Youtube i autorska prava!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Youtube i autorska prava!

27.05.2013 | 22:10
Možda sam ja malo glup,pa ne razumijem stvar oko autorskih prava na youtube? Jasno mi je da se filmska i glazbena industrija bore protiv piratluka koji se skida na netu,preko torrenta i ostalih servisa,ali kako stoji stvar s youtube?Mislim čemo skidati neku pjesmu i skladištiti je na disku,kad je možemo poslušati na youtube,nema toga što tamo nema.S par klikova miša i brzi net koji sad imamo možemo poslušati šta god želimo a da nas nitko ne gnjavi za autorska prava.Možda jedino pravi audofili koji slušaju mjuzu na svojoj skupoj opremi ne bi bili zadovoljni s tim,dok većini običnih korisnika je to sasvim zadovoljavajuće,s tim da su i danas zvučni sistemi na kompovima,puno bolje kvalitete nego prije.
Znači zanima me kako to ide,netko ima acc na yt i tamo upa neki muzički spot i nitko ga ne davi zbog toga?Ili ima još nešto što neznam!
27.05.2013 | 22:19
YT makne određeni video kad netko potuži da krši copyright. Ako se nitko ne potuži...
27.05.2013 | 23:27
pa izdavaci zaradjuju pristojan novac od youtuba... to sto ti ne placas direktno, ne znaci da je ilegalno, niti da dikografske kuce ne zaradjuju od toga.
kod nas to jos nije tako intenzivno, ali ako iz vecine EU drzava pokrenes neki video spot, prvo ces morati odgledati reklamu.
slazem se da velikom broju ljudi to odgovara, pogotovo onima koji slusaju muziku u uredu, kod kuce ili sl.
meni ne pase jer muziku slusam ili u autu, ili kada trcim. u oba slucaja je 3G signal govno (u biti kod nas ne znam kada to nije, ali ajde).
plus ne znam kako bi mogao prebacivati stvari bez gledanja recimo? pretpostavljam da se moze srediti neka playlista valjda...

nekako mi je jednostavnije imati album i pustat ga kad mi je ćef
28.05.2013 | 10:06
Isto tako, nista nas ne koci da u par klikova skinemo pjesmu/video sa YouTube-a.

Postoji cijeli niz besplatnih i legalnih ekstenzija i programa za tu namjenu.
  • campo
  • Posjetitelj
29.05.2013 | 00:14
tkvz. piraterija je postala samo reklama za 99 posto "umjetnika" koji prvo sami naprave plagijate a onda za ono što su kopirali traže da im se zaštiti....piraterija više ne postoji ,..tendencija je google i facebook filozofije da se internet stavi pod kontrolu kao i ostali mediji...internet se tome još odupire ali borba je velika...ja sam svakako za slobodni internet i naravno besplatan za svakoga a ako to podrazumijeva i torrente nema veze. najveći su lopovi oni koji proganjaju male lopove
29.05.2013 | 04:30
Kinsif, jel' trčiš s Nike+ opcijom? Ako da, mogli bi se "Skompat". Ajde javi - štoviše, mogli bi složiti tekst o Nike Running i Nike+ appovima, to ovdje još nisam pročitao - a dpasaricu sam davno obećao taj tekst...
29.05.2013 | 08:18
ima zanimljiva aplkacija,koja YT,pretvara u muzicki player
itunes.apple.com/us/app/musictube/id469788357?mt=12
29.05.2013 | 12:23
@kloba dobra zamisao ali na iphoneu poznajem bolje runkeeper. koristim suunto ambit sat pa mi je telefon ostao samo kao player.
30.05.2013 | 08:27
Još bolje, ja napišem svoj dio, ti dodaj svoj. Tako pokrivamo širi spektar...
30.05.2013 | 12:50
cariblanco kaže:
Možda sam ja malo glup,pa ne razumijem stvar oko autorskih prava na youtube? Jasno mi je da se filmska i glazbena industrija bore protiv piratluka koji se skida na netu,preko torrenta i ostalih servisa,ali kako stoji stvar s youtube?Mislim čemo skidati neku pjesmu i skladištiti je na disku,kad je možemo poslušati na youtube,nema toga što tamo nema.S par klikova miša i brzi net koji sad imamo možemo poslušati šta god želimo a da nas nitko ne gnjavi za autorska prava.Možda jedino pravi audofili koji slušaju mjuzu na svojoj skupoj opremi ne bi bili zadovoljni s tim,dok većini običnih korisnika je to sasvim zadovoljavajuće,s tim da su i danas zvučni sistemi na kompovima,puno bolje kvalitete nego prije.
Znači zanima me kako to ide,netko ima acc na yt i tamo upa neki muzički spot i nitko ga ne davi zbog toga?Ili ima još nešto što neznam!

YouTube ima neki ludi sustav koji analizira audio i vizualni sadržaj i to još tijekom uploada filma na YT. Čim je film uploadan (dakle, još nije čak dostupan za javnost) dobiješ obavijest od YT-a o mogućim kršenjima autorskih prava. U toj obavijesti odmah ti napišu da film možebitno sadržava materijal koji je vlasnitvo npr. Paramounta (za video) i/ili npr. WMA (za audio). Neke sadržaje ti instantno blokiraju, a za neke tek naknadno. Blokada može biti potpuna (worldwide) ili samo za neke regije odnosno zemlje (npr. film će biti dostupan za gledanje po cijelom svijetu osim u Njemačkoj).

Ne znam kako točno cijeli sustav funkcionira, ali činjenica je da se YT itekako brine o autorskim pravima ako zbog ničeg drugog onda da zaštiti svoju guzicu (da prostiš).
Ako te tri puta opomenu zbog kršenja prava, blokiraju ti YT račun. Sve je to još prilično labavo, pa je gomila sadržaja dostupna na zadovoljstvo svih nas korisnika.
31.05.2013 | 00:17
Kloba kaže:
Još bolje, ja napišem svoj dio, ti dodaj svoj. Tako pokrivamo širi spektar...

ok! drugi tjedan bi trebao dobiti iphone sa nazad sa servisa pa se dogovorimo.

potvrdjujem ovo o cemu Gjuroo prica. dizao sam neke clipove na koje sam bezveze ubacio glazbu da ne budu njemi filmici, i za neke sam dobio zabranu prikazivanja videa u njemackoj jed je glazba krsila autorska prava (mislim da je bio Moby), a sa druge snimke su potpuno uklonili zvuk i ponudili neki od njihovih.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 52 minuta
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Riba, tino1, Anonimci (329)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO