Bluetooth handsfree - preporuke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bluetooth handsfree - preporuke

10.07.2013 | 11:21
Trebam kupiti za obiteljski auto novi bluetooth handsfree uređaj. Imali smo Parrot Minikit, ali se pokvario (nakon dosta godina).

Zanima me ne slušalica za na uho, niti nešto što se mora ugrađivati u auto, nego ona jednostavna varijanta koja se zatakne na suncobran i ima zvučnik i mikrofon.

Pri tom mi nije najnužnije da bude najjeftinija, ali mora se dobro čuti, a osobito - druga strana u razgovoru mora dobro čuti vozača. Inače, ako je govor isprekidan, zašumljen i zamumljan, uzalud što je bilo jeftino.

U tom smislu je Parrot Minikit bio dobar. Prije toga smo imali nešto od Sony Ericssona, to je bilo teško smeće.

Ima li netko da koristi takav sličan uređaj pa da podijeli ovdje svoja dobra ili loša iskustva?

Trenutno gledam Parrot Minikit Neo (najskuplji), Jabra Cruiser 2, Jabra Drive. Naravno, bilo koji od njih ispada najmanje duplo jeftiniji ako ga kupim preko E-baya iz Njemačke (btw, poštarina za slanje iz Njemačke pala sa 6-7 EUR na 1-2 EUR). Važno da naše trgovce nije ulazak u Uniju zatekao na prepad...
10.07.2013 | 13:43
Prije par godina sam isprobavao par uređaja, tipa zakačit na suncobran. Nijedan me nije zadovoljio ( doduše dosta slabije čujem), pa sam na kraju riješio zadovoljavajuće sa autoradiom. Ima varijanta na autoradiju da se ušteka u mikrofonski ili aux konektor , pa malo provjeri kod majstora. Mikrofon se smjesti negdje naprijed, a ostalo se sakrije pod instrument tablu.
A možda su do sada popravili ponudu sa boljim uređajima za suncobran.

Koji radio imaš?
10.07.2013 | 14:14
Onaj tvornički ugrađen (Toyota Corolla Verso 2006.). Ima to što se na njega dogradi za bluetooth telefoniranje, ali moraš birati hoćeš to ili interface za iPod. Kako već imam interface za iPod, onda, jel...
10.07.2013 | 15:54
Znači ovaj model :

Hmmm.... , malo sam guglao. Tebi bi bilo više dobrih uređaja u igri i to od 600-700kn na dalje. To je već u rangu zadovoljavajuće kvalitete.Novero, Motorola,Alpine itd. Probaj negdje isprobati kako radi, naravno , ako budeš u mogućnosti. U biti i u salonu na stolu se može isprobati, ako prodavaći imaju volje.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
10.07.2013 | 15:59
U Nissanu imam radio s BT, ali u Fordu nemam, pa kad moram razgovarati jednostavno uključim zvučnik i stavim iPhone naopačke u pretinac pored mjenjača. Ja sugovornike odlično čujem, a nitko mi se do sada nije potužio da me ne čuje dobro tako da sam odustao od nabavke spomenutih BT handsfree điđamiđa.
10.07.2013 | 16:16
Ljudi su navikli da te se loše čuje i da pričaš kao iz bačve, da je nerazgovjetno i nerazumljivo. Tako i naš kolega isto prakticira (iako ima bluetooth ugrađen u tvornički radio, samo mu se zablesavio pa bi trebalo skinuti klemu s akumulatora, ali njemu se ne da) i sam je sebe uvjerio da je to isto OK jer "mu se nitko nije žalio" (osim mene). Onda sam jednom potegao to pitanje dok nas je bilo više na sastanku te su mu svi potvrdili da ga se čuje očajno. Ali on to i dalje prakticira jer je sebe uvjerio da smo mi sitničavi.

E, ali ja sebi to ne mogu priuštiti. Meni je bitno da me ljudi dobro čuju i jasno razumiju kad razgovaramo telefonom, jer mojih je 90% razgovora poslovno i preskupo mi je da me netko nije jasno razumio kad smo razgovarali telefonom. Kod moje supruge nije takav slučaj, ali ona nema smartphone, nego neki običan mali Samsung vulgaris koji se čak ni teoretski ne može koristiti na način koji opisuješ (nema speakerphone). Nikad joj se ne da spajati žičane slušalice, a i nisu po zakonu. Dakle, trebam bluetooth.

Jzelko, nije taj, to je generaciju stariji.
10.07.2013 | 16:17
Ma, već će nešto iskemijati!
10.07.2013 | 16:22
jzelko kaže:
Hmmm.... , malo sam guglao. Tebi bi bilo više dobrih uređaja u igri i to od 600-700kn na dalje. To je već u rangu zadovoljavajuće kvalitete.Novero, Motorola,Alpine itd. Probaj negdje isprobati kako radi, naravno , ako budeš u mogućnosti. U biti i u salonu na stolu se može isprobati, ako prodavaći imaju volje.

Motorola, Alpine i ta sr... izbacujem u startu. To je preprodaja OEM plastiša za skupe pare. Ako neki od njih zaista dobro radi, onda ga kupujem u noname varijanti, za $15 sa E-baya, iz Kine. Ali poučen ranijim Sony Ericsson iskustvom, vjerojatno se radi o bugovitim điđama koje često blokiraju i imaju loše mikrofone te još lošiju bateriju.

Osobno puno više vjerujem Parrotu, Jabri ili nekom sličnom specijaliziranom proizvođaču.

No, zato i jesam ovdje postao, da vidim da li netko koristi neki od tih uređaja pa da ima iskustvo iz prve ruke.
10.07.2013 | 16:34
Zato sam radije zamijenio radio za odgovarajući, te sam miran. Malo se rastegneš, ali si zatim bez brige i šta je najvažnije, zadovoljan !
10.07.2013 | 16:58
Aha, ti misliš da je radio s bluetoothom uvijek i sigurno dobar i bez bugova?
10.07.2013 | 17:43
A nešto na ovu ideju?
www.tomtom.com/en_us/products/accessorie...rtphone-9UOB.001.09/
Stalak, punjač ...
Ne mislim nužno od Tom-Tom-a.
Tako kažeš da puniš mobitel čim sjedneš u auto.
10.07.2013 | 18:04
smayoo kaže:
Aha, ti misliš da je radio s bluetoothom uvijek i sigurno dobar i bez bugova?

Recimo i kao izaći iz kuće i možda ti padne što na glavu. Crijep, tegla, fasada itd. Šalim se, ali stvar je i sreće. "Komu je suđeno, gaće mu same spadaju". Ne kupujem baš najjeftinije, ali ni najskuplje. Zlatna sredina.
10.07.2013 | 18:29
zabac kaže:
A nešto na ovu ideju?
www.tomtom.com/en_us/products/accessorie...rtphone-9UOB.001.09/
Stalak, punjač ...
Ne mislim nužno od Tom-Tom-a.
Tako kažeš da puniš mobitel čim sjedneš u auto.

Posve beskorisno u mom slučaju. Moja draga i ja imamo totalno različite i mobitele, i navike. Njoj je dovoljno punjenje jednom tjedno. Nikad ne puni u autu. Isto tako, nikad se ne sjeti izvaditi mobitel iz torbice i pripremiti ga prije nego krene voziti. Ni ovaj stari Parrot minikit se u 50% slučajeva ne bi sjetila upaliti. Za nju hoda jedino nešto što zahtijeva nulti angažman unaprijed.

A inače sve te điđe što se lijepe na šoferšajbu loše funkcioniraju u monovolumenima (osim ako nemaš ruke do koljena, kao orangutan ). Staklo je predaleko od sjedala.
10.07.2013 | 21:02
@ smayoo, i moja je tu negdje. Došla s puta i mob je bil ostal preko tjedan dana u torbi, naravno , ispraznio se. I ja sam odustao te više ne obraćam pažnju na to.
10.07.2013 | 23:01
Mi svi u firmi koristimo:
www.parrot.com/uk/support/parrotck3100ck3300ck3500

Najjeftiniji kit za ugradnju... Toliko me bio oduševio u službenom da sam ga uzeo i za privatni auto i sam spojio. Nije neka nauka, a i sve je dobro objašnjeno.

Ne znam kako tvoj radio funkcionira, ali u Opelu ima aux ulaz koji radi normalno i kad je spojen hands free jer on koristi "ext in" ulaz.

Mozda je malo vise zezancije nego samo uzeti ovaj koji ide za suncobran, ali mislim da se isplati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 35 minuta
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO