Nisam našao ovu temu,pa da vas pitam kako ste odabrali nick koji koristite na forumu. Možda je pitanje u stilu foruma hr, ali ono baš me zanima. Ja sam svoj nick uzeo po jednoj hidro centrali na kojoj sam radio dok sam bio u Costa Rici.
Zanimljivo pitanje, baš me zanimaju odgovori.
Kod mene je jednostavno, nisam ga odabrao ja, već je to nadimak koji su mi nadjenuli još u ranoj mladosti i od tada me svi tako zovu. A i mog oca su. A već slutim tko će biti treći...
Smayoo je bio moj lik (character) u Advanced Dungeons & Dragons igri koju smo igrali davnih devedesetih. True neutral, human, cleric, healer ali sam se dosta dobro i štapom mlatio... Ne sjećam se više točno, ali mislim da sam dogurao do nekih sedamdesetak tisuća XP prije nego smo se raspali...
Kombinacija imena i prezimena… Osim toga, tu kombinaciju sam koristio prilikom otvaranja prve e-mail adrese nakon prvog paljenja kompjutera kojeg sam si sam priuštio u životu, što je bilo dosta davno… Zato mi se činilo primjereno za nick na forumu o Apple stvarima nakon što sam kupio prvi Mac u životu… Prvi Mac koji je bio moj i samo moj…
The_Cleric
Kao sto i slika uz nick pokazuje nick je dosao iz filma Equilibrium. Imao sam do tada neke nick-ove ali prilikom gledanja filma sa frendom on je u jednom trenutku ispalio da bih ja mogao biti cleric nesto ovo ono, neka zajebancija i tako je ostao Cleric.
Kasnije je samo dodan prefiks the ! Nakon dosta godina presao u naviku i ostao
Davnih dana su me ljudi počeli zvati Đuro zbog prezimena koje mi tako počinje. No, mojim precima se prezime pisalo sa Gjuro-, pa sam pruzeo taj oblik i dodao još jedno 'o' čisto zbog kompozicije Otkako znam za internet koristim taj nick pri svim mogućim registracijama. Nekako sam srastao s njim. Postao mi umjetničko ime, ovoono....
moje ime naopako.
nemam neki posebni razlog. kad smo bili mulci u osnovnoj neko vrijeme nam je to bila zahebancija, pa sam eto kasnije preuzeo kinsif za svoj online alter ego
Mojem je Nonotu bilo dugo zvati me Vjenceslav pa je rekao ajmo mi to skratiti i ispalo je Vicko. Zanimljivo je da kada sam ja u prvom razredu otkrio da se zovem Vjenceslav plakao sam cijeli dan,
U stvari bi trebalo biti žabac ili žaba, a ne zabac, ali sam na puno mjesta naišao kako 'Ž' ne može biti u nicku. Inače mi je to nadimak od uvijek i dolazi od prezimena (Žabčić).
Prije sam išao pod duck ili ducky, ali nakon nekih iskustava sam to odlučio promijeniti, pa sam poceo ici pod kombinacijom imena i srednjeg imena Stefan Josip---> stefanjos
Mobius1 je glavni akter (pilot) u video igri za Playstation 2 zvanoj Ace Combat 4...igrao sam ju dosta pa mi je ime ostalo urezano u memoriji i poslužilo za nick
moj najomiljeni grad u Evropi,cak sam stigao i da malo sviram tamo........a xxx,kao grb istoimenog grada....
skoro na svakom forumu taj nik koristim..a avatar,moj Omiljeni Cichlid-Jaguar
Pošto obožavam sve vrste metal glazbe u srednjoj školi me jedan od najboljih prijatelja volio zezati non stop po tom pitanju (iako je i on bio na granici, ali se zadržao ipak u rocku). No pošto sam i tada imao jako puno metala na sebi (lanci, zakovice, još malo lanaca…) rekao je "jedan dan ćeš zahrđat na putu do škole ako te kiša ulovi" -" morat ćemo to zvati Hrđavi onda!" -" ne još bolje Rusty!". Tako sam od tada ostao Rusty svugdje (u privatnom životu, WoWu, forumima i slično)
Mene su kao malog zvali Vanjuška. a pošto Vanja nije bilo slobodno (koristi ga zombi broj 6 koji se prije mene prijavio [broj 15] i više nikad se nije vratio na forum) eto je li.
Ime i prva dva slova prezimena a može i grada gdje živim. Boriskr(stić) ili kr(apina). To mi je inaće i mail, pa sam se zeznuo kad sam se prijavljivao i tako je ostalo:)
Prvi izbor mi je Alan Ford po omiljenom stripu, ali kako je taj većinom već zauzet
Onda sam počeo koristiti ovaj Wiseguy koji mi se čini onako simpatičan za mudrovanje po forumima.
Naziv je po komediji u kojem glavnu ulogu igraju Danny DeVito i Joe Piscopo. www.imdb.com/title/tt0092226/?ref_=nv_sr_2
jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj
CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima