`Mega` novi sajt za Upload fajlova-50GB Free
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

`Mega` novi sajt za Upload fajlova-50GB Free

20.01.2013 | 15:35
Nekadašnji vlasnik Megaupload-a, Kim Dotkom, pokrenuo je novi sajt za razmenu podataka.
Mega, novi sajt za razmenu podataka daje ljudima mogućnost da uploaduju i čuvaju fajlove raznih vrsta i predstavlja nastavak Megaupload sistema koji je ugašen prošlog januara.

Sajt je pokrenut danas rano ujutru a posle pokretanja Mege, usledila je grandiozna žurka u Dotkomovoj vili na Novom Zelandu, koja je bila praćena konferencijom za štmpu, ali i duhovitom inscenacijom dramatične racije od pre tačno godinu dana.

"Mega će biti ogromna, i ništa neće zaustaviti Megu, huaaa!" uzviknuo je Dotkom sa gigantske bine u dvorištu vile. Tada mu se iznad glave pojavio helikopter, a niz zidove kuće počeli su da se spuštaju lažni policajci.

Doktom je potom zapovedio svima da "prekinu ovo ludilo", a zatim se uz glasnu muziku prepustio plesu sa "čuvarkama" u mini suknjama.

Dotkom je izjavio da je novi sajt u potpunosti u skladu sa zakonom i da je svaki pokušaj da se sajt zatvori - uzaludan.

"Legalno, nema razloga zašto bi vlasti htele da ga ugase. Sajt je legitiman i ima pravo da postoji kao i Dropbox, Boxnet i svi drugi sajtovi tog tipa".

Ranije je obećao kako će svaki korisnik imati 50Gb slobodnog prostora, što je mnogo više od onoga što nudi konkurencija.

Novi servis korisnicima će omogućiti smeštanje šifriranih podataka, što znači da će oni biti čitljivi samo onima koji poseduju odgovarajući ključ.

Na ovaj način Dotkom se pravno zaštitio jer bi vlasti na serverima našle samo hrpu nečitljivih podataka.

Kriptografski ključ neće se nalaziti na Meginim serverima, što znači da uprava neće moći da čita podatke pa ni da preuzime odgovornost za razmenu piratskih datoteka.

"Ako neko pošalje nešto ilegalno u koverti preko poštanske službe, nećete zbog toga gasiti poštu", izjavio je Dotkom.

Američke vlasti nisu želele da komentarišu pojavu Mege i jedino su ukazale na sudski dokument u kojem je Dotkom obećao, tražeći puštanje na slobodu uz kauciju, da neće pokretati slični biznis kao što je bio Megaupload dok proces protiv njega ne bude završen.

Dotkom je demantovao da je novi sajt napravljen da provocira vlasti, ali je ipak izjavio da ga je njihova kampanja gašenja Megaupload-da prosto naterala da napravi nov, unapređen sajt.
20.01.2013 | 15:42
jučer u 19:00 sati po našem vremenu je otvoren site. Zakrcan je do grla, ja osobno nisam mogao ništa uploadat gore od sinoć. Treba malo pričekati da se smiri load na servere.

sučelje je vrlo moderno, koliko će biti funkcionalno to ćemo vidjeti, ali za sada sam se prijavio čisto zato jer Rapidshare politika mi se nimalo više ne sviđa. Vidjeti ćemo što će Kimova politika donijeti u budućnosti.
20.01.2013 | 15:44
Pokušao sam isprobati, ali još uvijek šteka. Nešto nije dobro složeno, ili mu je, s obzirom da je početak, posjećenost prevelika...
Pokušao sam se registrirati, ali nikad nisam dobio confirmation email (za aktivaciju)
Inaće, osobno se nebih usudio držati tu bilokakve važnije podatke, jer je pod povečalo valjda svih mogućih inspekcija (pogotovo Američkih), i vrlo lako je da će kroz određeno vrijeme ponovo gamad pronaći naćina da ga ugase! Ja se ipak držim google drive-a (koliko god tko smatrao da tu privatnost ne postoji)

...a i čitao sam da mu enkripcija i nije toliko napredna i jaka kako se hvali!

Inaće, nadam se da će biti dobra zamjena za Megaupload, jer je MU bio "multimedia zakon" !
20.01.2013 | 17:09
evo meni je sada prošlo kreiranje jedno foldera, ali ne i upload filea od 4MB. Cijelo vrijeme stoji na "pending"
20.01.2013 | 17:28
Evo kako izgleda Hrvatski skin kada se odabere na siteu. Treba to malo ispolirati još, hehe

http://goo.gl/6maVR
18.02.2013 | 20:44
Da li samo ja imam osjećaj da je slava Mege kratko trajala - barem ako je suditi po tome da mediji uopće više ne bruje o tom projektu (a iskreno sam očekivao da će nastaviti)?
19.02.2013 | 00:36
pa ništa novo se ne događa na toj sceni osim što su u tjedan danas skupili jednako usera koliko Dropbox u 3 godine. Rade na sync aplikacijama za sve platforme, to je ono što dolazi slijedeće (i to vrlo skoro kako kažu) i drugo je Megabox.com koji izlazi vrlo skoro (music platforma).

Moram priznati da sam jako zadovoljan kako mega radi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 17 minuta
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO