Gamo zracne puske - shop u EU
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gamo zracne puske - shop u EU

23.08.2013 | 15:13
Kupio bi GAMO zracnu pusku, najvjerojatnije neki Whisper model. Zna li netko pouzdan online shop u EU koji bi to poslao u HR?

Ne znam ni cijene u Europi, ni nista. U USA mozes naci za 200-ak dolara nesto ovako:

www.airgundepot.com/gamo-shawn-michaels-air-rifle-177-cal.html

www.airgundepot.com/gamo-whisper-rifle-gp-61100671w54.html

Hvala!
23.08.2013 | 18:07
Koliko znam, za Češku zbrojovku treba dozvola i možda izvaditi oružni list.
S MUP-ovih stranica:
"Bez prijave može se nabaviti i posjedovati oružje kategorije D, a to je:
1. zračno oružje čija kinetička energija je manja od 10,5 J ili je brzina projektila manja od 200 m/s i kalibra maksimalno 4,5 mm"
Pošto mi se neda kopati podatke o puškama, provjeri što se smije, a ašto ne.
Link: www.mup.hr/main.aspx?id=41#Koje%20oružje%20je%20moguće%20nabaviti%20i%20posjedovati%20bez%20prijave?
24.08.2013 | 04:44
Mislio sam da za sve zracne puske ne treba dozvola. Hvala Zabac, pogledat cu to...
28.11.2013 | 22:24
zna netko shop u eu za zracne puske gledam ali nemogu nac
28.11.2013 | 22:47
jesi probao ići na ebay.de pa u tražilicu napisati Luftgewehr?
28.11.2013 | 23:55
ma jesam ali bi volio je naci u eu da bude shop slicno ovakav : www.airgundepot.com/
29.11.2013 | 00:14
Vili94 kaže:
ma jesam ali bi volio je naci u eu da bude shop slicno ovakav : www.airgundepot.com/

Imam njihovu zracnu pusku preko 20 godina i radi bez greske www.anschuetz-sport.com
29.11.2013 | 00:47
@drlovric, a zašto bi pušku kupovao vani pa se zaj*** s papirologijom?

Pa Gamo se prodaje u Hr ( npr. www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.b...tuemart&Itemid=1 ), a ima još dućana, pogledaj u google.

Eventualni razlog može biti razlika u cijeni, no uvoz oružja i zamjenske baterije za laptop nije ista kategorija, pogotovo ako bi išao na zračno oružje za koje ti treba dozvola. I da, pitanje je da li ti uopće možeš dobiti dozvolu za zračno oružje iznad 10,5 J (dijabole veće od 4,5 mm i brzine veće od 200 m/s).
29.11.2013 | 10:06
S kojom papirologijom se moraš zaj... ako kupiš u online shopu u EU? Stigne ti poštom na vrata.
29.11.2013 | 14:10
smayoo kaže:
S kojom papirologijom se moraš zaj... ako kupiš u online shopu u EU? Stigne ti poštom na vrata.

Pa stavio je linkove što želi kupiti, za obe mu treba prijava nadležnoj PU (čitaj papirologija) jer imaju call 5,5 mm i brzinu 220-240 m/s, oružje može naručiti i kupiti no ima rok od tjedan dana za prijavu, a kako nije u RH teško će ispoštovati tu zakonsku odredbu jer bi se njegov boravak u RH trebao poklopiti s datumom dolaska robe.
29.11.2013 | 15:38
Oružje me ne zanima i nemam iskustva s kupovanjem oružja, ali moja je pretpostavka da mora biti kao i s drugim reguliranim proizvodima. Ako pokušaš preko online shopa kupiti baksu cigareta ili sanduk viskija, odbit će ti to prodati jer regulativa tvoje zemlje ili regulativa eu to ne dopuštaju. Ako ti pak bez frke to prodaju, kao npr. kratkodometnu radiostanicu na otvorenoj frekvenciji, to je zato što su uvjeti korištenja u Hr isti kao i za cijelu EU. Kao što neću tu radiostanicu ići prijavljivati hakomu, tako ne bih niti tu pušku išao prijavljivati mupu. Ako mi ju je dućan iz eu prodao, to znači da je njeno korištenje u eu slobodno.
29.11.2013 | 16:25
Prije je sve zračno oružje bilo u grupi D i nije trebala nikakva prijava (kao i za lukove i samostrele) no zadnjom dopunom je dio naprijed spomenutog oružja iz grupe D prešlo u grupu C i sad ih je vlasnik u roku od 8 dana o dana kupnje/nabave dužan prijaviti nadležnoj PU i onda on naruči pušku, puška dođe u RH, on je mora prijaviti u roku, a nije tu.

Jbg, Zakon o oružju i je usklađen zadnjim izmjenama sa EU normama, tako i je dio oružja iz grupe D prešao u C, trgovac će i kod nas prodati zračno oružje no kupac je dužan ustupiti podatke prilikom kupnje koje potom trgovac prosljeđuje nadležnom tijelu.. tako da je vjerojatno tako i van HR, odnosno u zemljama EU što se tiče prodaje i prijave oružja.
01.12.2013 | 22:57
No, i onda - čemu filozofija? Ako je oružje u grupi D, kupi se slobodno. Ako nije, onda ima neka procedura prodaje i trgovac šalje policiji ono što je po propisu obavezan. A policije svih zemalja EU su informacijski integrirane.
Znaš, meni malo (zapravo ne malo, nego puno, puno, puno) ide na živce da indolentna i nesposobna birkratska žgadija svih mogućih javnih službi u Hrvatskoj svoj nerad i nesposobnost prebacuje na kičmu nekog drugog.
Kao što sam nedavno dobio rješenje o ovrsi za prometnu kaznu koju sam platio. Jer se njima ne da sravnjivati evidenciju primljenih uplata s evidencijom izdanih kazni, nego bi ja njih morao informirati da sam im platio kaznu. I to faksom. Sreća da nisu još na golubovima pismonošama...
02.12.2013 | 01:36
Južina.. aa??
02.12.2013 | 10:52
Kamo sreće da je južina... To znači da bi prošlo s prvom burom. Ovo, nažalost, kod nas ne prolazi nikad. Vlasti i države se mijenjaju, ali birokrati sve preživljavaju. Kao žohari su...
02.12.2013 | 11:17
Da, oni crveni (tzv. rus-žohari) su skoro neuništivi
02.12.2013 | 13:27
Kineski žuti su još izdržljiviji, a mogu narast do 10-tak cm ako im ticalo padne u med
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO