Pozdrav iz kužine! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz kužine! :)


11.04.2020 | 16:27
Naravno, bit će i...


IMG_2452.JPG


tradicionalna pinca...


IMG_2453.JPG


i linceri...

Jbg, nečije supruge stres liječe shoppingom, a moja kuhanjem.
11.04.2020 | 17:03
Bit će fine klope ovih dana.
Sipa i zeljanica mi trenutno stvaraju vodu u ustima. Ja muku mučim što ne mogu na more, pa topim zalihe iz škrinje. Jučer smo imali riblji roštilj, malo šparoga, paprike, luka i tikvice.

8D000282-508F-4579-B3FD-E1B5F6ECF91F.jpeg


Jedva čekam da ovo završi da možemo malo na more. U ovo doba bi bili na Krku ili Lošinju.
11.04.2020 | 19:04
E, John, upravo tako! Jedva čekam da možemo malo na more, inaće podnosim "izolaciju" jako dobro, ali jedino što mi uistinu fali, je more i morski "đir".

Zaboravio sam na ovu temu, a ovih dana je bilo dosta "materijala". Kako radim od doma, tako sam imao više mogučnosti za zagrijati krušnu peć, pa je bilo svega
Al nisam baš slikao, jer sam išao na provjerene varijante!

Jedino, nemogu se baš pohvaliti ribom. Jučer sam pekao oslića. Nije baš pomoglo ni to što je bio pečen vani na roštilj vatri.
11.04.2020 | 20:22
Nije oslić baš riba za gradele. Meni je najdraži na lešo, ili sušen (dimljen) pa u gregadi.
11.04.2020 | 20:24
Ovak su se kod nas prekjučer rješavali ćevapi, domaće proizvodnje - gotove ne kupujemo, radimo ih sami.
11.04.2020 | 21:06
Evo i slike...
Prilozi:
11.04.2020 | 21:34
Moje cure su dovršile oslikavanje jaja.


IMG_6060copy.jpeg



a ćevape im ne smijem ni spominjati...
12.04.2020 | 00:10
Fora su ispala jaja. Prate tekuća događanja.
Zdravac, ma meni sve teže pada kako raste temperatura. Nema dana da mi ne proleti glavom. Starija kćer svako malo podsjeti da je vrijeme. A imamo i nešto novije opreme koju treba isprobat
21.06.2020 | 11:53
Jučer smo supruga i ja obilježavali 5. godišnjicu braka, a ujedno smo skromno proslavili i moj rođendan, 45 je leglo na grbaču. Spremio sam malo prave zagorske kotlovine...

IMG_0155.jpg
21.06.2020 | 11:56
Usudio bih se primjetiti da je to prava količina hrane za dvoje ljudi...

(btw, čestitke na godišnjicama, i zajedničkoj i tvojoj)
21.06.2020 | 12:29
A nije za dvoje, došla je punica i šogor i šogorica...
21.06.2020 | 12:30
Hvala na čestitkama!
21.06.2020 | 13:28
Čestitka i od mene!
21.06.2020 | 13:38
Djuro genijalac kaže:
Usudio bih se primjetiti da je to prava količina hrane za dvoje ljudi...

(btw, čestitke na godišnjicama, i zajedničkoj i tvojoj)


drpongra75 kaže:
A nije za dvoje, došla je punica i šogor i šogorica...


Nadam se da ti punica ne zalazi na "Jabučnjak"
28.06.2021 | 17:39
Je li moguće da je prošlo više od godinu dana otkad je netko nešto ovamo postao?

Prijatelj je uhvatio jednog baby-ugora od sitno preko 4 kg pa se napravio jučer brodet za društvo, s palentom... Danas smo za marendu uništili što je preostalo (nije puno, nas par je jelo samo palentu i šug).


IMG_4461.jpg
Prilozi:
28.06.2021 | 18:03
Jel taj Ugor ustaša ili partizan?
28.06.2021 | 18:42
Sudeći prema slikama, ovaj brodet mi definitivno vuče ulijevo
28.06.2021 | 18:58
Nemam pojma, pitali smo ga, a on - šuti ko riba.
28.06.2021 | 20:14
Ne izgleda mi niti malo primamljivo. Ja bi to preskocio hladno

Vjerujem da je ekipa uzivala
28.06.2021 | 20:44
Odgovor dostojan pravog Bosanca.
28.06.2021 | 21:50
Uvijek mu možeš reći da je burek sa sirom pravi burek.....
28.06.2021 | 21:58
Ja bi jagnje kad upadne u more.

Moze i brancin i poneka orada sa strane.

Ovo sto gmize, puzi, uvija se nisam nikada naucio jesti jbg. Uvijek gladan ostanem.

Tipican sam mesozder (sto se vidi i na masnocama i trigliceridima)
28.06.2021 | 23:48
Ugor je riba Ne gmiže, niti puzi, samo tako izgleda. Ali da. Nije mi se jednom dogodilo da ljudi vide ribu cijelu ili čak živu i onda neće jesti.
Meni, što se hrane tiče, skoro pa sve što sam na svijetu vidio i probao - valja. Iznimka su ona kineska usmrđena jaja, one usmrđene ribe što ih jedu u Švedskoj, ili one trule haringe sa sjevera Njemačke, norveški lutefisk, ili recimo onaj crvljivi sir sa Sardinije i tako još par specifično-čudnih jela. Janjetina mi je isto visoko na top-listi, i dobar sočan steak, pravi bosanski ćevapi, leskovački uštipci, japraci, sarme, ali i spaghetti al pesto genovese, parmigiana... svašta nešto, ali svega bi se toga, da moram, mogao odreći, samo tri stvari ne: ribe, sira i vina.
29.06.2021 | 08:41
Kako ide onaj receept za pripremu janjetine sa ribom?

Janje se priprema klasicno na raznju. Malo sa strane (da se mirisi ne mjesaju) metne se zara sa vatre od janjca i tu se u malo maslinovog ulja ubaci nasoljena riba i poklopi (moze malo povrca da da dodatnu svijezinu ribi). Kad to sve bude gotovo, janjac se nareze i servira a riba da mackama i psima da ne smetaju oko stola dok se janjac jede
29.06.2021 | 09:12
Ugor je fantastična riba. Probao ga bezbroj puta na nekoliko načina.
Da mi se ponudi riba i janjetina, naravno da se prvo jede riba, a ja jetina i ostalo ako bude mjesta. A za janjetinu se uvijek nađe.
29.06.2021 | 09:21
Tjedan dana smo bili na Korčuli, ulovi su bili skromni, tako i roštilj, pa smo morali nadomjestit sa mesinom. Škarmi, gušteri, ušate.....piletina, ćevapi i lungić u špeku
IMG_0110.jpg


Da li je netko jeo kostorga? Imao sam jedan ulov oko kile i pol, vratio ga nazad jer o toj ribi u tom momentu nisam imao nikakvih iskustva osim što sam nešto davnih dana pročitao. Ne baš jestiva itd.
IMG_0111.jpg


A onda smo to fino zalili sa Grkom
IMG_0112.jpg
29.06.2021 | 09:28
Brancin. Orada. Grdobina. Crni rižoto. Salata od hobe.
Prve dvije ribe sam imao čast probati samo jednom.
A janjetina s Paga, ufff.
Al se nekad dobro jelo - baš.
29.06.2021 | 09:43
@JOHN - da, nešto ne valja sa umetanjem slika.
I ja odusto.
Nađi ribu na netu pa stavi link.
29.06.2021 | 15:11
U Splitu svako janje koje peku je navodno s Paga, pa je i 250kn kilogram.

Ja sam kontao da je taj Pag velik ko barem 2/3 Novog Zelanda

Kad sam otisao prvi put, prvo sto mi je proslo kroz glavu "nigdje ovaca jbt"
29.06.2021 | 15:28
Ja sam ovu jeo u sklopu Večernjakove Turističke patrole, vodio nas Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje tada u neki restoran udaljen skroz ali fenomenalan.
Di bi si ja mogao ta sva jela priuštiti?
Tamo je za prvo predjelo bio paški sir i pršut, drugo predjelo paška janjetina na sitno rezana, glavno jelo hobotnica ispod peke, pa desert sladoled.
Za nas četvero.
Dabo, neki njegov, moj fotoreporter i ja.
Nisam disat mogao poslije.
I tako po Jadranu, posao nam bio žderati i ocjenjivati restorane i hotele.
A moraš naručiti najskuplje šta imaju.
U tom rangu.
Onda te oni provale (jer VL svake godine ide u iste restorane a svaki gazda hoće prvu nagradu jer mu je reklama i zato što fotoreporter ima top od objektiva ne možeš ostati anoniman nikako) pa ti sve to daju besplatno iako imaš lovu koju si dobio da platiš jer bi po PS-u trebao biti incognito.
Onda te tek tretiraju ko kralja i još ti lažan račun izdaju da možeš pravdati lovu koju si "potrošio" kad se vratiš u redakciju.
Odnosno, da "potrošena" svota ostane tebi.
Pa nikada se nisam toliko ubijao u svemu i još zaradio.
Svi smo to radili.
Bilo nas je pet, šest ekipa za cijeli Jadran.
Moj sektor je bio Opatija, Pag, Rab, Krk, mali i veli Lošinj u jednoj turi pa Split, Makarska, Brela i taj dio u drugoj.
Ali imaš maks četiri dana po turi.
Doslovno dan po mjestu i sutradan nanovo.
No zato ti je sve plaćeno plus dnevnice.
Kako je danas, pojma nemam.
Tada smo i auto dobili od autokuće na korištenje, karticu od INAe.
Ma uživancija.
Samo kratko je trajalo.
Dok popričaš sa ovima iz Turističke zajednice, napišeš tekst, pošalješ ga diktirajući telefonom dežurnoj daktilografkinji (kakav internet, rane 2000-e, tek smo neku web stranicu otvorili a Jutarnji nije ni to imao)...
Ostane ti leć u krevet i sutra se odvest u drugo mjesto.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 11 minuta
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO