Bluetooth handsfree - preporuke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bluetooth handsfree - preporuke

10.07.2013 | 11:21
Trebam kupiti za obiteljski auto novi bluetooth handsfree uređaj. Imali smo Parrot Minikit, ali se pokvario (nakon dosta godina).

Zanima me ne slušalica za na uho, niti nešto što se mora ugrađivati u auto, nego ona jednostavna varijanta koja se zatakne na suncobran i ima zvučnik i mikrofon.

Pri tom mi nije najnužnije da bude najjeftinija, ali mora se dobro čuti, a osobito - druga strana u razgovoru mora dobro čuti vozača. Inače, ako je govor isprekidan, zašumljen i zamumljan, uzalud što je bilo jeftino.

U tom smislu je Parrot Minikit bio dobar. Prije toga smo imali nešto od Sony Ericssona, to je bilo teško smeće.

Ima li netko da koristi takav sličan uređaj pa da podijeli ovdje svoja dobra ili loša iskustva?

Trenutno gledam Parrot Minikit Neo (najskuplji), Jabra Cruiser 2, Jabra Drive. Naravno, bilo koji od njih ispada najmanje duplo jeftiniji ako ga kupim preko E-baya iz Njemačke (btw, poštarina za slanje iz Njemačke pala sa 6-7 EUR na 1-2 EUR). Važno da naše trgovce nije ulazak u Uniju zatekao na prepad...
10.07.2013 | 13:43
Prije par godina sam isprobavao par uređaja, tipa zakačit na suncobran. Nijedan me nije zadovoljio ( doduše dosta slabije čujem), pa sam na kraju riješio zadovoljavajuće sa autoradiom. Ima varijanta na autoradiju da se ušteka u mikrofonski ili aux konektor , pa malo provjeri kod majstora. Mikrofon se smjesti negdje naprijed, a ostalo se sakrije pod instrument tablu.
A možda su do sada popravili ponudu sa boljim uređajima za suncobran.

Koji radio imaš?
10.07.2013 | 14:14
Onaj tvornički ugrađen (Toyota Corolla Verso 2006.). Ima to što se na njega dogradi za bluetooth telefoniranje, ali moraš birati hoćeš to ili interface za iPod. Kako već imam interface za iPod, onda, jel...
10.07.2013 | 15:54
Znači ovaj model :

Hmmm.... , malo sam guglao. Tebi bi bilo više dobrih uređaja u igri i to od 600-700kn na dalje. To je već u rangu zadovoljavajuće kvalitete.Novero, Motorola,Alpine itd. Probaj negdje isprobati kako radi, naravno , ako budeš u mogućnosti. U biti i u salonu na stolu se može isprobati, ako prodavaći imaju volje.
10.07.2013 | 15:59
U Nissanu imam radio s BT, ali u Fordu nemam, pa kad moram razgovarati jednostavno uključim zvučnik i stavim iPhone naopačke u pretinac pored mjenjača. Ja sugovornike odlično čujem, a nitko mi se do sada nije potužio da me ne čuje dobro tako da sam odustao od nabavke spomenutih BT handsfree điđamiđa.
10.07.2013 | 16:16
Ljudi su navikli da te se loše čuje i da pričaš kao iz bačve, da je nerazgovjetno i nerazumljivo. Tako i naš kolega isto prakticira (iako ima bluetooth ugrađen u tvornički radio, samo mu se zablesavio pa bi trebalo skinuti klemu s akumulatora, ali njemu se ne da) i sam je sebe uvjerio da je to isto OK jer "mu se nitko nije žalio" (osim mene). Onda sam jednom potegao to pitanje dok nas je bilo više na sastanku te su mu svi potvrdili da ga se čuje očajno. Ali on to i dalje prakticira jer je sebe uvjerio da smo mi sitničavi.

E, ali ja sebi to ne mogu priuštiti. Meni je bitno da me ljudi dobro čuju i jasno razumiju kad razgovaramo telefonom, jer mojih je 90% razgovora poslovno i preskupo mi je da me netko nije jasno razumio kad smo razgovarali telefonom. Kod moje supruge nije takav slučaj, ali ona nema smartphone, nego neki običan mali Samsung vulgaris koji se čak ni teoretski ne može koristiti na način koji opisuješ (nema speakerphone). Nikad joj se ne da spajati žičane slušalice, a i nisu po zakonu. Dakle, trebam bluetooth.

Jzelko, nije taj, to je generaciju stariji.
10.07.2013 | 16:17
Ma, već će nešto iskemijati!
10.07.2013 | 16:22
jzelko kaže:
Hmmm.... , malo sam guglao. Tebi bi bilo više dobrih uređaja u igri i to od 600-700kn na dalje. To je već u rangu zadovoljavajuće kvalitete.Novero, Motorola,Alpine itd. Probaj negdje isprobati kako radi, naravno , ako budeš u mogućnosti. U biti i u salonu na stolu se može isprobati, ako prodavaći imaju volje.

Motorola, Alpine i ta sr... izbacujem u startu. To je preprodaja OEM plastiša za skupe pare. Ako neki od njih zaista dobro radi, onda ga kupujem u noname varijanti, za $15 sa E-baya, iz Kine. Ali poučen ranijim Sony Ericsson iskustvom, vjerojatno se radi o bugovitim điđama koje često blokiraju i imaju loše mikrofone te još lošiju bateriju.

Osobno puno više vjerujem Parrotu, Jabri ili nekom sličnom specijaliziranom proizvođaču.

No, zato i jesam ovdje postao, da vidim da li netko koristi neki od tih uređaja pa da ima iskustvo iz prve ruke.
10.07.2013 | 16:34
Zato sam radije zamijenio radio za odgovarajući, te sam miran. Malo se rastegneš, ali si zatim bez brige i šta je najvažnije, zadovoljan !
10.07.2013 | 16:58
Aha, ti misliš da je radio s bluetoothom uvijek i sigurno dobar i bez bugova?
10.07.2013 | 17:43
A nešto na ovu ideju?
www.tomtom.com/en_us/products/accessorie...rtphone-9UOB.001.09/
Stalak, punjač ...
Ne mislim nužno od Tom-Tom-a.
Tako kažeš da puniš mobitel čim sjedneš u auto.
10.07.2013 | 18:04
smayoo kaže:
Aha, ti misliš da je radio s bluetoothom uvijek i sigurno dobar i bez bugova?

Recimo i kao izaći iz kuće i možda ti padne što na glavu. Crijep, tegla, fasada itd. Šalim se, ali stvar je i sreće. "Komu je suđeno, gaće mu same spadaju". Ne kupujem baš najjeftinije, ali ni najskuplje. Zlatna sredina.
10.07.2013 | 18:29
zabac kaže:
A nešto na ovu ideju?
www.tomtom.com/en_us/products/accessorie...rtphone-9UOB.001.09/
Stalak, punjač ...
Ne mislim nužno od Tom-Tom-a.
Tako kažeš da puniš mobitel čim sjedneš u auto.

Posve beskorisno u mom slučaju. Moja draga i ja imamo totalno različite i mobitele, i navike. Njoj je dovoljno punjenje jednom tjedno. Nikad ne puni u autu. Isto tako, nikad se ne sjeti izvaditi mobitel iz torbice i pripremiti ga prije nego krene voziti. Ni ovaj stari Parrot minikit se u 50% slučajeva ne bi sjetila upaliti. Za nju hoda jedino nešto što zahtijeva nulti angažman unaprijed.

A inače sve te điđe što se lijepe na šoferšajbu loše funkcioniraju u monovolumenima (osim ako nemaš ruke do koljena, kao orangutan ). Staklo je predaleko od sjedala.
10.07.2013 | 21:02
@ smayoo, i moja je tu negdje. Došla s puta i mob je bil ostal preko tjedan dana u torbi, naravno , ispraznio se. I ja sam odustao te više ne obraćam pažnju na to.
10.07.2013 | 23:01
Mi svi u firmi koristimo:
www.parrot.com/uk/support/parrotck3100ck3300ck3500

Najjeftiniji kit za ugradnju... Toliko me bio oduševio u službenom da sam ga uzeo i za privatni auto i sam spojio. Nije neka nauka, a i sve je dobro objašnjeno.

Ne znam kako tvoj radio funkcionira, ali u Opelu ima aux ulaz koji radi normalno i kad je spojen hands free jer on koristi "ext in" ulaz.

Mozda je malo vise zezancije nego samo uzeti ovaj koji ide za suncobran, ali mislim da se isplati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 50 minuta
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi