Studentski 'problemi'
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Studentski 'problemi'

• HardcoreMAC
  • Posjetitelj
06.12.2013 | 08:03
Odeš kod pro-dekana i žališ se - pismeno.
06.12.2013 | 11:37
Kad sam ja radio na Sveučilištu (a radio sam na 4 fakulteta sveukupno) rezultati kolokvija/ispita su uvijek bili u ponedjeljak. Zašto? Pa vikendom bih se najbolje koncentrirao. U prijevodu, rezultati su dolazili s kašnjenjem od 3 do 7 dana, ovisno kad su kolokviji/ispiti pisani.

Ako je bilo hitno radi komisije, naravno, isti dan.
06.12.2013 | 13:47
smayoo kaže:
Što ti... smrdi? Erasmus?
???
??????

O, jebote, čovječe, da je meni netko dao šansu 1992. godine da odem na godinu dana studirati elektrotehniku u Karlsruhe, Köln, Pariz, Uppsalu... Čovječe, nikud nisam mogao mrdnut. Nisu mi Nijemci htjeli dat vizu ni na praksu da odem, na kraju sam bio gore ko ilegalac...

Strašno...

Ne mogu sad izdržati, inače ovo vrlo nerado citiram jer ispada vrlo pljuvačka izjava, ali ovdje stvarno ne znam kako drugačije reagirati. Ovo mi je napisao prijatelj s faksa koji je već 14 godina u Irskoj. Trenutno radi u Googleu, a prije je bio u Ericssonu:

Za djecu sto cu ti reci, neka uce jezike, sto vise putuju i ako ikako mozes posalji ih van na fax. Mi smo sve manje konkurentni. Zalosno ali istnito. Makar Erasmus ili Masters. Evo, ja ti zaposljavam top sa najboljih tehnickih faxeva u Evropi i mislim za znam sto pricam. Svaki tjedan vidim na interviewima sto Europa proizvodi (mozemo razgovarati o svakoj zemlji i svim sveucilistima u svakoj vecoj/znacajnijoj clanici EU) i mogu ti reci da smo u debelom kurcu!

Eto, tako. A tebi Erasmus "smrdi"...

smayoo, ne bih se skroz složio s tobom, erasmus je uvijek bolja opcija, najviše zbog jezika, ali bolonja je i vani napravila dar-mar. da neš zaistač bitno i kvalitetno savladaš, trebaš isfurat neki MBA. konkretno, na torinskom sveučilištu, za 3. vrlo intenzivna mjeseca, dobiješ i znanje i papire s kojima si konkurentan bilo gdje. i živiš u olimpijskom selu i lažeš da su svi u hrvatskoj ko ti
06.12.2013 | 14:00
Erasmus je super. Svojevremeno sam ga iskusio i svakome to preporucam, pa makar se razocarao, ali neka proba. Da toga nije bilo tokom mog studija, ne bih bio pola covjeka sto sam sada

U mom studentskom zivotu ima i studija u Zagrebu, Erasmusa u Belgiji, ponovnog studija u Zagrebu, internshipa u ON Semiconductoru i National Instrumentsu, pa sad do doktorata u Belgiji. Tako da ako tko treba kakvu informaciju rado cu pomoci. A i cesto se cuje za neku otvorenu poziciju negdje itd. Uvijek se traze dobri studenti (=jeftina visoko obrazovana radna snaga)
06.12.2013 | 14:51
Vanjuška kaže:
stefanjos kaže:
pa svaki put kada pitam profesore, oni nesto kazu bezveze tipa, sta ce ti to, to ne valja, osim jucer profesor iz fluida, on je prvo pohvalio. pa me to baca u neoumicu. i gledo sam za prijavit sse ali moram biti treca godina, tako da cekam za to

Čast iznimkama ali većina naših profesora su uhljebi koje nije briga za prenijet znanje, pritom je njihovo znanje zastarjelo i ograničeno, ali ih ne jebe jer imaju doživotne sinekure.
Slušaj Smayooa, tu je u pravu, ne budali, ako znaš jezik, ma da i ne znaš, bježi odavde dok možeš - sve ćeš ostalo u hodu brzo pohvatati. A ako ti baš ne bude dobro, ne snađeš se, uvijek se možeš vratiti.

Bolje je da pokušaš i ne uspiješ, nego da ne pokušaš pa se cijelog života budeš pitao što bi bilo...

Današnji dan ću najdebljim crvenim flomasterom zaokružiti u svom iCalu. Ovo je prvi put da se s Vanjuškom 100% slažem. I on sa mnom.

Pitaš profesore, a 90% njih najveću brigu brine da među njihovim asistentima i znanstvenim novacima nema nijednog dovoljno pametnog i sposobnog da svojom pameću ukaže na to koliko su indolentni i nesposobni.
06.12.2013 | 14:53
florijan kaže:
smayoo kaže:
???
??????

O, jebote, čovječe, da je meni netko dao šansu 1992. godine da odem na godinu dana studirati elektrotehniku u Karlsruhe, Köln, Pariz, Uppsalu... Čovječe, nikud nisam mogao mrdnut. Nisu mi Nijemci htjeli dat vizu ni na praksu da odem, na kraju sam bio gore ko ilegalac...

Strašno...

Ne mogu sad izdržati, inače ovo vrlo nerado citiram jer ispada vrlo pljuvačka izjava, ali ovdje stvarno ne znam kako drugačije reagirati. Ovo mi je napisao prijatelj s faksa koji je već 14 godina u Irskoj. Trenutno radi u Googleu, a prije je bio u Ericssonu:

Za djecu sto cu ti reci, neka uce jezike, sto vise putuju i ako ikako mozes posalji ih van na fax. Mi smo sve manje konkurentni. Zalosno ali istnito. Makar Erasmus ili Masters. Evo, ja ti zaposljavam top sa najboljih tehnickih faxeva u Evropi i mislim za znam sto pricam. Svaki tjedan vidim na interviewima sto Europa proizvodi (mozemo razgovarati o svakoj zemlji i svim sveucilistima u svakoj vecoj/znacajnijoj clanici EU) i mogu ti reci da smo u debelom kurcu!

smayoo, ne bih se skroz složio s tobom, erasmus je uvijek bolja opcija, najviše zbog jezika, ali bolonja je i vani napravila dar-mar. da neš zaistač bitno i kvalitetno savladaš, trebaš isfurat neki MBA. konkretno, na torinskom sveučilištu, za 3. vrlo intenzivna mjeseca, dobiješ i znanje i papire s kojima si konkurentan bilo gdje. i živiš u olimpijskom selu i lažeš da su svi u hrvatskoj ko ti

Nije da se ne slažeš sa mnom, nego se ne slažeš s mojim frendom. U tu diskusiju ne mogu dalje ulaziti jer on zna zašto ima takav stav (očito na temelju iskustva i razgovora s kandidatima koje zapošljava), a ja - ne.
06.12.2013 | 15:00
koje su razlike s IAESTE programom, cini mi se vrlo slicnim. dal je jedan bolji u odnosu na drugi ili?
06.12.2013 | 15:06
stefanjos kaže:
koje su razlike s IAESTE programom, cini mi se vrlo slicnim. dal je jedan bolji u odnosu na drugi ili?

Koliko ja znam, IAESTE te salje na strucne prakse koje znaju biti placene dok za Erasmus ima razmjene studenata (ides jedan semestar ili dva) i studiras normalno kao doma, isto tako ima i Erasus za strucnu praksu i onda jos ima na kraju Erasmus Mundus preko kojega ides na master pri cemu imas dobru sansu dobiti stipendiju koja ti pokriva troskove zivota, skolarinu, i jos ostane.
06.12.2013 | 15:20
smayoo kaže:
florijan kaže:
smayoo kaže:
???
??????

Strašno...

Nije da se ne slažeš sa mnom, nego se ne slažeš s mojim frendom. U tu diskusiju ne mogu dalje ulaziti jer on zna zašto ima takav stav (očito na temelju iskustva i razgovora s kandidatima koje zapošljava), a ja - ne.

ma nismo se skužili, tvoj frend je meritoran i u pravu, stoji da smo u kujcu, ali danas za kvalitenu akademsku naobrazbu u evropi treba stisnut neki MBA. i šlus
06.12.2013 | 20:22
evo stigli su nakon 24 dana, a svašta. i očekivani rezultat jer sam teoriju pobrko jedan pojam( neki kazu izlike hehe)

ha!
07.12.2013 | 10:34
florijan kaže:
ma nismo se skužili, tvoj frend je meritoran i u pravu, stoji da smo u kujcu, ali danas za kvalitenu akademsku naobrazbu u evropi treba stisnut neki MBA. i šlus

Aha, sorry... Iako - MBA je naobrazba određene struke (ili profila). Vjerojatno za naobrazbu npr. inženjerskog profila MBA ne znači toliko kao neki drugi studiji. Ne pratim to toliko pažljivo, ali u vrijeme kad sam ja studirao, najboljim inženjerskim studijima u Europi su se smatrali npr. tehničko sveučilište u Karlsruhe, sveučilište u Kölnu, Grande Ecole Polytechnique (što će reći: tehničko veleučilište) u Parizu, sveučilište u Uppsali...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO