Apple dionica
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple dionica

30.01.2013 | 09:22
Vanjuška kaže:
Čuj, nakon onog linka kojeg si izignorirao, a koji sve lijepo razjašnjava, drugo i ne bih mogao misliti

Nisam pogledao link, ali nisam ni pročitao većinu toga što si rekao. Ne mislim to kao uvredu. Jednostavno pišeš jako puno toga. Imaš po tri - četiri posta zaredom i svaki je duži od pet mojih. Počnem čitati pa naletim na neku uvredu u rukavicama (kao ovu da ne vladam engleskim na razini tebe, ekspertnog govornika) i jednostavno prestanem čitati nakon toga. Na koji točno link misliš? Misliš na članak koji počinje ovako "When it comes to understanding the stock market, I acknowledge I am no expert. I am not a financial analyst and my research is not directed at those making stock bets." Što je tu relevantno?

Ali da se vratim na temu. Tema je pad cijena dionica. Što, zašto, kako? I tu sam dao svoj odgovor. Nije Apple prestao prodavati uređaje. Nije Apple izgubio tržišni udio. Dogodilo se to da ulagači ne misle više da Apple vrijedi onoliko koliko je vrijedio prije pola godine.

Imamo tu barem deset različitih teorija zašto se to dogodilo. A najvjerojatnije je sve ovo utjecalo po malo i rezultat je ovakav. Apple neće propasti (bar ne u bliskoj budućnosti), ali će morati odlučiti što želi. Ili će krenuti s inovacijama i pokušati opet zasjesti na vrh kao inovator i pokretač ili će nastaviti uživati na staroj slavi.
30.01.2013 | 09:41
iAnte, (bez obzira na to čijem sam se mišljenju sklon prikloniti) dozvoli da i meni bude ipak malo čudno zvuči kako to diskutiraš s nekim, a ne čitaš ono što on napiše?

Vanjuška kaže:
smayoo kaže:
Vanjuška, lijepo i uljudno te molim da se suzdržiš uvreda i svađalačkog tona. Kao i obično, vrlo si emotivan u ovakvim diskusijama i posižeš za tim da oponente nazivaš idiotima, kretenima i sl.

U pravu si, takav sam i IRL, jebiga. No možeš li me uputiti gdje sam čovjeka nazvao jednim od nabrojanih? Mislim, ako jesam, ziletilo mi je nenamjerno, preletio sam zato postove ponovo i ne mogu naći...

Naravno da ne možeš naći jer sam editirao tvoj post. Evo, tu, na mjestu zvjezdica

Hajde, stavi ti mene u kutiju Appleovog apologeta, no velim ti, kritičan sam prema njima kad zasluže, branim ih kad mislim da ***, jer je to sad moderno.

si napisao "idioti lupetaju gluposti".

Slično tako i onomad kad sam ti obrisao postove.

E, sad, ako se ti ne sjećaš da si napisao takvo što, to je stvarno znak da bi trebao dosta ozbiljno poraditi na samokontroli...
30.01.2013 | 10:20
smayoo kaže:
iAnte, (bez obzira na to čijem sam se mišljenju sklon prikloniti) dozvoli da i meni bude ipak malo čudno zvuči kako to diskutiraš s nekim, a ne čitaš ono što on napiše?

Ma pročitam, ali ne baš detaljno jer vidim da govorimo o različitim stvarima. Ne želim se uvlačit u raspravu u kojoj ja kažem jedno, a netko drugi odgovara nešto stoto. Da počnem čitat malo detaljnije počeo bi i odgovarat detaljnije, a onda bi sve otišlo u sasvim krivom smjeru.
31.01.2013 | 16:21
iAnte kaže:
Nisam pogledao link, ali nisam ni pročitao većinu toga što si rekao. Ne mislim to kao uvredu. Jednostavno pišeš jako puno toga. Imaš po tri - četiri posta zaredom i svaki je duži od pet mojih. Počnem čitati pa naletim na neku uvredu u rukavicama (kao ovu da ne vladam engleskim na razini tebe, ekspertnog govornika) i jednostavno prestanem čitati nakon toga. Na koji točno link misliš? Misliš na članak koji počinje ovako "When it comes to understanding the stock market, I acknowledge I am no expert. I am not a financial analyst and my research is not directed at those making stock bets." Što je tu relevantno?

Pusti uvrede u rukavicama, uvrede su samo ako si hipersenzibilna osoba, inače su samo - pitanja. Ono, naglas razmišljam, zašto čovjek odgovara, a da nije pročitao prvi i osnovni link, u kojem je sve lijepo objašnjeno što ga muči... Sad pak naglas razmišljam, da li si ti možda jedan od onih koji ne voli čitati, kada ti je bio problem preći preko tog dijela gdje čovjek iskreno kaže da nije ekspert, ali zatim precizno raščlanjuje uzroke i efekte, s dokazima, kao što sam i bio napisao.

Ali da se vratim na temu. Tema je pad cijena dionica. Što, zašto, kako? I tu sam dao svoj odgovor. Nije Apple prestao prodavati uređaje. Nije Apple izgubio tržišni udio. Dogodilo se to da ulagači ne misle više da Apple vrijedi onoliko koliko je vrijedio prije pola godine.

Isti oni ulagači koji su procijenili da će Apple zaraditi mnogo više nego što je sam Apple procijenio? I onda je to debakl? Umjesto naslova "Apple je podbacio, trebalo je pisati Taj i taj analitičar je podbacio u prognozi Appleovih rezultata", o tome ja pričam.

Imamo tu barem deset različitih teorija zašto se to dogodilo. A najvjerojatnije je sve ovo utjecalo po malo i rezultat je ovakav. Apple neće propasti (bar ne u bliskoj budućnosti), ali će morati odlučiti što želi. Ili će krenuti s inovacijama i pokušati opet zasjesti na vrh kao inovator i pokretač ili će nastaviti uživati na staroj slavi.

Problem je, Apple nikad nije ni prestao s inovacijama, oni stalno nešto rade i poboljšavaju, problem je u percepciji ljudi da bi Apple morao svake godine nešto izmisliti, inače je katastrofa. I na to sam se osvrnuo, zašto su se Apple zakvačili, neka netko drugi nešto malo izmisli Inače, između iPoda i iPhonea je prošlo koliko? 6 godina.. Pa još tri za iPad. Po toj računici, taman bi ove ili iduće godine bilo vrijeme za nekaj novo

Kako si rekao, više stvari je utjecalo na pad dionica, između ostaloga izmišljeni tračevi bez podloge (za koje bi ruku dao da su ih pustili oni s početka priče), naslov kako je Apple podbacio (a u stvarnosti je prebacio svoja očekivanja i prošlogodišnje rezultate) i slično...
31.01.2013 | 16:24
smayoo kaže:
Naravno da ne možeš naći jer sam editirao tvoj post. Evo, tu, na mjestu zvjezdica

Hajde, stavi ti mene u kutiju Appleovog apologeta, no velim ti, kritičan sam prema njima kad zasluže, branim ih kad mislim da ***, jer je to sad moderno.

si napisao "idioti lupetaju gluposti".

Čekaj malo, pod idiotima sam mislio na te analitičare, novinare žute štampe i ovih par koji niti ne razumiju problematiku. Otkad je uvreda reći idiotu da je idiot? Kaže mi dijete da svakodnevno u vožnji vidim barem 12 majmuna, 7 idiota i 3 kretena.

No, u redu, pristojnost prije svega, damnit
31.01.2013 | 16:38
31.01.2013 | 16:42
Evo još jedan link, sa malo teksta, a puno grafova koji pokazuju koliko su "analitičari" smiješni.

Za one koji prate, Amazon je opet podbacio, išao ispod svojih procjena, a još više ispod onih od analitičara. I naravno da su njihove dionice narasle

tech.fortune.cnn.com/2013/01/29/apple-vs...aapl-amzn-apple-inc/
31.01.2013 | 19:25
Opet on o tome.

Priča se o burzi koja je po definiciji takva da se ne može prognozirat (osim ako imaš insajderske informacije, a tada ideš u zatvor). A pogotovo se ne može prognozirat tako lako da uzmeš financijske izvještaje i izvještaj o prodaji i onda po tome znati kako će se cijena kretati.

Dionice ovakvih tvrtki se ne kupuju da se prodaju sutra. To je dugoročno ulaganje.

Nitko ne kaže da Apple ne prodaje dobro i da nema dobar priljev kapitala.

Ali je činjenica da je tržište reagiralo negativno na sve to.

Btw. na tom tvom linku (koji je sve samo ne analitički) ti piše upravo ovo što sam rekao.
31.01.2013 | 20:40
iAnte kaže:
Priča se o burzi koja je po definiciji takva da se ne može prognozirat (osim ako imaš insajderske informacije, a tada ideš u zatvor). A pogotovo se ne može prognozirat tako lako da uzmeš financijske izvještaje i izvještaj o prodaji i onda po tome znati kako će se cijena kretati.

Naravno. Zato su tu nebulozni tračevi i izmišljene informacije namijenjene izazivanju panike i rušenju cijene dionica ruku pod ruku sa napuhanim brojkama raznih "analitičara". I zanimljivo da se to dešava samo kad se radi o Appleu (u zadnje vrijeme i u tom okružju).

Dionice ovakvih tvrtki se ne kupuju da se prodaju sutra. To je dugoročno ulaganje.
Nitko ne kaže da Apple ne prodaje dobro i da nema dobar priljev kapitala.
Ali je činjenica da je tržište reagiralo negativno na sve to.

Slažemo se ovdje, no pitanje koja ja postavljam, zašto se samo Appleu dešavaju takve čudne spirale i spinovi, uz sav uspjeh, dok ostalima ništa ma koliko gadno podbacili?

Google napravi veliki snafu, Samsung isto, Microsoft popuši, no nema ih u novinama. Apple prdne, i evo u vijestima odmah da firma propada

Pita me laik nedavno, što se to s Appleom događa, kaj im slabo ide prodaja i kaj propadaju, čovjek voli njihove proizvode ali ne prati ništa, samo čita Jutarnji, Večernji i BUG. A istina je dijametralno suprotna, rekordi u prodaji, hrpa novih proizvoda u 2012. Appleu ide super kažem, ne vjeruj nepismenim novinarčićima. Nije baš siguran, hej ipak je to u novinama bilo
31.01.2013 | 20:43
Ne slažem se. Većinom Apple dionica se danas trguje špekulativno (od danas do sutra). Da nije tako, ne bi ni cijena toliko oscilirala. Apple nije blue chip dionica.
15.02.2013 | 15:17
smayoo kaže:
Ne slažem se. Većinom Apple dionica se danas trguje špekulativno (od danas do sutra). Da nije tako, ne bi ni cijena toliko oscilirala. Apple nije blue chip dionica.

Vidi ovaj članak, zanimljivo kako se hrpa njih u isto vrijeme bacila na prodavanje

www.reuters.com/article/2013/02/14/hedge...dUSL1N0BE6GH20130214
15.02.2013 | 18:06
Da to nije kao ona narodna. "Velika voda prazne glave nosi."

Počele padati dionice, lagano nervoza raste, prodaje se da gubitak ne bude veliki.

Bilo bi jako zanimljivo vidjeti tko kupuje.
27.02.2013 | 17:18
Evo ti primjera od jučer...

tech.fortune.cnn.com/2013/02/27/apple-stock-split-kass-twitter/

Naravno da mešetari nemaju nikakvu kontrolu nad rastom i padom dionica preko rumorsa, lažnih naslova u novinama i senzacionalističkog dizanja frke...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 6 sati
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, imenso, Anonimci (510)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO