Preporuka-Ljetovanje u HR
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka-Ljetovanje u HR

18.02.2013 | 18:50
Da nisi ti pobrkao Saplunaru s nečim drugim? Možda s uvalom Šunj na Lopudu?
18.02.2013 | 20:21
smayoo kaže:

6. Dugi otok, Telašćica

bumbar kaže:
dugi otok, plaža Sakarun!!!!!

Već ovo ljeto htio bih posjetiti Dugi Otok na 5-7 dana, ali samo ako nađem način kako skuter prevesti do Zadra. Auto mogu tamo ostaviti, ali mi se baš kuka za prijevoz motora ne ugrađuje. :/ A na otok bih svakako išao sa skuterom (trajekt) i minimalno prtljage.

Kakve su glavne ceste na Dugom Otoku?
18.02.2013 | 20:45
Uzmi redom iz žutih stranica nazivati autoprijevoznike iz Zadra i pitaj pošto bi ti prevezli skuter u varijanti da se vraćaju prazni iz Zagreba (ili odakle već). Pa se onda (zaključujem da si solo?) o istom trošku i ti prevezi s onim kojeg odabereš.

Ceste su pretežno užasne, kao i na svim ostalim jadranskim otocima.
18.02.2013 | 22:17
S curom bih išao. Već nam je dosta prenapučenih turističkih mjesta, a i volim roniti pomalo (u plićaku ), pa tražimo ljepša mjesta.

Vidiš krivom logikom sam išao, ja sam mislio pitati lokalne prijevoznike (okolica Jastrebarskog), ali oni na jug idu puni, a vraćaju se prazni. Meni trebaju baš ovi koje si mi predložio.
18.02.2013 | 22:40
Zadarski arhipelag je dobar izbor za ljubitelje ronjenja. Ja isto volim roniti (na dah, bez boca). Ali Dugi otok vam može biti prevelika promjena samo tako, najedamput, ako ste dosad bili u mjestima tipa Vodice, Baška voda, Hvar & co? Imat ćete dojam da ste umrli.
18.02.2013 | 23:23
Je, u Vodicama smo skoro svako ljeto, i u Zadru po par dana.
Istovremeno se veselim i plašim ovakvoj promjeni, ali mislim da vrijedi probati.
18.02.2013 | 23:33
[b]smayoo kaže:[/. Imat ćete dojam da ste umrli. [/quote]

no istina je, al ipak, to je onda odmor u punom smislu rijeći
19.02.2013 | 00:49
smayoo kaže:
Ne znam kad je to bilo, koje godine ni u koje doba godine, ali nemoj plašiti ljude bez veze. Sigurno ne bi tako nešto prešutio. Nismo vidjeli nigdje nikakve šprice. Ni mi, a niti 2 famlije koje su ljetovale tamo idućih godina, ponukane našim savjetom. A čak smo i vrlo rano ujutro bili na plaži. A navečer iza 10 su bili klinci s gitarama.

Bilo je to tako negdje, 8mj 2007-2009. Sad ako me sjećanje ne vara, dvije su plaže, jedna odmah ispod križanja, cesta ide dalje do druge plaže, a druga cesta u brdo do nekog vojnog objekta ili repetitora ili radara. Na križanju je birtija, a do plaže vode stepenice. Ima puno pijeska, ali na nekim mjestima i stijene u vodi. Zajebano za noćno kupanje, ali ta je plaža odlična.

I ima druga, ljepša, onaj bazen na kraju otoka, dodješ do zadnjih kuća i improviziranog parkirališta i dalje pješke do tamo, razvikana jer su te godine snimali Survivor HR na njoj, pa su svi pričali o tome. Uglavnom, stakla hrpa i dvije šprice bez čepa, jako veselo. Nismo se vraćali poslije tamo nikad više.

I ovo da je plaža razvikana - isto ne kužim. Gdje je razvikana? Bili smo tamo 2009. godine u špici sezone i to je najpustije mjesto na Jadranu koje sam ja vidio, a da uopće nudi turstički smještaj.

Napisah gore, Survivor je bio te godine i bla bla

Što se Cresa tiče - i ja volim zaleno. Zato sam i napisao: Porozina i Punta križa.

Zapisati ću si, inače uvijek idem Valbiska - Merag rutom, tako da u smjeru Porozine nikad nisam išao. Svratio u par većih mjesta na Cresu i skoro sva na Lošinju...

Da je para pa da samo krstarimo to bi bilo krasno
19.02.2013 | 00:58
To ti nije više uvala Saplunara, nego ona iduća iza, skroz plitka i topla kao pi... I sva obrasla onom travom. Mjesto definitivno nije za ići s klincima, hlada niotkuda, a za igle ne znam. Samo smo bili došetali do tamo i okrenuli se natrag. Ali to nije Saplunara.

Glede Porozine, kad siđeš s trajekta skreneš odmah na zavoju LIJEVO u mjesto. Zavjjugaš među kućama i dođeš do proplanka gdje su im kontejneri za smeće. Tamo parkiraš i nekih 300 m stazom kroz šumu do uvale. Najljepše je ujutro.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Borisone, rusty, Anonimci (778)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO