savjet i u dilemi je. Nevidim kako to pomaze onom tko trazi savjet. Svejedno, osobna preferencija ili savjet. Izrazavas stav i to je ono sto je bitno i sto pomaze/odmaze u izboru ili kreiranju stava o necemu.

U svakom slucaju iskljucujem se iz ove debate jer je OT.
12.12.2013 | 19:22
Kapetanice, sada imaš krš koji ti zapravo onemogućava da koristiš puno od onog radi čega takav telefon uopće vrijedi imati. Potrošiti 700 kn za popravak 3 godine starog krša je sigurno loša odluka jer je taj telefon svoje odslužio. Kad popraviš jedno, krepat će drugo.
Ako ne voliš Android, ne kupuj onda takav telefon. Deri iPhone dok možeš. Kad krepa, kupi bilo kakvo govance za kunu dok ne skupiš novce za solidan rabljeni iPhone iz provjerenog izvora.
12.12.2013 | 21:02
Ja mislim da cu probati nabaviti kakav iPhone 4s ako ne uspijem onda eventualno Core
12.12.2013 | 21:05
Ne znam do koje cijene gledaš mobitel, ali sad su božićne akcije i vip i t-mob imaju dobre popuste. Bolji su im popusti na tarife nego na mobitele, ali svejedno se može proći malo jeftinije nego inače ako ti pretplata dolazi u obzir.
12.12.2013 | 21:28
Znam, radim u vipu... Pretplata je previsoka za moj budzet

Inace krov je 1500 kn
12.12.2013 | 22:14
Nexus 4 ili iphone 4s,drugo nebi ni gledao
13.12.2013 | 19:43
pero69 kaže:
Prije koju godinu, kupio sam Plasma LG TV. Stvar se kvarila dva puta u ganatnom roku, da bi netom po isteku garancije kompletno otisla u nepovrat.

E, sad, je li do Plazme ili samo LGja ne znam... No u zadnjih godinu i pol sam kupio bližoj rodbini sveukupno 3 TVa, sva tri LG LCDa, a sad se planira i LG Plazma ovih dana. Nemam zamjerke, skoro nikakve, pouzdani su i drže se. Da se mene pitalo išlo bi se na Panasonic, kada više Pioneer ne radi plazme, no cijena je bila faktor, pa je zato i završilo na LCDu i LGju...
13.12.2013 | 20:13
Vanjuška kaže:
pero69 kaže:

E, sad, je li do Plazme ili samo LGja ne znam... No u zadnjih godinu i pol sam kupio bližoj rodbini sveukupno 3 TVa, sva tri LG LCDa, a sad se planira i LG Plazma ovih dana. Nemam zamjerke, skoro nikakve, pouzdani su i drže se. Da se mene pitalo išlo bi se na Panasonic, kada više Pioneer ne radi plazme, no cijena je bila faktor, pa je zato i završilo na LCDu i LGju...

Pijonir je bio preskup kada sam kupovao LG (poslije sam pozalio), danas sam na Panasonicu i nemam iskustvo kakvo sam imao sa LG-ijem.
13.12.2013 | 20:33
Dilema, čevapi ili proso?
13.12.2013 | 21:37
Proso. Puno je zdravije.
13.12.2013 | 21:40
iAnte kaže:
Proso. Puno je zdravije.

Proso & Leca...mljac, zdrok, njam!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO