Youtube i autorska prava!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Youtube i autorska prava!

27.05.2013 | 22:10
Možda sam ja malo glup,pa ne razumijem stvar oko autorskih prava na youtube? Jasno mi je da se filmska i glazbena industrija bore protiv piratluka koji se skida na netu,preko torrenta i ostalih servisa,ali kako stoji stvar s youtube?Mislim čemo skidati neku pjesmu i skladištiti je na disku,kad je možemo poslušati na youtube,nema toga što tamo nema.S par klikova miša i brzi net koji sad imamo možemo poslušati šta god želimo a da nas nitko ne gnjavi za autorska prava.Možda jedino pravi audofili koji slušaju mjuzu na svojoj skupoj opremi ne bi bili zadovoljni s tim,dok većini običnih korisnika je to sasvim zadovoljavajuće,s tim da su i danas zvučni sistemi na kompovima,puno bolje kvalitete nego prije.
Znači zanima me kako to ide,netko ima acc na yt i tamo upa neki muzički spot i nitko ga ne davi zbog toga?Ili ima još nešto što neznam!
27.05.2013 | 22:19
YT makne određeni video kad netko potuži da krši copyright. Ako se nitko ne potuži...
27.05.2013 | 23:27
pa izdavaci zaradjuju pristojan novac od youtuba... to sto ti ne placas direktno, ne znaci da je ilegalno, niti da dikografske kuce ne zaradjuju od toga.
kod nas to jos nije tako intenzivno, ali ako iz vecine EU drzava pokrenes neki video spot, prvo ces morati odgledati reklamu.
slazem se da velikom broju ljudi to odgovara, pogotovo onima koji slusaju muziku u uredu, kod kuce ili sl.
meni ne pase jer muziku slusam ili u autu, ili kada trcim. u oba slucaja je 3G signal govno (u biti kod nas ne znam kada to nije, ali ajde).
plus ne znam kako bi mogao prebacivati stvari bez gledanja recimo? pretpostavljam da se moze srediti neka playlista valjda...

nekako mi je jednostavnije imati album i pustat ga kad mi je ćef
28.05.2013 | 10:06
Isto tako, nista nas ne koci da u par klikova skinemo pjesmu/video sa YouTube-a.

Postoji cijeli niz besplatnih i legalnih ekstenzija i programa za tu namjenu.
  • campo
  • Posjetitelj
29.05.2013 | 00:14
tkvz. piraterija je postala samo reklama za 99 posto "umjetnika" koji prvo sami naprave plagijate a onda za ono što su kopirali traže da im se zaštiti....piraterija više ne postoji ,..tendencija je google i facebook filozofije da se internet stavi pod kontrolu kao i ostali mediji...internet se tome još odupire ali borba je velika...ja sam svakako za slobodni internet i naravno besplatan za svakoga a ako to podrazumijeva i torrente nema veze. najveći su lopovi oni koji proganjaju male lopove
29.05.2013 | 04:30
Kinsif, jel' trčiš s Nike+ opcijom? Ako da, mogli bi se "Skompat". Ajde javi - štoviše, mogli bi složiti tekst o Nike Running i Nike+ appovima, to ovdje još nisam pročitao - a dpasaricu sam davno obećao taj tekst...
29.05.2013 | 08:18
ima zanimljiva aplkacija,koja YT,pretvara u muzicki player
itunes.apple.com/us/app/musictube/id469788357?mt=12
29.05.2013 | 12:23
@kloba dobra zamisao ali na iphoneu poznajem bolje runkeeper. koristim suunto ambit sat pa mi je telefon ostao samo kao player.
30.05.2013 | 08:27
Još bolje, ja napišem svoj dio, ti dodaj svoj. Tako pokrivamo širi spektar...
30.05.2013 | 12:50
cariblanco kaže:
Možda sam ja malo glup,pa ne razumijem stvar oko autorskih prava na youtube? Jasno mi je da se filmska i glazbena industrija bore protiv piratluka koji se skida na netu,preko torrenta i ostalih servisa,ali kako stoji stvar s youtube?Mislim čemo skidati neku pjesmu i skladištiti je na disku,kad je možemo poslušati na youtube,nema toga što tamo nema.S par klikova miša i brzi net koji sad imamo možemo poslušati šta god želimo a da nas nitko ne gnjavi za autorska prava.Možda jedino pravi audofili koji slušaju mjuzu na svojoj skupoj opremi ne bi bili zadovoljni s tim,dok većini običnih korisnika je to sasvim zadovoljavajuće,s tim da su i danas zvučni sistemi na kompovima,puno bolje kvalitete nego prije.
Znači zanima me kako to ide,netko ima acc na yt i tamo upa neki muzički spot i nitko ga ne davi zbog toga?Ili ima još nešto što neznam!

YouTube ima neki ludi sustav koji analizira audio i vizualni sadržaj i to još tijekom uploada filma na YT. Čim je film uploadan (dakle, još nije čak dostupan za javnost) dobiješ obavijest od YT-a o mogućim kršenjima autorskih prava. U toj obavijesti odmah ti napišu da film možebitno sadržava materijal koji je vlasnitvo npr. Paramounta (za video) i/ili npr. WMA (za audio). Neke sadržaje ti instantno blokiraju, a za neke tek naknadno. Blokada može biti potpuna (worldwide) ili samo za neke regije odnosno zemlje (npr. film će biti dostupan za gledanje po cijelom svijetu osim u Njemačkoj).

Ne znam kako točno cijeli sustav funkcionira, ali činjenica je da se YT itekako brine o autorskim pravima ako zbog ničeg drugog onda da zaštiti svoju guzicu (da prostiš).
Ako te tri puta opomenu zbog kršenja prava, blokiraju ti YT račun. Sve je to još prilično labavo, pa je gomila sadržaja dostupna na zadovoljstvo svih nas korisnika.
31.05.2013 | 00:17
Kloba kaže:
Još bolje, ja napišem svoj dio, ti dodaj svoj. Tako pokrivamo širi spektar...

ok! drugi tjedan bi trebao dobiti iphone sa nazad sa servisa pa se dogovorimo.

potvrdjujem ovo o cemu Gjuroo prica. dizao sam neke clipove na koje sam bezveze ubacio glazbu da ne budu njemi filmici, i za neke sam dobio zabranu prikazivanja videa u njemackoj jed je glazba krsila autorska prava (mislim da je bio Moby), a sa druge snimke su potpuno uklonili zvuk i ponudili neki od njihovih.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 18 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi